Offtopice – 24 august 2013

foto: Dunărea la Vilshofen un der Donau

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


Ballmer’s Exit Adds $18 Billion To Microsoft’s Value As Investors Cheer Its Impending Leadership Change – Alex Wilhelm, Techcrunch (Bleen, 18:23:30)


Top 10 Global Twitter Trends of the Week ~ Volume 70 – Hootsuite (Bleen, 18:20:16)


Total War: Rome 2 reveals its plan for post-launch free DLC – PC Gamer (Bleen, 18:08:40)


Mom Brutally Punches Skateboarder Who Crashes Into Her Son At Skateboard Park – Mr. Conservative (Bleen, 18:02:33)


Official: Four destroyers positioned near Syria – Military Times (Bleen, 18:00:24)


What You Need to Know Before Buying A Beach House – Freshome (Bleen, 17:36:53)


Victor Ponta: Vizita la Chisinau va fi un mesaj clar de sprijin pentru Moldova, trecem de la vorbe la fapte – Hotnews (Bleen, 15:49:22)


Câţi bani cheltuie românii pe distracţie și cum își petrec timpul liber – DIGI24 (Bleen, 15:47:27)


Surse. Nini Săpunaru ar fi fost acționar la o firmă urmărită penal de DNA – DIGI24 (Bleen, 15:38:58)


Vânzările de carte, în scădere. Ce lecturi preferă românii – DIGI24 (Bleen, 15:32:41)


Firma lui Nini Săpunaru, urmărită penal de DNA. Câte contracte a încheiat cu statul – RTV (Bleen, 15:27:14)


Ponta: Sunt dezamăgit de reacţia Preşedinţiei pentru Tokes, motivul invocat-un subterfugiu – RTV (Bleen, 15:21:23)


EXCLUSIV. Crin Antonescu: PNL nu coabitează, nici cu Traian Băsescu, nici cu DNA – Antena 3 (Bleen, 15:08:17)


Antonescu: Numirea la Transporturi nu va fi sub influenta presiunilor, PNL nu coabiteaza cu DNA – ziare.com (Bleen, 15:00:23)


Antonescu: Ce a spus Ponta de numirea la Transporturi ţine de portretul-robot al oricărui ministru – Mediafax (Bleen, 14:42:54)


SOME NSA EMPLOYEES SPIED ON THEIR LOVE INTERESTS – The Blaze (Bleen, 14:34:54)


Ce vor acești nobili, fără sceptru și cu titluri benigne? Ca legea să nu li se aplice și lor.  – Miron Damian, Facebook (Bleen, 14:21:33)


Most Expensive Home in the US: Copper Beech Farm, Connecticut – Freshome (Bleen, 02:44:06)


 

Facebook Comments

17 Comments Offtopice – 24 august 2013

  1. Louisy

    Bleen Un soi de labă-n cerc, aș zice. Ei se uită, ei se comentează între ei. Probabil key accounții de la Coca-Cola s-au dus să-și cumpere Ariel și ăia de la P&G, O.B.
    Eu, bunăoară, care mă consider privitor moderat spre avid de TV, m-a durut fix în cioabă de Cioabă.

    Reply
  2. Yeba

    Canadiana, domnule, încercam doar să scap de sentimentul de culpabilitate, mi se pare mereu că aragazul meu e curat, nu-i nevoie să-l curăț, oricum nu-mi vine nici o idee când îl curăț, toate părțile bucătăriei mele – idem, pot să trec direct la bere.

    Reply
  3. Bleen

    Ca să vedeți ce anvergură au jocurile de la Paradox. Am zis că fac o campanie Crusader Kings II + Europa Universalis IV cu Spania, de la 1 ianuarie 867 pînă la 31 decembrie 1820. Adică 954 de ani. Crusader Kings II din 867 pînă în 1444, apoi exportat și convertit salvarea în Europa Universalis IV, și continuat din 1444 pînă în 1820. Dacă fac ăștia posibil exportul și convertul salvărilor din Europa Universalis IV în Victoria II, ajung cu campania pînă în 1936. Sau dacă se forțează și fac și pentru Hearts of Iron III, ajung pînă în 1948. Sau chiar 1991, că am înțeles că în primăvara lui 2014 lansează un grand strategy și despre Războiul Rece. Joc de cîteva săptămîni (cu Regatul Asturiei, singura putere creștină din peninsula Iberică în 867, cînd era aproape toată ocupată de musulmani) și abia am ajuns în 922 (jocurile Paradox se joacă în real time, day by day, fiecare zi durează cîteva secunde, dar poți da și pauză sau pe repede înainte în momentele moarte, adică cînd totul e bine și frumos, adică destul de rar). În ritmul ăsta, termin campania prin 2027. Sau 2040, că pe 3 septembrie se lansează Total War: Rome 2, sau 2055, că pe 12 septembrie se lansează Arma 3 și mai mult de o oră în medie pe zi nu pot să joc, din lipsă de timp.

    Reply
  4. Bleen

    Cînd spălam wc-ul mi-a venit ideea discursului PNL anti DNA, anti sistem, pro penali. Întîmplare sau destin?
    Luni îl bag în articolul despre PNL.

    Reply
  5. TI

    Bleen PDL e cel mai rău lucru care s-a întîmplat dreptei în ultimii 23 de ani. 
    exagerezi, sunt atat de prosti si mediocri incat nici macar nu sunt primii in topul ticalosiei
    eu cred in continuare ca marea catastrofa a fost ca pnl-ul s-a dovedit cea mai abjecta adunatura, pd(l)-ul doar la topul cascadorii rasului ar avea sanse

    Reply
  6. Bleen

    Și una de la guru, care tocmai a terminat de curățat aragazul și o parte de bucătărie, dar mai e mult pînă departe, adică pînă la berile din frigider:
    Targetul PMP-ului sînt alegătorii/simpatizanții/militanții/membrii/liderii nemulțumiți ai PDL. Între iunie 2012 și decembrie 2012 PDL a pierdut 1 milion de voturi. Între 2008 și decembrie 2012 PDL a pierdut mai mult de 1 milion de voturi. în același timp, mulți care au votat ARD au votat în silă, de frica USL-ului, și fac parte dintre cei dezamăgiți de PDL.
    Măcar pentru început, acesta e targetul. PMP ar trebui să uite că pe scena politică mai sînt și alte partide decît PDL. PMP are un singur inamic politic deocamdată: PDL.
    Îmi spunea cineva că Mișcarea Populară ar fi trebuit să rămînă fundație și să se concentreze pe 2016, cînd, după transformarea în partid, ar candida la parlamentare.
    Nu e așa. În primul rînd, ce s-ar mai face intelectualitatea care vrea un loc la europarlamentare? Vă dați seama că ar fugi toți? Hm… persoana avea dreptate totuși. Uite, o idee bună ca să scapi de intelectuali: nu mai participi la europarlamentare. Și atunci va fi pustiu de intelectuali și justițiari în jurul tău.
    Revenind, e o eroare ca PMP să fi așteptat pînă în 2016. Nemulțumirea și dezamăgirea alegătorilor PDL e prezentă și nerăbdătoare, e rezultatul a ceea ce s-a întîmplat în 2012 și nu are timp de așteptat. Poate că după eșectul PDL la europarlamentare și prezidențiale ar fi crescut această nemulțumire. Însă ea ar fi dus și la căderea lui Blaga și a celor din jurul lui, și atunci PDL ar fi redevenit frecventabil pentru potențialii PMP-iști și s-ar fi revenit la vechiul PDL. Boală lungă, moarte sigură. Cultura PDL e cel mai rău lucru care s-a întîmplat dreptei în ultimii 23 de ani. PDL e cel mai rău lucru care s-a întîmplat dreptei în ultimii 23 de ani. Dreptei i se mai poate doar un lucru mai rău decît PDL: reînvierea PDL. De aceea, este vital ca Mișcarea Populară să se transforme în partid și să lupte la europarlamentare.
    Pe de altă parte, nimeni nu vrea fundații. FMP, fără PMP, se desființa în 3 luni. Lumea vrea partide, nu frecții.
    Strategia ”băgăm toți comunicate antiPonta pe care nu le citește nimeni ca să arătăm că sîntem de dreapta și facem opoziție” e o tîmpenie. Concurența pe ”cine atacă mai mult USL (în condițiile în care USL nu mai există)” e o tîmpenie imensă. Făcînd asta, PMP e doar o filială a PDL, la fel de neinspirată și fadă ca și partidul-mumă.
    E o tîmpenie pentru PMP, ca partid, nu și pentru liderii PMP, care sînt convinși de eșecul PMP și care acum au ajuns deja la strategiile individuale de exit. Care sînt prost orientate. Partidul viitorului nu e PDL, e PNL. Deci băeții ar trebui să facă pantofi pe la PNL, nu la PDL.
    Pentru Băsescu însă, eșecul PMP este finalul carierei politice.
    Mă întorc, că mai de lucru pînă la berile, ah alea!

    Reply
  7. Bleen

    Yeba Bleen 1998, cred. Regie. Cristina Pocora către mine și un coleg de cameră: Eu nu citesc ruși fiindcă nu-mi place beletristica și nici numele rusești.

    Reply
  8. Yeba

    Bleensunt niște criterii de bun simț, atât. Iar politicienii nu înțeleg ei mesaje simple și clare, tu le ceri să facă transformări (să spună și @Nea, așa se zice înmatematică), să deconstruiască metafore, de la o casă solidă la un program electoral solid. 
    Uite aici: 
    Răzvan D.: „….mizeriile declarate de Băsescu T. în legătură cu abdicarea Maiestății Sale Regele Mihai”. Tinel Gh.: „Să știți că declarațiile acelea m-au făcut curios, am citit actul de abdicare, dați-mi voie să citez.” 
    Răzvan D.: „Scurt, vă rog.” 
    Tinel Gh. citește o frază.  
    Pocora Cristina: „Faceți afirmații penale, sper că sunteți conștient.” 
    Tinel Gh. „Nu sunt. Mai departe.” 
    Pocora Cristina: „Faceți afirmații penale.” 
    Tinel Gh mai citește o frază și continuă: „Cum a fost posibil să semneze așa ceva?” 
    Răzvan D., Pocora Cristina: „Vă dați seama ce ticăloșii faceți?” „Faceți afirmații penale.” 
    TInel Gh. „Deci eu mă gândesc că putea întoarce foaia pe dos și să scrie „Eu, Mihai I, rege etc., abdic. Data și semnătura.” 
    Răzvan D., Pocora Cristina: „Vă dați seama ce ticăloșii faceți, ați învățat istoria după Roller?!” „Faceți afirmații penale.”

    Reply
  9. Bleen

    E despre alegerea casei pe plajă însă este valabil pentru alegerea oricărei case. Orice politician trebuie să-și noteze, toate astea sînt teme electorale:

    Get to know the way of the land and talk to the neighbors. 

    Is the house in a convenient location? 
    Is it easy to drive to from remote areas? 
    Is there an airport fairly nearby? 
    Are there hospitals and good medical facilities nearby? 
    How close is the nearest grocery store? 
    Can you run out for quick errands or will each trip cost you an hour’s worth of time round trip? 
    Are there shops? Museums?  Restaurants? Movie theaters? Is it important to you to have these things?

    Are there children nearby?  If you have children they’ll likely want friends to play with.

    Conversely, you’ll not want to live in an over-crowded area either, where, all around you party houses exist.  

    We’ll also discourage you from buying in remote, hard to get to locations. Firstly, remote areas are appealing to robbers and thieves, secondly they can be troublesome during emergencies and times of need. As with any home you decide to purchase, neighborhood is key.

    Sursa: Freshome

    Reply
  10. Yeba

    Weekendul asta trebuia sa aibă loc balul de la Constanța, cu ședință festivă, cu lansare etc. Acuma joacă scrabble în vizuină ca să le iasă și lor un nume plauzibil. Ți se rupe inima de cum le fac lor agenda o baschetbalistă și un chior, (citat din vecina de la Yeberley Mansion): „ care sunt de o răutate fantastică”

    Reply
  11. Bleen

    Pentru toți scîrbiții de Cioabă la teve:
    Mai țineți minte să fi comentat așa, minut cu minut, să fi scris cîte 25 de postări pe oră despre ce e la televiziune, așa cum ați făcut-o zilele astea? Ei bine, d-aia bagă Cioabă la teve, că oamenii ăia trebuie să-și întrețină familiile și să-și plătească facturile, adică au nevoie de bani, adică de publicitate, adică de audiență. Și au avut-o. Dovadă nebunia de pe Facebook și chiar din presa scrisă. Cînd toată lumea pe rețelele sociale vorbește despre emisiunile tale, cînd intelectualii și jurnaliștii îți dedică editoriale înseamnă că ai reușit să le stîrnești interesul. A, că ei fac pe deștepții și strîmbă din nas în timp ce stau cu ochii lipiți de televizor și îți bagă bani în buzunar prin intermediul reclamelor, e altceva. Prostul trebuie să se creadă deștept și cult în timp ce îl prostești.

    Reply
  12. Bleen

    Băsescu, Antonescu, PNL, PMP, PDL, toți reacționează la ce zice Ponta. Timp de săptămînă toți aceștia i-au răspuns, ca la școală, lui Ponta.

    Reply
  13. Canadiana

    Another moron in care aveam sperante pentru 2016. Rand Paul, speranta dreptei americane, vrea sa taie ajutorul dat de americani Egiptului pentru inabusirea protestelor pro-Muslim Brotherhood. Sa ne amintim ca Muslim Brother hood au ucis cu buna stiinta copti (egipteni crestini) si vreo 90 de preoti crestini. Microbul islamului s-a luat si la republicanul Rand Paul, cu alte cuvinte.
    http://www.newsmax.com/Newsfront/paul-cut-egypt-aid/2013/08/23/id/521967

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *