Offtopice – 12 mai 2013

Pentru direcționarea a 2% din impozit datele necesare sînt: numele entității beneficiare (Asociația Blogary), Codul fiscal (29013920), Cont IBAN: RO32RNCB0082123665430001, BCR Unirea. Data limită e 25 mai.

PREVEDEREA 2% 2013 (doilasuta.ro)

La fel ca in anii trecuti, Codul Fiscal pune la dispozitia contribuabililor mecanismul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2012, catre o entitate non profit. Conform Ministerului Finantelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similara, contribuabilul trebuind sa completeze formularul 230 (pentru veniturile proveniind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse) si sa le depuna la administratia financiara de care apartin pana la data de 25 mai.

FORMULAR DECLARAȚIA 230

FORMULAR DECLARAȚIA 200

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic. O să punem și o melodie, ca să nu vă plictisiți în timp ce comentați offtopic.

Marlon Brando  – The Hollow Men (T.S. Eliot)

PART I

PART II

Mistah Kurtz-he dead
A penny for the Old Guy

I

We are the hollow men
We are the stuffed men
Leaning together
Headpiece filled with straw. Alas!
Our dried voices, when
We whisper together
Are quiet and meaningless
As wind in dry grass
Or rats’ feet over broken glass
In our dry cellar

Shape without form, shade without colour,
Paralysed force, gesture without motion;

Those who have crossed
With direct eyes, to death’s other Kingdom
Remember us-if at all-not as lost
Violent souls, but only
As the hollow men
The stuffed men.

II

Eyes I dare not meet in dreams
In death’s dream kingdom
These do not appear:
There, the eyes are
Sunlight on a broken column
There, is a tree swinging
And voices are
In the wind’s singing
More distant and more solemn
Than a fading star.

Let me be no nearer
In death’s dream kingdom
Let me also wear
Such deliberate disguises
Rat’s coat, crowskin, crossed staves
In a field
Behaving as the wind behaves
No nearer-

Not that final meeting
In the twilight kingdom

III

This is the dead land
This is cactus land
Here the stone images
Are raised, here they receive
The supplication of a dead man’s hand
Under the twinkle of a fading star.

Is it like this
In death’s other kingdom
Waking alone
At the hour when we are
Trembling with tenderness
Lips that would kiss
Form prayers to broken stone.

IV

The eyes are not here
There are no eyes here
In this valley of dying stars
In this hollow valley
This broken jaw of our lost kingdoms

In this last of meeting places
We grope together
And avoid speech
Gathered on this beach of the tumid river

Sightless, unless
The eyes reappear
As the perpetual star
Multifoliate rose
Of death’s twilight kingdom
The hope only
Of empty men.

V

Here we go round the prickly pear
Prickly pear prickly pear
Here we go round the prickly pear
At five o’clock in the morning.

Between the idea
And the reality
Between the motion
And the act
Falls the Shadow
For Thine is the Kingdom

Between the conception
And the creation
Between the emotion
And the response
Falls the Shadow
Life is very long

Between the desire
And the spasm
Between the potency
And the existence
Between the essence
And the descent
Falls the Shadow
For Thine is the Kingdom

For Thine is
Life is
For Thine is the

This is the way the world ends
This is the way the world ends
This is the way the world ends
Not with a bang but a whimper.

 

Facebook Comments

33 Comments Offtopice – 12 mai 2013

    1. Bleen

      ”Apare Cabron. Cine căcat e Cabron? Pare un fel de Guess Who al săracului. La fel de penibil dar mai puţin cunoscut. Arată ca şi cum cineva a încercat să sculpteze un penis din cocă după care a venit mă-sa şi de ruşine a încercat rapid să-l facă să pară de fapt un cap de om cu nişte ochelari de soare şi un cioc.”

      Reply
  1. Bleen

    Traficul Blogary (Google Analytics) în 2013:
    Cea mai aglomerată zi a săptămînii: marți
    Cel mai aglomerat interval orar: 15-16
    Cea mai aglomerată dată și oră: 24 martie, orele 15-16
    Cea mai aglomerată săptămînă: săptămîna 4-10 martie

    Cea mai lejeră zi a săptămînii: sîmbătă
    Cel mai lejer interval orar: 05-06
    Cea mai lejeră dată și oră: 7 mai, 05-06
    Cea mai lejeră săptămînă: săptămîna 1-6 ianuarie 2013

    Reply
  2. Ilinca

    Am citit o gramada de articole si comentarii in ultima perioada pe Blogary dar eu tot n-am inteles care este pozitia voastra: e bun Nitu? e acceptabil? E fireasca schimbarea pozitiei CSM fata de Nitu sau e suspecta? 
    Faptul ca Nitu a fost adjunctul lui Kovesi e un plus pentru el sau un minus pt. Kovesi care l-a promovat?
    Va rog sa nu dati cu pietre ca nu vreau sa atac nici statul de drept, nici sa desfiintez CSM-ul si nici nu cred ca Basescu s-a vandut sau trebuie sa-si dea demisia.

    Reply
    1. Bleen

      IlincaNu am văzut a doua audiere. Am văzut prima audiere și mi-a făcut o impresie extrem de proastă. Nu știu dacă schimbarea poziției CSM față de Nițu e firească sau nu. Nu toate examenele sînt la fel. Dacă un om pică un examen asta nu înseamnă că trebuie să le pice pe toate. Dacă la facultate pici un examen, atunci faptul că-l iei în toamnă e nefiresc și suspect? Nu Kovesi l-a promovat pe Nițu. Nițu a trecut atunci de CSM. Adjuncții sînt nominalizați de ministru.Macovei a spus-o clar: desemnarea candidaților pentru funcțiile de procurori șefi e decizie politică, asumată politic. Așa s-a întîmplat pînă acum, după lege, așa trebuia să se întîmple și acum. Morar și Kovesi nu au ajuns procurori șefi prin concurs. Au fost numiți politic. Apoi au fost delegați și redelegați. Morar și-a depășit cu 2 ani mandatul. E ca și cum Băsescu ar fi fost 12 ani președinte, 2 ani prin delegare.Nițu a trecut deja de o selecție organizată de ministrul justiției. Selecție la care Morar și ceilalți procurori răsfățați au refuzat să participe, deși toată lumea i-a rugat.4 ani PG-ul a fost condus de Kovesi și Nițu, cu rezultate bune sau chiar excelente din cîte înțeleg. Cel puțin, nimeni nu s-a plîns atunci.Justițiarii au avut la dispoziție cîteva luni să dovedească că Nițu și Kovesi și ceilalți lucrează pentru Mafie sau au legături cu Mafia sau sînt corupți. Nu au adus nicio probă. Absolut niciuna. Dacă Kovesi e proastă și mafioată și a condus 8 ani PG-ul, din care 4 împreună cu Nițu, și a făcut-o cu rezultate deosebite, așa cum bine știm, și toată lumea nu a avut ce le reproșa în acești 8 ani, ce ne face să credem că Nițu, așa prost și mafiot cum e el, nu ar conduce PG-ul cu rezultate la fel de bune?Schimbarea castelor e bună. Aproape tuturor celor aflați prea mult în anumite poziții la un moment dat le plesnesc baierile măsurii și își pierd simțul realității, indiferent cît de bine intenționați ar fi. Ba cu atît mai mult riscă să le plesnească baierile măsurii, cu cît sînt mai convinși de mesianismul lor.

      Reply
      1. Ilinca

        Bleen Ilinca `La ultima fraza din postarea precedenta o sa mai adaug ceva: nu cred ca Kovesi e proasta, nu cred ca Kovesi e mafioata. 
        Totusi, Nitu a fost promovat de Kovesi. Ea l-a ales si l-a adus in PG, iar mai apoi a trecut prin procedura cu propunerea facuta de ministru si avizarea CSM. E un plus pentru Nitu sau un minus pentru Kovesi?
        In fine,  ce nu inteleg eu nu e numirea lui Kovesi la DNA, ci restul propunerilor. Inteleg si ca Morar nu mai putea fi numit, ca nicio intelegere cu USL nu l-ar fi putut include si era imposibil sa se mai ajunga la o numire a lui. Inteleg si sunt de acord ca Basescu nu e Mos Craciun si nu poate face minuni in situatia data. 
        Incercam doar sa inteleg cum vedeti voi lucrurile pentru ca nu sunt parte a scandalurilor de pe facebook si nu prea stiu care sunt trend-urile pe acolo.

        Reply
        1. Ilinca

          Bleen Ilinca Vi se par bune? Acceptabile? Toate? Sunteti increzatori ca Justitia e pe maini bune sau vi se pare un dezastru care nu putea fi evitat?

          Reply
        2. Bleen

          Ilinca Bleen De ce crezi că e dezastru? Nu știu dacă ăștia sînt mai răi și mai proști decît ceilalți. Eu n-aș idealiza. Dar eu zic să avem răbdare și să așteptăm. Încet-încet statuile se umanizează, ba chiar mai rău. Da, știu, e greu să lupți cu ele acum.

          Reply
        3. Bleen

          Ilinca Bleen Repet, nu-i știu nici pe unii, nici pe ceilalți. Nu am instrumentele și criteriile de comparație și măsurare profesională astfel încît să zic ăștia merită nota atît și ăștia merită nota atît.

          Reply
        4. Ilinca

          Bleen Ilinca Nu, dar cred ca nu le-au vazut decat CSM-istii de atunci (dinozaurii vechi). Cred ca aia ar fi chemat politia daca le spuneai de transmisie in direct a interviurilor.

          Reply
      2. Yeba

        Bleen Ilinca , mici observațiuni: Nițu – tot prost și la a doua audiere. Dacă nu iei un examen în vară și te prezinți în toamnă la fel, eh… Avizul fiind consultativ, rămâne ipoteza războiului între grupări chiar în CSM, că-s unii suficient de oportuniști ca să-și pună obrazul pentru Nițu. Faptul că Nițu a trecut cândva de un CSM condus de Bărbuleasca sau de vreo soră de-a ei, iar Kovesi a picat, nu e nici un merit și nici un argument.  
        Dacă Morar & Koveși & instituțiile lor și-au făcut treaba cu rezultate excelente/fb, au făcut-o ca reprezentanți ai uneia dintre grupări? Sau numai Morar? Că așa se deduce din comentariul tău ăsta cu 9 ani au fost de-ajuns.

        Reply
        1. Bleen

          Yeba Bleen Ilinca De ce unele CSM-uri sînt mai bune decît altele? Care sînt personajele luminoase din CSM-uri și de ce? 
          Pun pariu că nimeni nu are habar cine erau adjuncții parchetelor pînă acum, cînd toată lumea are criteriul și punctajul și i-a picat p/ăștia.
          Kovesi e parte a aceleiași grupări (deși relațiile interumane, pe partea de orgolii și pe alte părți de alte naturi nu erau la fel de bune). Și da, 8-9 ani sînt suficienți și pentru Kovesi.

          Reply
        2. Ilinca

          Bleen Yeba Ilinca „De ce unele CSM-uri sînt mai bune decît altele?” Asta e ca si cum ai intreba de ce Basescu e mai  bun decat Constantinescu sau de ce DNA-ul lui Morar a fost mai bun decat DNA-ul lui Amariei. Asa sunt unii, mai norocosi.

          Reply
      1. Ilinca

        Bleen Ilinca E o lupta intre gruparile din justitie? Si care sunt gruparile? Ca din afara par doua: una care vrea sa faca justitie si alta care vrea sa faca blat cu puterea, oricare ar fi ea. Atunci cum ar putea fi 9 ani suficienti? 
        Iar despre statui, ok, sa le lasam acolo unde sunt, nu le mai aduce in discutie. Nu ma intereseaza sa le ridic osanale. Morar si-a facut bine treaba, a fost trimis intr-un post onorific, asta este situatia. Nu e nici in puscarie si nici in exil sa-i plang de mila.

        Reply
        1. Yeba

          Bleen, bine. te cred. din afară trebuie să coasem la goblen o vreme, până se mai așează perspectiva, știi că tu scrii dinainte. Deci când scrii despre prezent, scrii istorie.

          Reply
    2. Bleen

      Ilinca Iar despre partea cu mesianismul și baierile măsurii circulă o poveste sinistră, pe care ”justițiarii” o relatează la modul admirativ. Nu știu dacă povestea e adevărată sau nu. Ideea e că din poveste ar trebui să iasă un erou neînfricat și cînd colo reiese un personaj care și-a pierdut orice simț al realității și care nu dă doi bani pe statul de drept. Dacă povestea e reală, nu pot decît să-mi imaginez momentul în care Băsescu s-a crucit în sinea sa și a zis: pînă aici. N-o să spun povestea, fiindcă habar nu am dacă e adevărată sau nu sau dacă măcar pornește de la un sîmbure de adevăr. Însă chiar dacă nu e adevărată, povestea arată că niște trăiesc în povești cu sfinți și balauri și nu doi bani pe statul de drept.

      Reply
    1. Bleen

      Și stați să vedeți giumbușlucuri după ce PDL își va anunța candidații la parlamentare. Aia cu ”Morar a fost obligat cu pistolul la tîmplă să accepte postul de judecător în CCR” nu e nimic pe lîngă ce ne așteaptă pe partea de justificări.

      Reply
      1. Canadiana

        Bleen Inainte ca tu sa postezi asemenea citate, sa-mi dea cineva o lamaie zemoasa maaaaare.

        Reply
      2. Yeba

        Bleen , tu nu vezi partea bună. 1) Analiștii puteau să fie toți de calibrul Grecu-Bușcu, să se bată ca pe locurile de la Medicină cândva, ca să se clasifice la miime pt Dana Grecu Awards. 2) Acum nu mai sunt alții mai răi decât Kovesi plus că 3), în sfârșit, Voiculescu nu mai e o prioritate, deduc că e rezolvat. (doar Dana Grecu – tot nerezolvată).

        Reply
    1. Gramofonu

      Amelia New Nu inteleg care e problema, „imnul” e ales in concordanta cu pretentiile litoralului: muzica la mina a 3-a pentru o statiune…

      Reply
    2. Bleen

      Amelia New E monstruos. Dacă eram în evul mediu, Mazăre, Groza și restul cocalarilor erau decapitați în piața publică.

      Reply
      1. Gramofonu

        Bleen Amelia New In evul mediu ar fi fost trendy, primea un titlu nobiliar pentru asa o idee.

        Reply
    3. Bleen

      Amelia New Ura pentru Udrea, în cercuri rafinate, a atins cote inimaginabile. Dacă n-am avea legi, ar linșa-o. Din cauza ei și-au ratat ei carierele și propășirea financiară. Ei ziceau Sesam deschide-te, și Sesam, în loc să se deschidă, se giugiulea cu Elena.

      Reply
      1. Amelia New

        Bleen …ar ucide-o cu pietre si Tapalaga ar fi primul care ar arunca piatra. Intamplarea a facut sa am ocazia sa discut recent cu un primar care era foarte suparat ca i-a oprit MDR (Dragnea) finantarea unui proiect (a sugerat ca i s-a cerut sa refaca procedura de achizitie deoarece nu castigase „the right guy”). Mi-a spus textual urmatoarele: „Pai, Udrea daca te duceai la ea cu un proiect, intai zicea sa vedem daca este corect si eligibil, cerea o analiza si daca era bun (proiectul), te ajuta sa ai finantarea si  chiar se tinea de promisiune…si nu mi-a spus niciodata cine trebe sa castige…

        Reply
        1. DanCanada

          Amelia NewBleenDacă parabola aia (cu cel fără de păcat să arunce primul cu piatra) se întîmpla la români, se ducea naibii istoria.
          Noi românii sîntem definiţia lui holier than thou.

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *