Offtopice – 26 iulie 2013

foto: moldoveni

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.

Lecţia de gramatică devenită viral pe Facebook a fost „scrisă şi predată” de GQ România – Gândul (Bleen, 14:58:39)


Scoaterea justiției de sub urmărire politică – Miron Damian, Contributors (Bleen, 14:52:10)


Traian Băsescu: Victor Ponta să nominalizeze cele trei contracte care au primit avizul CSAT. Ponta: „Lăsaţi-l pe Băsescu că e la plajă sau la Cireşica!” – EVZ (Bleen)


Băsescu: CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după licitaţie. Ponta să nominalizeze cele trei contracte despre care spune că au primit aviz – Gândul (Bleen, 13:56:58)


Facebook Comments

9 Comments Offtopice – 26 iulie 2013

 1. List

  Chestiunea cu Antena 3 ține de simțul realității. Tu și unul de la Antenă stați în fața unui cub de piatră. Tu vezi un cub de piatră, cel de la Antenă vede un extraterestru gata să-l atace. Asta spune el. Problema e dacă el și cel care-l ascultă cred în povestea cu extraterestrul? Cum mie mi se pare extrem de dificil să te aberezi încontinuu, tind să cred că efectiv ateniştii, realizatori și spectatori cred. Iar când realizatorilor li se pare dificil să creadă, se duc și mai mai pictează ei acolo niște urechi verzi și nasuri alungite. Apoi, se sperie, arată cu degetul și urlă ca din gură de șarpe, dușmanul e aproape, atacul e iminent. Tu vezi în continuare un cub de piatră. De mirare, de duci, încerci cu mâna, dai cu metrul, un cub, nimic altceva. 
  Desigur, adesea lumea nu caută nici realitatea, nici adevărul. Niște chestii care nu ajută la nimic. E mai frumos să crezi în balaurii imaginari. Viață e făcută și din iluzii și din speranțe, nu doar din realitate brută. Dar viața trebuie întemeiată pe adevăr. Viața și adevărul merg împreună, asta dacă vrei ca viața ta nu doar să fie, dar să fie și adevărată. În cazul ateniştilor, iluzia a devenit patologică, perversă.
  Totuși, spectacolul atâtor oameni care adunați laolaltă se tem de un dușman inexistent, vorbesc de lucruri ireale, zi de zi trunchiază ceea ce e normal e neliniștitor. Te uiți și nu-ți vine să crezi. Touşi e un miracol cum omul ăla bea apă, merge pe scări, deschide ușa, mănâncă la timpul potrivit, doarme cât trebuie, conduce mașina, iar dacă o conduce, respectă regulile de circulație, adică e adaptat la realitate. Totul până deschide gura și-ți vorbește de omuleții verzi. 
  Anteniştii, prin mijloace numai de ei știute au învins rațiunea. Am bănuiala că patronul lor știe bine care e realitatea cubului de piatră, știe ce a făcut, dar slugile lui nu-și pot permite asta. Slugile sunt nevoite să creadă.

  Reply
  1. DanCanada

   ListBineinteles, da’ ia goagaluieste Antena 3 Wiki. Ai sa vezi ca-s chipurile „Specialişti în ştiri”. Pai asta e un bullshit. CNA ar trebui sa le zica: „retrageti sloganul asta, daca nu, n-aveti voie sa mai emiteti”. Specialists in News my foot.

   Reply
   1. Gramofonu

    Am un mail-reclama in spam, cu subject: „Noi asezam intimitatea dumneavoastra pe primul loc”. Sender este „Sistem de detectie camere si microfoane”
    Dupa acest preambul, fac o preluare de pe wiki despre a3: 
    << Într-un articol din Ziare.com, președintele PNL, Crin Antonescu face afirmația cum că jurnaliștii de la Antena 3 „sunt oameni serioși” >> 
    (cu virgulele lor cu tot…sau fara, dupa caz)

    Reply
  2. Yeba

   List  și mai e o chestie. M-am uitat pe câteva CV-uri, pornind de la evidența că toate comentariile Stoiceascăi sunt excepțional de proaste, ca să folosesc golănia Ciuvică-Medelin, de unde și bănuiala că ea însăși nu-i departe. Școală puținăăă. Deci fătucele și golănașii ăștia sunt uluiți de ce li se întâmplă și pe plan financiar. 
   În veci n-au visat că pot să câștige atâta, nici cu muncă, nici fără, fiindcă n-au ei conexiunile din Cooperație ale lui Van Gele, ar fi fost un vis din categoria „am 1.50 și sper să devin Miss Venezuela”. Ei, imaginează-ți că li s-a îndeplinit visul.

   Reply
 2. DanCanada

  Multi zic ca sa se intrerupa A3 etc. Am si eu niste intrebari: cum e inregistrat A3 oficial sa functioneze? Drept canal de „stiri”? Ca daca e chipurile de stiri/actualitate, CNA ar trebui sa le zica „Nu tata, voi nu sinteti de stiri, tre’ sa inchideti si redeschideti ca altceva”. Plus, ar trebui niste disclaimers clare pe ecran si pe audio la inceputul fiecarui gunoi de-al lor. Ceva de genul „urmatoarea emisiune NU e de stiri/actualitate, e doar de comentarii care sint doar punctul nostru subiectiv de vedere”. Ori ce zic eu e wishful thinking?

  Reply
  1. Yeba

   DanCanada, Disclaimer are/avea unul dintre nemernici (acum e în concediu sau concediu prelungit înainte de a fi reciclat la altă tv), la una din emisiunile de seară; preciza de fiecare dată în promo și în deschiderea emisiunii că știe că e subiectiv și că ăsta e dreptul lui, emisiunea însăși numindu-se Subiectiv. Tipul care i-a pus lui Băsescu filmulețul trucat, cănd l-a avut invitat în studio, pe când lucra la Realitatea. 
   Dar era emisiunea cea mai delirantă, se făcea un tour de table pe întrebări fixe de tipul „femeia din imagine este procuroare, a fost impusă șefa CSM. Ce părere aveți despre cum e pieptănată? Sau nu, mai întâi vă-ntreb dacă e pieptănată. Vi se pare că are discernământ?” Dacă invitatul încerca să-și decline competența, cu voce slabă dar cât să se audă la casierie că a participat activ, era adus pe făgaș cu o ușoară generalizare. „Nu moda mă interesează, ci discernământul celor care ne conduc, or, ăsta se poate constata în multe feluri.”  
   Imaginează-ți că există public pentru așa ceva, luni-vineri, 50 de minute.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *