Offtopice – 1 septembrie 2013

foto: botezul lui Clovis, primul rege care a unit francii și care s-a creștinat.

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


Bill Murray Is Ready To See You Now – Dan Fierman, GQ (Bleen, 18:35:49)


SONDAJ. Majoritatea românilor este de acord cu proiectul Roşia Montană – Antena 3 (Bleen, 17:37:20)


Facebook Comments

30 Comments Offtopice – 1 septembrie 2013

  1. Bleen

    Sînt curios dacă mitingiștii care se opun exploatării resurselor de aur poartă aur, argint, dețin obiecte cu componente din metal, de la telefoane la mașini. Probabil că metalele alea cresc în copaci. Așa cum plasticul e ouat de găini bio de la țară.

    Reply
  2. Bleen

    Lumea se pare că n-a înțeles ce s-a întîmplat în ianuarie 2012.

    În ianuarie 2012 s-a inventat o revoluție la televizor și cu ajutorul servi…ăăă…la televizor. În ianuarie 2012, pedeliștii s-au căcat pe ei de frică și erau gata să fugă din țară de frica furiei și posibililului linșaj popular. Erau sincer îngroziți. Oamenii erau disperați de frică. Aia s-a întîmplat în ianuarie 2012. Cu agitatori plătiți, cu galerii, cu oengiști la fel de plătiți, cu idioți utili. Și bine organizați. Idioții utili (conduși de oengiștii plătiți, care știu să-și conserve imaginea în acord cu politicienii pe care îi servesc) nu știu asta. Ei chiar cred că în ianuarie 2012 a fost revoluție pe bune și că asta se poate face așa, cînd se hotărăsc ei să iasă în stradă. Nu, nene, asta se face cu serviciile de informații și cu televiziunile.

    Reply
    1. Yeba

      Niciunul din cei care au crezut că a fost o revoluție pe bune nu merită să supraviețuiască politic, fără supărare! E prea prost, oricâte sforării crede el că știe să facă. Fiindcă sunt alții mai buni, adică și sforari, și mai iuți la minte.

      Reply
  3. Bleen

    Nimeni nu va muri de foame și de frig la iarnă și nici la anul. USL nu va tăia subvenții, ajutoare sociale, salarii și pensii. Ba chiar le va mări, cel puțin la televizor, și asta contează. Va mări poate taxe, dar majoritatea clasei de mijloc de la noi e pro-OSD și pro-PNL, și nu va fi nicio problemă.

    Și, cel mai important lucru. Fiți atenți acilea ce vă zic: Nimeni nu vrea să-și recunoască greșeala, mai ales cînd e gravă. Nimeni nu vrea să recunoască că a fost luat de prost și înșelat. O știți prea bine, tuturor ni s-a întîmplat în viață. Așa că aia cu ”alegătorii USL își vor da seama…” Nu-și vor da seama. Sau își vor da seama, dar vor continua să susțină USL și îi vor găsi scuze și justificări. De fapt își găsesc lor scuze și justificări. Cîți susținători occidentali ai comunismului și-au recunoscut prostia și orbirea după ce au ieșit la lumină sutele de milioane de crime făcute de comuniști? Extrem de puțini, nu mai mult de 1%. Și era vorbade crime, nu de ce face USL-ul. Dar au găsit scuze și justificări și pentru crimele alea. Vorba lui Jane Fonda după ce a aflat că comuniștii au executat 7 milioane de vietnamezi după cîștigarea războiului, în 1975: Au omorît doar exploatatorii, doar privilegiații care meritau.

    Deci nu merge cu muritul de foame și frig, nu merge nici cu recunoașterea greșelii. Dar cu ce merge? Cu nimic. Fiindcă nu sînt oameni. Resursa umană, adică resursa de coaie, e zero. Zero absolut. Ca să meargă trebuie să le arăți oamenilor forță și ei vor veni alături de cel mai puternic, mai convingător, mai agresiv, de cel care le dă încredere și forță. Nu există astfel de oameni în opoziție. Și nici nu vor exista. Cel mai probabil scena politică se va împărți în două, PSD vs PNL. PNL are un lider cu multe coaie. Se numește Crin Antonescu. Crin Antonescu are de 7 ori mai multe coaie decît toți liderii opoziției la un loc. Bine, Băsescu are de 14 ori mai multe coaie decît tot neamul lui Antonescu, de la Cromagnon încoace, însă Băsescu nu mai poate funcționa politic după 2014.

    Reply
  4. Bleen

    N-o să fie revoluție. Și știți de ce? Fiindcă majoritatea celor care sînt împotriva exploatării la Roșia Montană sînt useliști. Fiindcă opoziția nu are televiziuni. Fiindcă useliștii nu se cacă pe ei de frică, așa cum au făcut-o pedeliștii în ianuarie 2012.

    Nu știu ce se va întîmpla cu exploatarea aurului (prpbabil că va fi blocată, ca și exploatarea gazelor de șist – rușii nu și-au ieșit chiar atît din mînă). Știu că oengiștii agitați de profesie vor cîștiga vizibilitate și bani, as usual. Știu că hăbăucii care funcționează pe iarbă și vodcă vor bifa încă o aventură de omorît timpul și povestit altor drogați cu pălăriuță între două înțepături de seringă.

    Însă USL-ul nu va avea absolut nimic de pierdut. Dacă cineva crede că USL-ul se va mișca 1 milimetru din cauza ”revoluției” de azi, mîine și cît o mai ține, acel cineva e cretin.

    Reply
    1. Florina Neghină

      Da, asta văd, ce-i în partea stîngă. Dar dacă apăs în dreapta pe blacklist/white, add/remove, îmi apare You do not have sufficient privileges.
      Culmea e că ieri puteam umbla la settings, azi nu, acelaşi mesaj, you do not have sufficient privileges.

      De ce mi-ai luat, mă, privilegiile, de ce? 😀

      Reply
    1. Spamurai

      Asta e strategia MP: să-i mîțîie la cur pe pedeliști. Sînt prieteni și eu oricum nu înțeleg de ce le-a zis Băse să plece din PDL. Era ceva în neregulă cu PDL?

      Acum au 3%, peste 6 luni vor avea 0.1%. De ce să votezi MP cînd ai PDL? De ce?

      Sondaj Sociopol, 23 26 august 2013

      Prezență la vot – 35%

      USL – 60% (21% din alegătorii cu drept de vot – la parlamentare a avut 24%)
      PDL – 17% (6% din alegătorii cu drept de vot – la parlamentare a avut 7%)
      PPDD – 8%
      UDMR – 5%
      MP – 3% (1% din alegătorii cu drept de vot)
      PRM – 3%
      Alții – 3%

      Fără USL

      PSD – 39% (14% din alegătorii cu drept de vot)
      PNL – 20% (7% din alegătorii cu drept de vot)
      PDL – 17% (6% din alegătorii cu drept de vot)
      PPDD – 7%
      UDMR – 6%
      MP – 3% (1% din alegătorii cu drept de vot)
      PRM – 3%
      PC – 2%
      Alții – 3%

      Reply
      1. Bleen

        errată: ”ei”, nu ”eu”.
        ”Sînt prieteni și ei oricum nu înțeleg de ce le-a zis Băse să plece din PDL. Era ceva în neregulă cu PDL?”

        Reply
  5. Kozmo Nautu

    exista vreun articol pe blogary (sau alte siteuri din trust) legat de rosia montana? ca daca tot e sa-mi pun in cap trei sferturi din lista de fb in cap, as vrea sa am si niste argumente la mine

    Reply
  6. Bleen

    36% dintre români sînt mulțumiți de activitatea președintelui Traian Băsescu. Prezența la vot la parlamentare e în jur de 40-45%, la europarlamentare în jur de 30-35% iar la prezidențiale în jur de 50-55%.

    Acum întrebare: cum e mai bine să te poziționezi ca politician și partid: să abordezi teme călduțe, cu grad înalt de acceptare din partea populației, dar care nu sînt considerate relevante sau decisive în alegerile făcute de oameni sau să abordezi teme controversate, polarizante, cu grad scăzut de acceptare din partea populației, dar care sînt relevante și decisive în alegerile făcute de oameni? Nu înțeleg de ce politicienii vor să nu deranjeze 70% din populație, cînd la vot vine doar 40-50%, de ce nu abordează teme controversate și relevante (toate temele relevante, care presupun alegeri dure, sînt controversate şi sînt singurele teme importante la alegeri) care sînt susţinute de 20% din populaţia votantă. 20% din populaţia votantă, înseamnă 40% din alegătorii care vin la vot. Iar 40% nu e de ici, de colo, în condiţiile în care niciun partid românesc nu a mai avut 40% din 20 mai 1990 încoace.

    Reply
  7. Bleen

    Sînt curios care sînt peneliștii frecventabili cu care s-ar uni MRU, Blaga sau Predoiu. Că am înțeles că PNL-ul e frecventabil dacă nu mai e Crin Antonescu președintele partidului. Apropo, și dacă e vicepreședinte, PNL e frecventabil? Sau secretar general? Revenim: care e lista cu peneliștii frecventabili? Au MRU, Blaga și Predoiu o astfel de listă? O pot arăta și publicului potențial votant? Mihăiță Calimente e pe listă?

    Reply
  8. Bleen

    Azi am băut cafea la Ploieşti din cană cu Băsescu, pentru aia mică. Sper că Tataie se lasă de politică şi de trecut strada castraţi narcisiaci şi se ţine de bunicie şi marinărie.

    Reply
  9. Yeba

    Domnule Băsescu, să vă trăiască nepoțica și să fiți sănătoși cu toții!

    Ca să serbăm, postez un banc scris de dl Domnișoru pe VP.

    /////…Analiştii de politici publice de dreapta au avut în general poziții cinice:

    Sorin Ioniță, Exper Forum: Barbosi si nervosi: Cernea vrea interventie externa pentru a opri Rosia Montana. Pe bune. Cum ar veni, Ponta=diktatoru Assad, da cu praf de cianura in natiune. Pai bine mai Remusica, nu voi ati pus umaru’ sa-l alegeti anul trecut pe prafos? Va jucati nitel de-a Siria prin batatura acum, da’ pui pariu ca data viitoare, barbosii veti fi iar in caruta lui electorala, ca in 2012? You fluffy ones…

    Cristian Ghinea de la Centrul Român de Politici Europene a trecut peste subiect, e în schimb preocupat : “Sunt mindru ca sint cap de lista acolo la baietii rai cind rogozanu si poenaru fac spume. Eu, Ionita si Plesu. “

    Ana Otilia Nuțu, analist energie, Expert Forum : “Înţeleg că mâine (re)începe Revoluţia din lanuarie 2012. Sunt convinsă că dl Ponta va fi devastat de pierderea încrederii Poporului şi-şi va da demisia de onoare, nu ca odiosul de Boc, care a reprimat violent protestele. Că doar nu mai trăim în dictatură ca anul trecut.

    Altminteri, toată simpatia pentru cei îngroziţi că în România nu mai există stat de drept fix de când s-a dat undă verde proiectului Roşia Montană, că puciul de vara trecută în schimb a fost curat constituţional, “

    Pozițiile de la dreapta spectrului politic sunt cinice şi aservite intereselor lui Traian Băsescu. A critica corporațiile este de negândit. Faptul că protestele din ianuarie 2012 au fost împotriva unei guvernări de dreapta sau că românii au susținut tentativa eşuată de suspendare a lui Băsescu sunt privite resentimentar de analiştii de dreapta. Mesajul lor pentru duminică este: spălați-vă pe cap cu Ponta. Nimic însă despre atacul la dreptul de proprietate adus de legea specială ce va ajunge în Parlament.

    Lupta românilor cu cianura şi gazele de şist nu se va încheia cu protestul de duminică. Acest protest însă poate fi un semnal democratic la care să se ralieze cât mai multe organizații şi voci din societatea civilă, indiferent dacă sunt pro-Băsescu sau nu. Cinismul şi tăcerea analiştilor de dreapta sunt grave: evenimentele nu se vor opri la conflicte izolate cu jandarmeria în Piața Universității ci vor costa statul român milioane de euro, poate chiar vieți. Deocamdată atitudinile resentimentare şi pro-băsiste blochează un front comun împotriva abuzurilor guvernării. /////

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *