Monica Macovei ar fi batut palma cu Vasile Blaga pentru un loc la europarlamentare

Zice Sabin Orcan, zice pesurse.ro, zice Monitorul de Cluj. Adică trei surse. Zvonurile circulau de cîteva săptămîni (am și zis-o ca predicție, dar adevărul e că aveam informații). Dar tot îmi păstrez o rezervă. Să sperăm că sînt numai zvonuri și că vom auzi o dezmințire.

Ce face Macovei în PDL? Cînd erau acolo Baconschi, Papahagi, Voinescu, Funeriu, Cristi Preda și Paleologu se mai afișa cu ei, mai puneau de o revoluție, o reformă, ceva. Era totuși un grup. Cum o fi s-o vezi pe Macovei în campanie, prezentîndu-l pe TRU sau făcînd hore cu Gigi Chiru și Cantaragiu pe omul copt și pomul bun? Cum o fi s-o vezi pe Macovei zîmbînd larg făcîndu-i intrarea pe scenă lui Vasile Blaga în delirul sălii? ”Și acuuuum…..pe scenăăăăă…va urca Vasileeeee….. Blagaaaaa! Un pedelist sută la sutăăăăă! Un bărbat sub a cărui talpă crește iarbaaaa! Tatăl Nostruuuu!”

TRAHANACHE (cătră Caţavencu, care a coborât spre el şi TIPĂTESCU) : Şi aşa zi, ai? d-ai noştri, stimabile? bravos! mă bucur.

CAŢAVENCU: Venerabile neică Zahario! în împrejurări ca acestea (mişcat) micile pasiuni trebuie să dispară.

TRAHANACHE: Ei, aici mi-ai plăcut! bravos! să trăieşti!

CAŢAVENCU: În sănătatea venerabilului şi imparţialului nostru prezident, TRAHANACHE! (urale şi ciocniri)

(ZOE vede pe Cetăţeanul TURMENTAT în grămadă, ia un pahar şi merge de i-l oferă)

CETĂŢEANUL: În sănătatea coanii Joiţichii! că e (sughite) damă bună! (ciocneşte cu ea: ea-i strânge mâna din toată inima. Urale, ciocniri.)

CAŢAVENCU (lui TIPĂTESCU încet): Să mă ierţi şi să mă iubeşti! (expansiv) pentru că toţi ne iubim ţara, toţi suntem români!… mai mult, sau mai puţin oneşti! (TIPĂTESCUrâde.) În sănătatea iubitului nostru prefect! Să trăiască pentru fericirea judeţului nostru! (urale, ciocniri)

TRAHANACHE (luând un pahar şi trecând în mijloc foarte vesel): Ei, aveţi puţintică răbdare!… Nu cunosc prefect eu! eu n-am prefect! eu am prietin! În sănătatea lui Fănică! Să trăiască pentru fericirea prietinilor lui! (sărută pe Fănică, apoi pe ZOE. Fănică sărută mâna Zoii.)

(Urale. DANDANACHE între alegători, cu FARFURIDI şi BRÂNZOVENESCU, le povesteşte încet, făcând gestul cu clopoţeii; la dreapta, în fund, PRISTANDA, CetăţeanulTURMENTAT, muzica şi lume. În stânga ZOETIPĂTESCUTRAHANACHE cu alţi alegători. În mijloc Caţavencu)

CAŢAVENCU (foarte ameţit, împleticindu-se-n limbă, dar tot îngrăşându-şi silabele) : Fraţilor! (toţi se-ntorc şi-l ascultă) După lupte seculare, care au durat aproape treizeci de ani, iată visul nostru realizat! Ce eram acuma câtva timp înainte de Crimeea? Am luptat şi am progresat: ieri obscuritate, azi lumină! ieri bigotismul, azi liber-pansismul! ieri întristarea, azi veselia!… Iată avantajele progresului! Iată binefacerile unui sistem constituţional!

PRISTANDA: Curat constituţional! Muzica! Muzica!

(Muzica atacă marşul cu mult brio. Urale tunătoare. Grupurile se mişcă. Toată lumea se sărută, gravitând în jurul lui Caţavencu şi lui DANDANACHE, care se strâng în braţe, în mijloc. DANDANACHE face gestul cu clopoţeii. ZOE şi TIPĂTESCU contemplă de la o parte mişcarea. Cortina cade repede asupra tabloului)

CORTINA

Facebook Comments

27 Comments Monica Macovei ar fi batut palma cu Vasile Blaga pentru un loc la europarlamentare

 1. razvanpasq

  Nu cred ca aveti dreptate colegi comentatori. 
  Basescu s-a descotorosit de ea in cel mai sinistru mod, a sustinut-o pe Udrea crezand ca isi recastiga partidul, dar a renuntat la principii. E si normal sa se simta tradata si sa-si vada de cariera europeana. Daca ar fi cineva sa o propuna, ar fi un bun comisar european, dar nu e nimeni.

  Reply
  1. Bleen

   razvanpasq Mă enervezi și mă faci să dau pe goarnă chestii confidențiale. Din momentul în care Macovei și-a anunțat candidatura Băsescu nu și-a mai declarat susținerea pentru Elena Udrea. Asta nu e chestie confidențială. Udrea controlează în jur de 40% din PDL și nu la ordinul lui Băsescu. Sînt rețelele ei construite cît timp a fost în PDL și cît timp a fost ministru. Dar nici astea nu-s informații confidențiale. Macovei o urăște pe Udrea. Nici asta nu e confidențial. Confidențiale sînt altele. Dar o să iasă la suprafață încet încet. 
   Eu personal nu-s iubitor de mituri și statui și nu pot decît să mă bucur cînd se prăbușesc în noroi.

   Reply
  2. Rosu

   razvanpasq  
   Da, asa e bine… Da-o-n ma-sa de natiune si de politica de stat, ca noi suntem oameni cu orgoliu, nu ne tragem de curele cu cine nu miroase a flori de vara… 
   Ba sa imi fie cu iertare, pentru un scop superior cum sunt valorile adevarate se face pod peste orgolii si vanitati si se cauta un contract bazat pe obiective comune si pe pragmatism. Nu e necesar sa fie in termeni de „Sarumana, Moni! – Te pup, Traiane!”, e bine si „buna ziua” si atat.
   Judecand pedelistic (pe oameni, pe mofturi) ajungem pe mana dracului, cu toate angoasele si dezamagirile si simtirile de rau corespunzatoare.

   Reply
 2. crisuadi

  Si care ar fi sau n-ar fi surpriza ca Moni ar trage la pace cu cineva ? ? Eu am mai spus aici si ma laud cu asta ca o prefer pe Nuti . N-are aerele lu’ Moni si e si mai misto ca femeie . Dupa cate vad , nimeni nu vrea s-o excluda pe Macaveica . Poate va fi , ca nea Nelu , cu voia dumneavoastra , ultima pe lista , dar nu cred . Pe Nuti Udrea o exclude?
  Repet , integritatea lu’ Monica este de tinichea . A avut ocazia sa se salveze plecand din PDL cand cu criteriile  , n-a facut-o sa fie sanatoasa . Pe mine m-a convins ca n-are chef sa faca nimic pentru convingerile ei , mai caldut ca-i mai dragut la Briusel . Nutzi , I love you ! In the love never say I’m sorry 😉

  Reply
  1. Yeba

   crisuadi, sa nu ducem discutia in derizoriu. 
   N-are aerele fiindca nu are nici competenta profesionala. Faptul ca e mai misto ca femeie e de un real folos funcţionării sistemului hormonal a jumătăţii mai păroase a populaţiei, dar pentru viaţă publică cred că mai utile sunt altele. Desigur, poţi să ai alte argumente, eu mă refer la astea. 
   Integritatea lui Macovei este de tinichea fiindcă n-a demisionat când cu criteriile iar integritatea altora nu este pusă în discuţie fiindcă nu sunt anchetaţi de DNA? 
   Să păstrăm proporţiile. Putem spune că e de tinichea în raport cu ce am sperat de la ea (nu mi-e clar cum va funcţiona tandemul Blaga-Macovei şi nici nu pot să susţin cu argumente solide o soluţie alternativă raţională şi de folos social).

   Reply
  2. andrei_p

   crisuadi  Comentariul tau a meritat citit inca si mai mult decat articolul mamica. M-a uns pe suflet. Si un pic mai jos. In aceeasi nota, Macovei a ratat si ocazia sa faca alianta cu Ponta si nu cu Blaga. N-are aerele lu’ Blaga si e si mai misto ca barbat. Sunt convins ca si ca femeie, la o adica.

   Reply
 3. Rosu

  politicianul bugetar mai merge, dar politicianul bugetist e de temut  – ala are ca idol bugetul, ca o vaca de aur, izvorul abundentei… 😛

  Reply
 4. Louisy

  Eu v-am mai scris pe tema asta, de mult. E nasol cand politicianul e bugetar, da? El din ce traieste, daca nu mai e ales? De unde mai incaseaza un salariu? Literalmente, din ce isi cumpara mancare in fiecare zi?
  V-ati prins deci care e testul? Daca e omul capabil sa renunte la salariul de la buget. Daca o face din pasiune sau e un job.
  Devine insa un job explodat cand mai ai si initiative de restrangere a dreptului de proprietate (la nivel planetar, daca s-ar putea), asa cum are subiectul articolului.

  Reply
  1. Canadiana

   Louisy  Cu exceptia lui Antonescu – care n-are nici o meserie – restul de parlamentari au o profesie sau o afacere, sau macar o grupare interlopa, acolo, care sa-i poata sustine financiar cand nu mai sunt parlamentari.

   Reply
   1. Louisy

    Canadiana Aiurea. 🙂 Chestia asta cu salariul si cu explo-jobul mi-a devenit clara cand, mai demult, l-am auzit pe Radu F. Alexandru cum comenta o idee nastrusnica ca parlamentarii sa nu mai fie salarizati: „Dar eu nu am alte venituri, eu traiesc din salariul de parlamentar”.

    Reply
   2. Louisy

    Canadiana Şi încă una: l-am auzit anul trecut, la TV, pe Neamtu cum argumenta faptul ca el e dezinteresat in politica: „Am renuntat la o slujba bunicica de director (undeva, nu mai stiu unde), cu secretara si masina de serviciu”.
    Gura pacatosului, stii cum e. Deci, la ei conteaza. La mine ar conta sa fie secretara boona, nu o babaciune cum probabil e la institutul lui, iar de condus, prefer sa imi conduc eu Mercedesu(-rile), decat sa stau cu curul pe jegul din Nubira directorului de acum 10 ani.
    Pentru ei, insa…

    Reply
    1. Canadiana

     Louisy 
     Cerere:
     Incercuiti unde este cazul:
     Profesia: a. Parlamentar   b. Suporter de fotbal    c. Postac  d. Interlop
     Statutul profesional: a. real   b. virtual

     Reply
 5. lastnightmusic

  Dar cu Monica   ce  aveti  ?

  MM era  simbolul  dreptei  celei curate,  injurata  de toti  –  inclusiv de piticii   dreptei ,   mai putin  de  NR  si  Tapalaga.  Acu citiva ani  stiti  ca noi  am manifestat pt ea …. etc etc

  Da nasol  cind  chiar  dam de pamant cu toate  simbolurile, ori  omu  are nevoie  de modele.  Poate e adevarat  ca e rea,  ca bea joni walcker  … dar   la multi din noi  ne pica rau la pipota kestia asta.  Parol

  Reply
  1. Florina

   lastnightmusic 
   Cine ce are cu MM? Unde vezi tu că ar avea cineva ceva cu MM? Cine dă cu simbolurile de pămînt? Noi? Unde? – pune degetul. 
   E o ştire comentată, ştii să citeşti? Dacă nu e adevărat, dezminţirea trebuia să apară deja.

   Reply
   1. lastnightmusic

    Florina lastnightmusic  
    Uffff…. Florina,  hai sa explic:    Pai  cine  vrea sa o protejeze cumva  pe MM   nu da  neconfirmata din prima  asteptand confirmarea ,   ci   dupa ….    De aia  am intrebat ce am intrebat.   De parca abia am asteptat sa apara   ca  sa pak… la  razboiul.         

      Sunt zeci de stiri neconfirmate in dimineata asta  incepand cu    Crin la Bruxelles sa bage pnl in PPE  (am incurcat-o  daca e asa  🙂  )   pina la Pufulete care vrea sa il salveze pe  Tiodor Paleologue.  si sa il infunde pe  Preda   si pe Tiodor  Bak.   (sau  poate tanarul dandy  si-a  negociat  ramanerea )

    Reply
    1. Florina

     lastnightmusic
     Serios? Adică să ne facem că n-am văzut, n-am auzit, nu ştim nimic? Asta în timp ce e dezbatere pe temă în presa centrală? Hai, nu zău! 
     Dacă MM voia să se protejeze, dădea o dezminţire şi toate discuţiile încetau. Dar tu nu înţelegi că răspunderea îi aparţine în totalitate, inclusiv în termeni de imagine publică.

     Reply
    2. Florina

     lastnightmusic
     Ai văzut? Cu plăcere. Cînd mai ai nelămuriri, dă un telefon înainte, să ştii cînd mă găseşti pe aci, că n-am program fix.

     Reply
    3. lastnightmusic

     Florina lastnightmusic  
     Esti extrem de draguta,  dar nu e nevoie.  Tot  timpul  gasesc pe cineva  aici  sa ma lamureasca  …. si  stii tu cum  e … diversitatea  de opinii  conteaza.  Evident ca daca  esti pe aici cind  am intrebari existentiale   in aventura cunoasterii constiintei mele (in sens hegelian  nu alfel  🙂  )   te rog nu ezita  sa  raspunzi.

     Reply
 6. Yeba

  Pare caraghios. Ea e disonantă complet cu PDL-Blaga, inclusiv stilistic. Micul meu scenariu e aşa: n-o sa fie nici o campanie pe nume, ar fi prea multe stridenţe, trebuie consultanţi să îmbine ţăndările, o sa fie o campaniuţă generală şi discretă, plus apariţii individuale pe la TV, Blaga contând pe cadrele din teritoriu să adune suficiente babe din rural cât să-i iasă 5 parlamentari.
  Pe urmă: MM e lăsată să vorbească ea acolo pe limba ei cât să nu afecteze interesele. PSD va face temă de discordie (vezi Pufan) din orice şi Crin se va da rănit în interese corespunzător, Blaga îi va face semn să tacă. MM tace – bine, MM nu tace, Blaga se dezice oficial de ea, rămâne izolată şi nu ştiu câtă forţă politică mai are să impună ceva.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *