Offtopice – 15 august 2013

foto: Dunărea la Niederalteich

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


Dana Carvey, The Rodeo Clown and The Head On A Stick – Repair_Man_Jack (Diary), RedState (Bleen, 02:56:47)


Obama’s War of Word Games – Daniel Greenfield, FrontPage Magazine (Bleen, 02:47:56)



Fericiţi cei cărora li se rupe – Florin Negruțiu, Gândul (Bleen, 02:37:03)


New Public School Policy – Brian Farmer, The New American (Bleen, 02:33:55)


Facebook Comments

19 Comments Offtopice – 15 august 2013

  1. Bleen

    Yeba Bleen Luptă pentru dreptate din societatea civilă, așa cum făcuse și înainte s-o sune Băsescu în timp ce spăla vase. Poate candidează la prezidențiale. Și, uite o idee și mai bună, candidează independent la europarlamentare.
    Electoratul nu e dator să țină în facultate în Anglia copiii nimănui.

    Reply
  2. Never G

    Bleen Just! Pentru cine gandeste in perspectiva, PMP este singura solutie. Pana la urma  intrebarea este: noi, cei carora le pasa, mai avem timp sa stam pe margine si sa chibitam? Sau nu? 
    Cand Basescu l-a investit PM pe Ponta, i-a cerut sa nu faca restaurarea vechiului regim. Cu siguranta Ponta nu face o restaurare. Face o imbunatatire a restaurarii.  Tese zilnic construirea puterii absolute. Pentru ai cunoaste mai bine pe cei doi e suficient sa le citesti declaratiile in momente neutre fata de tara. De exemplu ce a declarat fiecare la decesul lui Margaret Thatcher. Ponta: „…A fost, dincolo de orice îndoială, una dintre cele mai
    puternice femei din lume, care și-a asumat responsabilitatea de a conduce
    destinul Marii Britanii spre secolul XXI”. Basescu: „…Margaret Thatcher a fost un model pentru mine personal. Ea a aplicat permanent principiile de drept si de liberalism economic si acesta este modul in care eu, ca http://www.ziare.com/politica/presedinte/resedinte care a trebuit sa se confrunte cu provocarile unei tari de dupa comunism, imi voi aminti mostenirea thatcherism-ului.” 
    Pun mana in foc ca Basescu nu se va retrage indiferent de cate oprelisti ar avea. Poate va pare ciudat, dar eu cred cu tarie ca nu se retrage din patriotism. Pur si simplu nu-si poate lasa tara balta la terminarea mandatului si el sa-si plimbe cateii sau nepotii, stiind care e situatia.

    Reply
  3. Bleen

    PMP, Băsescu și pulimea fidelă lui Băsescu are o singură strategie posibilă, aici nu e de ales: PMP e singura soluție, dacă nu ești în PMP nu exiști în afara USL, ne-am născut împotriva PDL și sateliților săi, ne-am născut tocmai fiindcă PDL devenise nefrecventabil. Dacă PDL, FC și NR ar fi frecventabile, am fi în PDL, FC sau NR, nu în PMP. Cine vrea o dreaptă unită vine alături de noi în PMP, altă variantă nu există, aceasta e unica variantă. N-avea rost să ne rupem de PDL dacă ne vom întoarce acolo peste 3 luni, 1 an sau 2 ani. Orice discuție despre unire, alianțe înainte sau după alegeri este inutilă și neavenită. Unica soluție este PMP și intrarea în PMP. Băsescu este deținătorul exclusiv al legitimității dreptei și această legitimitate se transmite PMP-ului. Aceasta e strategia (unica posibilă) pentru Băsescu și măgărușii de povară din jurul lui.
    Strategia lumii bune e următoarea: cine pula mea mai e și Băsescu ăsta? A fost 9 ani, va mai fi un an, ne-a dat, ne mai poate da el? Dacă se retrage în marinărie? Dacă poporul s-a săturat de el și e o piatră de moară? Dacă primește o funcție la UE? Băsescu azi e, mîine nu e. PMP poate avea succes sau poate nu. Poate va reuși, poate fi un fiasco. Merită să ne certăm noi cu ai noștri de dragul lui Băsescu și al fraiericilor din PMP? Păi n-are. Deci, calm, ușor, joc de glezne. Pace și iubire cu toată lumea, că nu se știe. Unire și iubire. Dacă Băsescu e terminat și PDL rămîne pe cai mari și domnul Vasile, fie-i numele lăudatu, face jocurile și dă foncțiile și banii, așa cum Năstase (bine că nu ne ia nimeni la bani mărunți pentru 2000-2004 – sau ne ia chiar în momentul ăsta?) sau Băsescu au dat pînă acum? Băsescu și PMP-ul par de viitor, dar nu se știe niciodată. Ideea e că noi vrem unire, că toată lumea e bună și că pupa-v-aș curul, coane Traiane, coane Vasile, coane MRU, coane Chilimane, coane Tăriceanu și cine s-o mai nimeri. Love!
    Și o s-o spun tot eu, că niminea nu are curajul s-o spună. O s-o spun pentru ăia care mai speră la Monica Macovei. Cariera publică și politică a Monică Macovei s-a încheiat. Mitul Macovei e mort, chiar dacă nu se pare. Lumina pe care o vedeți vine din trecut, acum acolo nu mai e nimic.
    PS. Ar mai avea o șansă, renunțarea la europarlamentare.

    Reply
  4. Yeba

    Vă dați seama că dacă-l sunați acum pe Lăză, nu răspunde, ca părinții noștri lunea, când rula Forsyte Saga?! E absorbit de televizor, se uită la Ordinea Zilei.

    Reply
  5. geronimo

    Yeba  :)) Sigur, sigur ! Toată ziua trec pe lângă casa părinților săi și pe lângă fostul  sau liceu. Chestia-i ca D-zeu iti face parte „tot de-un blând, și-un blăstămat..” (cum zice vorba aia populara)Concitadinul ălalalt, „blăstămatul”, e nimeni altul decât (suspans).. Dumitru Ghișe. Tot medieșean si el, ca nu-i brasovean,  asa cum credeam (imi cer scuze, cu capul in pământ, precum Catavencu : Iartă-mă, Yeba ! Iertați-ma !)

    Reply
  6. Ina Eyre

    List  Numirea la CCR a fost singura cale de a-l apara de orgia rosie. O chestie evidenta la vremea respectiva, daca-ti mai amintesti mizeriile lui Pontanescu, ura cateilor lui Felix, hartuiala, campania de denigrare promovata de linguseii varanului. Ma asteptam atunci sa-i faca Ponta o vizita, pe vreo cladire mai inalta, caci, spre deosebire de Panait, Morar e mai subtirel.

    Curios, e prima data cind citesc despre „pedepsirea” lui Morar. As fi scris fara ghilimele, caci e o pedeapsa. Sa-l iei din domeniul unde a excelat, ca sa-l pui la adapost de minia rosie, chiar cu riscul deprofesionalizarii.

    Reply
  7. geronimo

    Bleen Exceleeeent !  Imi era dor de el..
    Asta-i cheia liberalismului, a „centralitatii” politice europene – ca sa renunțăm la confuzia terminologica a dihotomiei stanga-dreapta:  ~  limitarea reciproca a puterilor; a oricarei puteri sociale, ori politice, ori institutionale care isi face cuib prea mare in Cetate. Iar punctul geometric in care astea se pot face e statul. Ori, astazi toata lumea tinde in directia inversa, sa investeasca statul cu puteri sporite. De meditat pentru doctrinarii PMP..

    Reply
  8. geronimo

    Bleen :))) da, tocmai am vrut sa posteze un link pe măsura, dar vad ca e superfluu. Intr-adevăr, mediașanca mea pare a-și  face bine treaba. I`m proud, i`m glad .. Hihi..

    Reply
  9. Bleen

    Ce înseamnă încrederea într-o personalitate?
    Dacă vă uitați pe lista cu încrederea, veți vedea că suma depășește cu mult 100%. Încrederea nu este exclusivă, spre deosebire de intenția de vot. Nu poți vota la președinție și cu Antonescu și cu MRU, dar poți avea încredere și în Antonescu, și în MRU. 
    Îmi povestea https://www.facebook.com/barbu.mateescu?directed_target_id=0, par egzamplu, că în 2005 Geoană stătea foarte bine la încredere fiindcă aveau încredere în el mulți antipesediști (pe timpul ăla, Geoană era reformator antiiliescian). Nu înseamnă că ar fi votat cu el. Pur și simplu, era veriga slabă a dușmanului, era perceput ca moderat.
    Sînt personaje relativ neutre față de care toată lumea are o atitudine binevoitoare, despre care mulți au o părere bună, indiferent de ce parte a baricadei s-ar afla. Aceștia sînt veșnicii ”loc 2”. Adică, cu ei ar vota lumea dacă nu ar avea un candidat preferat. Locul 2 după candidatul ”tare” al Roșiilor, locul 2 după candidatul ”tare” al Albaștrilor.
    Genul ăsta de personaje băltite ar avea succes electoral dacă s-ar adopta sistemul de vot prin eliminare: îi tai de pe listă pe cei pe care nu-i suporți și îi lași pe cei care îi accepți. Ambele tabere își vor tăia inamicii, foarte puțini îi vor tăia și pe ”moi”.
    La unii politicieni, la personalitățile controversate, ”tari”, majoritatea procentelor de încredere se transformă în voturi (adică, la încredere are 28%, la vot ia 24%). La alți politicieni sau personalități ”neutre”, o mică parte dintre procentele de încredere se transformă în voturi (adică, la încredere are 37%, la vot ia 11%).

    Reply
  10. Yeba

    Canadiana – am decis în ultimele 24 de ore să revin, ca să nu semăn cu Crin.
    Operațiunea dez-înmărmurirea pe tema Lăză și DanaG: 
    ori Lăză nu s-a mai uitat de mult, ori eu nu mi-s expertă. Dana și-a continuat politica începută de câteva săptămâni bune, de a face pe avocatul diavolului în limite rezonabile și decente, pentru a crea interlocutorilor spațiu dialogic ca să-l apere pe Ponta (l-ar apăra ei și pe Antonescu, dar e greu și nu-s plătiți destul). Este o clasică fugă înainte, se parează criticile oficinelor băsiste. La rigoare, poate pivota, 
    Mă rog, n-oi fi expertă decât în uitat, nu și-n interpretat.

    Reply
  11. Bleen

    Timpul lucrează în favoarea adevărului. Laura Codruța Kovesi e pe metereze și atinge zone neatinse pînă acum de DNA, Băsescu e pe metereze și face instrucție cu Ponta și Antonescu (culcat-culcat! culcat-culcat!). Iar eroii acuzatori se plimbă în lesă, în speranța să le pice ceva pe interese de persoană fizică.
    Presupun că lumea bună lucrează deja la scrisoarea de scuze către Băsescu și Kovesi. Nu?

    Reply
  12. List

    La ce mai este bună discriminarea, care a devenit bună la toate? Ambasadorul Franţei în Andorra – deşi preşedintele Franţei este co-prinţ al Andorrei, Franţa are în plus şi o ambasadă acolo – ambasador care e de origini algeriene, a trimis o scrisoare în care se plânge de discriminare. Cum se manifestă aceasta? Datorită originilor sale, el nu e ambasador decât în Andora, un principat amărât şi fără importanţă, în loc să fie numit într-o ţară mai mare. Până unde a putut ajunge discriminarea, să numeşti omul ambasador! Lasă că şi Daniel Morar a fost „pedepsit” fiind numit judecător la CCR. 
    Nenea ambasador în chestiune, că nu i se poate spune „excelenţă”, a făcut-o lată şi a arătat probabil de ce nu e numit el mai departe. Cum te poţi numi tu diplomat, dacă tu spui că ţara în care eşti ambasador nu e demnă de tine şi că aceasta e folosită ca un instrument al discriminării împotriva ta? Mai e asta diplomaţie?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *