Ofttopice – 14 iulie 2013

foto: scoțienii nu erau zgîrciți cu castelele. Ăsta e Scone, acolo unde-și încoronau regii.

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


Zimmerman Defense Attorney:You Guys’ Went After Him Like Mad Scientists


Nassim Nicholas Taleb – The central argument of The Black Swan was understood by: (Bleen, 14:15:15)


Verdict reached: George Zimmerman found not guilty – Twitchy (Bleen, 05:22:42)


Miting de solidarizare – Manif de Solidarité – În Linie Dreaptă (Bleen, 02:21:55)


Facebook Comments

11 Comments Ofttopice – 14 iulie 2013

  1. Bleen

    Mihai Sturzu a inițiat o lege prin care voluntariatul să fie recunoscut ca experiență profesională. Poate nu înțeleg eu bine, dar cum vine asta? Poți obliga prin lege angajatorii să recunoască (ce înseamnă ”a recunoaște”?) o activitate ca experiență profesională?

    Reply
      1. Yeba

        Gramofonu Bleen , abia aștept ca asistente medicale ATI angajate fiindcă au fost voluntare de Cruce Roșie să-i facă intravenoasele de noapte copilului lui Sturzu. 
        Este un trend din Europa Socială, acela de a recomanda, cel puțin, angajatorilor să considere perioadele de voluntariat ca perioade de experiență profesională, asta ca să ajute grupurile mai grele de cap și mai ocolitoare de școală, fiindcă toți trebuie să avem șansa să ni se dea un serviciu. Mi-e o greațăăăăăă….

        Reply
        1. Gramofonu

          Yeba Eram intr-o zi la metrou in Eroilor si am auzit o discutie in timp ce asteptam metroul (era una care vorbea mai tare la telefon, sa se auda dincolo de zgomotul de fond): incerca sa adune medici voluntari pentru un weekend de mers pe banii proprii pe coclauri, prin sate, sa trateze lumea. Dincolo de bancul cu iepurasul pe extasy, am ramas totusi cu gura cascata.

          Acum tu ce medic ai prefera sa te trateze? Unul care-si face rezidentiatul pe bune, si citeste cartzoaie prin tramvaie (vazut!), merge sa faca garzi prin cite spitale apuca, iar in weekend se duce pe pustii sa trateze oameni moca, sau unul care-si face rezidentiatul la Bamboo, ca l-a trimis ta-su sa-si ia diploma?
          Legea e o timpenie. Ca angajator privat poti tine cont de voluntariat daca vrei. Ca stat, nu. Legea e fix pentru angajare la stat, si am asa o vaga idee ca e destul de simplu sa poti obtine niste hirtii cum ca ai facut voluntariat (dupa principiul „hai, ba, bulache, ca nu te costa nimic sa semnezi prostia asta, in schimb…”)

          Reply
        2. Bleen

          Yeba Gramofonu Bleen  
          Pe Facebook:
          http://www.facebook.com/miron.damian Asta e, la stat. Că acolo sunt diverse joburi care cer experiență, șmecherii or să poată să depășească acest obstacol prin noua lege – vor obține o hârtie de la X. că în perioada cerută ei au obținut experiența cerută de lege, dar nu apar ca angajați pe motivă că erau voluntari.
          http://www.facebook.com/bleen.ro E făcută pentru șmecherit angajarea la stat. Pentru pile. Au un instrument de departajare în plus, pe lîngă interviu. Porbabil una din condițiile la angajare la stat în nuștiuce funcție va fi voluntariat de tipul xzzztyq (tip de voluntariat care se face doar la fundația Voiculescu, par egzamplu).
          http://www.facebook.com/bleen.ro Am văzut odată anunț de angajare la Inst de administrație în care se cerea experiență 18 ani și 4 luni. Fix 18 ani și 4 luni, condiție eliminatorie.
          http://www.facebook.com/bleen.ro Pentru director, ceva de gen
          http://www.facebook.com/bleen.ro A cîștigat o doamnă competentă de la CDR sau PSD, nu mai țiu minte regimul. Avea experiență în domeniul x fix 18 ani și 4 luni. Ce noroc să dai un asemenea anunț și să și găsești om! Ce înseamnă hazardul!
          http://www.facebook.com/bleen.ro ”Îl vezi pe Bulă ăsta micu? Nu numai că e om de calitate și are 6 masterate, dar a făcut și voluntariat, certified, 12 ani. De cînd era aîtica, la partid.
          http://www.facebook.com/bleen.ro Adică, mai bine zis, introducerea la criteriile de angajare și departajare a candidaților la stat, exclusiv la stat, a voluntariatului Nu trebuie să fi lucrat propriu zis, fostul angajator să plătească salariu și contribuții pentru tine, e suficient să faci o adeverință fictivă de voluntariat și gata, ai îndeplinit condiția de experientă.

          Reply
  2. Bleen

    Singurul lucru pe care îl înveți la Crusader Kings II e cum să pierzi. După cîteva campanii (am jucat cu valahi, germani, scoțieni) ajungi să accepți înfrîngerea, implacabilă, cu seninătate. La cum îmi sare mie țandăra și îmi bag și îmi scot, chestia asta e foarte binevenită. Acum aștept cu seninătate și înțelepciune alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *