Offtopice – 19 iunie 2013

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic. O să punem și o melodie offtopică sau un filmuleț offtopic, ca să nu vă plictisiți în timp ce comentați offtopic.

Monty Python – Communist Quiz

Facebook Comments

27 Comments Offtopice – 19 iunie 2013

  1. Bleen

    Cine o vrea pe Mini?
    Mini este o mica printesa, care adora sa alintata si rasfatata. Desi este un pic timida cu oamenii la prima intalnire, capata repede incredere si incepe sa isi porneasca motorasele. Printre hobby-urile ei se numara sesiunile de joaca cu mingiute si soricei, urmate de sesiuni de alint si cuibarit in brate, odata ce se obisnuieste cu noul mediu. 
    Mini a fost adoptata de la noi anul trecut, impreuna cu o alta pisicuta, cand erau puiuti. Ele au fost returnate dupa 7 luni, apoi adoptate si returnate din nou dupa 3 saptamani, de ambele dati datorita unor schimbari aparute in viata adoptatorilor. Are nevoie de o familie care sa o iubeasca si sa nu o mai paraseasca niciodata.
    CONTACT: cameracupisici@gmail.com
    –––––
    MINI- (f), nascuta/born ~ 20.05.2012, deparazitata, vaccinate, sterilizata, educata la litiera
    http://i1156.photobucket.com/albums/p574/Bleen24/1016115_593416540692587_591307062_n.jpg

    Reply
  2. Bleen

    Despre ultimul articol al lui Tăpălagă:
    http://www.facebook.com/mihneamaruta Când stai în redacţie, în Bucureşti, şi crezi că înţelegi România, ajungi să scrii propoziţii de acest tip: „Biserica şi-a pierdut demult imaginea de păstrătoare a unor tradiţii şi valori”.
    Sau vorbeşti despre „rolul nefast al Bisericii Ortodoxe în progresul mentalităţilor”, de parcă Biserica ar trebui să se ocupe de vreun progres, în sensul mecanicist al cuvântului. Sau ca şi cum ar exista vreo scală a mentalităţilor, cu un judecător lumesc infailibil, la care au acces jurnaliştii. Un text dezamăgitor, care amestecă planurile, plin de clişee şi de parti-pris-uri:

    Reply
    1. Beavix

      „de parcă Biserica ar trebui să se ocupe de vreun progres” – fix de aia articolul ala nu are ce cauta in Constitutie. Si aici nu vorbesc numai de Biserica ci si de restul celor pomeniti acolo: Casa Regala, minoritatile… WTF?

      Reply
      1. Amelia New

        Gramofonu Ntt, m-am dus pe site-ul ICR Londra si nu am gasit niciun „perfom(ed)”  alaturi de poezie in textul in lb. engleza, nemaivorbind ca tot pe site exista si o versiune in romana pe care cei de la hotnews au preluat-o integral (mai putin titlul!).

        Reply
        1. Gramofonu

          Amelia New Daca tot n-a scris textul, o fi vrut sa puna un titlu emotionant. Uite, Pepine s-a emotionat si a inceput deja sa abereze.
          Cred ca o fi ceva in aer…sau o fi de la prea mult soare.

          Reply
  3. Canadiana

    Boc imprumuta din retorica basista: 
    Fostul premier Emil Boc consideră că procesul de revizuire a Constituţiei este „cea mai mare sfidare pe care românii o primesc după 1989 în materie de democraţie” şi spune că USL trebuie să înţeleagă că „democraţia nu înseamnă doi lupi şi o oaie care votează ce să mănânce la cină”.

    Reply
  4. Bleen

    În cel mai recent interviu (peste 50 de ani, detractorii memoriei lui Stoica îl vor scoate la lumină cu zîmbet învingător de ”v-am zis noi?” în timp ce susținătorii memoriei lui Stoica îl vor ascunde jenați sau vor pune la îndoială autenticitatea lui),  Valeriu Stoica îi consideră pe cei care au votat de frica USL-ului în 9 decemrie ca fiind nucleul dur al PDL. (????) Băsiștii și cederiștii, peneliștii și țărăniștii speriați de USL și de Voiculescu, care s-au decis, de frică, în ultimul moment, să voteze cu ARD, sînt nucleul dur al PDL. 
    16% nu e nucleul dur al PDL, ci nucleul speriat de USL.
    PDL nici nu are nucleu dur. Nu are identitate și istorie proprie. Pe mulți i-a șocat declarația chinezească lui Blaga: ”Vai, liderul unui partid de dreapta…” Care partid de dreapta? Ăla despre care Blaga spunea: ”Partidul ăsta, de 23 de ani face și drege…”? În ultimii 8 ani PDL a ocupat conjunctural un loc rămas liber pe partea dreaptă a scenei politice. Identitatea PDL se rezumă la declarația chinezească. Acolo sînt modelele, acolo de identitatea și mentalitatea partidului.

    Reply
  5. Amelia New

    Primarul Aradului, Gheorghe Falca, doreste sa organizeze un miting impotriva casatoriilor homosexuale, dupa ce l-a acuzat pe Victor Ponta, in urma cu cateva zile, ca doreste, „chiar daca prin interpusi precum deputatul USL Remus Cernea, (…) un proces legislativ in directia legalizarii casatoriilor gay”. (de pe hotnews)

    Reply
    1. Rosu

      Amelia New Eu sunt timisorean, dar sincer va zic, Aradul se misca mult mai natural in lumea asta… La noi la TM avem ifose si amintiri, aia din Arad au un prezent dinamic. Falca se pare ca intelege cum se face o pozitionare politica. Poate vrea sa fie mai mult decat primarele Aradului…

      Reply
  6. Amelia New

    Astia o tot tin langa cu salariul minim.PDL propune reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12% pentru salarii, pensii si profitul agentilor economici, in cadrul unui pachet de relansare economica, a declarat miercuri Gheorghe Ialomitianu, deputat PDL si fost ministru de Finante.
    In acest pachet este prevazuta reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator si scutirea de la plata impozitului a profitului reinvestit in echipamente tehnologice, a adaugat acesta, intr-o conferinta de presa. O alta masura solicitata de PDL este majorarea salariului minim pe economie de la 800 la 1.000 lei.(hotnews)

    Reply
    1. Gramofonu

      Amelia New Au inceput sa faca opozitie :)) acuma, vara, pina sa plece in concediu. 
      E evident ca nu-s atit de idioti incit sa nu stie ca e imposibil de aplicat, dar timing-ul e absurd.

      Reply
    2. Bleen

      Amelia New E compensare la chinezii lui nea Vasile. Trebuia să vină cu ceva ca să mai facă cît de cît uitată imensa gafă a lui Blaga.

      Reply
  7. Bleen

    La referendumul constituțional din 1991 nu aveam drept de vot. În 2003 nu am fost la vot (în 2003 eram atît de pasionat de politică încît nu știam foarte clar ce se votează și cînd). Ar fi culmea să mă duc acum, la Constituția lui Antonescu.

    Apropo de 2003. Din decembrie 1989 și pînă la victoria electorală din 1996 am fost pasionat de politică. Am trecut cu arme și bagaje de partea forțelor binelui în 29 ianuarie 1990. Am fost în Piața Universității. Am citit zilnic sau săptămînal Zig Zag, Baricada, Expres, România Liberă, Academia Cațavencu, Dilema, 22, Patapievici, Pleșu, Liiceanu etc. Am fost la înmormîntarea lui Coposu, în noiembrie 1995. Mi-am petrecut o bună parte din adolescență la sediul PNL Giurgiu. În 1996 am mers prin județ cu o delegație a CDR. Ne-am oprit într-un final în comuna Răsuceni, sat Cucuruzu, unde alegerile să făceau cu cuțitul. Am rămas la numărat pînă la 4 dimineața. UDMR a avut un scor foarte bun, deși nu era niciun maghiar în Răsuceni. Iliescu și FDSN au cîștigat acolo, dar la distanță mică de CDR și Constantinescu. M-am bucurat ca tot omul de victoria CDR. 

    În studenție, legăturile mele cu politica au fost extrem de slabe. A fost mitingul studenților din Regie din 1999 parcă, cînd a devenit Lazarus celebru și cîteva discuții politice, mai mult pe partea de teorie, cu cîțiva colegi de cămin (o actuală deputată PNL  și un actual director pesedist în aparatul administrativ al Parlamentului – deputata nu avea nicio treabă, în schimb directorul era de atunci stîngist cu convingeri ferme, știu că ne certam pe chestii de piață liberă, de „patronii și privatizații din Buzău dau salarii mici la oameni” – încă de atunci susțineam piața liberă). Pînă prin 2005-2006 nu am făcut diferența dintre Costești și Stoenești. Abia atunci am aflat că Stoenești și Costești sînt două chestii diferite. Pot să mă pun foarte bine în pielea unui neinteresat de politică, lucru pe care jurnaliștii, militanții și activiștii nu-l pot face. 

    De prin 1999 pînă în 2005 nu am știut aproape nimic din ce se întîmplă în politică. Nu am știut absolut nimic de Constituția din 2003, în afară de o chestie anecdotică, și anume prezența de peste 100% în anumite sate. Și asta le-am aflat după referendum. La momentul respectiv nu am știut cînd se ține referendumul și nici ce conține Constituția. Sau oi fi știut dar informația a fost irelevantă pentru mine. La localele din 2004 nu am votat. În 2000 la locale am votat în primul tur cu Chiriță și UFD, în turul doi am refuzat să aleg între doi feseniști, Oprescu și Băsescu (am votat în Regie, unde Băse era la mare modă zilele alea, era cool rău – țin minte că mă enerva chestia asta, ”ce rău au ajuns tinerii în ziua de azi, să voteze feseniști cool!”).

    În 1998-2004 singurele informații din zona politică pe care le-am avut a fost declarația lui Băsescu (Năstase face politică cu fundul) și că i-au pus pesediștii pietre pe șină lui Băsescu, la inaugurarea metroului ușor. Și am auzit de căzătura lui Boc. A început să mă reintereseze politica încet încet în 2005. În 2004 am fost la vot, deși credeam că e o formalitate, că votăm doar ca să fim și noi la număr, să nu bată la ochi o victorie zdrobitoare a lui Năstase. A doua zi de dimineață după vot am avut totuși emoții, deși eram sigur 150% că Năstase cîștigă.

    În concluzie, știu foarte bine cum e ca legătura ta cu politica să se reducă la 2-3 informații pe an, și alea de nivel anecdotic.

    Reply
  8. Bleen

    S-a supărat Bușcu pe Ponta. Ăsta a ajuns mai rău ca AMP. De 4 ani scrie același articol.
    ”Ar fi fost cinstit ca, după re-numirea Codruței Kövesi la Parchet, Victor Ponta să-l numească, îndărăt, la ICR, și pe Patapievici. Așa ar fi cerut folosirea corectă a coabitării, despre care alegătorii USL au înțeles că e îmbrățișarea fără explicații cu vrăjmașul de ieri. Un haiku pesedist zice că guvernarea e ca un zbor stratosferic, o trecere supersonică peste micile căcaturi esențiale, ca rușinea, respectul sau cuvîntul dat. Se cer, totuși, cîteva sacrificii, dacă vrem să ducem țara spre un țel înalt de unu șaptezeci, cu chelie și cu instalație de ascultat.”

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *