Linkuri si offtopice – 7 octombrie 2013

foto: din nou Anzi

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


18:15 – WATCH: Cat’s priceless reaction at seeing a balloon – Daily Star
18:04 – Cum sa distrugi societatea civila – un proiect european – Valeriu Nicolae

Traducerea aprecierii a fost de fapt alta. Ni s-a sugerat, cu alte cuvinte că „trebuie să minţim”. Să scriem proiecte false şi să întocmim rapoarte false. Să „furăm” practic din banii pe care îi primim pe nişte proiecte (despre care ştim chiar din momentul în care le scriem că sînt tîmpenii, dar tîmpenii „agreate” de cei care ne vor evalua), pentru a primi finanţarea pentru ceea ce ar trebui de fapt să facem.

15:50 – Antonescu: Eu sunt convins de nevinovăţia lui Dragnea – Mediafax

Din acuzaţia, aşa cum am auzit-o eu, nu cunosc conţinutul dosarului, şi anume că domnul Dragnea a făcut eforturi pentru ca la referendum oamenii să iasă la vot… Să spui că domnul Dragnea a făcut eforturi pentru ca la referendum oamenii să iasă la vot, să mobilizeze pe căi politice, legale, mi se pare că este o acuzaţie care nu stă în picioare.

15:16 – Rechizitoriu Dragnea
11:51 – Ponta: USL merge mai departe. Ce să mai tranşăm? – Mediafax

„Năucit, eu? Nu sunt năucit deloc. Păi staţi aşa, declaraţiile pot fi năucitoare. Eu nu sunt năucit deloc, dimpotrivă”, a mai spus Ponta.

Care e dimpotriva lui năucit?

11:03 – Antonescu: Pentru mine guvernarea nu însemană ciolan, ca pentru Ilie Sârbu – Mediafax

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a răspuns, vineri, atacului liderului PNL la adresa premierului, apreciind că a văzut „un alt Traian Băsescu” şi că ieşirea lui Antonescu este electorală şi adăugând: „A putut să creadă cineva tot ce a spus Crin Antonescu? Ăsta a fost cel mai dur atac de până acum”.

11:00 – Ponta: Ieşirea de vineri a lui Antonescu a fost cel puţin năucitoare. Pierde în sondaje atacând USL – Mediafax

„Între mine şi Antonescu nu este nicio tensiune. Este o tensiune, şi o văd şi eu la televizor, în apariţii publice, a lui Antonescu legat de candidatura domniei sale, dar îşi îndreaptă tirul în mod greşit asupra mea, eu trebuie să-l ajut, nu-l încurc în niciun fel”, a spus Ponta

Facebook Comments

59 Comments Linkuri si offtopice – 7 octombrie 2013

  1. Bleen

    Învățăturile CKII către Ponta:

    Keep your vassals happy, and they’ll keep you strong. Let them get too strong and unhappy, and they’ll undo everything you’ve achieved. My tips are as follows:

    Bribe powerful and unhappy vassals
    Give out honorary titles to powerful and unhappy vassals
    Give out landed titles as a last resort
    Avoid giving titles to infidels and heretics
    Avoid giving titles to those not of your culture
    Never give someone more than one county and one duchy
    Try to keep your realm’s titles within your dynasty
    Keep your capital in a central location
    Don’t put crown authority too high
    Hold all de jure titles for the area you rule if possible
    Form all duchies and give them to your dynasty members
    Revoke titles whenever it doesn’t incur tyranny

    Reply
  2. Lipst

    Mi-am adus aminte de una de la prima suspendare. Traian Băsescu invitat la Hurezeanu şi CTP, făceau ei o emisiune la Realitatea TV, „Cap şi pajură”.
    Dialog.

    TB: Domnule Popescu voiam să zic ceva despre dumneavoastră. Aţi spus o dată ceva care…

    CTP: Dar, domnule preşedinte nu despre mine e vorba astăzi.
    TB: Dar de ce nu? Ce, dumneavostră nu sunteţi o persoană publică importantă.
    CTP: Da, dar…
    TB: Aţi spus o dată ceva care m-a supărat, un neadevăr.

    CTP: Se poate. Dar ce anume?
    TB: Că nu ştiu să înot.
    (aici CTP-ul scoate nişte interjecţii, face multe încreţituri ireproductibile cu fruntea-i de fier şi zice:) Dar cum aşa. Păi, nu v-am văzut niciodată înotând.
    TB: Se poate. Pentru că nu-mi place să mă las în slip în public.

    (aici CTP dă o replică, crede el, obraznică:) Nici mie.
    TB: Da, dar se poate să te laşi în slip şi în scris.
    (aici CTP-ul nu mai are cuvinte. Fruntea-i de fier epuizaze deja toate încreţiturile posibile).

    Reply
  3. Lipst

    Mda, oricât nu le-ar plăcea unora, doar justiţie şi dreptate (dar şi bunăstare) fără politică nu se poate. Justiţia are şi ea nevoie de politică pentru a fi protejată. De-aia trebuie politică, dar politică adevărată, nu închipuiri din astea şi, în plus, o politică care să nu-şi dea duhul după un ciclu electoral, una care să aibă continuitate. Pentru că zicem precum înaintaşii noştrii: de la politică atârnă întreg binele ţării şi de la binele ţării atârnă binele nostru. Am zis.

    Reply
  4. Bleen

    Nu te poți baza doar pe Băsescu și DNA. Justiția are efecte politice zero sau minus (s-a văzut în 9 decembrie – și oricum, nu-i poți băga pe toți la pușcărie, întotdeauna rămîn cîțiva să cîștige alegerile) iar Băsescu nu mai are pîrghii și nici energie (omul a făcut cît șapte președinți, e stors și singur). Mai trebuie să faci și politică. Să cîștigi alegeri, gen.

    Reply
    1. Rosu

      Fu bine. Dar vorba cântecului: dacă mai erau vreo trei.. Unul la Guvern, unul la Parlament, unul la DNA… Acuma vorbeam despre influența dialectelor est-germanice asupra lexicului limbii române că politica era un teritoriu al disputei oneste și justiția era o un loc al domniei rigorii… Vise, taicule, vise…

      Reply
    2. Canadiana

      E mai groasa decat credeam eu. Si mai fara speranta. Cred ca lumea sta la coada la bilete in Australia, d-aia nu comenteaza niminea.

      Reply
        1. Canadiana

          Pe Moromete.(glumesc terapeutic).

          Comparatia cu Nastase, care ar fi fost o balerina delicata pe langa prezentul. Si timpul. Si Obama. Si Merkel in coalitie.

          Reply
          1. liviuta

            Filmul era englezesc, al lui Tony Richardson (curentul „tinerii furiosi” ai cinema-ului, alaturi de „This sporting life”, „If” sau „Look back in anger”).
            Daca ma gandesc bine, era destul de stangist; dar daca l-am asemana pe Base cu alergatoru’ de cursa lunga, e cam nasol, ca ala s-a hotarat, in film, sa abandoneze cursa cu 2 metri inainte de linia de sosire (fiind primul, la distanta).

            Reply
    3. Lipst

      Mie mi-a făcut o anume impresie, una nouă. La sfârşitul intervenţiei, chiar înainte de întrebări, mi se părut a fi obosit şi cu gândurile în altă parte, aproape formal. Cine ştie, după atâtea lupte, cincisprezece ani de politică în „prima linie”, mai oboseşte omul. O fi şi noul statut de bunic, o fi şi că n-are cu cine, că adevărul e că n-are cu cine. Păi, să-ţi pui tu obrazul pentru un partid de care să râdă până şi Blaga ?! Ce-i uşor ?! Dar, la întrebări îi trecuse şi-mi chieri şi mie impresia.

      Reply
  5. Amelia

    DPA: „Cand cineva fura, manipuleaza, masluieste etc la vot, isi bate joc in mod direct si explicit de fiecare dintre cei ce opereaza cinsitit in sistemul de referinta al democratiei. E echivalentul la a-ti baga mana in buzunar direct si pe fata, a-ti submina impactul ca cetatean, mic cum e el de la bun inceput, dar real.

    Instrumentul cheie al democratiei e votul. Al economiei este moneda. Falsificarea, devalorizarea acestora inseamna subminarea insasi esentei sistemelor institutionale respective. Cand cineva voteaza dublu, gestul este echivalentul falsificarii de moneda. E un delict care duce la redistributie sociala de la cei ce voteaza cinstit sau folosesc moneda cinstit catre infractori”.

    http://www.contributors.ro/fara-categorie/dragnea-si-apologetii-sai-bataie-de-joc-pe-fata/?cfcc

    Reply
    1. Lipst

      Eu bănuiesc că a fost un târg. Vosganian voia o patalama de virginitate şi a zis: „Mă dau dus, dacă senatul mă pomădează, mă parfumează şi-mi dă certificat de bună-purtare.”, chestie care s-a şi întâmplat. Senatul „a zis” că e nevinovat (justiţia nu se pune) iar el eroic, plin de onoare şi cinste şi-a dat demisia de …onoare.

      Reply
      1. Rheia

        Ce să mai facă o damă bătrînă ca Varujan cu un asemenea certificat? Să-l pună în geam la tractirul PNL? Cine naiba-l mai crede?

        Reply
        1. Lipst

          Păi, cum să spun ca să nu se supere damele, cu tot respectul, tot aşa cum unei dame în vârstă, câteva podoabe, o companie plăcută şi câteva complimente fără acoperire o fac să se simtă ca la prima tinereţe, tot aşa şi armeanul în chestiune. El mai e şi pohet. Impresia contează.

          Reply
          1. Rheia

            Hei, hei, stop joc, că aici nu-s de acord! Armeanul chiar e Poet pe bune. Eu l-am citit, deci știu ce spun. Din păcate, talentul literar și cel muzical sînt la individul ăsta absolut invers proporționale cu obrazul și caracterul.

            Reply
  6. Lipst

    Băse’ m-a cetit. A zis că dacă se supără, îşi va aduce aminte că prin suspendare i s-au luat două luni din mandat. Să vezi ce discuţii o să fie.

    Reply
      1. Lipst

        Oricum, numai ideea că alegerile prezidenţiale ar putea avea loc în 2015, prin februarie, şi nu în 2014 îl poate scoate din minţi pe Antonescu, dacă mai are de unde să-l scoată. Că să parafrazăm o vorbă celebră: 2015 nu e 2014.

        Reply
  7. Amelia

    Vosganian: „senatul m-a declarat nevinovat”. Da’ ce senatul e juriu?
    „sunt gata sa-mi dau demisia de onoare”. Onoarea cui?
    Btw, de mult n-am mai vazut pe cineva atat de kkt pe el de frica.

    Reply
    1. Rheia

      Brey, ce emoții-mi dăduși, credeam că am înnebunit, nu mai știu limba română, pînă să mă prind că e-n lorenipse…

      Reply
    1. Yeba

      Iete na, când mă rugam pe-aici cu NZ, nu și nu, avem treabă, combatem miturile stângii, facem pe dracul ghem…Păi cum să le combați dacă nu ești conectat la realitate?!

      Reply
  8. Bleen

    Obama e cel mai sinistru președinte american din 1789 pînă azi. Dacă democrația americană îi supraviețuiește, americanii au scăpat de totalitarism. Pînă la următorul președinte al Partidului Democrat.

    Reply
  9. Amelia

    Am gasit pe romaniacurata.ro, urmatorul comentariu al politoloagei AMP (la asa-zisa lista neagra a RM):

    „alinaMP 2013-10-06
    Multumim tuturor de ajutor= continuati sa trimiteti, dar poate cititi inainte sa scrieti (problema mare)? Sintem in procesul de a revizui patru nume noi. Votul este felul de aface trafic de influenta al parlamentarului. Siur ca tb facuta deosebirea intre vot ideologic si vot clientelar, dar aici e clara situatia, s-a votat pentru ca sa continue acest proiect adica un proiect in care transferi proprietatea publica de suta la suta in proprietate privata in prop de 85% din care scazi o redeventa minora si 16% impozit pe profit, asumindu-ti in schimb consturi de ecologizare. daca DNA ar fi autoom si nu tras politic in toate directiile asa ceva nu ar fi posibil”

    Reply
      1. Amelia

        Dovada clara ca resentimentele i-au intunecat in asa hal mintea incat a ajuns sa nege si elementele de baza ale democratiei (ca sa nu mai vorbim si de lipsa de logica elementara).

        Reply
    1. Nea

      Băi, sper să-l văd la bulău pe Vosganian. Nu pentru că a furat, că după el o veni tot un hoţ. Dar în speranţa că nu mai dau ăştia la radio bucăţi compuse de nevastă-sa. Dacă n-aţi auzit-o nu mă veţi înţelege.

      Reply
  10. Bleen

    Dacă citesc americanii rechizitoriul lui Dragnea și văd organizarea GOTV din Teleorman se bat pe el democrații și republicanii și-l transferă pe bani grei. Nu mă pronunț pe partea penală, că nu e treaba mea și nu am toate informațiile, însă jos pălăria pentru organizare. Dacă republicanii aveau un Dragnea la ultimele prezidențiale, Romney avea șanse să se bată cu Obama (democrații i-au bătut grav pe republicani la GOTV în ziua votului).

    Reply
    1. Canadiana

      Vrei sa zici ca-l admiri pe Dragnea pentru cat de canalie este? Inseamna ca si comunistii de la alegerile din ’47 merita un „jos palaria”.

      Reply
  11. Yeba

    Stirea cu Dragnea era previzibilă și n-o mai punem?
    Dacă ar avea acum vreo revelație și ar colabora, s-ar face martir și ar avea și el viitor.

    Reply
  12. Bleen

    Sondaj 2011

    Care e diferența dintre DGA și DNA:

    33% – niciuna

    60% – NS/NR

    2% – activitatea DGA privește MAI

    1% – DNA se află în subordinea DGA

    1% – DGA se află în subordinea DNA

    1% – DNA activează la nivel național și DGA la nivel local

    Reply
    1. Amelia

      Una-i cu „G” si cealalta cu „N” (raspuns stil „Divertis”: Care-i diferenta intre fuziunea si fisiunea nucleara? Una-i cu „z” si alta cu „s”… de pe vremea cand umbla Gyuri Pascu cu o aldehida si o cetona in traista).

      Reply
    1. Gramofonu'

      Daca politicienii ar fi amendati cu 100 lei pentru fiecare perla sau minciuna spusa, am avea bani de autostrada suspendata spre Luna.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *