Linkuri si offtopice – 2 decembrie 2013

foto: Riga clepto și latina ienicer

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


09:07 – REPORT: UK CONFISCATES BABY FROM MOTHER’S WOMB AFTER FORCED MENTAL HOSPITAL STAY – The Blaze
08:03 – worst ever screen tip
07:16 – discuss : Unirea Republicii Moldova cu România – reddit
04:57 – Common Core Instructs Students to Learn About Gettysburg Address Without Mentioning the Civil War – Fox News
04:53 – Ukraine On The Edge: The 7 Minute Video Summary – Zero Hedge
03:46 – Amazon Wants To Deliver Your Stuff Using Drones. Seriously. – Kotaku
03:14 – Report: Have a Daughter? You’re Probably a Republican. – Independent Journal Review

Facebook Comments

61 Comments Linkuri si offtopice – 2 decembrie 2013

  1. Lipst

    Până se va vota votul prin corespondenţă, poate se inspiră de la amazon
    şi se votează „votul cu drona” dar şi campania electorală cu drona. Să
    vezi atunci, cum se va umple cerul patriei de mini-elicoptere, unele la
    dus cu sticla de ulei şi făină legate sub ele, altele la întors cu
    buletinul votat. Păi, oricum ar fi mai simplu decât cu autobuzul, aşa cum fusese „pe vremuri”, ehei.

    Reply
    1. Rheia

      N-ai înțeles tu: tunelurile alea or să fie prin aer! Așa, ca niște tulumbe, ca să poată să alunece și telegondola pe ele. Ce, SimonaM n-are voie să se bucure și ea?

      Reply
      1. Yeba

        E bine și 19 dec. Din discuția cu o persoană cu near-death-experience, timpul e suspendat, trecut, prezent și viitor sunt simultane, într-un mod foarte clar. (discutie de acum 20 de ani).

        Reply
  2. Bleen

    Haha!

    “Blues-ul e atunci când un gagiu mișto dă de rău – maneaua e când un nasol dă de bine.“ zicere din poporul bulgar via Dan Alexe

    Reply
  3. Bleen

    Soluția semnării memorandumului cu FMI: Ponta taie din cheltuielile lui Dragnea de la ”dezvoltare” regională și scoate acciza de 7 eurocenți

    Reply
  4. Lipst

    Un ridicol eco-socialist cât trei. Când ridicolul iese dintr-un alt ridicol care ieşise şi el dintr-un ridicol mai mare. Duminică Partidul de stânga din Franţa a protestat împotriva creşterii taxelor de către Partidul socialist prieten aflat la putere. Primul ridicol.

    De fapt, manifestaţia trebuia să ia capul de afiş al unui protest ce ţine de ceva vreme al rutierilor împotriva ecotaxei. Protestul Partidului de stânga trebuia să fie o contramanifestație care, deşi ajută puterea, e împotriva puterii. Sună cunoscut? Adică, un fel de salvaţi Roşia Montană. Al doilea ridicol.

    Liderul Partidului de stânga, Mélenchon, fără echivalent în România, dar care are câte ceva din DD, Vadim, Rogozanu şi Ernu, cel care a făcut un scor foarte bun la ultimele prezidenţiale, a fost un fel de iepure pentru preşedintele ales, a vrut să demonstreze capacitatea „formidabilă” de a încălzi mulţimile. În jurnalul de seară TF1 (un fel de TVR1) i-a luat un interviu în faţa unei mulţimi „imense”. „Frontul de stânga nu doarme, revoluţia stă să izbucnească”. Dar un jurnalist olandez ce locuia prin preajmă a făcut o poză. În poză în dreapta sus se vede ce a prezentat TF1 în direct cu imensa mulţime care, conform organizatorilor de stânga, a atins cifra de… 100.000, în realitate ar fi fost vreo 7.000. În cadrul larg se vede de fapt ce era. Al treilea ridicol.

    Reply
    1. Rheia

      Cred că i-a scos din minți cu chestia de astă-seară. Tatasocru părea semisufocat. Bine, nu i-am văzut muianul, dar m-am luat după voce. (Maică-mea are televizorul deschis în spatele meu, dar jur că nu mă uit. Doar aud.)

      Reply
      1. adina

        Credeam ca e mai destept Ilie Sarbu, deasupra glumitelor cu popularii de genul celei de mai jos:

        „Dacă retragem majorarea accizei la carburanţi nu influenţează cu nimic, ăsta e doar un motiv. De ce nu se uită se buget poate la alte capitole, să plângă de mila copiilor, a handicapaţilor, a pensionarilor, agricultorilor? A găsit el aşa o chestie care crede că-l face popular. El trebuie să înţeleagă că indiferent ce ar mai face, popular nu va mai
        fi niciodată, decât dacă rămâne în partidul popular”.

        Si inca o chestie, daca retragerea majorarii accizei nu influenteaza cu nimic, deducem ca nici introducerea majorarii accizei nu influenteaza cu nimic. Intrebare incuietoare (doar pentru PSD-isti): De ce o mai introducem?

        Reply
        1. Rheia

          Pe FB, Ionuț Popescu e mînios pe Băsescu pentru decizia de a nu semna Memorandumul cu FMI. Nu știu cîtă valoare juridică are lipsa semnăturii lui TB, dar nu cred că asta-i miza aici.

          Reply
          1. adina

            Nu stiu care e miza pt Ionut Popescu, dar TB zice ca acordul cu FMI e acord international, drept care parafa presedintelui trebuie sa fie pe el. Pe motivul asta, daca nu o sa fie semnatura, FMI poate sa aleaga sa zica tschuss si v-am pupat, ne mai vedem si la anul.

            Reply
            1. Rheia

              Asta era oarecum implicit (deși semnale la fel de proaste s-au dat și astă-vară, din partea ailaltă). Mă gîndesc și eu, așa, ca omul de pe margine: o fi TB impulsiv, dar chiar nu i-o fi spus nimeni ce părere are „piața”? Joacă la brinkmanship? Parcă n-aș crede. Ar trebui să fie o miză cam mare, să merite deranjul.

          2. Gramofonu'

            Ati zis de-atitea ori „Ionut Popescu”, incit incep sa cred ca asta chiar exista.
            E pe bune, nu faceti misto? Mereu am crezut ca Ion Popescu, ala de apare si pe formularele de model de la Posta, e un fel de John Smith de-al nostru.
            Ionut Popescu, Pop Onel…intreb serios. Sau e porecla cuiva?

            Reply
            1. Rheia

              Vaaaai, frățioare Gramofonel, eu credeam că TU faci mișto de mine, cînd întrebi cine-i Ionuț Popescu. Wikipediușa noastră cea drăgălașă zice așa: „Ionuț Popescu economist, jurnalist și politician român, membru al Partidului Democrat Liberal. Dindecembrie 2004 până în august 2005, a fost Ministrul Finanțelor Publice în Guvernul Tăriceanu. Anterior a fost redactor-șef la revista cu profil economic Capital.”

            2. Yeba

              Ionuț Popescu e unu’ deștept, competent și serios, numai tineretu’ din ziua de azi nu-l știe. Frumușel și carismatic, vârsta potrivită, numai bun de candidat la președinție, dar e timid – și prins cu Bursa, milionar. Ăsta ar fi pe bune de dreapta.

            3. Rheia

              Omul e OK. Deși n-am băut cu el, nici n-am dansat, eu îl socotesc onorabil. (Sau poate tocmai de-aia :))

    2. Gramofonu'

      Nu semneaza cu FMI ca sa nu fie nevoie sa nu semneze bugetul. Mai trebuie doar sa plece in concediu la mare 🙂

      Reply
  5. Amalia

    Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, este de parere ca in cazul autostrazii suspendate trebuie sa se recurga la tuneluri, fiind o solutie mai ieftina, relateaza Agerpres.
    Eu nu-nteleg, o sa faca si tuneluri suspendate?

    Reply
    1. SimonaM

      Dap. Intrăm în cartea recordurilor și cu asta.
      Între noi fie vorba, eu sper în secret la o telegondolă pe sub Herăstrău ;;)

      Reply
          1. Lipst

            Io zic să fie cu băgare de seamă că, dacă tot sapă aşa, să nu care cumva să dea peste gazele de şist şi peste aurul dacilor la un loc.

            Reply
      1. Canadiana

        Arza-l-ar, ca ieri il intervievau la B1 despre parada. Au innebunit cu totii, in masa. Cine naiba e el, ca sa emita pareri experte? Stati, stimati telespectatori sa auziti parerea unui fost puscarias care a furat banii publici ai tarii despre parada militara de ziua noastra nationala.” Mai bine ma uit si eu la A3, ca tine, ca tot pe aia ii vad.

        Reply
  6. Bleen

    Ovidiu Hurduzeu
    Ce-am notat pana acum de la Radio TV Pungesti – o batrana de 70 de ani a fost batuta si i s-a spart ochelarii ptr simplu motiv ca a iesit la poarta – jandarmii dau amenzi daca apari la poarta, iar daca nu semnezi amenda te baga in duba si te bat – taranii au fost haituti prin padure si batuti. N-am inteles bine – batuti la talpi?! – au zvarlit in sant carutele – nu ii lassa pe copii sa se duca la scoala

    Reply
    1. Rosu

      Daa… radio sant. Am citit si eu pe undeva, ziar local, ca Timisoara se solidarizeaza cu Pungesti… Si am crezut ca iasa oamenii de pe la biznisuri si fabrici si merg in piata sa strige contra jandarilor… Cand colo era numai ziaristul respectiv in mintea lui… 🙂

      Reply
  7. Bleen

    Un comentator de pe reddit despre Mihail Neamțu:

    Also, baiatul asta scrie orice de parca e o compunere despre „Romania pitoreasca” pentru clasa a 7a. Poate simplific, dar il bag in acelasi oala cu Dan Puric si Roncea.

    Reply
  8. Bleen

    Dacă ne unim cu Moldova vom da rușilor aceleași drepturi ca maghiarilor? Da, vor avea dreptul să se adreseze autorităților în maghiară.

    Reply
  9. Bleen

    Un comentator pe reddit:

    Judeţul Vaslui e mai sărac decât Chişinăul, dar nimeni nu spune că ar trebui să dăm afară din România judeţul Vaslui şi să primim Chişinăul. 🙂

    Reply
  10. Bleen

    M-am uitat la documentarul despre familia Von Trapp (foarte bun – Sunetul muzicii e despre ei), acum mă duc să spăl vase. Le las dinadins să se strîngă, ca să-mi iasă articole lungi.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *