Offtopice – 30 mai 2013

Începînd de săptămîna asta, Barbu Mateescu va scrie cîte un articol săptămînal pe Blogary.

Feedul de autor al lui Barbu Mateescu.

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic. O să punem și o melodie offtopică sau un filmuleț offtopic, ca să nu vă plictisiți în timp ce comentați offtopic.

Rome Total War

Rome: Total War (often abbreviated to RTW or Rome) is a PC strategy game developed by The Creative Assembly and released on 22 September 2004 by Activision. The Mac OS X version of the game was released on 5 February 2010 by Feral Interactive. The game is the third title in The Creative Assembly’s Total War series.

The game’s main campaign is set during the rule of the late Roman Republic and early Roman Empire (270 BC – AD 14), with the player assuming control of one of three Roman families; other factions are playable outside the main campaign. Gameplay consists of real-time tactical battles framed within a turn-based strategic campaign, taking place across EuropeNorth Africa and the Near East. On the large strategic scale, players spend each turn managing diplomacy, developing infrastructure, moving armies, and managing the population’s growth and orderliness through taxes and gladiatorial games, among other tasks. On the smaller scale, real-time battles against enemy armies take place within or between cities, with the player commanding forces which can contain thousands of individual soldiers.

Rome: Total War was released to critical acclaim, and has been well received by gamers, going on to generate a persistent and loyal modding fanbase. It is widely regarded to be among the greatest strategy video games of all time.

(WIKIPEDIA)

Reviews (METACRITIC 92/100): IGN 94/100, GAMESPOT 91/100, GAMESPY 90/100, PC GAMER 92/100, EUROGAMER 90/100, ARMCHAIR GENERAL

AMAZON via LIBERTAS & TL STORE (CD)

STEAM (digital download)

WIKITOTALWAR

Facebook Comments

66 Comments Offtopice – 30 mai 2013

  1. Yeba

    Mă simt ca salariatul american, care, conform mitului,  nu-și ia concediu mai mult de două săptămâni pe an pentru ca munca lui să nu-i fie discret preluată de colegi și să nu i se mai simtă lipsa. Am lipsit și țuști! pe A3.
    Îmi rămâne să organizez traininguri de perfecționare, în Insulele Azore. Lecția 1, bonus, pe net: a) nu vă lăsați seduși complet de Dana Grecu, Răzvan Zamfir (chel bărbos) merită și el: „DNA se face vinovată de înșelăciune. L-a ridicat pe Alexandrescu ca martor și l-a reținut ca învinuit.”  
    b) nu-l neglijați pe Răzvan Dumitrescu (ăla sadic, care îi pune pe simbriași să comenteze live caricaturi oligofrene): „Ponta a dat lista de salarii false ca să acopere cu acest scandal scandalul arestării directorului nostru.”

    Reply
  2. Florina

    Carevasăzică Felix a făcut tot ceea ce a putut ca să scape de un dictator şi, în schimb, s-a trezit cu doi. Ei, asta da, vorba lui Muşatescu, splendidă catastrofă.

    Reply
  3. Bleen

    Mi-a venit o idee. Care este principala problemă pe care Constituția trebuie s-o rezolve? O scriu acia, să n-o uit. Dictatură vs responsabilitate diluată. Fug înapoi la spălat vase acuma.

    Reply
  4. Gramofonu

    Ce-a mai fatat mintea psd-ului: bone la tot cartierul.
    Eu vreau pantofar, se poate? si carator de umbrela.

    Reply
  5. Bleen

    Ce mă șochează e tăcerea totală a justițiarilor. E vorba de justiție, cea mai importantă temă, e vorba de DNA, de corupție…. Nimica. Tăcere totală.

    Reply
  6. Rheia

    Mamă, ce fulgeră în București! Oare nu cască Dana Grecu nițel mai tare gura, s-o trăznească în dinții ei de fier?

    Reply
  7. Bleen

    Am și eu o teorie pe care o văd în pleoape. De ce Kovesi a arestat șeful antenelor tocmai acum, cînd Mișcarea Populară s-a apucat să strîngă semnături pentru a înființa partidul? E clar. Koabitacii vor să cîștige simpatia poporului justițiar și apoi să-i ia semnăturile. Așa că Băsescu și Ponta s-au întîlnit cu Kovesi și cu restul Mafiei Koabitace și au pus la cale arestarea șefului Antenelor. Dacă mîine se apucă Ponta de strîns semnături, parcă văd că Kovesi îl arestează pe Blaga. Da’ chiar! Ponta nu se apucă de strîns semnături?

    Reply
    1. DanCanada

      BleenCîteva erori de ţipar, se scrie „Așa Kă Băsescu”, „parcă văd Kă Kovesi”.

      Reply
  8. Bleen

    Ia uite, au și ei justițiarii lor.

    OFICIAL de AZI suntem in DICTATURA.Se incearca anihilarea si discreditarea principalului opozant al SHUSTEI COABITARII trustul Intact prin mijloace securistoide de cea mai joasa spetza a la Koveshi cu NASHU-n SUFLET.Maine va urma anihilarea ONLINE si OFFLINE a tuturor care latra impotriva COABITARII.Ponta e un AVORTON COMPLEXAT dornic de putere care e mai fiara decat Basescu cu care s-a inteles ca la anul sa schimbe puterea.Ar fi bine sa se continue ce s-a inceput in iarna trecuta in Piatza Universitatii.Am fost vanduti pe doi lei de catre Pontanacul care ne vrea CIANURATI si CUTREMURATI de GAZE de sist.INTACT este etalonul JURNALISMULUI CORECT si ECHIDISTANT pentru ca in loc sa devina LAUDATOR al PUTERII a devenit CRITICUL cel mai FERVENT pentru ca o putere nou instalata trebuie criticata cand greseste si nu laudata.
    Constat ca ne-am intors ca in SITUATIA de dinainte de `89 anume o DICTATURA dictata de Interesele UNiunii Sovietice Europene si sustinuta de MONSTRU MILITARIST de peste OCEAN.Ponta este Ceausescu DOI sau Dej.Urmeaza VREMURI GRELE de SECURISM feroce.

    Reply
    1. Florina

      Bleen Aha, e bine, Kovesi avansează, nu e numai mafioată, pe stilul „alor noştri”, foloseşte şi mijloace securistoide, pe stilul alor lor.

      Reply
  9. Bleen

    Am dat acum pe Antena 3. Dana Grecu urla la mine: ”E inadmisibil, domnule prim ministru Ponta! Este inadmisibil!” M-am speriat. Bine că nu mă cheamă domnule prim ministru Ponta.

    Reply
    1. Florina

      Bleen
      Este îngrozitor, este îngrozitor! Vă daţi seama că ne pot lua pe toţi? Dacă nu mai iese Dragomir de acolo? Este incredibil, este incredibil! Parcă ar fi guvernul Boc la putere! Înfricoşător, chiar înfricoşător! Cică vremuri noi… Of, Doamne!
      Antena 3. În aşteptarea reacţiilor de la instituţiile internaţionale. =))))))))))))))))

      Reply
        1. lastnightmusic

          Bad Ass Tweety – Suveran Pontif și Om de Știință lastnightmusic  
          daca intrai  pe blogul meu de muzica   aflai  mai repede  🙂   Grozav  le-a luat caimacul   rusilor peste nas in plin razboi rece.

          Reply
  10. Florina

    Pentru toţi contestatarii, de la dezamăgiţi şi pînă la isterici, asta este miza coabitării. Aderarea la Schengen şi la zona euro. Nu le face pentru el însuşi, nu-şi salvează pielea, cum au spus unii, nu pleacă cu ele în buzunar acasă de la Cotroceni. Sînt ţinte de îndeplinit pentru ţară, nu mai comparaţi cu aranjamentele meschine ale unora şi ale altora pentru funcţii şi bani.

    http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-spera-sa-fim-primiti-in-schengen-in-decembrie-anul-acesta-apoi-in-zona-euro-1238318

    Reply
      1. Florina

        Yeba
        Eu zic care sînt mizele lui Băsescu, Ponta a spus – articolul din linkul tău este din 26 februarie – şi mai poate să spună prostii, ce spune el nu schimbă, însă, ţintele preşedintelui.

        Reply
        1. Yeba

          Pfff… glumeam. De fapt e din contra, dacă spune Ponta aşa, precis e invers, adică sigur astea sunt ţintele. Şi nu le-a declarat acum prima orară, dar lumea uită, se mai pierde pe drum, îşi dă seama că ştia ea, lumea, un drum mai scurt…

          Reply
  11. DanCanada

    În sfârşit ceva mai ca lumea de la AnnCoulter (un fel de Andreea Pora de America):
    „Liberals get a kick out of accusing their opponents of what they
    themselves are guilty of. But this may be the most audacious
    reverse-guilt play yet. For objecting to the importation of primitive,
    violent, child-rape-forgiving bigots, the opponents of mass immigration
    are accused of bigotry.”
    http://townhall.com/columnists/anncoulter/2013/05/29/send-us-your-violent-bigots-yearning-to-butcher-our-citizens-n1608962/page/full

    Reply
    1. Yeba

      DanCanada mi-ar plăcea să ştiu cum argumentează apostolii imigrării în masă necesitatea / utilitatea/ raţiunea fenomenului.

      Reply
        1. Yeba

          Canadiana ??? Nasol. Ce Poate taxele din 2558. Eu zic că şi dacă eşti complet liniar în gândire, tâmpit cum ar veni, îţi dai seama că – în ritmul ăsta – abia atunci populaţia va fi omogenizată în suficientă măsură ca să parcurgă în proporţie de masă traseul formare-angajare-venituri-plată-taxe, până atunci: asistenţă socială, asistenţă medicală, asistenţă medicală victimelor, despăgubiri, locuinţe sociale, cămine de zi în chip de şcoli, poliţie, climat infracţional.

          Dacă nu eşti realmente complet tâmpit, îţi dai seama că acumulările cantitative duc la schimbări calitative 🙂 şi este exclus ca sistemul să rămână stabil şi ca taxele să mai aibe vreun sens mult înainte de 2558. Poate îmi scapă mie ceva.

          Reply
        2. DanCanada

          Yeba Canadiana Are Mark Steyn o carte pe tema asta „America Alone” e faina. Referitor la legile timpite ale Vestului vs natalitate, un imam turc a spus acu’ vreo zece ani: „Burtile femeilor noastre si cu legile voastre ne vor ajuta sa cucerim lumea!” Vorbea cu un ambasador olandez.

          Reply
      1. DanCanada

        Yeba DanCanada  Un emigrant mai degraba voteaza cu Stinga (Democrati in State, Liberali in Canada). Chiar este o discutie in State: in loc sa fie numiti „illegal aliens” ar trebui sa fie numiti mai caldut – „undocumented workers”. Dreapta ii numeste „undocumented democrat voters” 🙂

        Reply
        1. Canadiana

          DanCanada Cota de primire a emigrantilor in Canada a ramas constanta sub toate guvernele (Liberal si Conservator): 250, 000/an. 
          Ideea guv. canadian este ca le trebuie emigranti pentru a avea cine sa plateasca taxele (amintesc: Canada are un guvern supradimenisonat, pe 3 nivele) si pensiile. Declinul natalitatii in Canada si rata imbatranirii sunt la cote alarmante. Cel putin asa zic statisticile comandate din banii de la …guvern. 🙂

          Reply
        2. Gramofonu

          Canadiana DanCanada Ideea e simpla: iei oameni gata formati (educatie, sanatate, alocatii copii), fix pe domeniile unde e nevoie, si-i bagi direct in productie, ca sa aiba cine contribui la sistemul de pensii al unei populatii imbatrinite.

          Reply
        3. Yeba

          Gramofonu, e simpla de tot. Iei oameni gata formati in universitatile Cecenia/Gabon/Zair/Nigeria/Maroc/Fasia Gaza/Pakistan (educatie,…) fix, dar fix pe domeniile… si-i bagi direct in laboratoarele/uzinele nucleare/rafinariile/caminele de batrani/fabricile de medicamente etc unde e nevoie, in conditiile in care in Nigeria nu putea functiona megarafinaria de 10 miliarde de dolari, cado, ca nu gasea personal, omenetul nu internaliza conceptul ca trebuie sa se duca la lucru la ore fixe SI in toate zilele. In schimb, ancestralul instinct de perpetuare a speciei functíona fara gres.

          Reply
  12. Bleen

    Blogary, editoriale din mai 2013:http://www.blogary.ro/editorial/cvorumul-anticorp-impotriva-dictaturii-si-populismului-plebiscitar/ (29 mai)http://www.blogary.ro/editorial/despre-unitatea-dreptei/ (29 mai)http://www.blogary.ro/editorial/puterea-politica-se-muta-de-la-presedinte-la-partidele-mici-au-decis-partidele-mari/ (28 mai)http://www.blogary.ro/editorial/imigrantii-care-poarta-in-bagaje-ura-pentru-libertate/ (27 mai)http://www.blogary.ro/editorial/nu-exista-pret-de-producator/ (26 mai)http://www.blogary.ro/editorial/daca-justitiarii-il-scuza-pe-morar-ca-n-a-infirmat-un-nup-din-principiu-si-respect-pentru-independenta-procurorilor-de-ce-ii-cer-acum-lui-nitu-sa-incalce-independenta-procurorilor/ (24 mai)http://www.blogary.ro/editorial/mecenat-versus-etatism/ (24 mai)http://www.blogary.ro/editorial/romania-viitoare-mai-mica-mai-mare-una-mai-multe-sau-altceva/ (22 mai)http://www.blogary.ro/editorial/morar-moralitatea-si-nup-ul-lui-ponta/ (22 mai)http://www.blogary.ro/editorial/coabitarea-basescu-ponta-ar-putea-insemna-isarescu-presedinte/ (20 mai)http://www.blogary.ro/editorial/predictii-despre-europarlamentare-va-candida-macovei-pe-listele-pdl/ (16 mai)http://www.blogary.ro/editorial/despre-decoratii-familii-si-familii-de-cuvinte/ (14 mai)http://www.blogary.ro/editorial/doctrina-nationala/ (13 mai)http://www.blogary.ro/editorial/controleaza-basescu-justitia/ (10 mai)http://www.blogary.ro/editorial/campaniile-mediatice-organizate-de-servicii-straine-sint-sau-nu-vulnerabilitati-ale-sigurantei-nationale/ (10 mai)http://www.blogary.ro/editorial/cand-oamenii-de-dreapta-habar-nu-au-ce-spun-miza-reala/ (9 mai)http://www.blogary.ro/editorial/daca-basescu-si-ar-da-demisia-miine/ (8 mai)http://www.blogary.ro/editorial/marea-victorie-a-stingii/ (7 mai)http://www.blogary.ro/editorial/cum-poate-oferi-politica-bani-si-cariera-astfel-incit-sa-fie-atractiva-pentru-oamenii-de-calitate/ (4 mai)http://www.blogary.ro/editorial/statul-maximal-redistribuirea-avutiei-si-revolutia-culturala-motivatii-si-costuri/ (2 mai)

    Reply
      1. Yeba

        Canadiana, dar şi comentatorii săritori, oameni cumsecade, ţi-aduc la uşă găleata de adrenalină.

        Reply
  13. geronimo

    OstapB Altfel spus, Monica Macovei e buna pe post de măciucă in si pe stanga si pe dreapta. Insa nu e buna când candidează la șefia-PDL. Acolo nu mai e de năsucul ei (cu cele 200 de voturi)

    Reply
  14. Rheia

    Cică îl umflară pe Sorin Alexandrescu de la Antena 1. Procurorii DNA. Pentru evaziune și șantaj. Zice Ionuț Popescu pe FB. Ete de ce deschid eu FB-ul la birou.

    Reply
    1. geronimo

      Bleen     Formidabil! 
      Europa se încăpățânează sa se sinucidă cu ajutorul socialismului-SOFT, asistențial. Săracu  de mine, si eu, care credeam ca europenii vestici  vor realiza in final care e sursa discretă a acestei invazii cronice, si mai ales nenaturale.. Mno, Bleen, mi-ai stricat ziua. Nu ma mai joc!
      „The future is scary
      It smells like the ocean” (Zappa)

      Reply
  15. Bleen

    Blaga, șeful Al Qaedahttp://www.ziare.com/international/terorism/terorist-luat-la-rost-de-al-qaida-nu-vii-la-sedinte-n-ai-comis-atentate-spectaculoase-1238068

    Reply
    1. geronimo

      Bleen „Belmoktar este făcut cu ou si cu oțet pentru ca nu răspunde la telefon, nu isi declara cheltuielile si nu vine la întâlnirile importante”.  „gruparea ii reproșează ca nu a comis niciun atentat spectaculos”.. Vedeti? la noi e invers: Crizel e in stand by, mai vrea puciuri si atentate anticonstitutionale, insa a obosit.. gruparea..

      Reply
        1. geronimo

          Florina :)) e surmenat de grija constituțiunii. Mai ales, suprasolicitat de grija „castrării” viitorului președinte. Va fi altul, nu el. Si asta ii ocupa tot timpul..

          Reply
  16. geronimo

    Stafia lui Base bântuie prin „europa” lui Crizel
    „Zâcă  cine ce va zâce”, da` rău am mai ajuns cu Căcărău meșter-șef peste șantierul constituțional..   Vraiște, chiul de la adevaratele îndatoriri si sabotaj programatic! 
    Pe de-o parte, din plisc – că gura nu-l doare!-, recunoaște ca poporului ii place sa-si aleagă in mod direct președintele, dar pe de altă parte i-ar lega alesul de mâini si de picioare. Si cu căluș in gură, dacă se poate.  Dupa Total War-ul cu Base, toată uselimea se vrea protejata pe viitor de alte ingerinte dinspre popor, dinspre un alt posibil Basescu. Profilaxie apotropaică, nu îmbunatățirea Constitutiei, se cheamă ceea ce fac superstițiosii ăștia.
    Dupa cum remarca si Yeba undeva: președinte ales direct de către popor si republica parlamentară (semiprezidențială, cu o juma` de gura). Pai, cum vine asta?

    Reply
    1. adina

      Florina el vrea 9 de la Presedinte, 9 de la Senat si 9 de la Camera. Care e algoritmul prin care a ajuns la numarul magic 9 ? Ce are sistemul 3-3-3 ? Plus: ideea e sa fie platiti daca participa la sedinta sau nu. Aiurea ! Pai un judecator munceste numai in timp ce sta in sedinta de judecata ? Sau mai citeste si el un cod, mai deschide o carte de drept, declaratiile martorilor, rapoartele anchetelor trimise de parchete, etc. ? 
      Ce nu-mi explic eu e cum a reusit omul asta sa dea impresia de inteligenta si gandire limpede atata timp.

      Reply
  17. ciuciul

    Offtopic deci la subiect. Aseara era un penelist la Turcescu care-i dadea inainte ca rahatul nu e rahat ci e apa de gura. Turcescu-i zicea ca a fost lovitura de stat. Pe Google sunt ceva rezultate cand cauti „lovitura de stat 2012 romania”, Blogary- articol Ionut Dumitrescu-7 iulie – e in top. Oare scrie cineva o carte despre desfasurarea evenimentelor? Eu nu ma pricep la scris  dar cand un idiot spune ca Romania n-a patit nimic si ca (de exemplu) ministrul de externe a facut o treaba buna mi-ar place sa ii spun sa deschida la pagina 45 si sa citeasca ce zicea Corlatean in perioada aia – azi vad ca e din ce in ce mai spalat de pete, lumea uita ca a fost unul dintre principalii guristi si faptasi. Si lumea uita ca principalii guristi au fost instantaneu rasplatiti cu posturi (Pop, Marga, Banicioiu,Mihalache, etc). Sova-un dubios spalat la muzeul holocaustului-Neamtule Fascistule :-), Copy-Paste-Mickey-Pisic, mono-Socrul, Famiglia toata, Plumb cum manca la Brux despre platile catre Ro in ian12 cu tipul de la stat, asistentul de la Stefan Gheorghiu, toate maruntishurile astea se uita si e pacat ca sunt sanse mari sa fie repetate de aceeasi sau de catre altii. Daca-s arhivate intr-un tom ar fi usor de citit si citat. Cand ar apare Pop in public si mi-ar spune ca e OK  raportul MCV din 2013 i-as spune sa se duca la pagina 23 sa citeasca despre cum a tras de heblu la plagiat si a tot ramas ministru de atunci. Dar la pagina 23, nota de subsol legata de „heblu” sa mentioneze articolele din ziarele interne si externe si emisiunile de stiri care l-au pomenit.

    Reply
  18. geronimo

    (Blaga-Macovei, si orientarea spre cariera „muzicala”)
    Bleen -Blogary, THE CENTRAL SCRUTINIZER (I warn you, Monica) :
    „This is the CENTRAL SCRUTINIZER…it is my responsibility to enforce all the laws that haven’t been passed yet. It is also my responsibility to alert each and every one of you to the potential consequences of various ordinary everyday activities you might beperforming which could eventually lead to The Death Penalty (or affect your parents’credit rating)”…
    http://www.youtube.com/watch?v=ljnT49jU9vM&list=PLxTqjEQEyYsKxcqhd61MlLPGv5tHneJ9w

    Reply
  19. Bleen

    Să cumpere și politicienii noștri toată seria. Apoi să citească Clausewitz, Sun Tzu, Vegetius și Machiavelli. Cel puțin.

    Reply
    1. BarbuMateescu

      Bleen Heh:
      Traian Băsescus
      General-Jucător (+1 când atacă)
      „V-am ciuruitus!” (+1 când este în inferioritate numerică)
      Excepţie fericită (singurul personaj de dreapta care are inteligenţă strategică mai mare de 0)

      Vasiles Blagas
      „De ce să nu negociem cu teutonii?” (-1 încredere)
      Bunus Organizatorus (-1 milion de soldaţi la fiecare bătălie)

      Victorus Pontas
      Pesedistus (-8000 încredere din partea tuturor cu excepţia plebeilor)
      Plagiator (-80 000 încredere din partea tuturor cu excepţia plebeilor)
      Firmă de comunicare siriană (+3 încredere din partea plebeilor)

      TRU
      Nas fin (+20% şanse de a prinde o sinecură în Senat)
      „Mă arunc de pe vilă!” (+1 vizibilitate)

      Crinus Antoniu
      Antenas Felix (+2 vizibilitate)
      Lovitură de stat ratată (toate atributele reduse cu 50%)

      Radus Măzares
      Garderobă variată (+1 vizibilitate)
      Port la mare (+500 dinari în fiecare tur)
      Interese personale (relaţia cu Victorus Pontas se degradează cu un punct pe zi)

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *