Miscari de trupe in Parlament

Reiau niște cifre pe care le-am prezentat inițial în februarie, fiindcă văd tot felul de breaking news-uri și alte revelații șoc despre o posibilă ruptură a USL.

Am nevoie de ajutor la transferuri dintr-un partid în altul, că n-am urmărit subiectul și nu am o situație la zi.

Atenție, din cauză de blat pe colegiul lui Felix (puterea și opoziția s-au înțeles să nu mai țină alegeri) și din cauză de parlamentar ungur care și-a dat demisia din aceleași motive ca și Felix (frica de justiție), avem 586 de parlamentari. Dacă se țin alegeri în colegiul udemeristului (și cred că se vor ține, udemeriștii nu vor să rămînă cu un om mai puțin) vom avea 587 de parlamentari (alegătorii din colegiul lui Felix rămîn nereprezentați, în condițiile în care USL și PDL s-au înțeles să nu mai țină alegeri acolo).

Cîți pepedediști au trecut la PSD și cîți la PNL? Cîți pedeliști au trecut la PSD și cîți la PNL? Cîți pedeliști sînt fideli lui Băsescu și cîți lui Antonescu? Poate fi scos PNL-ul de la guvernare? Eu cred că deocamdată nici PSD și nici PNL nu sînt interesate în schimbarea majorității parlamentare. PSD nu vrea să încaseze singur la guvernare pînă la prezidențiale, PNL încă nu e pregătit să-și lase oamenii din teritoriu fără acces la buget  fiindcă riscă să piardă structuri în favoarea PSD. La fel ca PDL și PSD în 2009, se vor lupta pe viață și pe moarte din postura de aliați. Ruptura (trecerea PNL în opoziție) s-ar putea realiza în preajma europarlamentarelor. Pînă atunci cred că PNL-iștii vor trage cu dinții de rămînerea la guvernare în timp ce pesediștii îi vor provoca și hărțui, pentru a le testa rezistența și a găsi eventuale breșe.

Pînă atunci, e important de știut care va fi structura parlamentară. Cîți parlamentari va avea PSD, cîți PNL, cîți Partidul Popular, cîți PDL, cîți PPDD? Dacă va fi președinte, va putea realiza Crin Antonescu o majoritate mai devreme de 2016? Dacă va fi Ponta președinte, va fi debarcat Antonescu, urmînd ca Băsescu să încerce coagularea unui mare partid de dreapta pentru 2016?

Deputați:

PSD – 160
PNL – 101
PDL – 55
PPDD – 45
UDMR – 18
Minorități – 18
PC – 15
Total – 412 (50%+1: 207, 2/3: 274)

PNL+PDL+PC= 171
PNL+PDL+PC+UDMR+minorități= 207

Senatori:

PSD – 64
PNL – 50
PDL – 24
PPDD – 21
UDMR – 9
PC -7
Total – 175 (50%+1: 88, 2/3: 117)

PNL+PDL+PC = 81
PNL+PDL+PC+UDMR= 90

Parlamentari:

PSD – 224
PNL – 151
PDL – 79
PPDD – 66
UDMR – 27
PC – 22
Minorități – 18
Total – 587 (50%+1: 294, 2/3: 391)

PNL+PDL+PC = 252
PNL+PDL+PC+UDMR+minorități = 297

Facebook Comments

1 Comment Miscari de trupe in Parlament

 1. EroulBula

  Majoritatile PNL-PDL-PPDD-UDMR-Minoritati au doua probleme:
  1. Sunt extrem de fragile. Daca doi-trei se imbolnavesc, chiulesc, au deplasare in tara sau afara sau sunt suparati ca n-au primit bani pentru biserica din colegiu majoritatea se duce de rapa;
  2. Realizarea unei astfel de majoritati ar presupune o stergere cu buretele a injuraturilor si laturilor aruncate de PNL si de antene in capul PDL. Daca penelistii si gruparea Blaga din PDL nu vor avea nicio problema sa faca asta, de dragul ciolanului, mi-e greu sa cred ca Elena Udrea si parlamentarii din jurul ei vor face asta, la cate mizerii s-au spus despre ea in ultimii ani.
  Mai degraba as vedea o majoritate PSD + PDLUdrea + UDMR + Minoritati + tradatori de la PNL si PPDD, undeva la 320-325 pe total parlament.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *