Offtopice – 17 iulie 2013

foto: n-o să vă vină să credeți, strămoșii voștri, valahii.

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


Deputat PDL cere Academiei Române modificări în DEX – Pesurse (Bleen, 22:17:29)


Should Rolling Stone Have Put Boston Bomber on its Cover? – PJ Media (Bleen, 21:40:37)


Bilanţ DNA sub mandatul lui Kovesi: 50 de dosare grele în două luni – RTV (Bleen, 14:40:30)


Băsescu: Între România şi Republica Moldova e un parteneriat de sânge, pentru că aşa ni l-a lăsat Dumnezeu – Mediafax (Bleen, 14:37:49)


Despre ficțiunea denumită “poporul palestinian” – În Linie Dreaptă (Bleen, 13:46:47)


De Bellis Antiquitatis – Wikipedia (Bleen, 00:56:39)

Facebook Comments

45 Comments Offtopice – 17 iulie 2013

    1. Yeba

      Bleen îmi înțepenește mausul după ce dau click pe linkul ăsta, nu-i mai simplu să ne povestești tu pe scurt?

      Reply
  1. Bleen

    Un alcoolic se trezeşte gol în morgă. Se ridică de pe targă şi se duce spre uşă. La intrare stătea o bătrână:- Bună dimineaţa, doamnă.
    Aceasta speriată:
    – Doamne, care dimineaţă bună, eşti în morgă.
    – Bine, bine, atunci … Guten Morgen!…

    Reply
  2. Yeba

    Anul trecut pe vremea asta îl aveam președinte pe inubliabilul Crin. 
    Propun ca măcar până tăiem moțul referendumului să duci copiii la Paraschiva cu tot cu jucării și să postezi o imagine și o tâmpenie de-a lui Crin din ziua corespunzătoare de acum un an, cu o frază din analiza ta din ziua aia, un comentariu inteligent (că erau votate), ceva din presă, cât de mic.

    Reply
  3. Bleen

    Intrați pe linkul ăsta și dați signup, ca să cîștig chestii. Am 6 prieteni deja. Mai îmi trebuie încă 4ca să cîștig chestiile. Nu vă ia mai mult de 1 minut, cu tot cu validarea mailului. Haideți, că săptămîna viitoare scriu un articol în care ai noștri cîștigă alegerile en fanfare.

    Ca să cîștig următoarele chestii:

    Europa Universalis IV: Winged Hussars Unit Pack DLC (PDS)
    Europa Universalis IV Golden forum icon
    Europa Universalis IV presents: The Prince by Niccolò Machiavelli with introduction by Johan Andersson
    All rewards from Duke / Duchess
    Europa Universalis IV presents: The Art of War by Sun Tzu with introduction by Thomas Johansson
    Europa Universalis IV Strategy Guide
    Europa Universalis IV: National Monuments DLC
    All rewards from Duke / Duchess + King / Queen
    Europa Universalis III Chronicles for free
    Compendium Universalis (10-12 main countries description)
    Special thank you wallpaper signed by the devs (Digital)

    http://signup.europauniversalis4.com/r/97069668292

    Reply
        1. BarbuMateescu

          KozmoNautu YebaTe pomeneşti că Bleen a pus acolo o hackereală complexă şi de fapt semnăm toţi pentru înfiinţarea Partidului Pentru Pisici (P3).
          PS: Reacţii „Lasă-mă domnule cu bancuri d-astea proaste!” Replică: P3 ar însemna:
          1. respect pentru animale şi viaţă în toate formele sale
          2. oraşe civilizate, de bun simţ, cu lege aplicată cum trebuie, sate idem, să nu fie nici pisicile şi nici proprietarii de pisici în pericol să li se întâmple ceva urât.
          3. legături bune cu Vestul, ca să existe preţuri mici la mâncare pt pisici, deci comerţ bun, birocraţie mică, taxe mici, SRL-uri multe.

          Na, uite, program electoral de 60%.

          Reply
    1. Gramofonu

      Bleen Iti mai trebuie? sa mai bag si de pe alt cont? (cu ocazia asta am descoperit ca am unul inchis si unul cu peste 60 de mails)

      Reply
  4. Bleen

    Gata. Asta e soluția. Băsescu își ia cetățenie moldoveană, e ales președinte al Moldovei apoi România se unește cu Moldova. Și uite așa rezolvăm problema președinției. Altă soluție nu există.

    Reply
    1. DanCanada

      Bleen Sau si mai fain: acceptam sa ne unim sub conducerea Moldovei, si-asa noi Romanii am dovedit ca nu stim sa ne conducem. Dupa care o sa fim si-n UE si cu Rusia/ Uniunea Euro-Asiatica. Adica si capra si varza, dezideratul de veacuri al tuturor romanilor 🙂

      Reply
  5. Bleen

    Mi-aș dori, cu ocazia următoarelor vizite pe care le voi întreprinde în țară, să pot avea ocazia de a întâlni un număr cât mai mare de astfel de oameni îndrăzneți, harnici și determinați. Îmi doresc să aflu cu ce probleme se confruntă, care sunt propunerile lor, de ce fel de susținere au nevoie. Lansez pe această cale un dialog deschis cu toți cei, prin activitatea lor, vor să demonstreze că noi, românii, suntem creativi, talentați și muncitori . Cunoscându-ne, înțelegându-ne, sprijinindu-ne unii pe ceilalți, putem aduce adevărata prosperitate României moderne și europene.

    Reply
  6. Yeba

    Fenechiu: În 2 săptămâni am crescut rata de absorbție a fondurilor europene de la 6.5% la 14%.

    Reply
    1. Bleen

      Yeba ”În 2 săptămâni am crescut rata de absorbție a fondurilor europene de la 6.5% la 14%. Dacă nu mă credeți, uitați-vă în conturile mele.”

      Reply
  7. Bleen

    Problemă de identitate națională la Crusader Kings II. Pe lîngă trăsături personale, personajele au religie și cultură (cumană, vlahă, bulgară, greacă, maghiară, francă, nordică, germană etc). Fiecare copil din dinastie sau de la curte trebuie dat la un educator. În timp, copilul preia o parte din trăsăturile educatorului și sînt șanse să preia și cultura sau religia. Cei mai tari în parcare educatori îi găsești, evident, în Imperiul Bizantin, Roma și marile regate și imperii vest europene (franci, germani etc). Ai de ales între a-ți lăsa copiii să învețe să mulgă oaia cu Paraschiva ot Caracal, riscul de a-și pierde cultura vlahă și religia ortodoxă fiind zero și a-i trimite în Bizanț, Roma, Francia, Lotharingia, Sfîntul Imperiu German să învețe filozofie, strategie și alte chestii deștepte, cu riscul să se întoarcă de acolo bizantini, latini, franci, germani sau, și mai rău, catolici. Inițial n-am știut și era să-mi bulgarizez nația, că-mi dădeam toți copiii la o babă bulgăroaică tare în știință, ca Alina Mungiu, așa, și ajungeau toți la maturitate bulgari. Ba chiar și moștenitorul s-a bulgarizat. Noroc că a murit într-un accident suspect și n-a mai apucat să moștenească nimic, că uite așa, ajungem în sec XV cu tătătătă tătătătă.

    Reply
    1. Yeba

      Bleen și Lotharingia nu ți-a spus nimic, ce știe țiganul ce-i șofranul, i-ai dat la Paraschiva, să nu rămână Miorița în stadiul de concept, fără strămoși. 
      Of.  Când am învățat Doamna Clara, juma de clasă ținea cu Doamna Clara, cînd am învățat colonizarea Africii, viitorul șef de promoție a pus întrebările-cheie, ce mi-a plăcut mie la școala mea….

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *