Linkuri si offtopice – 5 decembrie 2013

foto: scumpe și inutile (Yamato)

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


12:16 – Transportatorii rutieri: „Cu autostrăzi precum Bucureşti-Alexandria sau Brăila-Galaţi, suntem ca un student care învaţă în sesiune la orice, mai puţin la materia la care are examen“ – ZF
10:34 – AUTHOR OF VIRAL ‘POVERTY’ ESSAY APPARENTLY ISN’T AS POOR AS SHE LED READERS TO BELIEVE – The Blaze

You have to understand that we know that we will never not feel tired. We will never feel hopeful. We will never get a vacation. Ever. We know that the very act of being poor guarantees that we will never not be poor. It doesn’t give us much reason to improve ourselves. We don’t apply for jobs because we know we can’t afford to look nice enough to hold them. I would make a super legal secretary, but I’ve been turned down more than once because I “don’t fit the image of the firm,” which is a nice way of saying “gtfo, pov.” I am good enough to cook the food, hidden away in the kitchen, but my boss won’t make me a server because I don’t “fit the corporate image.”

….

The real Linda owns a home, thanks to some pretty generous parents. Her LinkedIn profile states she’s been a freelance writer and political consultant since 2010, and has worked in politics since 2004, a claim backed by 27 decent connections.

She’s married to a Marine, has met President Obama while interning for a politician (who obviously wasn’t disgusted by those rotten teeth), and has plenty of time to visit Las Vegas on vacation. And blog about her privileged life on WordPress.

She speaks both German and Dutch, and has a well-rounded political blog that ended in 2011. It’s also a blog where she quite plainly references being paid to win races.

08:37 – Taste and Taboo, the Id and the Ick  – National Review

Miss Silverman, with her fascination with all things squeamishly infantile — her father’s genitals, and her mother’s, too — is the reigning queen of the comedy of the id. Her career is considered in some quarters groundbreaking, on the theory that she has advanced the cause of feminism by demonstrating that women can be as gross and tacky as men, as though there were people to whom this fact needed to be demonstrated.


Facebook Comments

58 Comments Linkuri si offtopice – 5 decembrie 2013

 1. Canadiana

  Sa-i f fiscu’ pe aia de la Mediafax: juma’ de jurnal e despre Nelson Mandela, cu tot cu liste de boli si diagnostice. Zici ca ar fi murit fostul prim-miner, asa sa ne ajute cel de sus.

  Reply
 2. Bleen

  Miron Damian
  25 minutes ago near Sibiu ·
  „Nu ma tem ca vor veni strainii sa cumpere pamantul, retinerea mea e ca vor pleca cu recolta” (T. Băsescu)

  Jos labele de pe recolta poporului!!

  De unde le scoate?? Extraordinar, frate! Înainte, în cor cu consilierul ăla de pe agricultură și cu Elena Udrea, se plângeau că rămânem fără pământ de pe urma arabilor și chinezilor. Acum cică pleacă cu recolta. Nu se numește asta ”export” ? Nu avem nevoie de așa ceva? Nu cumva suntem în situația în care importăm produse agricole?

  Reply
 3. Bleen

  ”chunkypapa 18 nov. @ 2:59am

  Communist Ideology Enhancement

  I am an amateur modder for the most part, and I would really like to enhance certain parts of the game via modding. I want to make it so socialist/communist parties around the globe can form internationales (this can behave like an event) that band together. This would be very realistic considering this really happened, but I don’t know how to do this in a mod. I would also like to make it so communists who come to power via revolution will seize all land from the capitalists and aristocrats, converting all of the pops into craftsmen and farmers, respectively. Again, I do not know how to mod this into the game.

  If anyone knows how to mod this into the game, pleaseeeee comment and let me know how. Thanks, Grayson.”

  Reply
 4. SimonaM

  Chiar. S-au calculat și răs-calculat influențele creșterii accizei în prețuri.
  A făcut cineva cumva și socoteala cu creșterea salariului minim și influența în costurile cu munca și cele cu asistența socială?

  Reply
  1. Yeba

   Nu există susținere, deloc-deloc nu există masa critică de spoliați care să-l susțină pe ăla care protestează contra salariului minim.

   Reply
   1. Bleen

    Nici pentru alte aventuri nu există masă critică, dar le face. Că încă n-am văzut 300 de mii de oameni în stradă țipînd că vor gîște.

    Reply
 5. Yeba

  @Rheia, a venit Crin și și vorbește, nu-i pasă de votul tău! Nu vrea să facă controlul medical, asta e intrebat, asta spune!

  Reply
  1. Rheia

   Ba din contră, tocmai că-i pasă, s-a opărit cînd a auzit că nu vorbeam serios. Îl mai las puțin să fiarbă, și pe urmă îi zic că m-am pocăit, tot pe el îl prefer.

   Reply
 6. Bleen

  Problema e că tot ceea ce face statul este aproape ireversibil. Orice extindere a statului, orice nouă taxă, orice creștere a fiscalității sînt extrem de greu spre imposibil de anulat. Efortul politic de a le anula este imens. Și inexistent, de obicei.

  Reply
 7. Lipst

  Jurnalimea din România îi dă înainte cu „limba moldovenească” care, magie, a fost „înlocuită cu limba română”, deci, dacă a fost înlocuită, atunci ea exista şi există, „serviciile secrete transnistrene”, nu ştiu care ministru „transnistrean”, „frontiera” cu Transnistria şi aşa mai departe. Apoi, toată lumea se miră, păi, cum, nu există Republica Transnistria? Nu există limba moldoveanească, nu există frontieră cu Transnistria, nu există Republica Transnistria, că doar asta aţi spus ani de zile? Expresiile „aşa-zisa”, „auto-proclamata” or fi discriminatorii sau poate prea greu de pronunţat.

  Reply
 8. Canadiana

  Daca o tine mult cu „te spun ca ce-ai facut”, e vina lui @disqus_CAS9LR0h54:disqus , care n-a ajuns la biserica din timp.

  Reply
 9. Bleen

  Curtea Constituțională din Republica Moldova a băgat o anacronică imperialistă înapoiată, cum ar zicea societatea civilă românească.

  Reply
 10. Canadiana

  In cacofonia de ieri, de la tv. (nu mai stiu care post, ca distinctia e cetoasa, oricum), s-a vehiculat cifra pentru investitii versus cifra pentru salarii/ajutoare sociale platite din buget. Proportia e de 1/4, adica, 40 miliarde la investitii si 160 miliarde pentru salarii/ajutoare. Sa inteleg ca acest guvern mentine un aparat administrativ absolut enorm, plateste vreo 600 de parlamentari (in loc de 300, cati a vrut poporul) si mai vrea bani?
  Pai, sa nu fie cu suparare, dar meritam ca la vreo 15 accize pe benzina. Tema nici macar nu tine de stanga-dreapta, tine de un elementar bun simt.
  La’ ca-n schimb, ne batem pentru trasee pe harta.

  Reply
 11. Bleen

  Parcă-l aud pe Băsescu peste ceva timp: În 2005 era un loc liber pe partea dreaptă, acum e un loc liber pe partea stîngă. Eu sînt un om cu simț politic.

  Reply
    1. Yeba

     Ziceam și eu.
     Și Dumnezeu a zis:
     ”Adame, alege-ți o femeie!”
     La câți bărbați politici mă gândesc eu, Bleen?!

     Reply
 12. DanCanada

  Vaz ca socialistul de Obama si aurolacii de stinga americani considera distrugerea sistemului privat de sanatate un succes. Asta pentru ca usurel/pe sestache se trece la acaparearea sistemului privat de pensii 🙂

  Cum? Simplu! S-au instituit comitete si comitii (Office of Financial Research, Financial Stability Oversight Council) in care se discuta o minareala numita „Automatic IRA” care sa puna mina pe private savings – vestitul 401(k) (vor sa treaca ‘automat’ banii in ‘treasury obligations’ adica hirtii goale).

  De pe AmericanThinker:

  „Once it has forced workers and employers to contribute to Automatic IRAs, and eventually forced existing savings into government obligations as well, government would control much of the investment capital in America. The free market will cease to exist.”

  Reply
  1. gone fishing

   Sa nu exageram, e vorba de a da posibilitatea angajatilor companiilor care nu ofera 401(k) plans sa aiba posibilitatea sa opteze (sau nu) pentru un asemenea plan privat de pensii. Vorbim aici despre cei care nu contribuie in prezent la un asemenea plan. Ar insemna sa vireze 3% din salar intr-un fond privat, care le apartine 100%, si cu care se pot ‘muta’ de la o firma la alta. It is not a bad idea, on the contrary.

   Reply
 13. Lipst

  Curtea Constituţională din R. Moldova a decis că deumirea corectă a limbii de stat (aşa se zice politic-corect în R. Moldova, limbă de stat) e „limba română” şi ca sintagma „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” din articolul 13 al constituţiei să fie înlocuită cu „limba română”. La întâlnirile oficiale cu preşedintele României, Voronin folosea traducător, aşa, ca chestie.

  Reply
 14. adina

  Ziceai de autostrada Bucuresti-Alexandria:

  Viceprimarul comunei Buzescu(Teleoman): „La noi în comună nu avem nici o activitate economică. Doar 3 societăţi agricole şi 20 de magazine. Chiar lângă Alexandria, la Vităneşti, este o crescătorie de porci.” (gandul.info)

  Reply
 15. Lipst

  Microsoft îşi propune să producă un sutien contectat care să detecteze ritmul cardiac şi care, în cazul în care purtătoarea e suprasolicitată, cum zice nenea Iancu „suferă de bătăi de inimă”, tahicardii, să trimită un mesaj de alarmă pe telefonul mobil. Cum la Microsoft, ei nefiind prea presaţi de concurenţă, lucrurile nu merg întotdeauna şi nu întotdeauna din prima, mi-e să nu trimită un ecran albastru, „blue screen of death”, ca la celebrul Windows 98.

  Reply
 16. Lipst

  O veste bună în chestiunea socialiştilor din Franţa, aceştia nu sunt nici populari şi nici îndrăgiţi. Au venit la putere, preşedintele şi majoritatea, în urma unui vot negativ împotriva lui Sarkozy. Împreună cu verzii au făcut un guvern pletoric de 38 de miniştri, sectar, jumătate bărbaţi, jumătate femei, cu ministere poetico-ciudate, de exemplu, Ministerul redresării productive, cu ministere „nediscrimatorii” ca Ministerului pentru drepturile femeilor, cu miniştri care mai de care, de pildă ministrul justiţiei, dama cu legea căsătoriei pentru toţi, a militat ani de zile pentru independenţa (independenţa de Franţa, ca să fie clar) insulei din care vine, Guyana franceză, şi totuşi… a fost numită ministru al justiţiei, e un pic ca şi cum l-ai numi pe Voronin ministru de interne în guvernul României, iar această damă, din poziţia de ministru, acţionzeză în continuare împotriva ţării al cărui ministru este.

  În fine. Acest guvern socialist-verde este nedemocratic, sectar şi incompetent. La un an şi jumătate de la alegeri, preşedintele şi primul-ministru au bătut toate recordurile de impopularitate. Un nou sondaj apărut astăzi arată că primul-ministru are 18% încredere, asta înseamnă mai puţin decât un alt prim-ministru, din timpul lui Mitterrand, o damă prim-ministru care până astăzi deţinuse recordul de impopularitate. Pentru Franţa, 18% este foarte puţin, de fapt, este cel mai puţin din toată istoria sondajelor. Rata de participare la alegeri este în medie de 85% pentru prezidenţiale şi aproape 70% pentru parlamentare.

  Reply
 17. Bleen

  Sîntem 4000 de muncitori care ne-am strîns pe Facebook. Vrem să facem o fabrică a muncitorilor, fără capitaliști. Vrem să fim stăpîni pe munca noastră și pe mijloacele de producție. Cum facem? Ce producem? Cum luăm deciziile? Unde vindem? Cui vindem? Și dacă nu vindem?

  Reply
  1. Glook Glook

   Bun, punem totul pe ‘spatele’ opozitiei. Dar in orice tara democrata din lume, dincolo de ideologie mai sunt si lobbiurile. exista asociatia intreprinzatorilor sau diferite asociatii de firme pe branse de activitate? Ce fac asociatiile respective? De ce nu fac un calcul economic, de ce nu vin pe piata cu explicatii despre cum ii afecteaza cresterea respectiva si de ce nu fac lobby la opozitie sa-i ajute sa-si sustina puntul de vedere? Zic si eu, nu dau cu parul.

   Reply
   1. Bleen

    Lobby-ul nu este legal la noi.
    Au existat asociații sau persoane care au luat poziție de-a lungul timpului.
    A existat și există presă care ia poziție.
    Să înțelegem că partidele politice și politicienii nu au responsabilitate și nu funcționează decît împinse de la spate.

    Și nu în ultimul rînd, Băsescu, PDL, FC și MP se auto-intitulează ”de dreapta”. Au poziții cîștigate prin vot, poziții importante, cu autoritate și vizibilitate (președintele statului, parlamentari, primari). Cu toate acestea aleg să susțină public și vocal măsuri iresponsabile (PDL a propus un salariu minim mai mare decît cel propus de USL, Băsescu e fan declarat al creșterii salariului minim și venitului minim garantat).

    Da, societatea își are partea ei de vină pentru lipsa de implicare (deși implicarea, inclusiv în partidele de opoziție, te aduce într-o cloacă greu de imaginat), însă trebuie măcar să spunem adevărul despre așa-zișii politicieni de dreapta. Fiindcă e nerușinare și jignire față de noi din partea unora ca Băsescu, FC, MP sau PDL să vină la noi și să ne ceară votul ”pentru dreapta”. ”Dreapta trebuie să fie unită”, ”sprijiniți dreapta”. Care dreapta? La urma urmei, USL face mai bine lucrurile pe care Băsescu, PDL, MP și FC vor să le facă. Adică, măcar e stînga originală, nu o amărîtă de copie tristă.

    Reply
   2. Yeba

    Problema este grea și se termină la vot. Este mult mai ușor să faci propaganda de la stânga într-o societate paternalistă, săracă (astea merg împreună), cu vot universal și fără un sistem de valori care s-o ajute să supraviețuiască (de ex. valoarea distracție/orice carpe diem primar nu ajută prea mult, vezi țiganii).
    Pensionarii sunt și ei legați de nivelul salariilor prin punctul de pensie etc. Totul respiră etatism. Eu nu cred deloc că e mai bună stânga autentică decât copia palidă care îngaimă periodic și observații mai de dreapta stângii. Altfel, fiindcă scena politică cere măcar două curente, va apărea ceva mai la stânga, cu Ponta in ofsaid, Partidul socialism-corect-aplicat, PSCA (aha, pisica, eventual ca siglă, la siestă).
    La UE, initiativa European minimum income a intrat în dezbatere oficială.

    Reply
 18. Bleen

  EBA: ”Ponta pregătește cenzura internetului” Să înțeleg că în restul lumii, acolo unde se plătește taxă anuală pe domeniu web, internetul e deja cenzurat? Sînt domeniile .com sau .net cenzurate?

  Reply
  1. Rheia

   Well, în ce mă privește, ca să semi-citez un clasic în viață: Adio, PMP! (FC oricum pentru mine era cam ca euglena, adică știam că există, dar nu mă așteptam s-o văd vreodată cu ochiul liber)

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *