Nu vrem trafic, vrem influenţă, dar să nu exagerăm

Alaltăieri cineva îmi spunea că estimează traficul Blogary pe la 170 de vizitatori unici pe zi, ieri cineva îmi vorbea despre 500. Am rămas surprins, nu ştiam că lumea are o părere chiar atît de proastă despre traficul nostru.

Ne-o interesa pe noi influenţa şi mai puţin traficul (nu vrem trafic, vrem influenţă) dar n-am ajuns nici chiar aşa încît să avem 170 sau 500 de vizitatori unici pe zi.

Înainte de a prezenta cîteva date despre traficul Blogary (aşa cum îl văd Google Analytics şi WordPress Stats), să explicăm termenii, să vedem care e diferenţa dintre vizitatori (visitors), vizite (visits) şi afişări (pageviews sau views).

Să zicem că în 29 septembrie pe Blogary intră doar Yeba şi Picus (n-am găsit altă rimă). Yeba intră o dată la ora 9, deschide 2 pagini şi iese, mai intră la ora 16 şi de data asta deschide 3 pagini. La rîndul lui, Picus intră o singură dată, la ora 13 şi deschide 4 pagini.

Astfel, avem 2 vizitatori unici, 3 vizite (2 Yeba, 1 Picus) şi 9 afişări (5 Yeba, 4 Picus).

Un calculator de pe care s-a intrat (Google Analytics monitorizează calculatoare, nu oameni – asta pînă se va trece la ciparea cititorilor) este contabilizat ca un vizitator unic chiar dacă de pe el intră toată familia şi indiferent de cîte ori pe zi se intră de pe el. Pe de altă parte, dacă un om intră de pe două calculatoare, este contabilizat ca doi vizitatori unici (repet, Google încă nu s-a apucat de ciparea cetăţenilor – deşi nu bag mîna în foc). Atenţie, calculatoare, nu ip-uri! Chiar dacă ai IP dinamic sau intri după nuştiuce proxy din Nevada Google Analytics se uită la cookie-urile pe care le-a lăsat în calculatorul tău (în browser, mai bine zis), ca să te recunoască mai tîrziu.

Mai multe intrări sînt mai multe vizite iar fiecare deschidere a unei pagini este considerată o afişare (sau vizualizare). Vizitele sînt intrările făcute la intervale mai mari de 30 de minute între ele. Dacă intri la 11.32 şi la 11.41 ambele intrări sînt considerate ca fiind o singură vizită, dacă intri la 12.23 şi la 13.07 se contabilizează ca două vizite.

Numărul de vizitatori unici pe perioade mai lungi de timp nu se calculează adunînd vizitatorii unici din fiecare zi, ci după „principiul Gelu, Nicu şi cu Gina”.

Astfel, situaţia vizitatorilor unici într-un interval ales de 3 zile:

luni: gelu, nicu

marţi: gina, gelu

miercuri: nicu, gelu, gina

Dacă îi adunăm, avem 7 vizitatori unici (2 luni, 2 marţi şi 3 miercuri). Însă Google Analytics nu calculează aşa. Google Analytics îi ştie după ip şi cookie şi îi adună aşa: gelu plus nicu plus gina egal 3 vizitatori unici în intervalul de 3 zile. Repet, gelu, nicu şi cu gina sînt calculatoare, nu oameni.

La Blogary, exemplul ar arăta cam aşa:

luni: 1155 vizitatori unici

marţi: 1324 vizitatori unici

miercuri: 721 vizitatori unici

În intervalul luni-miercuri au fost 2821 de vizitatori unici şi nu 3200 (suma vizitatorilor unici pe cele 3 zile). Am avea 3200 dacă în fiecare zi din cele trei ar intra cu totul alţi oameni.

Cît despre relaţia trafic-influenţă (apropo şi de ce fac mai nou televiziunile şi principalele site-uri de ştiri, din nefericire): ce contează mai mult, 15 000 de vizitatori care intră, stau pe site fix 4 secunde, cît să vadă ţîţele Biancăi sau rochia de mireasă a alesei lui Borcea/Corneluş sau 3000 de vizitatori care intră, citesc, înţeleg şi dau mai departe? Iar dintre aceştia 3000, 100 au decizie politică la nivel înalt sau mediu iar alţi 2000 sînt lideri de opinie în mediile lor?

Şi acum, stimaţi cititori, scene de la nunta…. just kidding, cîteva date de trafic:

(click pe imagini pentru rezoluţia maximă)

 Traficul Blogary în ultimele 2 săptămîni şi jumătate (Google Analytics)

Traficul Blogary all time – zilele cele mai „aglomerate” (Google Analytics)

Traficul Blogary în ultima lună (WordPress Stats)

Şi, bonus, cele mai „aglomerate” zile ale bleen.ro:

Şi o dovadă că blogary.ro nu face spam seo sau cum îi zice (după cum veţi vedea, pe Blogary s-a intrat de pe google cu căutări relevante)

Precizare: nu se pune problema să punem reclamă pe site, indiferent de trafic. Nu vrem să devenim dependenţi de trafic.

Facebook Comments

173 Comments Nu vrem trafic, vrem influenţă, dar să nu exagerăm

  1. N.A.C.

    Nu vreau sa vand publicitate nimanui. Am vandut siitul de mult si nu mpam ocupat si nici nu ma ocup cu SEO. Acum lucrez la un al proiect online care de asemenea nu are nici o legatura cu SEO.

    @nedormitul asa si?

    @gupi nu situl este freeonline.org

    Concluzie daca cineva va vorbeste din propie experienta majoritatea sariti ca arsi. Mentalitate tipic romaneasca.

    Reply
  2. Florin Cojocariu

    Nu v-ați prins, n.a.c vrea să vă vândă expertiza lui. Reacția pe care o aștepta el era: "E pe naiba! Tiiiiii! Învață-ne și pe noi!" Asta cu "prietenul de la Google" a lămurit povestea:)

    Reply
  3. andrei

    @n.a.c.

    Problema ta era ca ai vrut sa vinzi publicitate. Poate ar fi trebuit sa incerci sa vinzi iluzii, ai fi putut sperala o influenta mult mai mare.

    Reply
  4. nedormitul

    ce zice florina este corect. așa am citit și eu pe hotnews. dar ce a omis ea să zică:

    "Absolventii care nu au luat Bacalaureatul si care au terminat liceul cu cel putin nota 7 au dreptul sa urmeze in universitati, in conditiile aprobate de Senatele universitare, un an pregatitor de facultate."

    Reply
  5. Yeba

    Subsemnata Yeba, născută […don’t ask, don’t tell], mă angajez să respect regulile Oxford și să nu aplic sintagmele din trainingul ”Cum să nu comunici, ci doar să iriți”, de tipul: n-ai înțeles (nimic), n-ai priceput, prostiile pe care le debitezi, informațiile tale de mâna a șaptea și ale mele de la ISI, habar n-ai de…, se vede că n-ai citit…/n-ai ieșit din RO, „am încheiat subiectul” etc. atunci când intru în dialog cu netrollii pe un blog care vrea să adune idei, ba chiar și fapte, de la n>2 persoane.

    Reply
  6. nedormitul

    @n.a.c.

    eu am lucrat cu un tip care nu avea pe site decît un nume, o adresă de mail, un număr de telefon. tipul a făcut minuni. serghei mizil, serghei bleen… nu mai ştiu exact, era ceva cu serghei şi nu mai ştiu cum, nu era român şi avea o faţă fioroasă de recuperator de date.

    Reply
  7. N.A.C.

    @ioana draga nu ma intelege gresit dar daca eu as fi un client nu crezi ca as verifica mai intai cum sta situl tau?? Cunostintele de SEO le-am obtinut de la un prieten care lucreaza la Google.

    Reply
  8. ioana

    NAC, nu am avut timp să mă ocup de site-ul meu pentru că nu din asta îmi câştig existenţa, ci din promovarea site-urilor altora. Oameni de zece ori mai pricepuţi decât mine sunt cvasinecunoscuţi şi le convine asta. Faptul că judeci o informaţie după popularitate spune multe. Eşti liber să crezi în continuare prostii de genul celor pe care le-ai debitat, eu am vrut doar să te ajut, fiindu-mi clar că ţi-ai obţinut cunoştinţele despre SEO de pe cine ştie ce bloguri de mâna a patra (sunt foarte puţine resurse bune în limba română).

    Am încheiat subiectul, scuze Blogary pentru off-topic.

    Reply
  9. N.A.C.

    am cautat pe google ,,optimizari situri,, si nu am gasit situl tau. Daca as fi gasit situl tau in primele 20 de situri as fi putut crede in cea ce spui.

    Reply
  10. N.A.C.

    @ioana comentariile si linkurile interne precum si externe ale unui site cresc page rankul. De asemenea un numar potrivit de cuvinte cheie ( nici prea multe nici prea putine) duc la cresterea page rank-ului. Si odata cu cresterea page rank iti creste si vizibilitatea pe google.

    Reply
  11. ioana

    N.A.C., faci o confuzie gravă. Optimizez site-uri de 5 ani şi îţi pot spune că PageRank nu are legătură cu cuvintele cheie dintr-un text. Aia este relevanţă. Vezi la mine pe Halte linkuri către articole despre aşa ceva (sper să pot relua cât de curând postarea lor).

    Reply
  12. N.A.C.

    Nu inteleg de ce sa postat de doua ori dar in fine. Un sfat de ce nu incerci sa ai un forum. Cu siguranta iti va aduce mult trafic de calitate.

    Reply
  13. N.A.C.

    @ioana ai dreptate incercam sa vand publicitate dar nu reuseam sa fac mai mult de 1500 euro pe luna.Concurenta mea avea in jur de 500000 unici pe zi. Comentariile sunt foarte importante intrucat contin foarte multe cuvinte cheie si astfel cresti in page-rank.Ce vreau sa spun este ca vocea acestui blog sa se simta ar trebui sa aiba cel putin 50000 unici pe zi.Oricum felicitari pentru blog.

    Reply
  14. N.A.C.

    @ioana ai dreptate incercam sa vand publicitate dar nu reuseam sa fac mai mult de 1500 euro pe luna.Concurenta mea avea in jur de 500000 unici pe zi. Comentariile sunt foarte importante intrucat contin foarte multe cuvinte cheie si astfel cresti in page-rank.Ce vreau sa spun este ca vocea acestui blog sa se simta ar trebui sa aiba cel putin 50000 unici pe zi.Oricum felicitari pentru blog.

    Reply
  15. ioana

    Probabil voia să vândă publicitate sau să apară în nu ştiu ce top. Dacă nu te interesează chestiunile astea nu contează câţi unici ai, ci câţi converteşti să cumpere ce oferi sau se înregistreze pe site sau, mă rog, ce scop ai cu site-ul respectiv.

    Sigur, în cazul de faţă mai mulţi vizitatori unici ar fi un semn bun, ar însemna că ajunge informaţia la mai mulţi oameni. Însă fiecare îşi stabileşte obiectivele proprii. Unii poate urmăresc mai degrabă să aibă multe comentarii decât mulţi vizitatori care nu spun nimic. Aici Blogary stă bine. 🙂

    Reply
  16. N.A.C.

    slabut ca trefic ar trebui sa ai cel putin 50000 unici zilnic ca sa poti avea pretentia ca devi un site cat de cat important. Iti spun asta din experienta intrucat in trecut am avut un site care avea undeva in jur de 90000 de unici zilnic si nu imi erau de ajuns( tema sitului era oricum diferita)

    Reply
  17. estu

    mobgirl>in primul rand ca nu stiu de unde ai inteles tu ca as fi aparatorul keynesienilor. In al doilea ca exemplul cu Krugman pe post de keynesiam e chiar nostim, tipul e un neoliberal.Plus unele influente monetariste, dupa citatul dat de tine. Krugman e exponent al sistemului, nu oponent.

    Si in al treilea rand ia tu niste cifre calde, si fa o comparatie, dupa 20 de ani. Adauga faptul ca sistemul anterior era imbecil, condus de niste idioti si ca in calculul de mai sus nu sunt incluse casele, ca ar fi fost prea deprimant.
    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cu-c
    Sistemul ala pe care il descrii tu e science-fiction, ca inca nu s-a vazut in realitate.

    In general ai o induiosatoare capacitate de a intelege economia exact pe dos.

    Reply
  18. Mobgirl

    @ estu

    Pai daca aia de-i apar sunt la butoane, i-as recunoaste imediat; dar nu seamana deloc ce citesc eu cu ce se intampla acum; dar deloc deloc, absolut deloc.

    In cartile alea de le citesc eu bancile ar fi fost lasate sa cada fara nici o secunda de ezitare. Si, in sistemul despre care citesc eu, iresponsabilitatea si lacomia bancilor sunt tinute in frau exact de perspectiva falimentului si de faptul ca nu exista nici o plasa de siguranta pentru ele. In sistemul actual, incurajarea iresponsabilitatii bancilor e politica de stat.

    Si uite, ai avut dreptate ca trebuie sa ma documentez si despre partea cealalta; ti-am urmat sfatul si l-am gasit pana acum pe Paul Krugman, si el nobelist si keynesian de vaza.

    Care zice: Krugman advocated lower interest rates (to promote spending on housing and other durable goods), and increased government spending on infrastructure, military, and unemployment benefits, arguing that these policies would have a larger stimulus effect, and unlike permanent tax cuts, would only temporarily increase the budget deficit.

    Cam asta se intampla acum: trilioane de dolari guvernamentali 'injectati' pentru stimularea economiei.

    Ti se pare familiar?

    M-am interesat mai indeaproape si am gasit si o declaratie a lui pe CNN, unde explica solutia pentru iesirea din recesiune:

    – daca ar veni niste alieni, dar nu din aia buni ca in ET, unii mai rai asa ca in Independence Day care sa ne ameninte ca ne ataca, atunci pregatirile de razboi ar permite guvernului sa dea drumul la inflatie, sa mareasca deficitul bugetar si sa creasca pana la cer cheltuielile guvernamentale.

    Iar desigur, odata cu cresterea cheltuielilor guvernamentale, creste si economia instantaneu, mai precis, in 18 luni scapam de necaz!

    Parol! Chiar asa zice!

    Chiar ma bucur ca ti-am urmat sfatul! Mai caut si pe altii! Sunt mai buni decat Stan si Bran!

    Reply
  19. Mobgirl

    @ estu

    Eu am avantajul ca nu e nevoie sa-i citesc pe-aia de pareri opuse, ei se afla la butoane si vad live 'binefacerile' produse de 'government spending', 'too big to fail' si 'more regulation', 'more intervention'.

    Reply
  20. para

    E enervantă doamna Pippidi cu egoul supradimensionat, le zice cu foc şi bine cîteodată. Cînd nu se uită mai întîi la rola de diplome înainte să scrie.

    Reply
  21. tucu

    @Florina,

    Numai ISSus poate sa intoarca si celalalt obraz.

    Eu sunt un muritor si cred sincer ca o injuratura plasata ca lumea poate face mai mult decit o iertare crestineasca.

    Reply
  22. tucu

    @Para

    Credinta mea este ca ceea ce scriem noi pe aici ( ca si altii pe alte bloguri) nu reprezinta numai o discutie placuta ci poate si un mod de o oferi unor cititori ocazionali un mod de a veda lucrurile.

    Sunt convins ca cei grav bolnavi nu vor intra pe Blogary sau ideile nostre nu i vor clinti.

    S ar putea insa sa fie si vizitatori tineri care oscileaza intre egocentrismul Dnei Mungiu si realismul lui Lazaroiu.

    Pentru ei cred ca ar trebui sa taxam cit se poate de dur o asemenea revarsare de reavointa.

    Reply
  23. tucu

    @Yeba

    Daca ar fi numai Alinuta nu ar fi nici o problema. Antipa de abea asteapta unicatele.

    Important este ca delirul muscatului de cur din motive obscure e mai comntagios ca holera si se dezvolta fulminant in mediile idiotilor si frustratilor.

    La noi mediul e super propice infectiei.

    Cred ca trebue descintati.

    Poate eu nu am gasit nici textul nici tonul adecvat descintecului dar observ ca nimeni nu sare sa ma ajute.

    Reply
  24. Yeba

    @tucu s-a demascat, de fapt e excesiv de milos; ştie că Alinuţa e dusă şi orice i s-ar răspunde ar încânta-o, fiindcă la diagnostice de-astea gestul contează, şi vrea s-o ajute. Plus că, aşa cum a scris @Nea extrem de inspirat, Alinuţa are în baie o rolă de diplome care nu se va sfârşi vreodată si pe care i-am da ocazia să o mai parcurgă înainte de a muia săgeţile în otravă.

    Reply
  25. estu

    aaah, deci nu e nici o criza a dreptei ptr ca sunt si afaceri care merg bine!

    e doar o mica reasezare a pietei.

    Vai ce veste minunata!

    Sunati repede pe Wall Street dar nu inainte de a cumpara actiuni la greu, sa nu se prinda fraierii aia inainte!

    dan masca, ma dezamagesti!

    Reply
  26. tucu

    Florina

    Din contra sunt rau si scandalagiu.

    Am fost potolit deoarece nu inteleg inca cumintenia care domneste pe Blogary de vre o citeva zile.

    Parerea mea e ca agenturili v au turnat sedative n ceai.

    De exemplu daca nu esti miloasa de ce nu musti?

    Reply
  27. Yeba

    Alinuţa – acuma ce-aţi vrea?! urăeternăurăeternă, auzi vorbă, Hrebe! Păi ăla nici n-are lucrări ISI, cum să…

    Reply
  28. tucu

    Dragos imi cer scuze daca am inteles gresit. Se mai intimpla la virsta mea desi bosorogii sunt convinsi ca le stiu pe toate.

    Reply
  29. Nea

    Doamna Cati, băgaţi repede un amendament la lege. Am o căţeluşă foarte deşteaptă, dar, din cauza tiraniei lui Funeriu, nu am putut să o dau la liceu, că nu avea şcoala generală. Nu putem totuşi să o înscriem la Universitate, să găsim o portiţă, ceva? Că sunt atâţia profesori universitari care mai au puţin şi ies să dea la oameni în cap din lipsă de studenţi.

    Şi, în plus, văd că şi-a făcut obicei să doarmă între răsadurile de cânepă şi mac.

    Reply
    1. Florina

      păi se poate îmbunătăţi, Nea. cine n-a luat capacitatea, face an pregătitor la liceu. cine n-a trecut de anul obligatoriu de grădiniţă, face un pregătitor în clasa I. eu ce să le fac dacă s-au grăbit?

      Reply
  30. tucu

    Dragos

    Imi cer scuze daca te am deranjat cu asemenea stiri.

    Eu bietul de mine ma gindeam ca or mai fi pe aici 2 ,3 interesati de asa ceva.

    Ori cum ai toata admiratia mea pentru formularile in engleza (pe care nu le inteleg dar imi dau seama ca stii ce spui ). Am cautat in dictionar ce inseamna ''Don "t si presupun ca vrei sa mi transmiti sa nu fac un anume lucru.

    Daca ai intentii de genul acesta te rog cu tot respectull sa te adresezi colegului de camera , prietenului de scara, parintilor sau rudelor de gradul 2 nu mie.

    Cu speranta ca ai inteles mesajul iti transmit toata consideratiunea de care sunt capabil.

    Reply
  31. tucu

    Eu as adauga ca promo electoral :

    ""Ca alternativa la bacul Funeriu folositi -diploma Garantat Abramburica-acces facil si ieftin la diplomele academice""

    "" Bacul Funeriu e mai scump si mai obositor decit un titlu universitar Abramburica ""

    Apropo Dnei Mungiu ii pute tare de tot si Funeriu.

    Probabil ca a ajuns la maturitatea Abramburicii.

    Reply
  32. Dragos

    @tucu

    ieri l-ai citit pe ciutacu, ne-ai semnalat.

    azi ai citit-o pe coana mungiu pippidi, ai semnalizat.

    banuind ce muzica pa sistem turbo iti gadila trompa eustachiana, te rog: don't impartaseste lumii ca roxy manelista l-a parasit pe marian valorosu pentru edy talent. Don't!

    Reply
  33. tucu

    Cu respect v as semnala un text aparut ieri.

    ""

    Alternativa, ciudat de tot, se construieşte nu doar la partid, ci şi la oamenii şefului din partid. Nu contează că ei au poziţiile unu (cea pe bune; numai bietul domn Taubman face lista celor mai influente femei în 2007 şi o uită pe ea din capul listei), doi şi trei şi că baronii sunt sub. La munca de construcţie, firesc, primii sunt băieţii rămaşi şomeri de la Muncă, dat fiind că au dovedit deja cum înţeleg reforma statului, statul le plăteşte salar şi toate asigurările sociale ca ei să scrie pe blogary sau ce oficine mai au (vai însă de capul handicapaţilor care vor să ia vreo fărâmă din statul social, aceia vor fi verificaţi la sânge şi tăiaţi de la budincă).""

    Textul face parte din articolul Dnei Alina Mungiu publicat ieri in RL.

    Daca noi -membrii oficinei Blogary , daca Lazaroiu si Bleen marii profitori ai slujbelor platite de stat si mincatori de handicapati , nu vor raspunde inseamna ca Madame Blogary a ajuns pe centura.

    Eu personal tin sa i transmit Dnei Mungiu (fara folos evident ) ca nici un fel de pregatire academica nu poate inlocui caracterul.

    Mie imi ee mila de ea.

    Reply
  34. Nea

    Nota 10 lui Mih, Florin, Yeba şi Nedo, că au fost sculaţi şi vioi la ora 8.

    Cred că pe sufletul lui Crin ar fi o lege prin care doar cei care au picat bacul să poată merge la facultate. Ar avea şi sens, cei cu bacul deja sunt mai educaţi, repetenţii n-au decât să repete la facultate, să-i ajungă din urmă pe bacalaureaţi.

    Bazin electoral: toţi şcolerii (care vor înceta brusc să mai înveţe, ca să poate merge la facultate), toţi părinţii, că au scăpat de grija meditaţiilor, Bondrea şi femeia de serviciu de la Spiru.

    Vezi, Răzvan, asta înseamnă viziune politică. Think differently, mersi, Dan Masca pt. clip.

    Reply
  35. nedormitul

    ia, ce zice ostap bender de ecaterina andronescu "da asta n-o murit? că io tineam minte cum o împușcat-o Fory Eterle sau alt neamț rău și ea se uita în sus cum se învârte cerul și striga: buniculie, buniculie."

    Reply
  36. nedormitul

    florin

    vor beneficia de lege drogații. universitățile vor fi dotate cu paturi, camere de izolare, studenții vor beneficia de consiliere psihologică astfel încît, la terminarea anului pregătitor nu se vor mai atinge de droguri.

    Reply
  37. Florin Cojocariu

    @cucui: mai rămâne să vedem și câte voturi vor lua pe legea asta a repetenților. Bănuiala mea e că vor beneficia de lege exact cei care oricum ar fi votat USL. E cam ca reclama la antene: degeaba.

    Reply
  38. Yeba

    (tocilara ridicâ mâna): nu vă sinucideți, că vine alt dom profesor și ne strică media! Cred că ideea e de pe Criticatac or so, s-au gândit ce le-ar place lor să se întâmple dacă ar fi în locul repetenților, au empatizat instantaneu, că doar nu era să empatizeze cu premianții, ca elitiștii, plus că ăia mai știu câte ceva.

    @Nea, proiect de lege: cine n-a luat bacul, poa să intre totuși la facultate. Bibliografie: rtv. (cred că ăsta e răspunsul).

    Reply
  39. Mih

    @tucu 09:29
    AMP nu cred ca poate reactiona corect-constructiv la o palma morala, asa ca eu ii trimit o (scuzati-mi exprimarea, dar termenul este in DEX), o flegma morala. Cred ca si-a castigat dreptul sa o primeasca prin tot ce scrie in RL (si nu numai). Ai dreptate, ceea ce ii lipseste este caracterul (doar ca eu nu o compatimesc pt asta, ca nu mierita, scooorpia)…

    Reply
  40. ElCucui

    @nea, parcă ziceai că nu ești de acord cu teoria mea despre voturile pierdute pe mâna lui Funeriu. Nu te-am combătut. Dar observi ce bazin vast vizează acum USL-ul cu Legea Repetenților?

    Să nu-mi zici că eu le-am dat ideea că mă sinucid!

    Reply
  41. Flavia

    Am fost plecata o saptamana. M-am intors hotarata pe Blogary sa dau cateva plusuri. Surpriza. Au disparut minusurile. Felicitari.

    Reply
  42. Dan MAȘCA

    @ Estu : Pe zona de educatie alternativa si reforma educatiei o alta opinie :
    http://www.youtube.com/watch?v=hkPvSCq5ZXk

    Nu este nici o criza a dreptei. Sunt de dreapta, conduc o afacere intr-o piata concurentiala si nu am parte de nici o criza datorita principiilor mele de dreapta.

    Este o reasezare a pietei, iar acest lucru se intimpla datorita pietei care a fost prea mult "mintita" de unii, altii, iar multi au fost arsi.

    Reply
  43. tucu

    Blogul asta e discriminatoriu .

    Cind v am anuntat vestea minunata ca suntem bagati in seama de Ciutacu ati tacut milc.

    Acum vad ca @nedo ii dedica sonete.

    Reply
  44. anarchix

    @ daniel. 19:19

    referitor la laseru' lu' Dr. Evil de la Magurele, n-o sa se faca.

    Acum 7 ani, mi-am mancat si eu timp din viata facand naveta la Magurele City.

    La un moment dat venisera niste japonezi sa deschida o fabrica de laseri (habar n-am ce s-a mai intamplat). Asiaticii au fost invitati la casa de protocol a institutului undeva in localitate si au aparut researchers de pe platforma sa-si dea cu parerea despre proiect la o masa rotunda.

    Iti vine sa crezi ca traducatoarea i-a rugat pe oameni sa nu se mai certe ca "nu-i frumos sa faca asta de fata cu musafirii si ce-or sa creada oamenii astia?". Eram de fata si atunci mi-am zis in gand: "Intre oamenii astia vei face science. Intinde-o ASAP!". A fost cea mai buna decizie !

    Reply
  45. creca

    @dragos

    sa intelegem ca cine se opreste la exemplul 2 e un bou, iar cel ce se opreste la exemplul 1 e un mare jurnalist

    Reply
  46. creca

    de dragul comunicarii trebuie acceptate si adresele de e-mail nevalide..si nici putina acreala nu strica..iar prostia e interesanta si numai pentru argumentele cu care juriul delibereaza..de exp. daca o lozinca e buna, trebuie sa se stie in ce mod poate fi eliminata notiunea de lozinca din dictionar..etc.

    Reply
  47. Dan MAȘCA

    @ Estu : legat Keynes vs. Hayek iti recomand :
    http://econstories.tv/category/videos/music-video… 😉

    legat de povestea cu SUEDIA social-democrata etc. merita vazut acest video :
    http://www.youtube.com/watch?v=ENDE8ve35f0
    Pe zona de educatie alternativa si reforma educatiei :
    http://www.youtube.com/watch?v=hkPvSCq5ZXk

    Nu este nici o criza a dreptei. Sunt de dreapta, conduc o afacere intr-o piata concurentiala, iar nu am criza datorita principiilor mele de dreapta.

    Este o reasezare a pietei, care se intimpla datorita pietei care a fost prea mult mintita de unii, altii.

    Reply
  48. daniel

    şi damn it, încep să fiu de acord, noi suntem blestemaţi de boala mioritică, a fatalismului şi a sindromului capra vecinului.

    Reply
  49. daniel

    nedormitul sunt de acord,

    sunt puţine, pe lângă faptului determinant de izolare printre altele şi pentru că companiile şi intreprinzătorii românii nu au ştiut utiliza resursa de diversitate. minorităţile vorbitoare de limbi şi piaţa existentă deja.

    nimeni nu te impiedica în Germania şi Ungaria să te extinzi utilizând angajaţi care ştiu limbile respective.

    Personal, crede mă dacă aş fi în Bucureşti, aş deschide o şcoală de mandarină ca şi bussines.

    Nimeni nu te împiedică ca să utilizezi canale create de pe vremea fostului Pact de la Varşovia la extern. Unii au profitat în interes propriu e adevărat. Voiculescu, Patriciu ,Dar uitând un pic şi de interesele colective.

    Cel mai bun exemplu, unde chiar s-ar fi putut porni de la nimic cred eu ar fi fost IT-ul software. Normal tendinţa e bună şi acum, companiile mari recrutează români. Dar foarte puţine companii române aud să recruteze prin străinătate.

    Dl Aligică a venit cu o idee superinteresantă legată de crearea unui pol construită în jurul unui laser la Măgurele.

    Reply
  50. nedormitul

    daniel

    marii capitalişti de după 90 au vîndut fie pentru că s-au săturat, fie pentru că şi-au dat seama că nu au capacitatea de a dezvolta un business mai departe de un anumit nivel. unii n-au mai avut curaj, alții bani, alții n-au mai avut de unde fura.

    pe de altă parte, să fim serioși! dă-mi exemplu de brand celebru din bulgaria. sau din ungaria. unul care să aibă notorietate în occident așa cum au coca cola, vw, ikea sau carlsberg (am dat niște exemple). sînt puține brandurile din est care au reușit să treacă fosta cortină de fier și mult mai puține au rezistat în timp.

    Reply
  51. daniel

    În trecut m-am referit la fragilitatea investiţiilor străine. Gen Renault, Ford, Nokia.Cred că cu ocazia dărâmării clădirii Dacia. Era desuetă, dar era făcută de români, cu capital intelectual şi material român. Şi mi-am exprimat opinia, cât timp iniţiativa autohtonă nu e încurajată, nu prin facilitare dar măcar prin stopatul pusului de beţe-n roate celor care fac ceva, e de rău, nu există viitor.

    Marii investitori îşi permit să ţină castelele la ei acasă (castele generic în sensul administraţiei, departamentului de cercetare) iar cu corturile sunt plecaţi la cucerirea economică a lumii. Pe care le dispun în funcţie de interese. Intreprinderi demontabile relocalizabile. Romania nu are(sau nu îl văd eu) un castel de genul ăsta.

    Suedezii au IKEA, nemţii au Siemens, Bosch etc, americanii au Bechtel, GM etc, olandezii ING, elveţienii UBS. Noi. Ori au fost ceva începuturi curajoase şi timide de internaţionalizare a unor companii româneşti, pe piaţa antiviruşilor gen BitDefender cred..dar şi ăla a fost transferat altora.

    Reply
  52. tucu

    Se stie de peste 6 luni ca Nokia are probleme teribile pentru ca nu a tinut pasul tehnologic cu noile trenduri.Daca nu inchideau acum inchideau peste 6 luni si tot aia era.

    Reply
  53. Bleen

    I-am ajuns pe nemţi din urmă. La nici un an şi jumătate după ce Nokia a părăsit Germania, părăseşte şi România.

    Reply
  54. poweraxxel

    @ tucu: n-ai de ce sa te feliciti pentru "realizarea" cu Ciutacu … Nu e nimic de felicitat in faptul ca atragi atentia unui frustrat ce isi foloseste blogul pe post de colivie unde cativa pitpalaci il ling in ureche zilnic si care s-a plictisit de propriile subiecte. Referintele la Bleen sunt socante. Mai lipsea sa il acuze ca nu este fan Voiculescu si era monumental.

    Legatura cu Nokia nu exista. Nu te mai chinui sa o gasesti. Omul se inscrie doar in gasca cretina care sustine ca un alt cod al muncii tinea Nokia aici impotriva vointei conducerii ei…

    Reply
  55. Mobgirl

    @ estu

    Exact asa face lumea acuma.

    Daca vrei sa vezi un sistem alternativ la sistemul falimentar (keynesian), poti sa te uiti la propunerea Scolii Austriace.

    De altfel, interesul pentru Scoala Austriaca de Economie a explodat exponential in ultimii 4 ani (fapt atestat de numarul cautarilor pe google).

    Reply
  56. Glook

    estu. a… le cam incurc ca citesc pe sarite. am vazut ca vorbeai de partid si credeam ca la ei te referi. Acu vad ca ai ce ai cu Hancu. Scuze

    Reply
  57. tucu

    Vreau sa ma felicit pe mine insumi, pe colegii mei de blog si mai ales pe Bleen datorita caruia am ajuns subiect pe blogul genialului Ciutacu.

    In fine au inceput si marile spirite ale Romaniei sa se inpiedice de noi.

    Mai mult Ciutacu realizeaza slabiciunea pretentiilor noastre politice intuind si prevestind un razboi nimicitor intere noi si Politeia.

    Singurul lucru pe care nu l am inteles este ce treaba avem noi cu inchiderea fabricii de NOKIA de la Jucu.

    Reply
  58. tucu

    @Florina,asa o fi dar deoarece esti prietena mai veche cu Madame.

    nu vrei tu sa o intrebi , in numele meu daca altii nu simt nevia,daca nu are nimic de spus despre baietelul ei care a dat primul recital televizat de muzica polifonica?

    Reply
  59. cornelius

    Lumea a intrat in criza si razboiul a rezolvat-o, sau unii au scos ditamai zeci de mii de miliarde din sistem special pentru razboi, care a dus la criza, care a fost calcata in picioare de razboi?

    Acum n-o fi la fel?

    Reply
  60. estu

    deci ai pacientul pe masa, cu un ochi scos, cu piciaorele rupte, ars pe 50% si lumea insista ca e o raceala si se trateaza cu aspirina. Si ca alte investigatii nu au sens.

    Reply
  61. Mobgirl

    Asistam la falimentul generalizat al politicilor keynesiene, faliment prezis negru pe alb de economistii care gandeau pe termen lung.

    Reply
  62. Mobgirl

    Iar expresia aia faimoasa a venit in contextul in care economistii 'de dreapta' i-au atras atentia ca solutiile propuse de el nu pot functiona pe termen lung.

    El a replicat: pe termen lung suntem cu totii morti.

    Iata ca au mai ramas totusi unii in viata (noi), iar acum asistam la falimentul generalizat al politicilor keynesiene.

    Reply
  63. estu

    Mobgirl>nu ai inteles absolut nimic. a fost exact pe dos. ideile lui Keynes aplicate de Roosvelt au scos USA din criza(desi unii spun ca fara razboi nu reuseau nici astea)

    Reply
  64. Mobgirl

    Pentru citatele in engleza ii rog pe cititori sa le puna cu copy paste in google translate, ca sa inteleaga ce zice wikipedia acolo.

    Reply
  65. Mobgirl

    Hayek si Scoala Austriaca de Economie – cei care au teoretizat si explicat meritele pietei libere au fost pur si simplu ignorati si uitati intr-o camaruta mica.

    Noi asistam acum nu la ceea ce se cheama 'market failures', ci la 'government failures', in toate tarile civilizate.

    Reply
  66. Mobgirl

    @ estu

    Criza nemaivazuta din anii 30 incoace a fost generata de adoptarea si aplicarea teoriilor economice interventioniste ale lui Keynes, pe care toate guvernele le-au imbratisat cu entuziasm incepand cu anii 50.

    John Maynard Keynes – a fost economist britanic ale cărui idei numite economie keynesiană radicale au avut un impact major atât asupra teoriei politice şi economice moderne, cât şi asupra politicilor fiscale ale multor guverne.

    Este cunoscut în mod special pentru pledoaria sa în favoarea politicilor guvernamentale intervenţioniste, prin care guvernul ar folosi măsuri fiscale şi monetare în scopul temperării efectelor adverse ale recesiunilor economice, crizelor economice şi boom-urilor economice. Este considerat de mulţi economişti unul dintre principalii fondatori ai macroeconomiei teoretice moderne. Populara expresie lui Keynes „Pe termen foarte lung suntem toţi morţi” este încă citată.

    During the 1950s and 1960s, the success of Keynesian economics resulted in almost all capitalist governments adopting its policy recommendations, promoting the cause of social liberalism.

    By the 1950s, Keynesian policies were adopted by almost the entire developed world and similar measures for a mixed economy were used by many developing nations. By then, Keynes's views on the economy had become mainstream in the world's universities.

    Friedrich von Hayek had formed the Mont Pelerin Society in 1947, with the explicit intention of nurturing intellectual currents to one day displace Keynesianism and other collectivist influences. Its members included Austrian school economist Ludwig von Mises along with the then young Milton Friedman. Initially the society had little impact on the wider world – Hayek was to say it was as if Keynes had been raised to sainthood after his death and that people refused to allow his work to be questioned.

    Reply
  67. Turnofftheglory

    Domnilor, doamnelor va sugerez sa sustineti Noua Republica, sa le afisati un banner, sa sprijinim proiectul asiduu.

    Relevanta conflictului Politeia (mai precis Theophyle) Blogary (Bleen) este zero in acest moment. Eforturile trebuie sa fie congruente.

    E greu sa faceti asta?

    Reply
  68. estu

    in Romania problemele majore sunt:

    1)la mare distanta-factorul demografic absolut catastrofal, un numar urias de pensionari si prea putin tineri

    2)educatia in cadere libera

    3)sistemul juridic nereformabil

    4)mentalitatea marii majoritati a populatiei-asistati, smecheri, cinici, pesimisti, neimplicati

    Masa critica ptr o miscare de dreapta ziceti voi? Exista o masa critica ptr o alta abordare socio economica, dar daca insistati doar cu ochelari de cal cu deviatie pe dreapta pai rezultatul il stiti de pe acum.

    Sistemul economic de dreapta e intr-o criza nemaivazuta din anii 30 incoace. Nu e o cale batuta pe care trebuie sa o urmam ci trebuie sa ne taiem una noua prin jungla. Si spre dreapta, si spre stanga.

    Reply
  69. Bleen

    Nu a zis nimeni că Asociaţia Blogary şi Noua Republică nu pot colabora (cu atît mai mult cu cît îl au în comun pe Mihail Neamţu).

    Asociaţia Blogary şi Politeia nu pot colabora, e cu totul altceva. De ce nu pot colabora? Din cauza lui Oliver Stone, ca să zic aşa.

    Reply
  70. Nea

    Eu nu inteleg de ce nu pot colabora Asociatia Blogary cu Noua Republica. Nu spune nimeni sa traiasca in concubinaj. Pot ramane independente.

    Reply
  71. estu

    nea>nu stiu cat de dorit este votul unuia ca mine dar pot sa spun ca o abordare habotnica si puerila in genul celor 5 idei ale lui Hancu are la fel de multe sanse sa ma atraga ca si un partid stalinist.

    in plus, sincer, poate sa-mi enumere si mie cineva masurile propuse care vor schimba societatea? asa, pe puncte. si sa se verifice si daca nu cumva nu au venit si altii tot cu ele. deci ce e nou, mai exact?

    ca asta cu alti oameni nu e destul. Mi-e teama ca intre Oltean si o parte dintre comentatorii de aici il aleg pe Oltean, pe motiv ca nici macar la IQul personajului nu ajung respectivii.

    Reply
  72. Nea

    Încă ceva: de ce noua republică să vizeze doar electorat de dreapta? Cineva cu păreri de stânga, scârbit de politicienii actuali şi de cei 20 de ani de reformă cu hoţii nu poate fi atras de o formulă nouă? Votul dat cu mâna stângă unei formaţiuni curate e la fel de valabil.

    Eu nu vreau să pierdem votul lui Estu, stângaci autodeclarat.

    Lăsând la o parte că stânga întruchipată de Năstase, Ponta, Hrebenciuc înseamnă mii de hectare de fabrici şi uzine arate şi redate patronilor de Mall-uri.

    Reply
  73. Nea

    Ce înseamnă "Numărul de vizitatori unici pe perioade mai lungi de timp nu se calculează adunînd vizitatorii unici din fiecare zi, ci după “principiul Gelu, Nicu şi cu Gina”?

    Ce înseamnă perioade mai lungi?

    Dacă Gelu intră azi şi mâine, se pune ca un unic, iar dacă intră azi şi răspoimâine, ca doi unici?

    Reply
  74. tucu

    Rasfoind de dimineata blogurile am avut o senzatie ciudata.

    Madame , Blogary -mama recunoscuta a noului politician Mihai Neamtu sta ascunsa dupa colt si nu indrazneste sa se arate pentru ca trei ziaristi (si cine stie citi strategi) au hotarit ca ea nu da bine in politica pentru ca a fost (sau este ) amanta lui Lazaroiu.

    Personal sper ca madame Blogary va ramine ce a fost si pina acum si nu va incerca sa se schimbe dupa dorintele sau presupusele dorinte ale unui ipotetic electorat.

    Si acum va rog sa -mi dati voie sa ma adresez logicii ziaristilor sau strategilor.

    Dragi ziaristi carui electorat urmeaza sa se adreseze Moua Republica? Raspunsul lui Mihai Neamtu este urmatorul-electoratului de dreapta, tinerilor si maturilor care si au luat soarta in propriile miini si doresc redefinirea statului.

    Intrebare:acesti oameni de dreapta cu o pregatire medie si peste medie care si duc singuri crucea il considera pe Traian Basescu vinovat ca statul este tot scghiop?

    Credeti ca respectivii nu pot judeca si singuri de unde au plecat reformele si cit din

    esecul reformarii PDL ,cit din esecul reformarii PDL ii apartine lui Traian Basescu si ce optiuni a avut?

    Nu stiu daca cineva a facut vre un sondaj printre cei ce nu si exprima intentia de vot

    pentru a vedea cit de asociat este Basescu cu esecurile PDL dar vad ca ziaristii au decis deja chestia asta.

    Eu cred ca intentia Dlui Neamtu este de a se adresa unui electorat care judeca ca capul propriu nu cu cel al lui Turcescu si care este capabil sa deosebeasca un baron PDL de Lazaroiu.

    Dle Neamtu daca intrui in logica ziaristilor de presa scrisa sau TV eu iti prevad un mare esec.

    Ziaristii au capatat sindromul cocosului de lupta . In momentul in care au intrart in arena nu mai vad decit situatia conflictuala imediata si uita ca viitorul deschide intotdeauna mai multe cai decit putem noi anticipa. Nu va luati dupa ei sau daca aveti aceasta tentatie intrebati va inainte de ce tirajele au ajuns la piciorul broastei.

    Reply
  75. Mih

    Constructia unui/unei partid/pol/miscare/forte la dreapta de tot ce este la acest moment de dreapta in Romania, plus consolidarea acestuia/acesteia este, cred eu de o importanta vitala pt insanatosirea si normalitatea sociala, economica, politica.

    Nu trebuie consumate timp si energie in discutii de importanta secundara si nu trebuie inventate subiecte de disputa sterila si carcoteli mioritice paguboase. In acest moment este important ce ne aseamana,ce ne aduna impreuna, nu ce ne diferentiaza sau desparte.Inevitabil, exista si diferente de pareri, viziune etc. Dar nu ele trebuie sa fie pe primul plan si sa dea tonul.Sau, daca nu le putem ignora cu totul, merita efortul de a gasi constant partea constructiva, modul de a face prin disputa un pas inainte, nu unul inapoi si nici o batuta pe loc.

    @Bleen, eu sunt doar un vizitator si comentator ocazional.Ceea ce stiu cu certitudine, in momentul acesta este ca sprijin fara rezerve Dreapta.Pentru mine, afirmatia ta "Madame Blogary şi Politeia nu pot colabora." suna straniu, trist si oarecum descurajant. A putea inseamna a vrea. Si cred ca trebuie sa vrem sa facem viabil un proiect politic esential pt noi toti.

    Reply
  76. lucid

    Obiectiv vorbind, din ce am prins eu in a doua parte a emisiunii lui Turcescu (destul de bun, penibila madam Porea si partzial Turturica), Neamtzu a fost bun, in sensul ca trecut de multe ori sticla. Si totusi, chiar el a spus-o cand a enumerat printre conditziile selectziei de "cadre" profesionalismul dovedit cu fapte intr-un domeniu, Neamtzu cade cu brio deocamdata la acest test. Ce meserie isi poate clama? Teolog? Sa fim seriosi, teolog era cardinalul Ratzinger. Ramane eseist, numai ca – in limbajul originar – asta inseamna INCERCATOR. Si chiar daca melancolicul sefard angajat al parlamentului din Bordeaux care a "nasit" termenul a avut si cateva succese politice in intrigile ce au insangerat Frantza celei de-a doua jumatatzi de secol XVI, legat de INCERCATOR romanii au doua proverbe care trebuie sa-l puna pe ganduri pe Neamtzu: incercarea moarte n-are si incercam marea cu degetul.

    Eu unul il astept pe profesionistul care are sanse sa devina CONSTRUCTOR in politichie, Lazaroiu.

    Reply
  77. Adrian R.

    Pentru cei interesati, emisiunea lui Turcescu cu Neamtu se poate vedea ca inregistrare pe site-ul B1TV. Surprinzator (si de necrezut pentru ziaristii din platou) Neamtu sustine ca lansarea "miscarii" pe piata s-a facut accidental.

    Reply
  78. tucu

    @Bleen

    E o chestie pur personala , nu are de a face nici cu Blogary nici cu Noua republica.

    Erau aprecierile mele in raport cu Mihai Neamtu . Sper sa nu ma dezamageasca.

    @Nea ai dreptate. Neamtui are insa si sansa ""sa treaca ecranul"" .Multe asa zise vedete de televiziune si ar da o mina pentru o asemenea calitate. De oamenii politici nu vorbesc pentru ca ei nu prea inteleg ce e aia.

    Reply
  79. daniel

    Cât în privinţa domnului Mihail Neamţu, are calităţi incontestabile de lider. Sper ca să fie genul de lider care mobilizează nu doar o masă numerică redusă de cetăţeni( evident calitativ superioară mediei) dar şi liderul în care instinctiv Ionescu se poate simţi reprezentat.

    Reply
  80. daniel

    Ioana, personal o să ţin cont de sensibilitatea exprimată. Despre episodul cu userul yeba, e probabil pe fondul unor antipatii personale mai vechi şi a insistenţei cu care a încercat în mod repetat să atace exprimarea(cu defecte datorată ritmului de viaţă pe care îl am personal) dar nu pe ideile de fond. Tradusă din câte am impresia în încercări de marginalizare inutile (m-am poziţionat din start marginal) pe blog.Poziţie care mi-a fost respectată.

    Revenind la limbă, evoluează şi o recomandare a celor de aici e să coboare în lumea chatului pentru tineri. E o recomandare care ţine seama de cultura actuală şi de viitoare implicaţie a celor care acum joacă prin cafe-interneturile patriei. Fără glumă, sunt un parte din viitor, calul troian care pot introduce ideologia de dreapta în domiciliul parental, cu condiţia să creadă în ei.Deocamdată modelele mai facile la îndemână sunt Gigi, pur şi simplu din lipsă de alternativă la nivel mediatic. Cea mai îmbucurătoare veste din ultimul timp,dinspre România dincolo de mobilizarea celor care cred într-un alt tip de dreaptă, a fost succesul campaniei Let's Do It. 250000 participanţi. Pot fi imaginaţi ca şi masă potenţială de votanţi pentru partid în următorii 10 ani.aici e muncă politică de făcut.

    Reply
  81. Nea

    Tucu, vorbitori buni sunt mulţi în ţara asta. Dacă arunci o piatră la întâmplare de pe bloc omori vreo trei, chiar mai buni ca Neamţu, poate.

    Neamţu mai are însă încă două calităţi: nu e mânjit şi e dispus să se bage în troaca politică. Combinaţia asta chiar e o raritate.

    Reply
  82. Bleen

    Ştiu însă că Blogary nu ţine seama de entuziasme. Aşteptăm să treacă exaltările. Cine rezistă şi după exaltări, bine, cine nu, nu.

    Reply
  83. tucu

    Mihai Neamtu a explicat asta seara clar si concis ce vrea sa faca.

    Eu cel putin am fost impresionat.

    Nu l credeam vorbitor atit de inspirat, clar si nuantat. A fost o placere sa l ascult.

    Nu stiu cine l a ajutat sa creeze evenimentul mediatic -penrtru ca a fost un eveniment , dar il felicit.

    Este datator de sperante cind ii vezi ca incep sa se adune-ieri Lazaroiu , azi Neamtu miine…………………?

    Reply
  84. ioana

    Şi eu am aceeaşi problemă: nu se înţelege ce este această mişcare sau asociaţie sau partid (sau ce-o să fie, numai să aibă un program clar) şi mai ales cum anume se deosebeşte de celelalte. Dar o să mai citesc şi poate mă lămuresc.

    Sinon, îl rog pe domnul Daniel să nu mai masacreze limba franceză, măcar din consideraţie pentru urechile filologilor.

    Reply
  85. tibi

    1.-Am inteles ca "…cele două entităţi, Noua Republică şi Asociaţia Blogary nu se exclud, nici nu se calcă pe picioare. Sînt complementare şi vor colabora de acum înainte." Inteleg si ca nu este vorba (deocamdata) despre o asemanatoare colaborare intre Politeia si Madame Blogary.

    2.- Am observat ca peste 2/3 dintre comentarii sunt analize si nu propun nimic concret.Nu s-ar putea crea o sectiune dedicata strict unor propuneri?

    Reply
  86. tucu

    @Bleen

    Daca inteleg bine in zona de virf a PDl cinta tot vechea garda restul ne reusind sa si gaseasca drumul.

    Eu speram ca exisma o zona omogena si cit de cit organizata cu care sa se poata coopera care de fapt coopereaza deja cu zonele intelectuale ce doresc o noua politica.

    In aceste conditii in afara de povestea , vad eu speculata cu mare placere de toti ziaristii neamului si anume lansarea sub binecuvintarea lui Basescu a unui USL de dreapta numit Miscarea Populara, restul e naluca.

    Nu te intreb pe tine ce incearca sa faca de fapt Mihai Neamtu pentru ca stiu ca ai sa ma trimiti la el. Vad insa ca incepe sa fie mediatizat TV si automat imi vin in minte intrebari de genul cine o face si mai ales de ce.

    Sa nu mi spui ca e initiativa presei pentru ca ma insultati.

    Reply
  87. daniel

    je connais bien des gens qui vont mettre l'acccent sur la forme pas sur le fond. Une facon de masquer qu'il n'ont rien a dire.

    On pourrais demarer une discussion en francais si tu prefere, mais j'ai pas le temps de perdre avec de petit niasseries emotionnels.

    Reply
  88. daniel

    da, coană yebăţica

    a fost o glumă nevinovată, un mot d amour et c'est juste une pure coincidence que ton premier message, apres quelques jours d'absence me vise.

    Reply
  89. daniel

    Realitatea, chiar virtuală e asta.

    1. NR va atrage o parte a simpatiilor şi simpatizanţilor MB. Sunt mai bine organizaţi şi motivaţi(prin prisma faptului că au demarat ceva).

    2.Convergenţă nu divergenţă devine un mit, când oameni şi egouri sunt implicate. Convergenţa necesită o mare calitate, spirit de sacrificiu de sine în interesul echipei.

    3.Atunci când o conducere (indiferent de organizaţiei), ignoră Vox Populi, vocea pieţei politice( cea care dă legimitate atât de necesară stabilităţii şi pozitivismului acţional) capacitatea instituţională de adaptare şi evoluţie e redusă semnificativ.

    Dilema cetăţeanului e una.

    Eu cu cine votez.

    Reply
  90. Yeba

    erată: ăia care înţeleg sunt, în ultimele zile, numai 2999, ca să ştiţi pe ce contaţi.

    off topic si sigur nu prelungesc no matter what:

    @daniel, „ca şi” răspuns (acum am văzut că te-ai adresat userului yeba ieri-alaltăieri), îţi spun că înveleam o observaţie într-o glumă.

    Acum am căpătat convingerea fermă că nu râdem la aceleaşi glume şi nu apreciem egal autoironia şi altele din aceeaşi sferă.

    Ca să explic pe îndelete: Într-un ziar era o poză, un tip cu o pancartă „Da-ţi-ne drepturile!” Un om necăjit, s-ar zice, trebuie să fii cam încuiat să te legi de ortografie. Da, dar era un miting al studenţilor. Şi mai pe îndelete: în cultura europeană clasică există aşteptarea ca studenţii să nu facă greşeli de ortografie.

    Promit să nu mă mai adresez direct.

    Reply
  91. Bleen

    @tucu

    Nu cred. La nivelul de sus, ierarhic vorbind, nu există. E garda veche şi indecişii care joacă la 3 capete. Plus cîţiva rătăciţi care n-au reuşit să se coaguleze şi nici să-şi creeze susţinere şi reţele în partid. La nivelul membrilor PDL lucrurile stau altfel, sînt mulţi nemulţumiţi de direcţia în care merge partidul dar aceşti nemulţumiţi sînt şi cei care sînt foarte puţin implicaţi în partid (cei mai mulţi sînt membri doar teoretic, nu şi practic).

    Reply
  92. tucu

    @Bleen

    Vad ca se scrie mereu de vechea garda PDL care are cel putin citiva lideri identificati si care , conform presei actioneaza unitar.

    Dupa parerea ta exista soi o noua garda , identificabila, cu lideri si dispusa sa actioneze?

    Reply
  93. Bleen

    "Rezultatele studiului, prezentat miercuri într-un seminar pe teme de retail, arată că 8 din 10 români nu au nici motivaţie interioară pentru a-şi îmbunătăţi condiţiile de viaţă.

    Autorii studiului au identificat trei categorii de persoane în acest sens, respectiv "suferinzii", adică cei care cred că speranţa şi salvarea vin de la guvern şi autorităţi şi că nu depinde de ei să facă ceva pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, "luptătorii", cei care sunt dispuşi să-şi asume riscuri pentru a avea o viaţă mai bună şi totodată acţionează singuri în acest sens, şi "captivii", respectiv cei care nu mai au nicio speranţă şi sunt resemnaţi.

    Un procent de 67% dintre români intră în categoria "suferinzi", aceştia sunt mai ales persoanele de peste 50 de ani, cu studii medii, pensionari şi cu venituri medii spre reduse. În categoria "captivi" au fost incluşi 14% dintre români, cei mai mulţi peste 60 de ani sau sub 20 de ani, cu studii cel mult medii, fără loc de muncă şi cu venituri reduse.

    Doar 21% dintre persoanele intervievate sunt "luptători", fiind în special tineri şi persoane sub 40 de ani, cu educaţie medie şi superioară şi cu venituri medii spre ridicate."

    http://www.mediafax.ro/social/majoritatea-romanil

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *