Linkuri si offtopice – 3 octombrie 2013

foto: Mănăstirea Surpatele (sursă foto)

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd



 

20:46 – Un belgian a fost eutanasiat după o operaţie de schimbare de sex eşuată:”A murit împăcat” – Mediafax

Era fată. A vrut să fie bărbat. A făcut trei operații, nu i-a plăcut noul corp, așa că a decis să-l arunce.

Facebook Comments

59 Comments Linkuri si offtopice – 3 octombrie 2013

  1. Yeba

    Să vă spun. Mi-a răspuns anarhistul moderat, mesajul era la moderare, dar am putut să-l văd („click aici pt a vedea mesajul”). M-a confirmat 100%, confuz, logoreic și… atenție!

    Ce-l îndrituiește pe un maior de la circulație să creadă că părerea lui despre amplasarea unui semafor e mai bună decât a unui Gheorghe oarecare? (nu-mi spuneți bancuri cu milițieni, ăsta putea argumenta la fel și cu un chirurg)

    Reply
    1. Bleen

      Îl denunță din gură. Că mai mult nu poate face. Mie mi-e teamă că încearcă o alianță cu toată lumea de dreapta, în frunte cu Antonescu sau Tăriceanu. Eu, să fiu în locul lui, m-aș gîndi la moștenire: un partid de dreapta solid, fără compromisuri doctrinare, care să intre în Parlament în 2016 și să se bată pentru președinție și guvernare în 2019/2020. Cred că totuși va încerca tot felul de alianțe improvizate și încîrligături și îmbîrligături.

      Acum nu poate face nimic. Decît să… Ah, și uite cînd mă jucam și eu ca omul Europa Universalis IV (există premiul Nobel pentru Istorie? Să-l dea suedejilor care au făcut Crusader Kings II și Europa Universalis IV) mă disturbași și-mi veni ideea cu ce poate face Băsescu. O scriu la articole d-alea exclusive.

      Reply
  2. Bleen

    Gata, m-am prins. Cînd mă hotărăsc eu să fiu mai zen și să scriu mai rar, sar ăștia cu loviturile de stat.

    Ponta, la telefon: ”Bună, Tibi.”
    Nițu: ”Să trăiești, Măria Ta!”,
    Ponta: ”Auzi, Tibi?”
    Nițu: ”Da, Micky…ăăă… Maestre, aud.”
    Ponta. ”Bleen….”
    Nițu: ”Ce-i cu el? Se înjură cu hipsterii, văz.”
    Ponta: ”Cică vrea să scrie rar. E cam plictisuț, cam deprimel. Nu-i prea mai arde de politicuri.”
    Nițu: ”Hai, soro, nu mă-nnebuni! Tu vorbești serios? Mi…Maestre, spune-mi că nu e adevărat, nu te juca cu d-astea că-mi dai palpitații, soro! Să-mid ai o asemenea veste e ca și cum mi-ai face vînt de la balcon. No pun intended.”
    Ponta. ”Nu te mint.”
    Nițu: ”Ha ha ha ha! Haidi bre, mă speriași, păi așa zi! Credeam că chiar e plictisuț și deprimel.”
    Ponta: ”Vorbesc serios, nu mi…. Ok. Bleen chiar vrea să scrie rar, e tristuț și deprimel. N-au candidat la prezidențiale, cică. Băsiști triști. Mă doare sufletul cînd mă gîndesc.”
    Nițu: ”Dacă e adevărat ce zici, știi ce înseamnă asta, nu? Lovitură de stat. Ești conștient de asta, presupun”
    Ponta: ”Dap.”
    Nițu: ”Deci dăm un puci.”
    Ponta: ”Dap.”
    Nițu: ”Cînd? Unde? Pe ce temă? Invităm televiziunile?”
    Ponta: ”Da, scandal, tot tacîmul.”
    Nițu: ”Înțeleg. Pora în studio în priză, video, Tăpălagă în deep thinking, Laura Ștefan audio, prin telefon…”
    Ponta: ”N-am putea invers? Pora audio și Laura Ștefan video?”
    Nițu: ”Nu știu, nene, nu ne interesează. Sîntem ghei, ai uitat?”
    Ponta: ”A, da…. Bine, Pora video și Laura Ștefan audio”
    Nițu: ”Tu te duci la Antena 3”
    Ponta. ”Auzi? Dar nu putem să sărim peste lovitura de stat de data asta? Mai bine respect statul de drept decît să dau iar ochii cu Dana Grecu. Hai să fim straight, frate! Pe partea cu statul de drept vreau să zic, nu pe partea cealaltă.”
    Nițu: ”Nu. Puci am zis, puci e! Îți dau capsula de emetiral, o ții la măsea. În caz de extremă urgență, o spargi. Îți facem statuie după. Dar lasă asta acum! Pe ce temă facem puciul?”
    Ponta: ”De suspendat Băsescu nu merge, e fumată, s-a scris tot ce se putea scria, e toată lumea plictisită. Gata, mi-a venit! Îl băgăm la pușcărie pe Dragnea! E nouă faza, inedită, un pic surprinzătoare…”
    Nițu: ”Nu putem, soro, să dăm puci între noi, pucifiștii! Te-ai tîmpit, Maestre? Iar dacă-l băgăm în pușcărie pe Dragnea intră toată dreapta în post coitum. Și tu. Are efect advers. Altceva!”
    Ponta: ”Păi….”
    Nițu: ”Scuză-mă puțin, bate cineva la ușă…Te pun pe hold.”
    Nițu: ”Gata, unde rămăsesem?”
    Ponta: ”Cine era?”
    Nițu: ”Un procuror. Papici. Își uitase bricheta în birou la mine.”
    Ponta: ”Cu ce se ocupă Papici ăsta?”
    Nițu: ”E băsist și îl urmărește pe Dragnea cu referendumul.”
    Ponta. ”Perfect. E și cu Băsescu, e și cu Dragnea. Nouă faza, inedită, un pic surprinzătoare, dar și un pic fumată. Dă-l afară!”
    Nițu: ”Păi a ieșit singur. A luat bricheta și a plecat. Doar nu crezi că vorbeam la telefon cu el de față. Mă crezi prost?”

    Reply
  3. Lipst

    Io zic că să nu mă supăr, da?, că voi bea și voi dansa până o să obosiți. Cum a zis Lake în gară la Mangalia după ce băuse deja tot? Să bem tot! Și, un mic ca să stingem berea.

    Reply
  4. Bleen

    Cinci articole în două zile. Merit o pauză de Europa Universalis IV, Crusader Kings II, Total War: Rome II, Total War: Shogun II, Victoria II, Hearts of Iron III, The Operational Art of War III sau Arma III.

    Reply
  5. Bleen

    Peste 2 milioane de români care nu au votat USL la parlamentare ar vota Ponta și Antonescu în turul I al prezidențialelor. Uite unde erau ăia 58% ai lui Marian Preda și Tomac.

    Reply
  6. Bleen

    Prezidențiale:

    Întrebare deschisă, fără listă. Fiecare a răspuns ce i-a dat prin cap.

    NS/NR/Nehotărîți/nu votează – 22.6%
    Antonescu – 19.8%
    Ponta – 19.6%
    MRU – 6.5%
    Băsescu – 4.6%
    isărescu – 4.3%
    Geoană – 3.8%
    Oprescu – 3.3%
    Dan Diaconescu – 3.2%
    Vadim – 2.8%
    Udrea – 2%
    Johannis – 1.6%
    Tăriceanu – 1.3%
    Boc – 1%
    Alții (sub 1%) – 3.6%

    Reply
    1. Yeba

      citeaza-l de ex. pe la Rasvan Lalu si pe la Ghinea pe FB dc poti. Lalu mi-a sugerat sa asteptam vreo doi ani pana ne dam cu parerea despre meritele acestei iesiri in strada etc. Dar ma tem ca doar ii indarjesti.

      Reply
      1. Lipst

        O fi și „simțul civic trezit din adormire”, ăla care apără natura de capitaliști, cum e vinul de Bordeaux sau cine-mai-ştie care altul, cu atât mai vechi, cu atât mai bun. Să gustăm, deci, roadele, buchetul de fructe de pădure, „simțului civic trezit din adormire” peste doi ani, peste zece, peste cincizeci, un …millésim.

        Reply
        1. Yeba

          Păi asta esteeee!
          Că nu e spirit civic, că sare în ochi că nu e spirit civic, e spiritul unor imbecili incoerenți și parazitari, cărora li s-au creat toate condițiile să creadă că toate opiniile sunt egale. Manțogii și Anarhiștii Moderați.

          Și că răspunsurile la întrebările existențiale și soluțiile de organizare a societății apar pe bază de revelație, între doo fumuri și doo futaiuri.

          Ce spirit civic neimbecil crede că o societate poate funcționa fără justiție și nu reacționează?! Na, că m-am enervat!

          Reply
          1. Canadiana

            Sa ma mai mir? Nu ma mir. Sa spun drept, as fi preferat sa fie canalii, pe astia mai speri ca poti sa-i dai pe brazda, ca vad lumina intr-un sfarsit, ca-i ajuta neuronii cumva. Ca nu e rau mai mare ca ala facut de un prost fudul, suficient si smecher.

            Reply
    2. Gramofonu'

      Nu-sh de ce, dar pasajul de final pare neincheiat.
      „Mizeriile voastre sunt pentru retarzii din trecut, mizeriile noastre sunt pentru retarzii prezenti”. Clar suna mai bine.

      Reply
  7. Bleen

    Eu fac monitorizare în partea cealaltă: Iuliana Bendeac e o mafioată incompetentă, așa cum e și Iulia Motoc și așa cum era și Laura Kovesi în primăvară. Cerbu e un mafiot incompetent no name. Orice procuror din DNA care nu-și pierde serile la bere cu Gruparea e un mafiot incompetent. Rezultă că majoritatea procurorillor și judecătorilor din țara asta sînt niște mafioți incompetenți și no name-uri, competența, moralitatea și notorietatea fiindu-le dată de Grupare.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Pai nu l-au aruncat de pe scaun pe Papici? vor sa-l mai si suspende (de-o grinda, ceva)? bine ca nu l-au aruncat de mai sus, nu?

      Reply
  8. Yeba

    Radu Tudor garantează că există milioane de români care vor să deschidă mâine televizorul și să vadă drapelul în bernă, pe televiziunile băsiste.

    Reply
  9. adina

    Contul meu de Blogary, versiunea trial, mai e activ 4 zile, pana pe 7 octombrie. Ma loghez cu nume de utilizator si parola si apoi dau sa accesez articolele din Comunitatea Blogary. Surpriza, nu le pot accesa in intregime ci doar inceputul articolului e vizibil. E ca si cum nu as mai ramane logata pe Blogary o data ce am parasit pagina de conectare si am navigat spre alta pagina. Eu ma asteptam ca o data logata pe contul de Blogary sa pot naviga pe site nelimitat pana dau deconectare, in intervalul de timp permis de tipul contului (7 zile, 1 luna, etc.)

    Reply
  10. Bleen

    Cît despre Macovei, o zic direct și clar, să nu existe confuzii:

    De cînd a pus privirea în pantofii lui Blaga și a tăcut asurzitor cînd trebuia să vorbească, doar din disperarea după funcția de europarlamentar, nu dau doi bani pe comunicatele-i revoluționare. E ușor să fi revoluționar cu ăia de care nu depinde binele tău pe partea de funcție. Chestia cu etica și eroismul la Macovei e fumată.

    Reply
    1. BogdanL

      Mie mi-a luat ceva vreme să realizez faptul că Monica Macovei nu a fost niciodată om politic, ci „experto-tehnocrat”. Calitatea de membru de partid în PDL e doar un accident. Îmi imaginez că partidul-cloșcă pentru ea putea fi la fel de bine și PSD și PNL, fără ca aceasta să-i fi fost neapărat o piedică majoră. Cu condiția ca aceste partide să-i fi permis să se desfășoare în voie. Partea bună e că față de alte fețe publice, măcar agenda Monicăi Macovei e clară și și-a asumat ideile. Are ea o chestie cu corupția și apreciază, probabil, că e momentul să lucreze la scară mare pe această temă. Pot fi de acord cu ideile ei în acest sens sau nu (mai mult nu), e altă discuție.

      Ce mă scoate din sărite pe mine însă, este faptul că am pus botul la Moțiunea Macovei și am considerat-o un manifest politic sincer. Rahat! Nu-mi iese din cap chestia asta.

      Reply
      1. Lipst

        Moțiunea cu pricina, de fapt, un program politic, era OK. Acum dacă o citești, are aceeași valoare. O problemă e că Monica M. nu e om politic. Dar, să zicem că ești afon politic. Se poate, câți nu sunt așa? Ce să faci? E ca orientarea în spațiu, pur și simplu nu o are oricine. Aşa e și cum simțul politic, nu-l are oricine. Mie nu mi s-a părut niciodată că Monica ar fi fost om politic. În schimb, moțiunea era și este politică, nu Monica M.

        Rămâne, o altă problemă, mai mare, de fapt, problema, distincția dintre ce e bine și ce e rău, distincție pe care o poți face în afara politicii. Cu atât mai mult, dacă mai ești și procuror, dar și mai mult dacă te lupți cu corupția. Păi, nu e corupția, coruperea, îndepărtarea de ceea ce e bine, de ceea ce ar trebui să fie? Aci e chestia. Astea sunt lucruri în afara politicii. E Blaga „bine”? Păi, nu. Păi, și atunci?

        Reply
        1. BogdanL

          Moțiunea nu mai are aceeași valoare. Teancul ală de hârtii era mai mult decât un teanc de hârtii cu caractere adunate care dădeau un text coerent. Așa puteau să copieze ceva de goagăl, că era același lucru, dacă suna bine. Țidula aia era o declarație de valori politice. Cum orice manifest politic ar trebui să fie. Era un set de valori asumat (se pare că nu) pentru care oamenii ăia au acumulat susținere. Nu una de circumstanță, s-ajungă ei sus, și apoi să vadă ce fac.
          Și asta ne duce la partea a doua a comentariului tău, cu care sunt întru totul de acord. În ce naiba cred în definitiv oamenii ăștia? Pentru ce le-ai acorda susținerea dacă binele nu mai e bine si răul nu mai e rău? Se transformă peste noapte manifestele astea politice în simple declarații de intenție, ‘c-așa-i în tenis?

          Reply
  11. Bleen

    Ponta: ”Papici să stea acasă, că nu s-a născut șef.” Macovei: ”Ponta să stea acasă, că nu s-a născut prim ministru.” Ponta: ”Macovei să stea acasă, că nu s-a născut europarlamentar.”

    Aici e ceva de comentat: Ponta a cîștigat alegerile, nu s-a născut prim ministru.

    Reply
  12. Bleen

    @yebaraisa:disqus, Ponta te citește sau e fan sau îl pune pe Nițu să te citească. Nu se explică altfel lovitura asta de creștere a traficului pe Blogary.

    Reply
  13. Florina Neghină

    Traian Băsescu: „Independenţa justiţei s-a prăbuşit ieri. Asta mă face să mă îndrept spre denunţarea pactului de coabitare.”

    Pactul de coabitare NU presupune, aşadar, nici pe departe, înţelegeri pe Justiţie, ci dimpotrivă, respectarea independenţei Justiţiei.
    Poate le este clar şi celor care continuă să-l demonizeze pe preşedinte pentru pactul de coabitare, neţinînd cont nici o secundă de rezultatul alegerilor din decembrie 2012.

    Reply
    1. Rosu

      Eh… unii tin sa rezolve probleme doar cu multimea numerelor naturale, daca e cu virgula sau cu minus…gata, ecran albastru si dam vina pe tovarasa, ca noi nu am ajuns acolo in manual, suntem la metoda segmentelor…

      Reply
    1. DanCanada

      A zis: „Sa lasam faptele sa se consume si apoi declaram” 🙂 Adica inapoi la somnic. E ca groundhogu’ din Februarie, l-a gabjit presa, l-a luat pe nepusa masa si-a zis si el ca nu si-a vazut umbra ca sa scape.
      Ce pacalici! 🙂

      Reply
  14. Florina Neghină

    Acum poate e mai clar pentru toată lumea. A grăit tiranul.

    „O să fac o analiză şi în după-amiaza aceasta mă voi pronunţa, categoric cel mai important punct – independenţa justiţiei – s-a prăbuşit ieri cu binecuvântarea premierului Ponta şi acest lucru mă face să mă îndrept către denunţarea pactului de coabitare şi informarea tuturor partenerilor în faţa cărora eu mi-am pus obrazul”

    http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/227298-Basescu-Prabusirea-independentei-justitiei-ma-face-sa-ma-indrept-catre-denuntarea-pactului-de-coabitare.html

    Reply
  15. Lipst

    Este ora 11. Sala e goală. Alina n-a venit. „Dragă, Trăiane. Ti rog sî mă ierți. Iera prima noastrî întâlniri adivăratî. Nu știu șî sî zîc. Poati cî așa suntem noi, fietili, ne plașî sî ni lăsăm așteptati. Nu uita di poporul aista român. Să hie dreptate. Să hie curățenie. Ti pup, ăi.”

    Reply
    1. Yeba-Raisa

      Ce sală?! Ultima data când a vorbit cu Fukuyama era la piscină, ultima dată când au întrebat-o comisarii europeni ce-i de făcut erau pe un vaporaș (sic!), într-o scurtă croaziera și era furtună, la propriu, Van Rompuy stătea în cabină.
      „Traian, știu cî ți-am aprins dorințîle, dar mă lași indiferentă și nu am timp. Renunță, mă pui într-o situație penibilă față de Inglehart și Sosteric. Deja s-a petrecutî un incident delicat, rectorul de la Princeton a vrut să mă aibî pi loc, în biroul prorectorului de la Yale.
      E complicat, studenții mei își construiesc carierî până șî pi răspunsurile pi care le primesc de la mini pi culoar. Iar la capătul culoarului, Huntington freamătă pur și simplu de dorință.”

      Reply
  16. Gramofonu'

    Mi-am adus aminte, zicea @Florina acum citeva zile ceva de Papahagi ca ar fi gasit un plagiat cu erori de traducere.
    E posibil totusi sa fi plecat de la o premiza gresita, cum ca ar fi gresit la traducere.
    E mai probabil sa fi copiat dupa o traducere gresita.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *