Memoriu al cadrelor didactice ale Facultatii de Stiintele Politice din cadrul Universitatii Bucuresti

Stimate domnule Rector,

Am aflat cu surprindere că la data de 28 august, cu ocazia concursului pentru desemnarea CSUD, s-a prezentat un singur candidat, prof. univ.dr. Daniel Barbu. Din perspectiva noastră, în calitate de membri ai comunităţii academice a Universităţii Bucureşti, este vital ca interesele tuturor conducătorilor de doctorat şi ale doctoranzilor din instituţia noastră să fie reprezentate de o persoană aflată deasupra oricăror suspiciuni de integritate şi care să îndeplinească criteriile academice.

În cazul prof.univ.dr. Daniel Barbu, îndeplinirea acestor criterii este sub semnul întrebării şi dorim ca acea comisie care analizează candidatura domniei sale să aiba în vedere unele aspecte pe care  vi le aducem la cunoştiinţă.

Dealtfel, toate aceste aspecte se regăsesc pe larg într-un memoriu pe care facultatea noastră l-a adresat conducerii universităţii în toamna anului 2010.

Prof. univ.dr. Daniel Barbu a condus facultatea noastră şi scoala doctorală a facultăţii o perioadă îndelungată de timp. O perioadă caracterizată prin lipsă de transparenţă, gestionarea abuzivă a resurselor facultăţii, dispreţ faţă de colegi, luarea unor decizii de natură să afecteze negativ interesele instituţiei, etc. În calitate de conducător al şcolii doctorale, prof.univ.dr. Daniel Barbu a acţionat contrar dispoziţiilor normative în vigoare la acea dată, prin întocmirea şi aplicarea unui regulament propriu, în total dezacord cu aceste dispoziţii. În perioada când domnia sa a fost membru al comisiei de specialitate CNATDCU, a respins dosarele de candidatură pentru conducere doctorat ale colegilor noştri, în mod abuziv, fapt confirmat prin infirmarea deciziilor acestei comisii de către plenul CNATDCU în privinţa tuturor membrilor FSPUB contestaţi de domnul Daniel Barbu. Proiectul POSDRU pe care domnia sa l-a derulat şi care a avut ca obiect şcoala noastră doctorală a fost la fel de netransparent şi defectuos coordonat.

Ne întrebăm cum va reprezenta domnia sa interesele Universităţii Bucureşti: dacă o va face la fel ca şi până acum, prestigiul universităţii va avea de suferit, CSUD va funcţiona defectuos, iar contestaţiile întemeiate la adresa CSUD vor fi probabil la fel de numeroase ca şi cele adresate domnului Daniel Barbu până în prezent. Nu putem permite apariţia şi manifestarea unui asemenea risc în cazul uneia dintre cele mai vechi şi prestigioase instituţii de învăţământ superior din ţară.

În privinţa standardelor ştiinţifice, comisia de concurs va constata fără îndoială faptul că prof.univ.dr. Daniel Barbu nu le îndeplineşte, ceea ce rezultă din parcurgerea atentă a întregii sale opere.

Vă asigurăm, domnule Rector, de întreaga noastră disponibilitate de a contribui cu date concrete privind activitatea de management defectuoasă a prof. univ.dr. Daniel Barbu, precum şi în legătură cu activitatea sa ştiinţifică, în cazul în care dumneavoastră personal sau membrii comisiei de concurs vor considera necesar.

Cu deosebită consideraţie,

Cadrele didactice ale FSPUB

Nota Blogary:

Un alt memoriu, din 2010, care conține fapte grave nu s-a soluționat nici pînă acum, în schimb Daniel Barbu a fost promovat de Universitate șef al Școlilor Doctorale din Universitate.

Facebook Comments

5 Comments Memoriu al cadrelor didactice ale Facultatii de Stiintele Politice din cadrul Universitatii Bucuresti

  1. adrirus

    Dupa prestatia la TV, in calitate de consilier al presedintelui interimar Antonescu si anterior ca opozant furibund al presedintelui Basescu si guvernului PDL, presupun ca protestul universitarilor este mai mult decit indreptatit.

    Reply
  2. DarianC

    Amuzant. Cred ca mai mult de jumatate din „cadrele didactice” anonime si-au facut tezele de doctorat sub indrumarea lui Daniel Barbu, despre care aflam acum de la aceleasi cadre ca „nu indeplineste standardele stiintifice”. Sunt convinsa ca nu le indeplineste, dar aceste stralucite „cadre” n-au avut niciun interes sa se sesizeze cu ani in urma, ci doar cand scandalul a devenit public.

    Reply
  3. Loda

    ,,Cadrele didactice ale FSPUB ” ???? Sorry, dar aceste cadre nu au nume ? Curajosi sunt ,Doamne, mai bine semnau ,,oameni de bine” si incheiau cu deja celebrul ,,traiasca lupta pentru pace „.

    Reply
  4. Adi Toma

    De cate ori vad astfel de profesori la talkshow-uri ma intreb oare copiii nostri-studentii lor cat de obiectiv vor fi scoliti

    Reply
  5. Claudiu Alexoaie

    Tocmai ce l-am vaut acum jumatate de ora la Casa Oamenilor de Stiinta in compania altora sarbatorind de mama focului…..

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *