Miscarea Populara si All Stars Narcisiax

Băsescu și oamenii săi de încredere au făcut un partid. Cu banii lor, cu munca lor, cu timpul lor. Au făcut filiale în toată țara, au strîns peste 50 000 de semnături. A fost un tur de forță.

Băsescu și oamenii săi nu pot sau nu vor să fie parte a acestui partid, astfel că au decis să predea partidul, la cheie, unor cetățeni. Problema e că Băsescu și oamenii săi nu vor găsi cetățeni de încredere și pe care să te poți baza acolo unde caută acum. Nu poți scoate tigri din jobenul cu hamsteri. Dar asta e decizia lui Băsescu, a fondatorilor și, în general, a oamenilor de încredere ai lui Băsescu. Exclusiv a lor.

Iar așa-zisele probleme din interiorul Mișcării Populare sînt de fapt negocierile pe condițiile în care Băsescu și oamenii săi predau la cheie partidul unor oameni din afara Mișcării Populare și care nu au nicio treabă cu construcția partidului. Vă dați seama că atîta timp cît Băsescu, fondatorii MP și ceilalți oameni de încredere ai lui Băsescu nu pot sau nu vor să facă parte, deocamdată cel puțin, din Partidul Mișcarea Populară, că trebuie să predea acest partid, la cheie, cuiva de încredere. Și este normal ca oamenii care au făcut partidul de la zero să fie foarte atenți cui îl predau. La urma urmei, Băsescu va veni în acest partid după decembrie 2014. Nu discut acum cît de inspirată e decizia creatorilor partidului (Băsescu, fondatorii și ceilalți oameni de încredere ai lui Băsescu) de a rămîne în afara sa.

Ca să fac o paralelă: la un moment dat niște idioți utili i-au făcut partid de la zero unui intelectual de la echipa de tineret speranțe a All Stars Narcisiax, tînărul a luat partidul și acum îl utilizează după bunul plac (adică prost), iar pe idioții utili i-a ușuit (dacă ceri palme, să fii sigur că la un moment dat le vei primi). E totuși o diferență între cele două povești și trebuie să fim cinstiți cu tînăra speranță de la All Stars Narcisiax: el a participat la fel ca ceilalți la crearea partidului. A bătut țara, a ținut discursuri, a strîns semnături, a consumat timp și energii. Bine, rău, nu contează. Însă a muncit cot la cot cu ceilalți. Nu e și cazul Mișcării Populare. Aici munca a fost deja făcută de fondatori și ceilalți oameni de încredere ai lui Băsescu. All Stars Narcisiax nu a mișcat nici măcar un degețel.

Așa că povestea cu ”ne-am certat între noi, a fost măcel” e o prostie. Pur și simplu niște oameni care dau o casă la cheie, gratis, altor oameni, vor să aibă niște garanții în ceea ce privește utilizarea casei pe viitor. Că poate o lasă ăștia în paragină, o vînd altora, o transformă în bordel sau, și mai rău, în casă a oglinzilor în care ne facem freza și ne pensăm sprîncenele.

Nu cred că ar trebui să facem confuzie între interiorul și exteriorul Mișcării Populare. Părerea mea.

PS. Aia cu ”Predoiu a fost ofertat de Mișcarea Populară și a refuzat” e o glumă. Din cîte am înțeles eu, Predoiu e pe lista celor care nu vor fi niciodată ofertați decît peste cadavrul politic al lui Băsescu.

PS2. All Stars în lumea mică dar vioaie a simpozioanelor și facebookului. În sondaje All Stars Narcisiax sînt Anonymous. Pînă și degetul mic de la piciorul stîng al lui Crin Antonescu are mai multă notorietate.

Facebook Comments

5 Comments Miscarea Populara si All Stars Narcisiax

 1. Yeba

  Ai idee, a funcţionat pe undeva chestia asta, înfiinţarea unui partid şi căutarea unui doritor care să-l ia în franciză? Mi se pare forţat. Iar lista celor despre care afirmi că nu vor fi niciodată ofertaţi se tot lungeşte, poate e mai simplu să vedem care sunt ăia ofertabili, corul îngerilor care pot susţine nişte principii clare într-o sintaxă normală.

  Reply
  1. Bleen

   Yeba Lista celor de neofertat conține doo persoane: Predoiu și încă una. Atît. 
   Nu, chestia asta nu funcționează, d-aia zic și eu că Băsescu și fondatorii ar trebui să-și păstreze partidul pentru ei și să lase intelectualii și justițiarii în PDL, FC, NR sau să-și facă ei partid.

   Reply
  1. Gramofonu

   eugeni  Eu si cu Yeba ne-am certat care sa fim presedintele PMP. A fost macel. La final, Basescu ne-a dat cu tifla amindorura, asa ca am ramas si certati, si macelariti.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.