Noua structura a Blogary

Articolele sînt împărțite în funcție de două criterii:

 1. modalitatea de abordare (forma) – secțiuni (categories): Editorial, Comentariu, Revista Presei, Video, Știri, Comunitatea Blogary (în navbar și în homepage)
 2. tema abordată (fondul) – teme (tags): politică internă, justiție, internațional, doctrină, blog, mass media, istorie, economie, diverse, Asociația Blogary, administrație, credință (în sidebar, sub social countere, ultimul tab, din dreapta)

Aceasta este partea strict publicistică. Vom avea și alte secțiuni (pe forum, mai ales – dar și pe blog) care țin de valoarea de arhivare, de documentație și de acțiunile Asociației Blogary.

PS. Deocamdată am clasificat vreo 300 de articole. Mai avem vreo 1200.

Facebook Comments

106 Comments Noua structura a Blogary

 1. Pingback: Cele mai bune comentarii (1-7 septembrie 2012) | Madame Blogary

 2. Yeba

  Ar trebui creată o sub-rubrică de Bârfe şi diverse, vreau să aduc un argument la constatarea „Costi Rogozeanu e, printre altele, neinteligent” şi în organizarea actuală tb să-l pun sub titlul ăsta… Dacă vine şi @Nea să caute peşte afumat, iese o varză de nimeni citită. L-am tot şters şi l-am tot lipit la loc, că nu-l iert pe Rogo…
   
  Deci Rogo e foarte revoltat pe Băse (şi pe guvern că nu se ceartă suficient cu el) „că vine din senin, fără să se consulte cu acest guvern (!!!), şi anunţă el de la el intenţia de a intra în euro cât mai repede, deşi alţii au exprimat ezitări majore. Păi când iese un om de-ăsta în afară şi începe să vorbească aşa, jumătate din Europa îşi va da coate. „Ia uite şi la ăsta, NE FACE JOCUL fără să i-o fi cerut-o nimeni.”
   
  Pe scurt, Rogo n-a înţeles nimic. Crede că UE e alcătuită numai din clase exploatatoare.

  Reply
  1. Rheia

    @Yeba  @Nea (Da’ să nu vă supărați pe mine, c-o zic cu drag) Cui gîții mamii lui îi pasă de ce spune claponul ăsta  cu extensii de barbă?! Rogozanu e un critic literar mediocru, un autor penibil și un stîngist împiedicat în propria-i limbă bleagă. Știți voi că ar avea groupizi și groupide?

   Reply
   1. Yeba

     @Rheia  , păi îmi leg şi eu speranţele de câte un port-drapel al stângii, doar-doar oi da de vreunul vădit inteligent. Că mă sperie propria-mi observaţie că toţi sunt nişte închipuiţi fără legătură cu logica şi funcţionarea realităţii.
     
    Vecinul electrician de la Ploieşti este mult mai articulat îşi duce viaţa în conformitate cu principiile lui profund stângiste şi nu se dă analist şi stânga glamoroasă cred că l-ar îngreţoşa right away.
    Plus că prin ce a spus acum, Rogo s-a dovedit nici de stânga internaţionalistă nici de dreapta, ci doar prost simplu, de la ţară, ros de teoria conspiraţiei iudeo-masonice :). Nici eu nu ştiu dacă e bine dpdv economic să intrăm accelerat în euro, dar asta cu JOCUL e prea primitivă la ifosele lui…
    In aceeaşi ordine de idei, iniţial mă gândeam că poate era mai bine să nu fi fost deja în UE la vremea loviturii de stat, că ne mai ameninţau ăia cu ceva, dar judecând după reacţiile ulterioare (inclusiv ale Americuţei) am înţeles că a fost bine aşa, within UE. 

    Reply
   2. Yeba

    @Rheia  , păi îmi leg şi eu speranţele de câte un port-drapel al stângii, doar-doar oi da de vreunul vădit inteligent. Că mă sperie propria-mi observaţie că toţi sunt nişte închipuiţi fără legătură cu logica şi funcţionarea realităţii.
     
    Vecinul electrician de la Ploieşti este mult mai articulat, îşi duce viaţa în conformitate cu principiile lui profund stângiste, nu se dă analist şi stânga glamoroasă cred că l-ar îngreţoşa right away.
    Plus că prin ce a spus acum, Rogo s-a dovedit nici de stânga internaţionalistă nici de dreapta, ci doar prost simplu, de la ţară, ros de teoria conspiraţiei iudeo-masonice :). Nici eu nu ştiu dacă e bine dpdv economic să intrăm accelerat în euro, dar asta cu JOCUL e prea primitivă la ifosele lui…
    In aceeaşi ordine de idei, iniţial mă gândeam că poate era mai bine să nu fi fost deja în UE la vremea loviturii de stat, că ne mai ameninţau ăia cu ceva, dar judecând după reacţiile ulterioare (inclusiv ale Americuţei) am înţeles că a fost bine aşa, cât de cât inside.

    Reply
 3. Rezon

  S-a facut o simulare pe baza votului de la locale. Rezultate:
   
  – numarul mandatelor ar creste cu 76, de la 471 la 547;
  – USL ar obtine 53% din voturi si 62% din mandate;
  – PDL+  ar obtine 23,8% din voturi si 21,4% din mandate;
  – PPDD ar obtine din 9,1% din voturi si 8,4% din mandate;
  – UDMR ar obtine 5,07% din voturi si 4,9% din mandate.
  – Minoritatile ar avea 3,3% din mandate
   
  http://ratingpolitic.files.wordpress.com/2012/09/simulare-alegeri-arp-septembrie-2012.pdf

  Reply
 4. Yeba

  O invit pe @EleBelele  la Masa rotundă cu tema „Discursul lui Băse către ambasadori şi starea feminităţii la veveriţe şi balene pitice”, urmată de un cocktail de iaurturi degresate.

  Reply
  1. Rezon

    @Amelia New Ceva nu e in regula in rationamentul lui. Nu vad cum s-ar putea alege mai mult de un parlamentar pe colegiu. El porneste de la premisa ca toti cei de pe locul 1 castiga un mandat, ceea ce e fals. Sa-l intrebe pe Ionut Popescu ce si cum.

   Reply
   1. Amelia New

     @Rezon Ionut Popescu n-a luat peste 50% si au fost foarte putini parlamentari care au intrat „din prima” (cu peste 50%). 

    Reply
    1. Rezon

      @Amelia New Shit, am citit si eu legea acum. Se pare ca asa e. Nasol. Decat cu aiureala asta de lege, mai bine ramaneam cu vechiul sistem proportional

     Reply
  2. Bleen

    @Amelia New E o prostie sinistră ce scrie acolo. Mandatele cîștigate cu 50%+1 se scad din numărul de mandate la care are dreptul partidul. Prin lege, un colegiu dă un singur parlamentar. Dacă USL are 50%+1 în toate colegiile din București, celelalte partide nu mai au dreptul la niciun mandat, indiferent ce scor au în București.

   Reply
   1. Amelia New

     @Bleen Si mie mi s-a parut ciudat/dubios; recunosc ca n-am stat sa verific cu legea, insa mi-am propus s-o fac. 

    Reply
    1. Bleen

      @Amelia New Legea 35/2008
     Art 48, alin 9(9) În fiecare colegiu uninominal pentru Camera Deputaţilor, respectiv Senat, se atribuie un singur mandat de deputat, respectiv de senator.  
      
     Art 48, alin 15 În cazul în care, în urma atribuirii de mandate în cele două etape potrivit prevederilor alin. (11)–(14), unuia sau mai multor competitori electorali care au întrunit pragul electoral potrivit prevederilor art. 47 alin. (2) nu li s-a atribuit numărul de mandate la care au dreptul în acea circumscripţie electorală, calculat potrivit prevederilor alin. (3)–(7), acestora li se vor atribui atâtea mandate până la concurenţa cu acest număr. Mandatele se alocă suplimentar candidaţilor competitorilor electorali respectivi cei mai bine plasaţi în lista ordonată prevăzută la alin. (12) cărora nu li s-a alocat mandat, în colegiul uninominal în care au candidat, prin creşterea corespunzătoare a numărului de mandate din circumscripţia electorală respectivă şi prin excepţie de la prevederile alin. (9). 

     Reply
    2. Bleen

      @Amelia New Astfel, dacă USL are 60% în București și peste 50%+1 în fiecare colegiu, ia toți deputații. Dacă FP are 30%, mai ia și el 30%. Avem din start 130%. La limită, numărul de parlamentari poate crește cu 30-40%

     Reply
    3. Amelia New

      @Bleen Nu chiar, zice ca alea suplimentare se aloca la nivel de circumscriptie, adica pe judet nu pe colegiu. Oricum e foarte urat; trebuie facut ceva sa se aplice referendumul cu reducerea (parca si CC a zis in motivarea la legea propusa de USL ca trebuie aplicat).

     Reply
    4. Yeba

      @Amelia New  , păi nu-i asta fix legea după care s-au făcut alegerile în 2008? Ar fi trebuit să iasă şi Ionuţ Popescu, pe lângă chiulăul ăsta.

     Reply
    5. Amelia New

      @Yeba Nu ca atunci au fost foarte putini parlamentari care au obtinut peste 50% din voturi ca sa intre sigur in prima etapa de alocare.

     Reply
    6. Bleen

      @Amelia New  @Yeba Da, se suplimentează doar dacă se distorsionează proporționalitatea. În 2008 nu a fost așa, fiindcă au fost extrem de puțini cei care au luat peste 50%+1. De data asta s-ar putea să avem parte de o suplimentare de parlamentari.

     Reply
  1. Canadiana

    @Rezon pai ca sa ‘ne dea’ trebuie sa taie. si ce puie monta facem noi cu cultura? cultur iest, niema batist.

   Reply
  1. gupi

    @Rezon acum cam două luni, persoană masculină de sex englez, a plătit pe taxi de la Otopeni în Piața Victorei frumoasa sumă de 917 lei. Cu bon fiscal (e drept, era scris de mână).

   Reply
 5. Yeba

  M-a întrebat Lady Yeba dacă știe cineva de pe aici ceva de Antonescu, că lumea-i rea și băsistă și nu i-o fi spus și lui niminea că azi s-a deschis sesiunea parlamentară. Că doar pentru postul lui s-a vărsat sângele statului de drept…

  Reply
   1. Yeba

     @Rezon Nu atâta unde e fizic, ci ce pune la cale, care-i pasul următor. De fapt eu personal cred că pasul următor e în gol și încearcă și el niște rute ocolitoare… 

    Reply
 6. Yeba

  PDL nu face un non-combat insultător, e foarte drăguț!
  Viața politică s-a transformat într-un menuet încântător, numai bun de privit la televizor și de plecat în turneu la Bruxelles, să se producă în antractele lui Balshoi. 
  N-aș fi crezut neam că Vasile &Trupa ascund atâta grație, pe lângă altele.
  Bine că m-am prins, să nu-i votez pe bune, le-aș strica spectacolul, e ca și cum aș chema 112 fiindcă s-a înecat Ofelia… 
   

  Reply
 7. Nea

  Aici v-aţi ascuns, puişorilor?
  Vă tot căutam pe la celelalte postări de azi, ţipenie.
  Hai să vă zic cum au prezentat ăia de la Realitatea venirea lui Năstase cu duba:
  – E elegant
  – A fost aplaudat la intrarea în sală
  – Pare mult mai împăcat cu soarta decât la precedenta descindere din dubă. Ca un om care a avut un accident şi ştie că trebuie să se împace cu soarta.
  – Dujmanii lui doresc să fie condamnat.

  Reply
 8. Bleen

  Devastator și de manual pentru fanii lui MN e primul comentariu la articolul de pe Contributors. Sămănătorul type.
   
  ”Sunt gata să pariez pe domnia voastră și pe figuri proaspete, de croiala tânărului filolog Papahagi. Viața politică românească are o nevoie acută de noutate terapeutică, de o alternativă consistentă la znamenia USL. Mă tem însă că o antantă electorală cu PDL-ul e neinspirată. Sub blazonul unei Drepte verosimile nu mai pot înflori și surâde pervers personaje de tip Udrea, Boureanu sau Videanu. Știu, acolo sunt și Sever Voinescu, Cristi Preda, Baconschi… Însă într-o rețetă bună nu poți strecura, printre ingredientele adecvate, și oareșice doze de rânced și putrid. E destrămător și sinucigaș. Cred că acest proiect al elitelor de dreapta ar trebui să spună NU! strigoilor fostei administrații Boc și tuturor democrat-liberalilor ce se fac vinovați de picajul partidului și de ascensiunea USL-ului în prima jumătate a acestui aglomerat an.”
   
  Destrămător, ca să zic așa. Asta ar fi bun de titlu pentru revista rea, care dărîmă ce construiesc sămănătorii.
   
  ”Destrămătorul”, foaie cinică.

  Reply
  1. Rezon

    @Bleen 
   Turci, tătari, război şi ciumă
   Bântuie în ţara toată,
   E o vreme blestemată.
   Trece un voinic călare,
   Înnoptat pe drumul mare…

   Reply
    1. Canadiana

      @Yeba  @Bleen io nici nu stiu de ce varanul isi face atatea probleme, in loc sa zica „bring it on”. la asemenea verdicte, nu e nevoie ca base sa plece de la cotroceni.

     Reply
 9. Rezon

  Raport al Senatului Frantei privind (in)capactitatea Romaniei si Bulgariei de a utiliza fondurile europene
  http://www.euractiv.com/priorities/france-laments-romania-bulgaria-news-514574
   
  “The difficulty of absorption of EU funds of Bulgaria and Romania brings to mind that in the reconstruction of a state, everything goes upfront: it is because the rule of law is not achieved that the administrative and judiciary mechanisms remain unreliable, and that the funds are poorly absorbed. And while they are poorly absorbed, they don’t bring the expected results,” the senators write.
   
  “From this mission the participants draw the conclusion that Bulgaria and Romania are still in transition phase and struggle to put in place in an irreversible way a state, based on the rule of law.”

  Reply
 10. Rezon

  Badin: „Dl Canacheu, ne-am fi asteptat sa auzim de la dvs macar o intrebare ironica despre unde e dl Antonescu. Mai sunteti in opozitie?”
  Canacheu: „Da, mai suntem in opozitie”
  Badin: „Sigur?”

  Reply
  1. InLinieDreapta

    @Rezon medusa e o feminista cel putin truli. acum citiva ani lauda partidul comunist din moldova ca alesese nu stiu ce femeie in nu stiu ce functie, moldova pasind astfel pe noi culmi in lupta cu patriarhatul, spre deosebire de inapoiata romanie http://blogul-medusei.blogspot.ro/2009/02/ce-le-impiedica-pe-femei-sa-se-implice.html  –costin

   Reply
    1. InLinieDreapta

      @Rezon orice ceas stricat arata ora exacta de 2 ori pe zi. catavenci e o fituica fara umor, la asta are dreptate, dar la partea cu misoginismul ca semn de ev mediu, abereaza stingoid fara nici o noima. badarania catavencilor si lipsa de inspiratie care ii obliga sa faca glume proasta nu e semn de ev mediu, e semn de prost gust. postarea ei are mai degraba legatura cu asta http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/558732_511935052154455_1607631791_n.jpg , decit cu catavencii  –costin

     Reply
 11. meioza

  Faptul că blogary are revista presei mă ajută mult (nu am timp să mă uit pe net la prea multe ziare online). O revistă a blogurilor de dreapta nu crezi că ar fi utilă (văd că există o căsuță cu inliniedreapta.net, văd că și la ei mai apar texte din blogary, dar doar atît…)? (spun asta și pentru că  un ziar/platformă online agregînd mai multe bloguri de dreapta ar fi mai complicat, bănuiesc că s-au mai gîndit și alții și n-a mers)

  Reply
  1. Bleen

    @meioza Chestia asta a apărut prin 2008. http://romanianhotblogs.blogspot.ro/
   Nu facem agregare. însă la revista presei intră și blogurile, și postările pe facebook sau twitter.

   Reply
 12. Rezon

  http://hymerion.ro/2012/08/30/reformele-la-romani.html
   
  Dan Popa – Reformele la romani
   
  „Da, domnu Vrie, suntem în grafic cu toate. Sigur că da, şi cu privatizările, şi cu inflaţia şi cu…dacă vă spun că ne-am încadrat în ţinte…n-aveţi voi acolo la FMI atâtea ţinte câte putem noi rata hahaha, dar să ştiţi că le-am respectat. Pe bune, frăţiorul meu! Ce spuneţi? Deficit structural? O secundă să verific. Băi Jane, ia interesează-te rapid ce-i ăla structural, da rapid că stă omul in telefon. Domnu Vrie, e respectat sutalasuta!!! Cum, trebuie doar zerovirgulacincilasuta? Ooooo, staţi că mă uitam în alt tabel.”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *