Offtopice – 11 iunie 2013

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic. O să punem și o melodie offtopică sau un filmuleț offtopic, ca să nu vă plictisiți în timp ce comentați offtopic.

Monty Python – Silly Job Interview

foto articol: Noua Zeelandă

Facebook Comments

65 Comments Offtopice – 11 iunie 2013

   1. Bleen

    Yeba Bleen Le-a dat Băse ideea. Mă rog, presupun că le-a dat-o mai demult, că el o zise azi la teve și ei ziseră că deja, din 7 iunie așa și pe dincolo. Băse a zis că e necesar un referendum pe monarhie, Pavelescu zise că a depus de pe 7 iunie nuștiuce pentru referendum pe monarhie.

    Reply
    1. Yeba

     Bleen din 7 iunie DEJA? Parcă vorbește de 7 iunie 1926, dar așa a fost mereu partidul ăsta, cam bătrânicios.

     Reply
   1. Canadiana

    Florina  MRU o vorbi spaniola? Ca era un cantec: Cu-cu-ru-cu-cu palooooma. 
                        Ay-ya-ya-ya-yay, no llooores. 🙂

    Reply
 1. Canadiana

  OMG, isi pune Tapalaga cenusa in cap:
  „Traian Basescu a probat, marti seara, la emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 TV, ca ramane, in ciuda unor pozitii discutabile din ultimele lui, un politician de mare forta. A vorbit simplu si clar despre teme pe care Antonescu, Ponta si Dragnea le-au stalcit, incalcit si mutilat, de la modificarea Constitutiei la regionalizare. A pus cifre pe masa despre starea economiei, reusind sa spuna mai multe in doua ore decat toata opozitia la un loc in doua luni. Mirosul de sange a trezit animalul politic adormit de la atata coabitare cam prea linistita pana azi. Este, pana una alta, singura opozitie redutabila, gata sa joace ca de obicei totul pe o singura carte: inca un referendum. Ce sanse-i dati sa revina?”

  Reply
 2. Bleen

  Ia PSD în serios Comisia Antonescu? Avînd în vedere că a lăsat să treacă varianta PNL (Chiuariu) pentru atribuțiile prezidențiale (cea care nu schimbă mai nimic) în detrimentul variantei PSD (Dragnea) arată cam cîți bani dă PSD pe Comisia Antonescu.

  Reply
 3. Bleen

  Traian Băsescu: Îmi pun speranțe în Partidul Mișcarea Populară. După ce îmi termin mandatul mă duc în Fundație. Știam că vor face partid.

  Reply
 4. Florina

  Băse: Udrea nu era potrivită, o soluţie ideală, mai potrivită era Monica Macovei. Dar am susţinut-o (pe Udrea) pentru că a fost corectă.

  Reply
  1. Yeba

   Florina Ă? Adică MM n-a fost corectă? Vorbește, dom’le, românește! A fost corectă ȘI avea șanse. Ce-a făcut, m-a plagiat pe sărite?

   Reply
   1. Bleen

    Yeba Florina A susținut-o pe Udrea fiindcă a fost corectă. Era mai potrivită MM dar nu se putea. Asta le-a zis și lor atunci și MM a ieșit trîntînd ușa: ”Nu mă pui pe mine pe locul doi, după cîte am făcut pentru tine!”

    Reply
 5. Gramofonu

  In ce fel ar putea fi simultane referendumurile?
  Pe acelasi suport sau ca doua diferite?
  Adica pot sa votez la unul si sa-l boicotez pe celalalt?

  Reply
 6. Bleen

  ”Avem un parlament bicameral, cu doua camere cu atributiuni diferite, ceea ce inseamna pe fond un parlament unicameral. Multe legi trec in camera nedecizionala fara macar a fi dezbatute. Romania functioneaza ca si cum ar avea un parlament unicameral. Am auzit un politician spunand ca facem din Senat camera pentru regiuni. Ce, suntem stat federal, daca ei gandesc regionalizarea in termeni de stat regional? Atunci sa nu se apuce, incalca grosolan constitutia, stat national.” Băsescu
  ”Sistemul românesc este bicameral doar formal, în rest se comportă asemeni unicameralismului. Pentru ca cele două camere să se poată echilibra reciproc trebuie să aibă structuri politice diferite. Acestea se pot realiza doar prin modalități diferite de alegere sau desemnare a reprezentanților fiecărei camere. La noi Senatul și Camera Deputaților au modalități identice de alegere a reprezentanților, ceea ce duce la structuri politice identice. Un partid care obține 70% într-o cameră, obține 70% și în cealaltă și nu mai putem vorbi de echilibru politic. Astfel, avem practic un sistem unicameral. Senatul ca reprezentant al regiunilor nu-și are rostul atîta timp cît România nu este stat federal și regiunile nu au autonomie legislativă și executivă.”  Blogary

  Reply
  1. Gramofonu

   Bleen Dati repede pe antene, ca apare Ponta sa-i spuna lui Base „dottore, cum e cu discursul ala”

   Reply
 7. Florina

  Oare lumii aşa zis fine şi intransigente, care îi cerea demisia lui Băsescu cu ocazia numirii procurorilor, nu i-o fi nici un pic de ruşine acum? Deloc deloc?

  Reply
  1. Yeba

   Florina , acum o săptămână (una, 1) am citit pe un blog că Băsescu are în continuare de suferit din cauza ideii proaste de boicot, care -atenție! – nu i se potrivește structural și acum e silit să apeleze la soluții improvizate etc. Dacă demisiona, refăcea dreapta, pe când așa, nu încropește decât un nenorocit de referendum pricăjit și fără valoare.

   Reply
   1. Florina

    Yeba Florina 
    Chiar atunci citeam şi eu pe Facebook acelaşi lucru, scris de către un consultant (cred c-o mai fi) al PDL-ului.

    Reply
   2. Bleen

    Yeba Florina Prietena Otilia e supărată că Băse își bate joc de lege și Constituție și se joacă sacrilegic cu buricele deștelor pe butonul nuclear al valizei cu referendumuri.

    Reply
   3. Bleen

    Yeba Florina 
    Ana Otilia Nutu
    In loc s-o ia şi el razna ar fi tb să explice public de ce nu e ok Constituţia nouă, de ce nu e ok modificarea la legea referendumului şi să spună ca 1. nu va promulga legea referendumului, .2. Dacă va veni a doua oară la promulgare o contestă şi el la CCR şi 3. Cheamă Comisia de la Veneţia şi UE să -şi dea cu părerea despre constituţie şi modificarea legii referendumului. Dar nu, el vrea circ, e”jucător”.

    Reply
 8. Amelia New

  Voila! http://www.hotnews.ro/stiri-international-14981809-sua-vanzarile-celebrei-opere-lui-george-orwell-1984-cunosc-crestere-spectaculoasa.htm

  Reply
 9. Bleen

  Demiterea lui Băse ar însemna reintrarea lui Ponta pe lista neagră a Occidentului, iar Antonescu ar deveni președinte pe Constituția actuală

  Reply
 10. Bleen

  Sistemul românesc este bicameral doar formal, în rest se comportă asemeni unicameralismului. Pentru ca cele două camere să se poată echilibra reciproc trebuie să aibă structuri politice diferite. Acestea se pot realiza doar prin modalități diferite de alegere sau desemnare a reprezentanților fiecărei camere. La noi Senatul și Camera Deputaților au modalități identice de alegere a reprezentanților, ceea ce duce la structuri politice identice. Citește mai mult la www.blogary.ro/editorial/constitutia-si-partidul-superputere/ © Blogary
  Citește mai mult la http://www.blogary.ro/editorial/constitutia-antonescu-mentine-atributiile-prezidentiale-in-desemnarea-premierului/www.blogary.ro/editorial/constitutia-antonescu-mentine-atributiile-prezidentiale-in-desemnarea-premierului/ © Blogary
  Sînt tare. O zise și Băse acum. Că sistemul nostru e practic unicameral, nu că sînt tare.

  Reply
 11. vbkiler

  Comisia
  de revizuire a Constitutiei a revenit, marti, asupra amendamentului
  votat saptamana trecuta, prin care se definea casatoria ca relatie
  dintre un barbat si o femeie.
  Comisia a respins amendamentul si a optat pentru mentinerea articolului respectiv in forma nemodificata.
  Astfel, amendamentul, care avea forma „Familia
  se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o
  femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor
  de a asigura cresterea, edicatia si instruiorea copiilor”, a fost respins, in momentul in care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.
  In aceste conditii, forma actuala a articolului 48, alineatul (1) se va mentine si in viitoarea Constitutie.
  Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constitutie are urmatorul continut: „Familia
  se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea
  acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea,
  educatia si instruirea copiilor”.
  De asemenea, Comisia
  pentru revizuirea Constitutiei a revenit, marti, asupra votului la
  amendamentul care interzicea discriminarea bazata pe orientarea sexuala,
  adoptat in urma cu o saptamâna, si l-a respins.
  deci poanta+gay  mai tare ca antonescu +bor

  Reply
 12. vbkiler

  Președintele Traian Băsescu a anunțat, marți, că a declanșat procedura
  unui nou referendum în care se vor pune aceleași două întrebări ca și la
  referendumul din 2009.
  ”Misiunea mea este să apăr interesele
  poporului român până la capăt, de aceea am declanșat procedura unui nou
  referendum cu două întrebări. Dacă românii doresc Parlament unicameral
  și dacă doresc să aibă un parlament cu 300 de membri”, a spus
  președintele.
  Acesta a precizat că procedura este la început și că va ține cont de evoluția din Parlament.

  Reply
 13. Bleen

  ”Constitutia Antonescu” mentine atributiile prezidentiale in desemnarea premieruluiDacă Partidul Liberal se aliază cu Partidul Popular, Antonescu desemnează un premier din partea alianței și lasă în opoziție Partidul Socialist. Partidelor le convine să se alieze cu Partidul Liberal, căci astfel au nu numai guvernarea, ci și Președintele de partea guvernării.
  Citește mai mult la http://www.blogary.ro/editorial/constitutia-antonescu-mentine-atributiile-prezidentiale-in-desemnarea-premierului/www.blogary.ro/editorial/constitutia-antonescu-mentine-atributiile-prezidentiale-in-desemnarea-premierului/ © Blogary

  Reply
  1. Gramofonu

   Bleen Lasa ce zice Chiuariu, ca amendamentele lui dispar unul cite unul. Stai sa vina oamenii seriosi.

   Reply
 14. Amelia New

  HA!
  Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat luni seara, la http://beta.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/IMPARTIAL+Daniel+Barbu+E+ridicol+sa+spui+ca+Romania+are+probleme, referindu-se la observatiile cancelarului german Angela Merkel facute in timpul vizitei premierului Victor Ponta la Berlin ca „este ridicol, in opinia mea, sa spui Romaniei ca are probleme cu coruptia, cu respectarea regulilor de drept”.

  Reply
 15. Bleen

  Încă o inovație a Constituției Antonescu: președintele cu maximum un mandat. Acesta va fi efectul modificărilor. Plus frustrarea votanților.

  Reply
 16. Bleen

  ”….an IRS agent lectures the president of the organization about forcing its religion and beliefs on others and inaccurately explains that the group must remain neutral on issues such as abortion.”http://www.lifenews.com/2013/06/10/irs-caught-on-tape-telling-nonprofit-keep-your-faith-to-yourself/

  Reply
  1. Rosu

   Bleen IN-CRE-DI-BIL!
   Asa ceva nu e tolerabil… Uite domnule cum se face. Doamna de la fisc nici nu stie bine limba engleza, dar a ajuns sa taie si sa spanzure pe banii contribuabililor…
   Si cand te gandesti ca totul nu e pentru subventii sau ajutoare de stat si pentru scutiri de taxe… 
   Etatismul cel mai scarbos!

   Reply
  2. DanCanada

   Bleen IRS bineinteles foarte macho cu pro-life/crestini, dar ar avea contopistii astia curajul sa spuna acelasi lucru unui ONG Islamic?

   Reply
 17. Bleen

  ”Ce sa mai vorbim de amendamentul care interzice „folosirea probelor obtinute ilegal”, introdus probabil din mers dupa cazul „santajul A3”.”
  Eu nu reușesc să-mi dau seama ce vrea Andreea Pora. Să înțeleg că folosirea probelor obținute ilegal e acceptabilă?

  Reply
 18. Bleen

  Desemnarea premierului a trecut în forma dorită de PNL (partidul/alianța cu cele mai multe mandate), nu în cea dorită de PSD (partidul)

  Reply
    1. liviuta

     Florina liviuta Bleen O zisesem un picut la misto („credinta” trebuia sa stea intre ghilimele).

     Reply
    2. Gramofonu

     Florina liviuta Bleen Gata, ti-ai facut dusmani. Poti sa zici orice despre un om si probabil ca intr-o zi te va ierta. Dar nu pentru asta.

     Reply
   1. liviuta

    Bleen Pentru corectitudine, a spus.
    Cred ca de sotia lui era vorba (dna cu demisia de mai demult).
    Dar nu cred ca e cazul de dispute de genul asta; miza cred ca e mica.

    Reply
 19. KozmoNautu

  Despre casatoria homosexualilor – varianta libertariana:
  http://www.solib.ro/blog/cateva-argument-contra-casatoriei-homosexuale-si-raspunsul-libertarian

  Ron Paul despre gay marriage: http://www.youtube.com/watch?v=_fx4tGWHPFg
  Rick Santorum despre gay marriage: http://www.youtube.com/watch?v=VtjdCmp1Xr8
  Eu unul sunt de acord cu Ron Paul, casatoria nu trebuie sa fie nici a FED Government-ului (aka UE – pentru europeni; stiu ca nu apartine UE, doar ca paralela), nici a statelor (sau a statului in cazul nostru), ci se poate incredinta Bisericii.
  1. cum pozitia Bisericii va fi impotriva casatoriilor gay si dpv libertarian nimeni nu trebuie sa forteze pe celalalt sa faca ceva contra vointei lui (in cazul de fata, sa forteze cineva Biserica sa accepte ceva cu care nu e de acord – ca idee, acel cineva ar putea fi chiar Statul) conservatorii vor putea sta linistiti;
  2. in acelasi timp, cei care vor casatorii gay vor putea sa o faca liberi si sa o denumeasca cum vor, din moment ce Statul e sarit de ecuatie.

  Reply
  1. Gramofonu

   KozmoNautu Cred ca asta e cel mai rezonabil pdv. Pina si un vesnic circotas ca mine se poate declara satisfacut de solutie. Cu mentiunea ca la 1), daca bisericile existente nu vor accepta asta, conform acelorasi principii libertariene se vor infiinta noi biserici, care sa o faca. Evident, contra unor taxe 🙂

   Reply
   1. KozmoNautu

    Gramofonu KozmoNautu si eu cred ca vor aparea biserici care sa o faca. piata libera, ca pt. asta luptam. parca Biseria Anglicana deja nu se mai opune casatoriilor gay.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *