Offtopice – 8 iunie 2013

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic. O să punem și o melodie offtopică sau un filmuleț offtopic, ca să nu vă plictisiți în timp ce comentați offtopic.

Total War: Shogun 2 Rise of the Samurai

„Rise of the Samurai Campaign”, set 400 years before the dramatic civil war depicted in Shogun 2, is based on the Genpei War, a conflict between six legendary clans of the Taira, Minamoto and Fujiwara families. It culminated in the first Shogunate, and the rise of the Samurai as the ruling class. Rise of the Samurai DLC pack adds new units in multiplayer and single player battles. The pack adds 16 new land units spread across swordsmen, spearmen, archers, and cavalry; 4 new Hero units; 10 new naval units and 3 new naval special abilities; and 4 new agent types with their own unique skill trees, and a new historical battle of Anegawa (1570).

(WIKIPEDIA)

Reviews (METACRITIC 84/100)

AMAZON via LIBERTAS & TL STORE (CD/DVD)

STEAM (digital download)

WIKITOTALWAR

Facebook Comments

12 Comments Offtopice – 8 iunie 2013

    1. Florina

      Bleen ARD şi 9 decembrie la ce le încadrezi, la alunecări masive de pămînt de sub picioare? Că explozii n-au fost, prăbuşiri spectaculoase, avînd în vedere altitudinea, nu se pune problema, iar îngrămădeală nici atît.

      Reply
      1. Canadiana

        Florina Bleen  Vorba bunicului meu: dadurati intr-un caine mort. Si ingropat, as adauga.

        Reply
  1. Bleen

    Ce mă miră e că ăia care vorbesc de libertatea de conștiință nu sînt împotriva învățămîntului obligatoriu și împotriva finanțării învățămîntului din bani luați sub amenințarea forței de la cetățeni.

    Reply
  2. Amelia New

    Cica Regia de transport local Brasov are 962 de angajati, dintre care 360 sunt soferi. Nu-nteleg ce fac cei 602 angajati (care nu sunt soferi).

    Reply
  3. Bleen

    Un boicot pentru a funcționa trebuie să aibă justificări, rațiuni superioare (m-am abținut să le zic asta acum un an boilor care ne acuzau că boicotăm din cauză de lovitură de stat, nu din cauză de rațiuni tactice pro-Băsescu – acum pot să le-o zic). Un boicot făcut din cauză ”că ai noștri pierd” nu are succes nici la public, și nici internațional. Este exact ce spuneau agenții de influență useliști vara trecută: ”E o bătălie politică între Băsescu și USL. Să fie pace, nu are importanță pentru țară, se bat ei pe putere, să se termine odată mai repede, să avem liniște!” Cînd Blogary a vorbit de lovitura de stat și justificările boicotului, boii noștri au sărit de cur în sus: ”Aha! Blogary nu cere boicot ca să nu piardă Băsescu, cere boicot din cauză de principii și alte fițe intelectualiste… Deci Blogary nu e de partea noastră, ei ar boicota chiar dacă Băsescu ar avea șanse să cîștige, Ei fac pe imparțialii! Nu-s de-ai noștri.” Am tăcut atunci pe tema asta, deși nu-mi stă în caracter să tac. Dar era important să tac. Deci, pentru boi: dacă nu justificam boicotul pe bază de principii și îl justificam ca mișcare tactică în războiul dintre Băsescu și USL, intram exact în narativul USList: E o bătălie politică pentru putere, nu-i interesează țara și poporul, vrem să se termine cît mai repede, să fim liniștiți.” Dar cînd ai gura mare și încet la minte îți scapă chestii de genul ăsta, evidente, că subtilități nu le pot zice. Un boicot corect justificat trebuie să aibă în spate două motive:

    1. Suspiciune întemeiată de fraudare a procedurilor scrutinului
    2. Un abuz de fond și proceduri care a dus la nașterea scrutinului

    În vară referendumul de suspendare era concluzia unor abuzuri grave, ca suspendarea nejustificată a lui Băsescu+celelalte mișcări (demiterea președinții camerelor, preluarea MOf-ului, atacul la CCR, schimbarea Avocatului Poporului, schimbarea regulilor în timpul jocului – încercarea de a schimba primii tre i oameni în stat prin forță) și existau suspiciuni asupra modului în care va fi organizat (suspiciuni întemeiate și confirmate). 

    Justificarea tactică ”pierdem, deci boicotăm ca să nu pierdem” e sinucidere curată. Dar  boii înțeleg mai greu sau deloc.

    Reply
  4. Amelia New

    Nu stiu daca ati vazut documentele privind Alianta PSD-PC (din 2008 pt. sustinerea lui Geoana la prezidentiale) publicate de Sorina Matei pe blogul ei. Pe mine m-a distrat foarte tare denumirea unuia: „Acord ferm”. Sa-ntelegem ca inainte aveau doar un „acord lax” sau elastic/flexibil?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *