Offtopice – 21 mai 2013

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic. O să punem și o melodie offtopică, ca să nu vă plictisiți în timp ce comentați offtopic.

The Doors  –  My Wild Love

My wild love went ridin’
She rode all the day
She wrote to the devil
And asked him to pay
The devil was wiser
It’s time to repent
He asked her to give back
The money she spent

My wild love went ridin’
She rode to the sea
She gathered together
Some shells for her hair
She rode and she rode on
She rode for a while
Then stopped for an evenin’
And lay her head down

She rode on to Christmas
She rode to the farm
She rode to Japan
And we entered a town
By this time the weather
Had changed one degree
She asked for the people
To let her go free

My wild love is crazy
She screams like a bird
She moans like a cat
When she wants to be heard
My wild love went ridin’
She rode for an hour
She rode and she rested
And then she rode on
Ride, c’mon

Facebook Comments

98 Comments Offtopice – 21 mai 2013

  1. ovidiuss

    Gavril Dejeu
    S-a făcut deja referire la scoaterea din circuit a lui Daniel Morar. Poate nu s-a insistat îndeajuns asupra semnificaţiei acestei măsuri, evident rod al coabitării. Să se fi obţinut asigurări că lucrurile vor urma acelaşi trend? Să se fi convenit asupra „temperării” zelului justiţiei? Un lucru este sigur şi ştiut: de peste douăzeci de ani, principala bătălie politică s-a dat pe justiţie. Se ştie foarte bine şi de ce. 
    E posibil ca viitorul nu prea îndepărtat să ne ofere un răspuns lămuritor la aceste frământări. În destul de scurtă vreme se va vedea încotro evoluează justiţia. După direcţia în care va lua-o ne vom putea da seama unde bate coabitarea, la ce fel de probleme şi interese se raportează, ce orizont de timp are în vedere.

    http://adevarul.ro/news/politica/coabitare-politica-spinarea-justitieie-1_51935bc6053c7dd83f9d47c7/index.html

    Reply
  2. Yeba

    Blogul ăsta se scrie singur, ați observat? Păcat că-l întinează versulețele și cânticelele astea puse de răuvoitori.

    Reply
  3. ovidiuss

    sa ne amintim de Wikileaks 2010 cand Ponta a fost ales lider PSD
    A law graduate,Victor Ponta was hand-picked in
    2001 by then PM Nastase to lead the Government Audit Agency.
    However, Ponta is considered a staunch opponent of actual
    judicial reform. Most relevant NGO organizations abhor him
    and his hatred for former Justice Minister Monica Macovei – a
    hard charging reformer – is notorious. He believes that the
    focus on high-level corruption is misplaced and that reform
    should instead focus on petty corruption.  Re-elected Secretary General
    Ponta does not share PNL leader Crin Antonescu’s instinctive dislike of President
    Basescu, which may mean he will cooperate with PDL on a
    case-by-case basis.
    Liviu Dragnea, formerly a Geoana ally, will now be Ponta’s right-hand man. Ponta’s degree of success will depend heavily on the dynamics of the diverse new team that is still forming around him.

    Reply
  4. SimonaM

    OstapB 
    Să nu uităm că Băsescu nu poate numi de capul lui. Altcineva face propunerea. M-aș uita mai adânc în mulțime, pe la MJ, pe la Ministerul Public… că cineva, undeva a preferat soluția de avarie. Altfel se făceau numirile de când le era vremea. Și aveam alt soi de bâlci 😀

    Reply
    1. SimonaM

      OstapB SimonaM 
      Mpăi și ți s-a părut că eu am zis altceva?! Fix asta am spus. Nu putea Băsescu să joace la perete. Trebuia cineva la MJ, parchete, Guvern (mai înșir?) să se preocupe. O dată cu selecția. Al doilea cu schimbarea legislației, că acum s-au trezit că le-a rămas mică și arată cu degetul către diverși alții.

      Cred că cel mai tare în povestea asta mă deranjează ipocrizia și dubla măsură. Și după cum văd că se întind istericalele, nu ne mai facem bine.

      Reply
  5. Bleen

    Ca să o luăm iar cu logica.
    Ni se spune că Procurorul General e superimportant, că fără el se duce dracu justiția și că e vital ca Procuror General să fie Morar. În dosarul ”Plagiatul lui Ponta” nu s-a făcut absolut nimic timp de 200 de zile, dintre care 165 sub Procurorul General Morar) pînă nu s-a făcut scandal în presă. Dosarul a început să se miște abia după ce s-a sesizat presa. Ni se spune că vinovat e procurorul de caz, Mihaela Litvin și că ea a ascuns dosarul de Morar. Iar Procurorul General, cel mai important om din justiție, cel de care depind anticorupția și justiția, n-a fost în stare să facă nimic în toată această perioadă și a fost nevoie de intervenția presei ca dosarul să se miște. Atenție, nu e un dosar cu un naș de tren, e dosarul de plagiat al lui Ponta, premierul țării, după o plîngere penală făcută de persoane publice, politicieni și intelectuali cu vizibilitate. Cu toate acestea, cu toate că scandalul de plagiat care îl vizează pe Ponta este extrem de vizibil și ține prima pagină măcar printre justițiari, intelectuali și lumea bună, Procurorul General, omul vital în justiție, uită că un procuror din subordinea sa are în lucru un asemenea dosar și nu lucrează la el, nu face nimic. Cum e posibil ca un dosar vizîndu-l pe premier să zacă nelucrat 165 de zile sub cel mai competent și dur și important om din justiția română fără ca acesta să facă ceva și să fie nevoie de presă ca să sesizeze că dosarul e îngropat? 
    Sub Morar procurorii sînt de vină, sub Nițu, Nițu e de vină? Procurorul de caz e vinovat că a lăsat dosarul în nelucrare 165 de zile sub Morar iar NIțu e vinovat că procurorul de caz a dat NUP în ziua în care se publica decretul de numire a lui Nițu ca PG. Ori e responsabilitatea procurorului de caz și procurorului general nu are nicio treabă, ori e responsabiltiatea procuroruluir general? Că nu e ok să considerăm că e responsabilitatea procurorului de caz atunci cînd ne convine și e responsabilitatea procurorului general atunci cînd ne convine. 
    Procurorul general poartă responsabilitatea și e cel mai important om din justiția românească, e vital și decisiv, însă procurorul general Daniel Morar n-are nicio treabă și nicio putere și nicio responsabilitate. Se cam bat cap în cap afirmațiile respective, nu?

    Reply
    1. Canadiana

      Bleen  Totul e spre bine: Tapalaga scrie azi despre (ne)ruperea USL, nu despre gizasii din justitie.

      Reply
        1. Canadiana

          ovidiuss Si ea, ca avocat, stie cand a fost data solutia in cazul NUP? Stie ca a fost data sub Daniel Morar? Imi inchipui ca nu, altfel nu cred ca posta baliverne pe blogul personal.

          Reply
        2. ovidiuss

          Canadiana ovidiuss Eu imi inchipui ca stie ce e importamt de stiut si intelege foarte situatia, in orice caz mai bine decat Bleen

          Reply
        3. Canadiana

          ovidiuss Iata ce inteleg eu din „situatie:
          In martie 2013 a fost dat un verdict de NUP in cazul plagiatului Ponta.
          La acea data, Parchetul era sub conducerea lui Daniel Morar.
          In mai 2013, la cateva zile de la numirea noului PG, s-a publicat verdictul de NUP dat in martie 2013. 
          Nimic altceva nu e de inteles. Bieninteles, daca esti de buna credinta. 
          Dar asta cu buna credinta mi-e tare pusa la indoiala azi, si mi-a fost pusa la indoiala cand MM a acceptat tacit blatul lui Blaga et PDL, ramanand cuminte la postul din Bruxelles. Unii au buzunare, iar altii, au tot buzunare.

          Reply
        4. ovidiuss

          Canadiana ovidiuss intelg ce intelegi, am citit si eu ce a scris Bleen, in opinia mea e complet irelevant…dupa cum zice si Dejeu, o sa vedem mai clar lunile urmatoare, doar ca inceputul e nup-promitator

          Reply
    2. Bleen

      Daniel Morar nu poate influența actul de justiție timp de 165 de zile, din poziția de Procuror General, iar Tiberiu Nițu-Chuck Norris decide NUP-uri chiar înainte să ajungă la sediul Parchetului.

      Reply
      1. Yeba

        Bleen , să ne pui like-uri cu emoticoane, cu râsete, cu lacrimi, cu râsete cu lacrimi, de toate e nevoie.

        Reply
  6. Bleen

    Dacă Ponta primea NUP sub Morar, primea și credibilitate, că Morar e Gizăs. Mai zicea cineva ceva dacă NUP-ul era sub Morar? Așa că l-a îngropat și l-a reactivat cînd el era deja pe picior de plecare. Nu că i-ar fi făcut vreun rău lui Ponta (plagiatul e non-subiect) ci că ar vrut să le-o tragă celorlalte grupări din justiție.

    Reply
    1. Yeba

      Bleen de ce e non-subiect? Din lipsa de priză la șeptel? Avea priză maximă dacă prelua subiectul o capacitate profesională gen Dana Grecu și făcea campania potrivită.

      Reply
      1. Bleen

        Yeba Bleenhttp://www.ziare.com/victor-ponta/plagiat/avocat-sesizarea-penala-pentru-plagiatul-lui-ponta-e-tergiversata-interviu-1226143

        Reply
  7. Bleen

    Dosarul plagiatului lui Ponta (28 august 2012 – 16 mai 2013) a stat la PG sub următorii procurori generali:
    Laura Codruța Kovesi (28 august 2012 – 30 septembrie 2012) – 34 de zile (nu s-a făcut nimic)
    Daniel Morar (1 octombrie 2012 – 5 aprilie 2013) –  187 de  zile (abia pe 12 martie, la 163 de zile de cînd Morar a preluat șefia PG, a fost audiat unul dintre autorii plagiați, iar pe 14 martie 2013, la 165 de zile de cînd Morar a preluat șefia PG, s-a dispus expertiza ORDA)
    Gabriela Scutea (6 aprilie 2013 – 15 mai 2013) –  40 de zile (pe 9 aprilie au fost audiați ceilalți 2 autori plagiați, pe 15 mai s-a primit răspunsul expertizei ORDA ca Ponta nu ar fi plagiat)
    Tiberiu Nițu (16 mai 2013) – 1 zi (s-a dat NUP)

    Reply
  8. Bleen

    Dacă se apucă cineva de luat la bani mărunți mituri post-decembriste, lumea bună, de dreapta, cade într-o depresie neagră pe 50 de ani de-acum încolo.

    Reply
  9. Canadiana

    OstapB Daca vrei, am NUPul oficial pentru reprezentarea la CE, in scris, datat cu 11 Martie 2013. Ti-l pot trimite pe email daca vrei.

    Reply
    1. Canadiana

      OstapB Canadiana Deci deciziile legale sunt vechi. Doar publicarea lor a avut loc azi. 🙂

      Reply
  10. Bleen

    OstapB
    Repet, poate n-ați citit:
    NUP Ponta uzurpare – s-a dat în 12 martie 2013, cînd PG era Morar. A fost făcut public în 21 mai 2013.

    NUP Ponta plagiat – din 28 august 2012 pînă în 12 martie 2013 (PG Kovesi 28 august 2012 – 30 septembrie 2012, PG Morar 1 octombrie 2012 – 5 aprilie 2012) nu s-a făcut nimic în dosar. Autorii lucrării după care ar fi plagiat Ponta au fost audiați abia în aprilie 2013, sub PG-ul interimar de după Morar, expertiza ORDA s-a dispus abia în 14 martie 2013 (sub PG Morar), expertiza ORDA s-a dat în 15 mai, ultima zi sub PG interimar.

    Reply
  11. Yeba

    Gramofonu , fii amabil, explica-mi si mie, că văz că i-ai dat like lui Bleen la povestea cu Romoșan, deci ai înțeles-o. Eu știam, fiind oarecum contemporană cu evenimentele și urmărind Cotidianul mai într-o doară, că Nistorescu a făcut o scenă și a dat-o afară pe tipa cu materialul, că a fost scos la ordin. Deci era chiar cenzură. Să nu se fi apucat să scrie cu nick-uri, să-și fi dat demisia în bloc din ziua aia?

    Reply
    1. Gramofonu

      Yeba Gramofonu Bleen Am dat like pentru ca si eu as fi facut la fel daca as fi scris la Cotidianul.

      Reply
    2. Bleen

      Yeba Gramofonu Bleen S-a făcut un articol repede despre un prietene de-al lui Nistorescu, a fost băgat pe site de jurnaliști, apoi scos (Nistorescu nu avea control asupra site-ului). Cititorii nici n-au remarcat articolul. Atunci ziariștii au intrat pe site ca comentatori și au început să facă scandal vizavi de articolul pe care ei îl băgaseră și-l scoseseră de pe site: De ce ați scos articolul cu Romoșan? Fiindcă e prieten cu Nistorescu? Cenzură! Cenzură! Ce ați făcut, nenorociților!? Nistorescu a fost luat din oală, habar n-a avut ce se întîmplă.
      Da, și eu și nedormitul am luat țeapă atunci.

      Reply
      1. Bleen

        Yeba Gramofonu Cînd am pus întrebări, replica a fost: Auzi, dar tu știi că săracul Jurnalist Tînăr, Modern, Educat și Curat la Suflet cu Valențe de Gizăs Delicat Europenist are rată 800 de euroi la mașină? E și el uom.

        Reply
        1. Gramofonu

          Bleen Yeba  Pai ori sintem capitalisti, ori nu mai sintem. Interesul propriu = capitalist, interesul societatii = socialism, nu? 😀

          Reply
        2. Bleen

          Yeba Bleen Da, Nistorescu a fost sabotat iar cititorii folosiți și mințiți. Dar a fost o cauză bună, avînd în vedere că neplata ratei de 800 de euroi poate aduce neplăceri grave.

          Reply
        3. Bleen

          Yeba Bleen Cotidianul era proprietatea lui SOV (că doat dăduse pe Cațavencu și pe el cîte 1 milion la fiecare ”Jurnalist Fondator”) și i-a transmis-o, contracost, lui Nistorescu. Sindicatul Popular al Jurnaliștilor i-a tras-o cumpărătorului și și-a aranjat martiriul la CV.

          Reply
        4. Yeba

          Și cui i-a folosit, cine era concurența lui Nistorescu?  Nistorescu merită mult mai rău decât orice i se întâmplă. Care-i subiectul? Blogary a ajuns la concluzia că toți din presă sunt la fel de răi și mai periculoși sunt ăia care par buni și combat în numele principiilor?

          Reply
        5. Yeba

          Bleen, eu zic să păstrăm măsura! SUA și UE = 2 vaci, iar TB un bou, ba chiar un taur, dacă l-au susținut atât de ferm pe DM, dar oi fi știind tu mai bine. Bușcu și echipa erau hazna mai de mult, din câte îmi amintesc timing-ul. Bine, demontăm miturile și vedem că totul e o încleștare nu între titani, ci între haznale. Baremi știm cum stăm.

          Reply
        6. Ilinca

          Bleen Yeba Gramofonu Totusi, cum l-a ajutat pe tanarul jurnalist sabotajul la plata masinii? I-au scazut aia de la banca rata? Cine l-a platit? Jurnalistii erau faliti cand a cumparat Nistorescu cotidianul, daca-mi amintesc bine momentul. Parca si pretul ziarului a fost ceva minuscul, ca era plin de datorii si in semi-faliment, cu salarii neplatite si tot tacamul, cam ca JN acum.

          Reply
        7. Yeba

          Ilinca, eu înțeleg că Jurnalistul-June-cu-Porsche a fost plătit de Bușcu (concurența, cum zice Bleen) ca să-l nasolizeze pe Nistorescu.

          Reply
        8. Ilinca

          Yeba Ilinca Nu cred ca-si permitea Buscu sa mituiasca unul cu Porsche. Buscu e un infractor marunt…de regula e la celalt capat al plicului.

          Reply
        9. Yeba

          Ilinca, poate avea 800 de euro rata la Tico. A zis @Bleen că mașină-aspirator-de-gagici,  altele nu mai știu. Bușcu și echipa or fi pus mână de la mână, au economisit, n-au mai băut o zi întreagă.

          Reply
        10. Bleen

          Ilinca Yeba Nu a mituit nimeni pe nimeni. Era rata omului la mașină decapotabilă. Nu era Porsche. Rata la bancă, plătibilă din salariul de jurnalist.

          Reply
        11. Bleen

          Yeba Ilinca Avea salariu omul. Nu a fost plătit de nimeni. Sîntem într-o fabrică în care vine un nou patron și angajații i-o trag patronului respectiv, ca să plece.

          Reply
  12. Bleen

    Să luăm NUP-urile la mînă:

    NUP Ponta uzurpare – s-a dat în 12 martie 2013, cînd PG era Morar. A fost făcut public în 21 mai 2013.

    NUP Ponta plagiat – din 28 august 2012 pînă în 12 martie 2013 (PG Kovesi 28 august 2012 – 30 septembrie 2012, PG Morar 1 octombrie 2012 – 5 aprilie 2012) nu s-a făcut nimic în dosar. Autorii lucrării după care ar fi plagiat Ponta au fost audiați abia în aprilie 2013, sub PG-ul interimar de după Morar, expertiza ORDA s-a dispus abia în 14 martie 2013 (sub PG Morar), expertiza ORDA s-a dat în 15 mai, ultima zi sub PG interimar.

    Reiau povestea cu Cotidianul.

    O poveste.
    Cotidianul a fost vîndut la un moment dat de SOV lui Nistorescu. În ziua preluării, ziariștii au băgat pe site un articol despre legăturile cu Securitatea ale Romoșan, prieten al lui Nistorescu. La cîteva ore au scos articolul. În același timp, ziariștii au început să comenteze, sub diverse nickuri, pe site: ”Cenzură! Unde e articolul despre Romoșan! De ce l-ați scos? Aha! Romoșan e prieten cu Nistorescu, deci d-aia! Cenzură! Cenzură!” 
    Și uite așa a izbucnit scandalul. Cam așa se operează, dacă nu știați.

    Reply
  13. Bleen

    O poveste.
    Cotidianul a fost vîndut la un moment dat de SOV lui Nistorescu. În ziua preluării, ziariștii au băgat pe site un articol despre legăturile cu Securitatea ale Romoșan, prieten al lui Nistorescu. La cîteva ore au scos articolul. În același timp, ziariștii au început să comenteze, sub diverse nickuri, pe site: ”Cenzură! Unde e articolul despre Romoșan! De ce l-ați scos? Aha! Romoșan e prieten cu Nistorescu, deci d-aia! Cenzură! Cenzură!” 
    Și uite așa a izbucnit scandalul. Cam așa se operează, dacă nu știați.

    Reply
  14. EleBelele

    vad ca si aici sunt discutii pe baza de NUP, pup si alte cele, asa ca sa stam stramb si sa judecam drept pentru ca eu, una, m-am cam saturat de ipocrizie si dubla masura.
    se dau urmatoarele date si fapte:
    * 23.08.12 – data denuntului la PICCJ;
    * 23.08.12 – 30.09.12 – PG la PICCJ = LCK;
    * 01.10.12 – 05.04.12 – PG interimar la PICCJ = DM;
    * 12.03.13 – proces verbal refuz declaratie martor DD;
    * 14.03.13 – ordonanta – dispunere expertiza ORDA;
    * 06.04.13 – 15.05.13 – PG interimar la PICCJ = GS;
    * 09.04.13 – audiere martori ID si VC, autori ai lucrarii = nu se
    considera prejudiciati in niciun fel, nu intentioneaza sa formuleze
    plangere;
    * 15.05.13 – raport expertiza ORDA;
    * 16.05.13 –
    solutionare cu NUP a denuntului din 23.08.12 = „drepturile morale de
    autor sunt atasate persoanei autorului. […] in cauza de fata, autorii
    operelor presupus a fi plagiate s-au exprimat ferm in sensul ca nu li
    s-a adus nicio atingere drepturilor personale de autor. […] deoarece
    incalcarea dreptului de autor nu poate fi cercetata decat din
    perspectiva titularului acestui drept, este nevoie ca persoanele care
    detin calitatea de autori ai operei originale sa sustina existenta
    incalcarii, ceea ce, in speta nu se confirma”;
    * 16.05.13 – PG la PICCJ = TN.
    intrebari:
    * de ce nu s-a efectuat niciun act de procedura in perioada 23.08.12 – 12.03.13?
    * in ce mod s-au solutionat plangerile privind tergiversarea cercetarii
    (am auzit ca exista o astfel de cale, penalistii o stiu si folosesc cu
    succes) ?
    * daca TN ar fi putut influenta solutia, atunci si
    LCK, DM si GS ar fi putut macar sa grabeasca, legal, solutionarea, in
    orice mod, a dosarului, date fiind plangerile de mai sus?

    (sursa cronologiei aici: http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2013-05-21-14847049-0-rezolutia-plagiat-victor-ponta.pdf)

    Reply
    1. Bleen

      EleBeleleFiindcă trebuia să dea NUP. Și ei știau asta. Așa că au amînat pînă cînd s-a schimbat PG-ul, ca NUP-ul să se dea sub noul PG și nu care cumva să se murdărească vreun gizăs cu NUP-ul la Ponta. Ca să nu-și strice palmaresul.

      Reply
      1. EleBelele

        Bleen EleBelele nu stiu, frate, dar este deja evident pentru oricine ca se depaseste si ultima limita a ratiunii si rezonabilului.

        Reply
      2. Yeba

        Bleen, păi de ce trebuia să dea NUP? Poate voiau cu tărie să dea NUP, știau că nu vor trece de DM și au așteptat să plece. Întreb. Adică nu e de natură penală decât când se plâng păgubiții? Hi, hi, hi. De când vreau eu să scriu Idiotul…

        Reply
    2. Ilinca

      EleBelele Ok, cineva nu si-a facut treaba. Asteptam cu interes infirmarea solutiei de catre procurorul superior. Cred ca Nitu abia asteapta sa-si arate independenta fata de Ponta si nu o sa scape prilejul asta. Am dreptate?

      Reply
    3. EleBelele

      OstapB EleBelele eu nu prea inteleg, de acceptat nici atat, faza cu procurorii vechi si noi. in naivitatea mea, mai nou nemernicie, in opinia unor oameni onesti, refuz sa cred ca aplicarea legii e dupa cum bate vantul, se perinda oamenii prin diverse functii sau, si mai rau, dupa politica. putin imi pasa de solutii morale sau imorale, stiu doar atat: scrie negru pe alb in Constitutie, CEDO, CPP etc ca exista cai legale de atac ce pot fi exercitate ? scrie ! asta e statul de drept: le exerciti, bine, mergi pana in panzele albe, le epuizezi, dai cu dusmanii de toti peretii; nu le exerciti, asta e, stai in banca ta, dar nu mai bate toba aiurea, ca e penibil si denota, pe langa neputinta, incompetenta, si multa rea credinta.

      Reply
  15. Ilinca

    Victor Ponta, doua NUP-uri numai azi: nici nu a uzurpat calitati oficiale cand a plecat la CE in locul presedintelui.

    Reply
    1. Canadiana

      IlincaAsta cu NUP pentru plecatul la CE dateaza din 11 Martie 2013. Am primit solutionarea prin e-mail la data respectiva. Intrebarea este cine si de ce a asteptat 3 luni de zile pentru a face publica solutionarea? Ia sa vedem, imi spuneti si mie?

      Reply
  16. Ilinca

    Raportul de constatare tehnico-ştiinţifică al ORDA este datat 15.05.2013. 
    Rezolutia NUP a PG este datata 16.05.2013.
    Sunt sigura ca vom avea parte de un nou caz Grajdan. Cred ca procurorii care nu depind de politicieni au intrat deja pe fir. Voi nu credeti la fel?

    Reply
    1. ovidiuss

      Ilinca „Voi nu credeti la fel ?” ..Nu, deloc, pactul de coabitare va fi respectat..si Ponta va fi respectat la Brussels

      Reply
  17. geronimo

    Deputații au respins proiectul lui Traian Băsescu de revizuire a Constituției, proiect care includea referendumul din 2009
    http://www.revista22.ro/deputa539ii-au-respins-proiectul-lui-traian-basescu-de-revizuire-a-constitu539iei-proiect-care-includea-referendumul-din-2009-26317.html
    „Președintele a afirmat că dacă nu se va respecta condiția privind Parlamentul unicameral cu 300 de membri, el însuși îi va îndemna pe români să nu meargă la votul privind revizuirea Constituției”
    In mod clar, majoritatea oamenilor nu-si da seama cata bătaie de joc pune pe capul lor majoritatea USLelista.

    Reply
  18. ovidiuss

    OstapB
    sfaristul inseamna oboseala existentiala, senilitate si incontinenta urinara
    „Și Occidentul a obosit. Orice civilizație obosește la un moment dat. Nu mai sunt mari proiecte astăzi. Europa e un proiect, dar e mai mult o birocrație. Există și foarte multe scepticism, care se manifestă tot mai puternic acum, odată cu criza actuală. Credința în Europa nu mai are intensitatea pe care a avut-o credința în națiune”, în secolul al XIX-lea, a explicat Lucian Boia.
    http://www.digi24.ro/stire/Lucian-Boia-Occidentul-a-obosit-dar-nu-stim-daca-lumea-va-fi-dominata-de-China_101682

    Reply
    1. ovidiuss

      OstapB „+” Occidentul mai are o problemă: este copleșit de vinovăție, își cere scuze pentru invențiile rele, pentru sclavagism, pentru colonialism, pentru, comunism, pentru fascism. „Asistăm la acest gen de dezechilibru. Se cer prea multe scuze și aproape că nu se mai spune că, totuși, ceilalți sunt unde sunt în urma ceea ce a făcut Occidentul – crearea lumii actuale”, observă istoricul.

      Reply
  19. geronimo

    „DEZVĂLUIRI. Gigi Becali a făcut afaceri CONTROVERSATE şi cu Crin Antonescu”. Ce m-as râde sa-l văd pe Crizel cum își mută pliscul la parchet!

    Reply
  20. geronimo

    OstapB Cu alte cuvinte, când e vorba sa servească egalitarismul (religia noastră seculara), e buna si limba engleza. Altfel, engleza in sine e odioasa, e limba uzurpatorului anglo-saxon. Cine a zis ca Ratiunea nu e atu-ul cocoșilor galici!?

    Reply
  21. Taticu

    Parchetul General a stabilit: Ponta NU a plagiat.
    Sa mai aud pe cineva ca-l face plagiator pe Ponta, acum, dupa ce l-au spalat… 🙂

    Reply
    1. Ilinca

      Taticu ORDA a trimis expertiza la PG saptamana trecuta si PG a dat deja NUP: „Am terminat expertiza si am si trimis-o catre Parchet. Am terminat-o saptamana trecuta, nu mai stiu exact ziua. Noi am constatat ce s-a constatat, dar nu va pot spune ce este scris in constatare pentru ca reprezinta o proba in cadrul acelui dosar si datele despre ce e in dosar nu vi le poate da decat Parchetul. Una dintre probele folosite de Parchet este si expertizarea noastra, dar nu cred ca este singura piesa a dosarului. Expertizarea s-a desfasurat in perioada martie – mai”
      Dar sa nu ne pripim cu concluziile precum Parchetul General cu NUP-urile, Justitia merge inainte.

      Reply
      1. Taticu

        Ilinca Taticu Doamne-fereste! Nu ma grabesc cu nici o concluzie. E o coincidenta, desigur.

        Reply
      1. Glook

        ovidiuss Taticu Citindu-va ma gandesc ce frumos ar fi fost daca protestul ghilimelelor scotea in strada nu 100 ci 100.000 de oameni cateva luni la rand. Sau daca USL pierdea macar un 0.5% din voturi in fiecari zi in care Ponta ramanea in functia de prim-ministru. Si gandind asa, eu in buna isterica ce sunt asa imi vine sa pun mana pe o piatra!! Dar am o dilema, in cine sa arunc cu ea? Cel mai la indemana ar fi sa arunc cu ea in ala de n-a vrut sa devina un dictator luminat, asa-i?

        Reply
        1. ovidiuss

          Glook ovidiuss Taticu ” Esenţa unui popor nu este o problemă de statistică, ci una de reprezentativitate” Alex Stefanescu

          Reply
    2. EleBelele

      Taticu exista cel putin doua cai de atac impotriva NUp -ului astuia; lamentarile pe FB si in presa nu sunt in niciun caz solutia.

      Reply
  22. Gramofonu

    OstapB Ca sa arate ca-s cei mai tari, francezii vor sa fie mai politically correct si decit americanii.
    Daca un diliu se lasa in fundu’ gol la metrou, eu ii spun diliu, nu „mentally challenged”. Si vreau sa-i pot spune diliu fara grija ca se gasesc doua babe nefe (e egalitar sa spun asta? mi se filfiie!) sa ma pirasca la comenduire.
    S-ar putea ca pina la pensie sa fiu nevoit sa-mi cumpar propria insula ca sa scap de toti diliii astia si de regulile lor timpite. Doar ca atunci cind o sa-mi permit asta, n-o sa-mi mai fie permis pentru ca – nu-i asa? – trebuie sa fim egali, sa locuim impreuna si sa ne mirosim ba….le.

    Reply
    1. geronimo

      Gramofonu  dar unuia cu ” horizontally challenged” vei mai îndrăzni pe viitor sa-i zici persoana grasa,  obeza? Sau unui  baschetbalist cu „vertically challenged”, sa-i mai zici ca-i gigant? sau, mai rău, sa-l cataloghezi dupa standardele populare ardelenesti, sa-i zici ca-i.. cherempleu ? :))))  .____”chiele lunga”

      Reply
  23. DanCanada

    Macar Jiji n-a facut teatru: fara fular/targa ca Bombo si fara vodeviluri spitalicesti tip Catalin Voicu.
    Probabil e linistit ca scapa (ori printr-o gratiere de-a lu’ Base ori printr-un deal caş vs. time).

    Reply
  24. Bleen

    Jim Morrison 1943-1971
    Ray Manzarek 1939-2013
    Robby Krieger 1946 – 
    John Densmore 1944 – 

    Nu știu ce am ascultat mai mult, Zeppelin sau Doors. Cert e că Zeppelin am ascultat de pe la 14 ani pînă acum în timp ce Doors am ascultat intens în adolescență. În adolescență 70% din muzica pe care am ascultat-o era Doors.

    Reply
      1. geronimo

        liviuta Ce emulație artistica in vremurile alea! Inca de sfârșitul anilor`60, muzicienii din rock deja trăgeau cu ochiul către jazz si către muzica simfonica. Si mai întruneau si săli pline, chiar stadioane -dupa cum am vazut la Yes si Emerson,Lake & Palmer. Stadioane pline, capabile sa asculte! Nu sa țopăie cu orice preț.

        Reply
    1. geronimo

      Bleen  :)) Bleen, mulțumește-i lui D-zeu ca te-a ferit de „siropurile” mainstream-lui de după generația  hippie (cu muzica lor nepereche). Ceea ce a urmat după ei arata ca poate exista FSNism si in muzica.
      Ca si in politica – unde, astăzi, nu mai poți fi liberal adevarat dacă nu ești totodată si un pic conservator -, la fel si si in muzichie, nu poți fi meloman împlinit dacă nu ești mai mult sau mai putin paseist. 
      Lasă-mă sa te „cinstesc” si eu cu o secvență cu valoare de document al ethosului-Woodstock.: aglomerarea umana, rulotele si mașinile părăsite peste tot, abandonul tuturor in mrejele muzicii si marijuanei si mai ales calitatea muzicii. Vorba aia, muzica părea la un moment dat ca va scoate lumea din țâțâni, cu Vietnam si cu politica, cu tot. Dar n-a fost sa fie, pentru ca in ultima instanta nu era decât.. muzica.
      Da` ce muzica !
      Coming Into Los Angeles (live 1969), Arlo Guthrie _ mai tributar lui Dylan decât tatălui sau, Woody Guthrie * care i-a fost mentor lui Dylan
      http://www.youtube.com/watch?v=FcYTmICY1yg

      Reply
  25. Canadiana

    Care esti sfant azi (masculin sau feminin – si bine ca macar astia pastreaza impartirea pe sexe),  La multi ani si numai bine!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *