Mizele geostrategice ale Romaniei si psihologia de adolescent intirziat a lui Corlatean

DIGI 24

Ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat că vrea să împiedice o aderare rapidă a României și Bulgariei la Schengen. Dacă cele două țări vor insista la Consiliul JAI asupra unui vot de stabilire a unei date de aderare, Germania va face uz de dreptul sau de veto, a mai spus ministrul german într-un interviu pentru Der Spiegel.

Corlățean știa că Germania se va opune și a ales cea mai proastă reacție posibilă, a cocalarului bosumflat. Dacă era vorba de viața personală a lui Corlățean, dacă-l refuza vreo gagică (se mai întîmplă, vezi cazul Bănicioiu), atunci putea să facă pe cocoșelul și să se dea nemuritor și rece, dar aici vorbim de soarta României și a milioane de români, nu de orgoliul de periferie și psihologia de adolescent întîrziat ale lui Corlățean.

Cele mai importante mize geostrategice ale României sînt securitatea națională și liberul schimb cu Occidentul. Ratarea acestor două mize înseamnă catastrofă națională și dezastru individual pentru 20 de milioane de români. Nu și pentru cei cîțiva politicieni și mafioți de frunte arondați intereselor Rusiei.

Facebook Comments

3 Comments Mizele geostrategice ale Romaniei si psihologia de adolescent intirziat a lui Corlatean

  1. Yeba

    Dacă Franța se va opune în mod explicit, așa cum aflu din fascinanta emisiune http://www.realitatea.net/emisiuni/deschidelumea.html, unde Turambar, probabil dintr-un exces de fumat a făcut un show păcătos încă de la min. 18, de ce nu menționează nimeni că vizita lui Ponta în Franța a fost, cu toată franceza fb, un eșec dezastruos? Îmi scapă mie ceva?

    Reply
    1. Yeba

      Off topic la eșecul Ponta: Am terminat de văzut înregistrarea, peste care am dat de altfel întâmplător: 1) A luat ceva cu efecte secundare nasolissime; 2) el dădea de fapt un examen, de avansare în grad și soldă, și ăștia (Ramona Mănescu și Cristi Preda) erau sparring partners, sunt cam de-o vârstă, s-au ajutat și ei între ei. 3) se trece la nivelul următor de linșaj pe televiziune.

      Reply
  2. Yeba

    Dacă Franța se va opune în mod explicit, așa cum aflu din fascinanta emisiune http://www.realitatea.net/emisiuni/deschidelumea.html, unde Turambar l-a întrecut pe Gâdea/Badea în calitate intelectuală încă de la min. 18, de ce nu menționează nimeni că vizita lui Ponta în Franța a fost, cu toată franceza fb, un eșec dezastruos? Îmi scapă mie ceva?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *