Offtopice – 13 iulie 2013

foto: khazari, frate!

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


2013 National Geographic Traveler Photo Contest – The Atlantic (Bleen, 08:42:41)


Antonescu despre Fenechiu: Nu regret nicio clipă că un om competent a fost desemnat ministru de PNL – AUDIO – Mediafax (Bleen, 01:39:08)


Petru Movilă despre Fenechiu: PNL va trebui să-şi facă noi aliaţi pentru a face faţă ofensivei PSD – Mediafax (Bleen, 01:34:12)


AFP: Relu Fenechiu, primul caz de ministru în funcţie condamnat la închisoare în România – Mediafax (Bleen, 01:32:51)


Emil Boc: Victor Ponta este vinovatul politic și moral în cazul Fenechiu. Decizia ÎCCJ, lovitură puternică dată Guvernului – B1 (Bleen, 01:20:04)


 

Facebook Comments

39 Comments Offtopice – 13 iulie 2013

  1. Bleen

    O sută de bărbați răi de gură nu pot egala răutăcizmul unei singure femei:
    http://www.facebook.com/iulia.motoc?hc_location=timelineIntrebare prea simplista, nu? : In spatii ca Romania, numai femeile care isi cultiva inestesticul pot parea credibile, nu? In fond, nu sunt o forma de oportunism ? Un oportunism al unui trecut comunist, care a ramas cu noi si pe care il cultiva? Suntem conservatori inclusiv fata de femei. Dar care este termenul de referinta?

    Reply
    1. Bleen

      Și Emil Brumaru, care e fan:
      http://www.facebook.com/brumaru.emil
      Dimpotrivă, doar femeile care cultivă esteticul, femeile care au acea „inteligență artistică”, atît de binefăcătoare, nativă aș zice, dar și exersată, acel farmec indefinibil de a depista frumosul dintr-o ochire tandră, doar ele sînt cu adevărat credibile, au aura si alura pricipeselor renascentiste, un soi de măreție, de voioșie a înțelegerii.

      Reply
      1. liviuta

        Bleen 🙂 as baga eu niste citate din Brumaru si despre cum  gaseste (in viziunea lui)  femeia drumul spre cunoastere, dar sunt de-a dreptul pornografice (chiar daca lirice), asa ca nu stiu daca pot pentru ca sa imi permit.

        Reply
    2. Gramofonu

      Bleen dooj’dă mici si opt saorme cu de toate la aperitivul de la micul dejun intra la categoria „cultivarea inesteticului”?

      Reply
      1. Bleen

        Nea Bleen Cel puțin așa arată. Adică arată de o mie de ori mai femee decît cele la care se referă. În politică e ca în filmele de Oscar: ca să cîștigi rolul de cea mai bună actriță trebuie ori să fii urîtă, ori să te urîțești. Frumusețea și feminitatea nu fac casă bună cu profunzimea sufletească pe care de obicei se cîștigă Oscarurile.

        Reply
  2. Bleen

    DOUA POSIBILE SOLUTII PENTRU….ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE !July 12, 2013 at 12:05pm
    DOUA POSIBILE SOLUTII PENTRU….ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE !
    ”O PRIMA SOLUTIE este organizarea de mitinguri SI in aceasta perioada de vara, CEL PUTIN in FIECARE SAPTAMANA, daca nu chiar in FIECARE ZI, pana cand guvernul usl va cadea ! Altfel, USL ne va trimite pe TOTI in „concediu” pe durata… NEDETERMINATA ! Dupa caderea guvernului Ponta…dl. Presedinte Traian Basescu s-ar putea gandi sa…forteze constitutia, la limita ei, si sa desemneze, in mod REPETAT, un candidat de premier neagreat de usl, ceea ce ar putea duce la dizolvarea parlamentului si organizarea de alegeri anticipate.”

    Reply
        1. Gramofonu

          Canadiana Important e ca a gasit solutii pentru punctul 1 de la mesajul trecut: ca sa cada guvernul, tre’ sa ne rugam de ei sa demisioneze. Acum are sens, e chiar logic.

          Reply
      1. Yeba

        Gramofonu, te rog să observi că jupânu’ B perseverează la vedere în preocupări nesănătoase.

        Reply
        1. Bleen

          Yeba Gramofonu Nu le poți evita. E plin facebookul. De chestiile astea și de Valer Marian, care mai are puțin și intră în GDS și scrie editoriale în 22.

          Reply
  3. Bleen

    Fotbal din copilărie (anii 80, Giurgiu):

    VICTORIA

    Se juca la o poartă, cu două echipe. Portarul (imparțial, ca tot românul) arunca mingea pe spate. Cele două echipe se luptau să dea gol.

    NEMȚOAICA

    Se centra în fața porții, unde stăteau mai mulți jucători. Unul dintre ei era în poartă. Golul cu piciorul era 1 punct, cu capul, 2 puncte, cu călcîiul, 3 puncte, cu genunchiul, 4 puncte, cu pieptul, 9 puncte. Portarul nu avea voie să iasă din ”coșciug” (un careu mic). Dacă dădeai mingea afară, intrai în poartă. Cel care primea goluri de 10 puncte, era eliminat.

    DOI CU DOI

    Două echipe a cîte doi jucători își trăgeau alternativ la poartă. Fiecare echipă avea dreptul la 6 șuturi (cîte 3 de jucător). În poartă stăteau ambii jucători ai echipei care se apăra. Nu mai țin minte ce se întîmpla cînd cei din poartă respingeau mingea. Cred că se juca pînă se dădea gol sau ieșea mingea din teren. Cred că bara se repeta.

    OBLIGATEA

    La gol sau la bară. Dacă cel dinaintea ta dădea gol (la obligatea la gol) sau bară (la obligatea la bară) erai obligat să dai și tu gol sau bară, după caz, altfel erai eliminat.

    MĂGĂRUȘUL

    Unul era în mijloc, încerca să ia mingea celorlalți, care o pasau între ei. Cel care o pierdea trecea el în mijloc. Era și varianta dintr-o atingere sau din două atingeri. Era și varianta cu 2 în mijloc (celebrul 5 la 2, singura metodă de antrenament din fotbalul românesc, așa cum focu’ la ei și temporizarea erau singurele idei tactice).

    REGULI CELEBRE: la 3 cornere, careu; aut cu piciorul; natura! natura! (diverse obiecte sau cetățeni de care se lovea mingea – jocul continua); distanța obligatorie de 3 metri (pași) la loviturile libere; barele și peste poartă atunci cînd porțile erau pietre, haine, ghiozdane (adică în 90% din cazuri) se apreciau după ochi.

    EXPRESII ȘI VEDETE: nula na nula (zero la zero pe bulgărește), zăsadă (ofsaid pe bulgărește), narușenia (fault pe bulgărește), cornel (corner pe românește). Maradona, Hagi, Van Basten, Balaci, Cămătaru, Boloni, Lerby, Butragueno, Platini, Linker, Hugo Sanchez. Cred că și Waddle, dacă mai țin minte bine (englez, extrem de tehnic, mare dribleur, tuns electrocutat cu chică, a ratat penalty într-o semnifinală, poate chiar în 1990, dacă mai țin minte).

    Reply
    1. liviuta

      Bleen In Bucuresti, Drumul Taberei, anii ’80:
      „Victoria” = „La mălai”
      „Nemţoaica” = „21” sau „Două’ş’una”

      „Doi cu doi” = „Americana”
      „Obligata” era doar cu gol. Cu bara era „Băruţa”
      Mai erau „La om” (echipe de doi, fiecare echipa avea dreptul la 6 centrari, cate 3 de coechipier, unul centra din lateralin fata careului de unde celalalt tragea fara sa lase mingea jos; la echipa adversa unul statea in poarta iar celalalt statea intr-un cerc desenat pe traiectoria dintre cel care centra si cel care tragea, de unde incerca, la fiecare centrare, sa sara si sa devieze/prinda mingea centrata) si varianta „Cubaneza” (aceeasi chestie, dar se dadea mingea pe jos, iar din cerc incercai sa o agati cu piciorul).

      Reply
        1. Gramofonu

          Bleen liviuta Fotbalul de azi: Championship Manager, FIFA, FIFA Manager, Football Manager, Premier Manager, Pro Evolution Soccer

          Reply
    2. liviuta

      Bleen Semifinala aia din ’90 cu ratarea lui Waddle a fost a doua mare durere a mea dupa Romania Suedia din ’94.
      Anglia merita finala (si trofeul, ca ajungea sa joace cu Argentina ’90).
      Dar Waddle nu prea avea ce cauta in enumerarea aia (era din generatia urmatoare celor enumerati, impreuna cu Gascoigne, Platt etc).
      La noi erau si Zico, Socrates, Falcao, Scifo, Dasaev, Tigana (Ţigana), Rocheteau (Roşto), Rumenigge, Rudi Voler, Altobelli, Paolo Rossi etc (iti mai pot insira vreo 40).

      Reply
      1. liviuta

        Bleen La noi se juca pana la 21, iar „craci” (alta expresie – si strigat „craaaaci”) insemna 21 de puncte si eliminarea celui din poarta.
        Se mai punctau bine bara-gol si transversala-gol, dar si „călcâiul” (adică „datul la mişto”) – 11 puncte.

        Reply
    3. EroulBula

      Bleen DENTY: 
      Fotbal cu mai multe echipe de 2 sau 3, fiecare echipa cu poarta ei. De obicei se alegea un teren mai inghesuit, astfel incat portile sa nu fie foarte usor accesibile (nu erau obligatoriu orientate una spre alta). La fel ca la hochei, se juca si prin spatele portilor. 
      Portile aveau 1 m lungime si 0.5m inaltime (apreciata dupa ochi). Nu se apara cu mana.

      Nu existau cornere. In caz de out, mai rar pentru ca se juca intr-o curte imprejmuita, echipa care a trimis mingea in out o repunea in joc, fiind obligata s-o trimita intr-o zona neutra.
      Primeai gol, erai punctat cu -1, dadeai gol, erai punctat cu +1. Cand o echipa ajungea la -3 era eliminata. Penaltiurile se executau de la 3 metri, executantul si portarul fiind obligati sa stea intr-un picior. Executantul trebuia sa traga cu piciorul de sprijin, portarul trebuia sa apere tot cu piciorul de sprijin.

      Reply
  4. Bleen

    Cînd spălam aragazul mi-au venit niște idei foarte urîte la adresa intelectualilor din politică. Acum fug la spălat wc-ul. Sper să-mi vină idei și mai urîte la adresa intelectualilor. După aia le trec pe caietul de curat și le trimit anonime cui trebuie. Ce mail au Zgonea, Dragnea șI Hrebenciuc? Coldea și Predoiu (Silviu) îmi citesc mailul încă dinainte să apuc să dau send, așa că lor nu le mai trimit. Băse așijderea.

    Reply
  5. Bleen

    Cred că ar fi o idee bună să revin și eu la fusul orar al României, că noaptea mă cert singur pe net și ziua, cînd se întîmplă chestii, cînd Băsescu dă declarații la teve, Blaga tace inteligent, Antonescu fuge în America și Fenechiu e băgat la bulău, eu îl visez pe Ponta mergînd pe apă.

    Reply
  6. Bleen

    Apropo de prostia aia cu femeia de serviciu care a absolvit robotica sau ce dracu a absolvit: dacă ai făcut nuștiuce școli înalte și ești femeie de serviciu, ești toantă și nu ești în stare să faci altceva decît dat cu mopul și mătura. Faptul că ai șapte licențe, patru masterate și două doctorate și nu-ți găsești de muncă altceva în afară de șters praful nu e o acuzație la adresa societății și nici o laudă la adresa ta: e o dovadă că ești un tîmpit incapabil.

    Reply
    1. Florina

      Bleen Am dat-o pe Facebook, o singură persoană a remarcat a mai remarcat asta. Da’ n fine, măcar dă cu mopu’, nu dă cu diplomele în cap la oameni, că ea merită.

      Reply
    2. Gramofonu

      Bleen Daca as fi platit de (cel putin) doua ori mai bine decit acum, s-ar putea sa prefer sa dau cu mopul si sa-mi pun diploma sub pat.

      Reply
  7. Bleen

    Pentru pedeliștii din Iași condamnarea lui Relu Fenechiu e ”ofensivă a PSD căreia PNL trebuie să-i facă față găsind alți aliați”. Tot pedeliștii din Iași speră ca Fenechiu să scape de problemele cu justiția.

    Reply
  8. Bleen

    E imposibil să joci cu valahii Crusader Kings II. În 867 AD singurul vlah disponibil e un conte de Severin, Janos, vasal al Regelui Bulgariei. Cu 3 orășele, Severin, Craiova și Orșova, dezvoltare la glezna broaștei, sărăcie lucie și niciun vasal de jupuit la dispoziție, înconjurat de pecenegi, bulgari, maghiari, bizantini, cumani, khazari și alte națiuni nervoase, 20 de ani am stat pe burtă, m-au călărit toți iar eu n-am făcut decît să aștept finalul fiecărui război să văz al cui vasal am devenit, al bulgarilor, maghiarilor, bizantinilor etc. Și am făcut 6 copii. Și chiar și așa, cu speranța să merg pe burtă vreo 500 de ani, tot n-am făcut nimic. După 20 de ani au venit khazarii peste Valahia și au ras tot de pe fața pămîntului, me & my family included. Am crezut că-i bat pe bulgari (a lor era Valahia, inclusiv Severin) și pe noi, rumânii amărîți, ne iau vasali. Nu era niciun șoc sau vrăjeală, mai schimbaserăm cîțiva suzerani în 20 de ani și deja era o obișnuință, fără cine știe ce efecte. Dar nu, nene, ăstora nu le plăceau ortodocșii, am impresia, futu-i în gură de animiști! (sîntem în 887, încă nu trecuseră la mozaism). M-au executat și eliminat din istorie fără să fac nimica, fără să deranjez pe niminea! Deci să nu vă mai aud că românii sînt un popor de proști și că vă e așa și pe dincolo că n-au făcut pe dracu-n patru și n-au cucerit lumea. Bă frate, în afară de copii, n-ai timp și spațiu să faci nimic de atîția avari, pecenegi, khazari, cumani, bulgari, maghiari (no offence, Vereștoi), bizantini și alte națiuni nervoase și degrabă vărsătoare de sînge valah.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *