Linkuri si offtopice – 3 noiembrie 2013

foto: pîine și circ

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


Facebook Comments

11 Comments Linkuri si offtopice – 3 noiembrie 2013

 1. Bleen

  Oamenii mișto și cu spirit civic sînt la Cotroceni, cer demisia lui Băsescu pentru o lege făcută de guv USL. O fi și Lăzăroiu printre ei?

  Reply
  1. Unchiu Sam

   Au astia o scandare care pe mine ma scandalizeaza, cica „Ce vrem noi, e si
   pentru voi”. Da de unde pana mea stii tu ce vreau eu? :))

   Reply
 2. Bleen

  Sebastian Bodu
  6 hours ago near Bucharest · Edited
  Claudiu Crăciun, protestatar anti-cianuri seara și, în restul timpului, proprietar al barului de pe strada Dianei nr. 4, nu se sfiește să evazioneze statul prin a vinde la negru, fără bon fiscal. Înțeleg de aici că civismul acestui domn se oprește la propriul buzunar, impozitele urmând să le plătească doar „fraierii” care respectă legile acestei țări. Pentru că, în opinia d-lui Crăciun, bugetul statului e al nimănui și nu se simte obligat să contribuie la finanțarea lui din propria afacere.

  Bonul din poză este emis de societatea Dianei Patru SRL, patronată de dl. Crăciun. Nu este un document fiscal ci o simplă hârtie printată de o casă de marcat neînregistrată fiscal, ca să pară doar a fi bon fiscal. Menționez ca bonul fiscal se emite obligatoriu oricărui client, in baza lui calculandu-se baza de impozitare si TVA de plată. Probabil că, dacă descoperirea întâmplătoare nu ar fi făcut-o subsemnatul ci un inspector al fiscului, ar fi fost, desigur, dosar politic. Din păcate pentru dl. Crăciun, în baza acestui fapt, OG 28/1999 prevede suspendarea activității până la 3 luni, cu confiscarea veniturilor nefiscalizate. Eu așa aș proceda, în paralel cu demararea unui control pe proveniența țigaretelor, băuturilor alcoolice și cafelei vândute și nu aș avea nicio ezitare în a aplica legea, chit că ar sări în sus fanii săi cu argumente care mai de care mai sofistice. Așa am procedat și cu cluburile de fotbal și nu mi-a păsat că imi pot lua niște scaune în cap pe stadion. Fiind însă doar posesorul unei dovezi, nu pot decât să o pun la dispoziția ANAF, în caz că mi se solicită.

  Or sa spună unii „hai, dom’le, doar un bon!”. Un bon inseamna tot. Bonul, fiscal sau nefiscal, îl dă angajatul care executa ordinele patronului. Angajatul nu dă la unii clienți bon fiscal și la alții bon nefiscal după propriul plac pentru ca el nu câștigă și nu pierde nimic din asta. Comportamentul evazionist este al patronului care fie nu achizitionează casa de marcat fiscală, fie nu o folosește. De obicei patronii își instruiesc angajații să nu dea bon fiscal decat dacă clientul solicită sau atunci când pare a fi de la vreun organ de control.

  Înțeleg că dl. Crăciun predă ceva științe politice pe la o universitate. Stau și mă întreb ce le-o spune studenților deoarece, din atitudinea lui în spațiul public, deduc că e ok să-i trântești un pietroi în parbriz unui membru al guvernului în semn de nemulțumire față de prestația lui ministerială și, în plus, că asta nu e vreo scofală întrucât pentru acel parbriz, fiind mașina statului, plătim toți. Toți mai puțin dl. Crăciun, care crede că în numele ecologiei poți face orice, inclusiv să evazionezi în centrul Bucureștiului.

  Reply
 3. Bleen

  Dan Mașca
  Tony Blair, amic si al social-democratilor diin Romania, dupa niste ani de experienta prin politica si dupa ani de experienta in afara politicii a ajuns la o concluzie, care a transmis-o ca raspuns unei intrebari pusa in cadrul unei conferinte.
  Cred ca pot sa preia sugestia unuia cu experienta vietii, chiar daca laburiste, chiar si cei asa zisi de „dreapta”, dar care au lucrat si lucreaza la stat aproape dintotdeauna

  „You know, I advise any young person who wants to go into politics today: go and spend some time out of politics. Go and work for a community organization, a business, start your own business; do anything that isn’t politics for at least several years. And then, when you come back into politics, you will find you are so much better able to see the world and how it functions properly.”

  http://www.newstatesman.com/politics/2013/11/tony-blair-and-russell-brand-are-right-career-politics-must-end

  Reply
  1. Yeba

   Ete cucu! community organisation! Păi acolo și-a dus zilele Hussein, ca viermele-n măr, și acuma n-a rămas tâmpenie pe care să n-o facă! Restul, na! Sunt grele – învățat, muncă, riscuri…

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *