Offtopice – 18 mai 2013

Pentru direcționarea a 2% din impozit datele necesare sînt: numele entității beneficiare (Asociația Blogary), Codul fiscal (29013920), Cont IBAN: RO32RNCB0082123665430001, BCR Unirea. Data limită e 25 mai.

PREVEDEREA 2% 2013 (doilasuta.ro)

La fel ca in anii trecuti, Codul Fiscal pune la dispozitia contribuabililor mecanismul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2012, catre o entitate non profit. Conform Ministerului Finantelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similara, contribuabilul trebuind sa completeze formularul 230 (pentru veniturile proveniind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse) si sa le depuna la administratia financiara de care apartin pana la data de 25 mai.

FORMULAR DECLARAȚIA 230

FORMULAR DECLARAȚIA 200

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic. O să punem și o melodie, ca să nu vă plictisiți în timp ce comentați offtopic.

Captain Beefheart – Grow Fins

Now here ya come baby
With yer tail draggin’ the gravy
Y’ know yer P’s ‘n Q’s
What ya don’t know baby
Is you givin’ me the blues
Ya got juice on your chin
Eggs on the drain-board
Pie on the wall
Dirt on the rug
I come home late
‘N I stumbled ‘n swore
Ya won’t even give me a hug
Ya had my things all laid out by the door
I’m leavin’
I’m gonna take up with ah mermaid
‘N leave you land lubbin’ women alone
‘N leave you land-lubbin’ women alone
Ya said ya had it together once
Now yer head’s around the bend
I’m tellin’ ya woman
Ya better get it bach together again
I’m gonna grow fins
‘N go back in the water again
If ya don’t leave me alone
I’m gonna take up with ah mermaid
‘N leave you land-lubbin’ women alone
‘N leave you land-lubbin’ women alone
Now here ya come baby
With yer tail draggin’ the gravy
Ya know yer P’s ‘n Q’s
What ya don’t know woman
Is yer givin’ me the blues

Facebook Comments

37 Comments Offtopice – 18 mai 2013

  1. Florina

    Alt admirator la o fată, probabil. Mark Gitenstein. Ori poate chiar Obama, de ce nu? 

    http://www.revista22.ro/mark-gitenstein-in-vara-lui-2012-usl-a-vrut-sa-preia-controlul-asupra-presedintiei-pentru-a-pune-mina-pe-justitie-numirea-procurorilor-nu-este-ideala-dar-este-acceptabila-26204.html. 
    Ce tupeu şi pe ăsta, nu e de acord cu justiţiarii. Care ne mai ziceau zilele trecute că o să vedem noi reacţia occidentului şi pe urmă o să mai vorbim. Ei, acuma să văd ce mai vorbesc ei.

    Reply
    1. ovidiuss

      Florina -reactia occidentului, 
      Acestea sunt graniţele amestecate ale real-politcii şi real-justiţiei româneşti, iar reprezentanţii marilor puteri le cunosc foarte bine. În plus, sunt conştienţi că după zeci de ani în care românii nici nu visau să vadă vreun politician de vârf anchetat, plimbat cu cătuşe în faţa camerelor de luat vederi şi cu atât mai puţin un fost premier băgat la închisoare, ar fi nerealist să se aştepte la salturi revoluţionare. De aceea, se mulţumesc să ceară şi să aştepte evoluţii în paşi mici, dar neîntrerupte.
      http://www.revista22.ro/realjustitia-26203.html

      Reply
    2. Amelia New

      Florina De fapt n-a zis „acceptabila” ci „overall it’s a good solution”: (dupa ce a spus ca President Basescu and PM Ponta „have agreed upon a set of prosecutors” and „ok, look, it is not an ideal set of prosecutors and there are probably other people who other people would have wanted, but overall it’s a good solution”- vezi min. 29-30 din inregistrarea pe care am pus-o mai jos). Cine are timp, merita.

      Reply
  2. Yeba

    Dacă Dosarul Dragnea-Referendum nu ajunge în instanță (pe blogary curbele Stamate-Stoian arătau un 8-10% fraudă, parcă), ce concluzii putem trage? Întreb, n-am idee.
    a) niciuna, nu e relevant.
    b) s-a dus dracului rapița, Justiția a fost îmbrățișată până la sufocare, teoria plauzibilă a lui Lăză.
    c) s-a dus dracului rapița, din rațiuni absconse/amantă/delir, Băse s-a lepădat de Justiție (eu pe asta o exclud, dar o s-o aud sigurissim)
    d) nu s-au găsit probe, Dragnea și Academia de Șoferi (sau unde a-nvățat el matematică de a construit sistemul) au biruit experții Procuraturii, care nu pot demonstra intenția.

    Reply
    1. geronimo

      Yeba Măcar sa ajungă in instanta, ca altfel e problematica treaba. Le da apa la moara celor care nu mai au nicio indoiala ca Base s-a lepădat de justiție. Andreea Pora deja trage concluziile si afirma ca timpul pentru Dragnea ar fi expirat.

      Reply
      1. Canadiana

        geronimo YebaCorupta la nivelul judecatorilor – cazurile Antonela Costache, Viorica Dinu si Daniel Costel Petre vor fi fostt tot un efect al „trocului politic” facut de Base, nu?

        Reply
        1. geronimo

          Canadiana  Lucrurile sant usor verificabile, si intr-un sens si in altul : daca in viitorul apropiat se vor mai pecetlui in instanta niste destine de mari corupți,  măcar câteva, justițiarii ar trebui sa isi faca mea culpa. Daca nu, ne punem noi cenusa in cap. Insa, eu nu cred in a doua varianta. Mult mai plauzibil e ca lucrurile nu mai pot fi date inapoi in justitie. Insa justițiarii vor zice ca tot a meritat sa-i cante justitiei prohodul. Asaaa, ca antrenament (sa nu rămână prezumtivul mort, singur peste noapte, nevegheat)

          Reply
        2. Canadiana

          geronimo  De acord. Sau mai degraba, ca sa se bage singuri in seama, din principiul – iresponsabil in cazul asta – de gica-contra.

          Reply
      2. ovidiuss

        geronimo Yeba Andrea Pora are un articol bun in R22 despre „criza”-SRS 
        preferatul lui Ponta, Tiberiu Nitu, proaspat numit de Basescu in functia de procuror general, este singurul care avizeaza cererile de interceptare pe siguranta nationala(ulterior se obtine mandat de la judecatori). Intelegeti de unde furia lui Rosca si a liberalilor ?  Pai, cine va avea primul acces la aceste interceptari ? Raspuns: Ponta. Si Basescu. Traiasca coabitarea din care, la nivel informativ, PNL este exclus!
        http://www.revista22.ro/de-ce-ii-arata-ponta-lui-antonescu-pisica-srssista-26162.html

        Reply
        1. geronimo

          ovidiuss  sunt de acord cu postarea daca si numai daca esti convins ca si mine ca PNL a ajuns de cativa ani incoace CEL MAI PERICULOS GRUP POLITIC ROMANESC. In toate sensurile: si pentru democratie, si pentru proiectul euroatlantic al Romaniei. Vezi? te somez sa fii de acord cu mine.. Otilia Nutu ar putea zice ca ai intrat in pestera cu „talibanii” din Blogarystan  :))

          Reply
        2. ovidiuss

          geronimo ovidiuss De acord, am m scris deja ca semnificatia compromisului pe justitie a lui Basescu cu Ponta este izolarea, si posibil chiar eliminarea grupului PNL-Varan din peisaj, grupul cel mai anti-european si anti-american. Dragnea nu va vedea tribunalul, dar Voiculescu va vedea puscaria.

          Reply
  3. Bleen

    Tocmai mi-am dat seama că alternanța la putere este o alternativă la independența justiției. Reglează cît de cît piața politică și încurajează simțul măsurii la politicieni și funcționari publici. Roșiii îi bagă în pușcărie pe albaștri cît sînt la putere, apoi vin albaștrii și îi bagă pe roșii în pușcărie. Și uite așa, pe de o parte se mai curăță terenul, pe de altă parte, atît roșiii cît și albaștrii capătă un simț al măsurii, al pușcărabilității umane și, în consecință, al responsabilității.

    Reply
  4. Amelia New

    Tismaneanu (moderator) si Gitenstein (invitat) la Hill Center (despre asta-vara si altele): http://www.youtube.com/watch?v=dASnZ4qO4YE&feature=youtu.be

    Reply
    1. geronimo

      Amelia New  Da! in rezumat, si americanii „e basiști”:
      http://www.revista22.ro/mark-gitenstein-in-vara-lui-2012-usl-a-vrut-sa-preia-controlul-asupra-presedintiei-pentru-a-pune-mina-pe-justitie-numirea-procurorilor-nu-este-ideala-dar-este-acceptabila-26204.html
      Si, pe deasupra, ce bine, ce concret vorbesc:
      „Televiziunea este foarte puternica, problema nu este cea a controlului guvernului asupra mass-media, ci al controlului vechilor elite sau elitelor legate de fostul regim comunist asupra mass-media. Mecanismul prin care elitele post-comuniste ramin influente este coruptia. Coruptia este mina trecului post-comunist.”

      Reply
      1. geronimo

        Amelia NewIn ceea ce priveste numirile procurorilor-sefi, fostul ambasador Mark Gitenstein a declarat ca „nu este ideala, dar este acceptabila. Sigur ca existau oameni mai buni care puteau fi numiti. In Romania, cea mai importanta decizie este cine sunt procurorii-sefi”.

        Reply
        1. ovidiuss

          geronimo Amelia New spune-mi cine sunt procurorii sefi ca sa-ti spun care e situatia politica in Romania. Noroc ca i-a trasat Basescu sarcina lui Nitu sa afle adevarul despre ce s-a intamplat la revolutie ca altfel nu stiu ce se intampla..individul cica are resistenta scazuta la stress.
          „Din desfasurarea interviului, s-au sesizat in privinta candidatului un autocontrol scazut, o rezistenta scazuta la stres, irascibilitate, o scazuta capacitate de mobilizare si adaptare la interviu, precum si o spontaneitate redusa”, se mai arata in decizia de respingere a nominalizarii lui Nitu.

          Reply
        2. geronimo

          ovidiuss totusi, poate ca din 9 dec. s-a schimbat ceva. Poate ca a mai trecut si USL la butoane. Altfel, stim: Base e toata vina! Si când treburile merg bine ( si noi vrem si mai bine), si când nu merg prea bine (si avem un motiv in plus).

          Reply
  5. KozmoNautu

    „The
    role of a teacher is to facilitate learning. That’s it. And part of the
    problem is, I think, that the dominant culture of education has come to
    focus on not teaching and learning, but testing.
    Now,
    testing is important. Standardized tests have a place. But they should
    not be the dominant culture of education. They should be diagnostic.
    They should help”
     http://www.ted.com/talks/ken_robinson_how_to_escape_education_s_death_valley.html?source=facebook#.UZc6ZPXzQhl.facebook

    Reply
  6. Bleen

    Consecvență.
    18 mai
    ”Ceea ce e mişto la americanii ăştia civilizaţi e că finanţează şi proiecte sau idei cu care nu sunt de acord, şi ce e mişto la noi e că indiferent cine ne finanţează spunem ce credem, fiecare dintre noi ca indivizi din efor. De pildă, americanii finanţează o serie de dezbateri dintre care una a fost clar anti gaze de şist, organizată de doua ONGuri. Bravo lor. Americanii şi beneficiarii lor de granturi n-au o relaţie ca aia între unii jurnalişti şi finanţatorii lor, unde cânţi cum zice ăl de dă banu’. (Nu, nu mă refer la Cătălin, să fie clar).
    Dar altminteri hai să fim seriosi: dacă zic că l-aş fi preferat pe Romney lui Obama ar trebui să renunţ la proiectul meu despre ANRE, sau cum?”
    http://i1156.photobucket.com/albums/p574/Bleen24/nutu2.png

    Reply
    1. Bleen

      10 mai
      ”A doua greşală, când am donat o mică sumă de bani site-ului Blogary, cu care nu eram întotdeauna de acord, însă mi se părea o platformă de opinii interesante şi legitime. Nu de bani îmi pare rău, ci de faptul că am contribuit la susţinerea unei platforme destinate infierării exemplare a duşmanilor, la fel de tolerantă ca Antena 3, şi care din ce văd are în comun cu Antena 3 până şi duşmanii: Blogary nu se ia niciodată de Dragnea sau Voiculescu, ci duşmanul nr 1 este Daniel Morar. Căruia fii-avocaţi de primari traseişti şi luaţi la întrebări de DNA (mai exact de interimarul care trebuia schimbat urgent Nistor Călin) îi ţin acuma lecţii de integritate. Că ar fi trebuit să-şi dea demisia de la CCR, că trebuia să plece de lângă Hăineală etc.”
      http://i1156.photobucket.com/albums/p574/Bleen24/nutu1.png

      Reply
      1. Canadiana

        Bleen  Avu si ea un minut de glorie cand s-a bagat singura in seama. Altu’ la rand, ca e coada lunga.

        Reply
      2. Yeba

        Bleen , n-ajungem nicăieri dacă îi considerăm pe toți Justițiarii chiar proști și/sau interesați, deși s-a greșit grav și cu consecințe pe termen lung. (Mai ales dacă nu poți prezenta în public argumente că Justițiarii pierd stipendii odată cu schimbarea procurorilor. Despre cum va face foamea Laura Ștefan etc. Aia când este întrebat T. dacă-l îndurerează viitoarea neprimire a dosarelor pe surse e rizibilissimă, cel puțin pt cititorii obișnuiți, fără talent de analiști). 
        Tipa asta e coerentă din propria ei perspectivă, deci e consecventă. Americanii îi stipendiază și pe ăia cu care nu sunt de acord/Eu am stipendiat (pe scurt) blogary cu care nu eram musai de acord.  Până aici e consecventă. Dar perspectiva ei este că pe blogary au fost înfierați abrupt și li s-au atribuit în public și fără probe motive extraprofesionale celor care au avut altă părere (așa greșită și persistentă cum era ea). 
        Una e să nu fi de acord, alta e să constați că încurajezi o foaie de combatere-a-miturilor-stângii-prin-combaterea lui Morar.  (pt că s-a văzut că Justițiarii judecă și ei ca Ponta, pe persoane, nu pe principii. „Oricine, în afară de Morar”.) 
        O foaie în care nu s-a făcut observația că CSM s-a decredibilizat, el singur, separat, prin avizul dat lui Nițu, cel egal cu sine, ca restanțierul imbeciloid, dar nepotul decanului. It’s a fact. Știu că jocuri și grupări, dar, de ex., realitatea asta nu a fost marcată aici, in foaie.  My 2 cents.

        Reply
        1. Bleen

          Yeba Bleen Wow. Dacă e așa, atunci înseamnă că Ghiță o să aibă tot felul de informații din tot felul de dosare, actuale și viitoare.

          Reply
        2. Yeba

          Bleen, biiiine, domnule, tac. Parcă e teatru de umbre. Mai zic doar că Ghiță o să primească informații încrucișate, directe și indirecte,, o să joace Lego cu ele.

          Reply
        3. Canadiana

          Yeba,  uite, d-aia incurajez eu Blogary, fiindca intotdeauna discuta pe principii, nu pe persoane. Ori Nutu -si toti justitiaroizii – uita de lege si principii si se gudura la picioarele unei persoane. Dar asta n-ar fi inca nimic: insa toti acesti justitiaroizi (suna mai bine asa, ca o malformatie) se dau loviti in principii, cand de fapt singurul lucru care-i doare e tristul lor buzunar. Adica-s un fel de tentacule ale lui Blaga, pana la urma.

          Reply
        4. Yeba

          Canadiana, dap. asteroizii si justiaroizii. 
          Doar că eu n-am atatea informatii/intuiție ca să pot afirma care este singurul lucru care-i doare și cum se leagă interesele lor de Justiție, mai ales că-mi inchipuiam că vorbim de partea a necoruptă, nu de un meci roșii/albaștri. 
          Mulți riscăm să construim raționamente greșite pornind chiar de la principii, iar unii sunt suficient de orgolioși ca s-o țină langa, după cum s-a văzut la referendum. Doar că referendumul e un caz punctual, crystal clear, un caz-școală, acuma e mai trist.

          Reply
        5. Florina

          Yeba Canadiana 
          Ăia de au ţinut-o langa cu principiile la lovitura de stat de vara trecută au argumentat-o, au dovedit-o şi au dat şi soluţia,  nu au dat drept adevăruri absolute bănuielile, presupunerile, anticipările şi, deloc de neglijat, ura lor. „Argumentul şi dovada” în cazul de acum sînt „a făcut-o pentru o fată”, în cel mai fericit caz. Altfel, mai popular, ca să se înţeleagă, s-a aranjat el şi a vîndut justiţia pentru amantă. 
          Asta în condiţiile în care s-ar putea, da, s-ar putea să fie şi spaima de drobul de sare, la unii dar, mai ales, în condiţiile în care Paul Dragos Aligica  a întrebat ce s-ar fi putut şi ce s-ar putea face instituţional în situaţia dată. A primit ca răspuns ce zic eu aci ,mai sus un pic. Putea – dar nu ştim cum, decît să-şi dea dom’le, demisia, dacă altceva nu se poate, dar nu vrea pentru el şi fata aia. 
          Iar mie, una, da, scandalul pe care îl fac acum cîteva voci isterice pretins oneste mi se pare mult mai grav decît numirile acelea. Pentru că pe ăia îi ştiam, pe ăştia nu îi bănuiam chiar aşa. Grav dar, paradoxal, extrem de binevenit. Cad măşti şi mai învăţăm să nu mai facem statui acolo nu se merită nici măcar o cişmea de stradă.

          Reply
        6. geronimo

          Florina Cei mai contraproductivi, ca sa nu zic distructivi, in situatia data (cea de dupa 9 dec) imi par a fi idealistii, gen Otilia Nutu, Andreea Pora, Tapalaga etc. Somatiile lor reclama un „mediu aseptic”, ori, politica nu e ceva

          Reply
        7. Florina

          geronimo
          Nu, nu reclamă un mediu aseptic, nici măcar atît. Pretind că mediul aseptic este monopolul lor. Repet, fără dovedă, argument şi soluţie. Alta decît demisia preşedintelui. Ca să iasă frumos din scenă, nu de alta. Şi să intrăm noi în haos, ce mai contează?!

          Reply
        8. Yeba

          Mă refeream la ăia care au construit raționamentul greșit că dacă Băse pierde eroic (las că poate chiar și câștiga referendumul)  e mai bine/mai frumoooos pentru țara asta  decât dacă rămâne prin boicot și au insistat nu până în ultima clipă, ci chiar post-factum, că au avut dreptate.

          Reply
        9. Florina

          Yeba 
          Aaa, păi astă vară nu era principiu. Era ceva de care se foloseau unii ca fiind principiu, de fapt era interes.  Şi la cîţiva de bună credinţă socoteli prooaste, foarte proaste. Pe cifrele din sondaje zic, nu pe altceva, la ăştia din urmă. Dar de care socoteli se foloseau tot ăia cu interesu’. Ăia interesaţi de alte cifre, ca să mă exprim frumos.

          Reply
        10. ovidiuss

          geronimo Florina asta-i viata, treptat treptat idealismul e inlocuit cu cinismul….ajungi sa regreti ca nu l-ai votat pe Iliescu in 1990

          Reply
  7. Bleen

    Revista Kamikaze
    La Muzeul Ţăranului Român, nostalgicii pot vedea în parcare unul dintre cele mai vechi modele de Maserati din România, unul fabricat acum cinci luni.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *