Monica Macovei sustine motiunea

Monica Macovei, la Targoviste, 3 martie 2013

Vrem deschiderea PDL, nu inchiderea partidului cum vrea Vasile Blaga

Ne dorim o campanie pe idei, pe principii si pe propuneri, nu un atac la baioneta si mincinos, dar se mai intampla si din acestea, din pacate.

Noi, prin aceasta Motiune, ne dorim deschiderea partidului. Am auzit niste declaratii ieri de la dl Blaga, care doreste inchiderea partidului. Ii amintesc, de pilda, ca eu ca ministru al Justitiei am fost sustinuta de PDL si am adus numai puncte albe si partidului si tarii, am scos toate steguletele rosii si am putut intra in Uniunea Europeana la timp. Ca europarlamentar am adus, iarasi, cinste partidului si tarii; anul 2012 s-a incheiat cu mine pe primul loc la numarul de rapoarte, fiind cel mai activ europarlamentar din toti cei 754. Chiar daca n-am intrat cu mult timp in partid, inainte de a ajunge europarlamentar. La fel ca mine sunt si Cristi Preda si altii din PDL.

Noi vrem sa deschidem partidul, noi vrem sa aducem personalitati in partid, cu cat mai multe, cu atat mai bine pentru partid. Daca intra astazi in partid si este o personalitate in profesia lui, este bine sa-i dai o functie in care sa isi exprime si sa faca tot ceea ce se pricepe sa faca.

Motiunea noastra a fost primita cu entuziasm si de oameni din afara partidului, de electorat. In primele minute dupa ce am anuntat public saptamana trecuta ca lansam aceasta Motiune am primit foarte multe mesaje, pe Facebook, pe bloguri, pe telefoane, de la oameni care voiau sa se inscrie in partid ca sa sustina Motiunea “Reformistii”.

Motiunea “Reformistii” se adreseaza intregii societati, se adreseaza partidului, se adreseaza acelor oameni liberi si puternici, vrednici – cei care muncesc si platesc taxe.

PDL trebuie sa fie pe partea dreapta definitiv, doctrinar, foarte clar, fara alunecari spre stanga sau spre alte curente. Sa fim identificati de dreapta, oameni care cred in capitalism, in piata libera, in libertatea omului, in respectarea legii.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *