Linkuri si offtopice – 4 noiembrie 2013

foto: etrusc greenpeace

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


15:22 – O cântăreață de muzică populară, șefă la Anticorupție. Liviu Dragnea: O recomandă vocea și talentul – DIGI24
12:04 – Cutremurul din 1977 – imagini noi – Muzeul de fotografie
03:01 – Antonescu: Cu maşinăria asta enormă a PSD-ului s-au pierdut bătălii mari – RTV 
02:57 – Antonescu: Premierul şi ministrul de Finanţe au dat bătălii cu FMI pentru a păstra cota unică – Mediafax
02:53 – 1500 de tablouri în valoare de 1 miliard de euro, descoperite într-un apartament din München – DIGI24

Bine că nu era român.


Facebook Comments

37 Comments Linkuri si offtopice – 4 noiembrie 2013

 1. Bleen

  Degeaba a fugit madam Plăcintă la PNL, Bulă ăla micu’ tot n-a scăpat de pușcărie. A luat 4 ani și jumătate, cu executare. Decizie definitivă

  Reply
 2. DanCanada

  In sfarsit m-am prins! Obama spunea: ‘You can keep your health plan, Period’ Toti au gresit punctuatia. Adica toti cu numele de familie Period sint ok, restul… treaba lor.

  Pentru ca Ozero e un geniu, normal! a fost neinteles de toata lumea. Desi a spus saracu’ de-atitea ori. Dintr-un motiv care-mi scapa HuffingtonPost (acesti Cricrikkti americani) mi-a banat un comment de genul asta 🙂

  Reply
 3. Bleen

  Sînt convins că opoziția are o soluție.

  Teodor Baconschi · 6,462 like this.A few seconds ago ·

  5000 de medici au iesit in strada, cerand, printre altele, dublarea salariilor pentru medicii rezidenti (platiti, rusinos, cu 750 de RON).
  Guvernul USL anunta ca a „negociat” cu FMI o marire a salariilor acestora cu 3-4 %. Rezidentii vor castiga deci aproape 800 RON. Problema migratiei medicilor e rezolvata.

  Reply
 4. Geronimo

  De câte ori ma contrazic cu apropiații pe chestii politice întâmpin o dificultate ce provine încă de la originile anti-politicii noastre postdecembriste: macazul care a fost pus strâmb încă din illo tempore de către Ion Iliescu si FSN (adică PSD plus sateliții pe care i-a avut de-a lungul timpului).

  Multi îmi reproșează neliniștea si lipsa detașării. Chiar si cu cei mai rezonabili dintre contraopinenti, nu reușesc sa acreditez ideea ca în politica românească a ultimilor 23 de ani nu avem de-a face cu o simplă si liniștitoare alternanță de partide politice pro-democratice la putere, ci cu o mereu periculoasă alternanță de firave, precare înjghebări democratice, cât de cât reformiste si foarte vag de dreapta, și amenințarea revenirii în forță a colosului antipolitic FSN-ist originar. Ca firava democrație de la noi e mereu la un pas de comă, de moartea clinică, de fiecare dată când la putere revine arătarea anti-politică fondatoare .

  In sensul ăsta, m-am tot gândit ce ar trebui sa facă PSD-ul pentru a deveni un partid cât de cât dezirabil pe scena noastră publica. Nu vorbesc acum nici de prezumtiva lor orientare doctrinară, nici de puciștii din celelate grupări-satelit care i-au secondat. Si iau exemplul unor foste partide politice comuniste si socialiste din tarile occidentale, care, după prăbușirea comunismului in estul Europei, s-au detașat la modul explicit de trecut si de legăturile dubioase cu URSS. Cazul fostului partid comunist italian -devenit ulterior nu numai de iure, ci si de facto de centru-stânga – e cel mai bun exemplu: s-au detașat de trecutul comunist, de ideologie, de finanțările URSS, printr-o moțiune internă de partid explicită, publică.

  In sensul asta cred ca PSD ar trebui somat fără încetare de către o adevărată opozitie politica (mai ales de dreapta), dar si de către presa democratica si societatea civila (atâta cata este) sa facă următoarele lucruri:

  Sa se dezică public si explicit, printr-o moțiune de partid, de:

  1* Ion Iliescu, ca președinte de onoare (si sa-l excludă din partid)

  2* sa se dezică public de mineriadele-hard (cele cu ortaci)

  3* sa se dezică public de mineriadele-soft (cele parlamentare) si sa le recunoască pe toate ca lovituri de stat sau, dupa caz, tentative de lovitura de stat si mijloace anti-politice si antidemocratice prin care FSN-PSD (USL) a dovedit ca înțelege sa-si mențină sau sa-si consolideze puterea in dauna opozitiei

  4* sa se dezică de poziția dubioasa adoptata in legătură cu tratatul lui Ion Iliescu cu URSS (din aprilie `91)

  5* sa se dezica de politica secretizărilor dosarelor PCR si ale securității

  6* la fel, de obstrucționările făcute de-a lungul timpului unei adevărate legi a lustrației

  7* de coruptia si controlul politic al justitiei; „democrația originala” ca testament politic al lui Iliescu (si sa promită consolidarea statului de drept in Romania)

  ___________

  ma rog, stiu ca, având in vedere hahalerele majoritare din PSD, par NAIV la superlativ, dar mai stiu ca in Romania e cazul si timpul sa jucam cu cartile pe masa. Caci, date fiind circumstanțele si impasul general, ne aflam sub somatie.. N-are rost sa mai jucam comedia democrației mimetice la infinit, din politete neavenita fata de pesedei si sateliti

  Reply
  1. DanCanada

   Tare! Cam asta ar trebui sa fie platforma celor de dreapta, nu sa o tina langa. La 7: sa fie exclus din partid Bombo.

   Reply
   1. Geronimo

    Este? Merge si chestia cu Bombo, mai ales ca de-acum e „enfractor’ dovedit. Se mai poate lucra la lista.

    Reply
 5. Geronimo

  Vicepreședintele PDL Cezar Preda: „Nu exclud sub nici o formă PNL din viitoarea construcție de centru-dreapta”.
  O sa-i trimit vestea cadou lui Andreea Vass. Ultima data cand am vizitat-o „la blog” tocmai promisese solemn ca PDL nu se va „fagocita” in bot cu PeNaLe..

  Reply
  1. Yeba

   Ce fagocitare?! Ce bot?! Ignori complet iubirea adevărată, care mișcă sorii și celelalte stele și buzunărele.

   Reply
   1. Geronimo

    Parc-am fost pe-un gând; am modificat chestia cu ‘fagocitarea’.

    Iubirea adevărată de lovele, cu fornicația (din buzunărele) :))

    Reply
 6. Bleen

  MRU: ”PDL nu vine către FC și MP pentru că nu are ochelarii care trebuie.” Nu de ochelari ai nevoie ca să vezi FC și MP, ci de lupă.

  Reply
 7. Bleen

  Predoiu vs Falcă

  Regiunea NE – 90% la 10%
  Regiunea NV -77% la 23%

  Cam ăsta e raportul de forțe Blaga – Băsescu, Udrea, Falcă, Boc.

  Reply
 8. Bleen

  Citesc discursurile și declarațiile lui Antonescu și Predoiu (o să scriu în articol în Comunitate). Wow! Antonescu bate la Predoiu, MRU, Udrea și Boc ca la fasole. Poate să doarmă toată campania și să se prezinte deja în turul II.

  Reply
 9. Bleen

  „Vă spun eu cine a spart geamul mașinii. Domnul Ponta l-a spart. Această lipsă de dialog echivalează cu tensionarea relațiilor din stradă. Era inevitabil să nu degenereze. Asta nu este o scuză pentru cei care au făcut gestul în sine, dar există în drept o teorie a cauzalității. Trebuie să iei din piatră în piatră, din faptă în faptă fiecare acțiune și să vezi care a fost declanșatorul lanțului de cauze. În mod simbolic, piatra care a spart geamul a fost proiectată de la Guvern. Și domnul Barbu are partea dânsului de vină, pentru că a susținut aceeași atitudine de frondă față de protestatari, a fost pe la televizoare și i-a jignit – o atitudine halucinantă pentru un om de cultură” Cătălin Predoiu

  Reply
  1. Yeba

   Nu mai veni cu de-astea până când nu-ți aranjezi o sponsorizare în natură de la producătorul de Distonocalm.

   Reply
 10. Bleen

  Excelent discursul lui Antonescu referitor la FMI. Nu știu ce va face în turul II, însă în turul I se distrează cu Predoiu, MRU și alți mocofani triști și înceți la minte.

  Reply
 11. Geronimo

  etrusc greenpeace? :))))))))
  Sună a îngropăciune somptuoasă, cu tot fastul. Greenpeace ne îndeamnă spre lumea cealaltă, călare pe alaiul zoomorf; in stil etrusc.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.