Popularii infiinteaza Partidul Miscarea Populara

Fondatorii Mișcării Populare au anunțat că încep demersurile de înființare a Partidului Mișcarea Populară. Juridic, o fundație nu se poate transforma în partid. Astfel, partidul se face de la zero iar fundația rămîne separată de partid. Dealtfel, fondatorii declară că Fundația Mișcarea Populară va rămîne activă și va funcționa în paralel cu partidul, urmînd să-l hrănească doctrinar și programatic.

Au trecut două luni de cînd Cristian Diaconescu anunța înființarea Fundației Mișcarea Populară, la numai o oră după ce Traian Băsescu spunea adio PDL-ului.

Facebook Comments

102 Comments Popularii infiinteaza Partidul Miscarea Populara

  1. SimonaM

    Eu cred că multora le scapă un amănunt (zic eu) important.
    Când s-a făcut socoteala cu voturile pierdute de PDL s-a remarcat un număr relativ important de oameni care votaseră PDL până la localele de anul trecut, după care la parlamentare n-au mai votat.
    Ăia nu-s nehotărâții. Ăia sunt mai degrabă scârbiții. Și nu-s scârbiți de reformele lui Băsescu și Bpc, că au votat în primăvară. Sunt scârbiți de noncombatul ”dreptei” și de blatul PDL. 
    Să nu uităm că și mulți din cei care au votat astă toamnă cu ARD au votat de silă, ”să nu iasă USL”. Luați-i și adunați-i pe ăștia și spuneți-mi dacă nu se merită face partid care să-i reprezinte.

    Restul, papioanele care votează Antonescu, rătăciții lui Nicușor Dan, hipsterii și corporatiștii.. ăia oricum nu se vor regăsi în veci pe dreapta. De ce ar trebui să presteze MP pentru ei?! Ăia au deja oferte de la USL.

    Reply
  2. Bleen

    Vă mai zic încă una, să vă calmați.
    Ședeți și ascultați.
    80% din populația cu drept de vot ARE opțiuni politice. Nu confundați absența de la vot cu lipsa de opțiuni. În toate sondajele în jur de 70-80% dintre cei cu drept de vot declară că votează. Restul de 20% nu au nicio treabă cu politica (puștime, în general). 70% dintre ei declară că votează USL. Structura celor care declară că vin la vot și nu vin (în jur de 20-30%) este identică cu structura celor care vin și votează. Dacă aceștia ar veni la vot, nu s-ar schimba nimic în structura politică a Parlamentului.
    Ăia 40% dezamăgiți care așteaptă un nou partid antipolitic NU există.
    Nu vă luați după discursuri rostite așa, la oha, pentru proști.

    Reply
    1. Yeba

      Bleen păi de ce nu ziseși așa de la început? Sper că sunt cifre obiective, măsurători, nu impresii. Atunci discuția se reface, s-a vorbit mult de atragerea nehotărâților, dar înțeleg că ei sunt destul de hotărâți, doar că le e lene.

      Reply
      1. lastnightmusic

        Yeba Bleen  
        Deci nehotaritii  voteaza !!!
        Misto.
        Atunci demersul nostru  e sa luam „nehotaratii ”  care au votat cu  Basescu  iar  in decembrie au votat cu PNL  si PSD si sa ii aducem inapoi.   
        🙂  🙂

        Reply
  3. Bleen

    S-o luăm ușurel și încet, să înțeleagă toată lumea.
    Fundația există fiindcă Băsescu și consilierii nu se pot implica într-un partid. Astfel, ei pot sprijini mediatic partidul fără să încalce formal legea.
    Partidul nu este destinat justițiarilor, doritorilor de îngerași și zăltaților de pe net. În fundație sînt doi sociologi și încă cîțiva oameni care vin din lumea reală. Și vreo doi organizatori politici cu mare experiență, trecuți prin toate cele. 
    Nu știu dacă ați remarcat, dar partidul nu s-a poziționat imaculaționist-justițiar. Și eu cred că nici n-o va face.
    Dacă ar fi după mine, eu chiar aș încerca să fac tot posibilul să scap de balastul justițiar și de intelectuali, care mai mult rău face. Nu aduc voturi, nu aduc bani, nu lipesc afișe, nu pun mîna, dar îți fut nervii cu orgoliile, răsfățurile și ambițiile lor personale.

    Reply
    1. lastnightmusic

      OstapB Bleen  
      Salut dle Bender,
      Ce spui e perfect  adevarat,  si ar putea fi focusat mai mult. Deoarece noi nu putem capta tot poporul , popular sau nepopular .   Marea coruptie e pentru  ziare si bloguri.    In  umbra  asteapta  un regiment urias  cel ce da paine la 70% din angajati…. buticarii cu  1-200 de angajati  si care au nevoie  de aceste 10  sloganuri,  contracte  ferme intre  partid  si  fiecare din ei. 
      E serios  si se poate detalia… dar cum pun virgula inainte de si    e  o  problema   🙂

      Reply
  4. lastnightmusic

    Uite   de asta imi era frica:     http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-14885121-miscarea-populara-nepotrivire-caracter.htm
    Nu comentez  ce spune omul  dar  nu are nici un motiv  sa  minta  cind vorbeste  de  cum a primit primele formulare,  cum i s-a raspuns,  apoi de cum nu i s-a mai raspuns.   Toate initiativele de tipul asta  au  sucombat in neincredere  pentru  ca   initiatorii nu au stiut  sa gestioneze  fluxul  imens  care a urmat  declansarii  fundatiei.    Iar  cei  ce  isi ofera  serviciile benevol  si neinteresat  sunt primii care remarca  lipsa de interes din partea  organizatorilor.    Si se lasa pagubasi.   Ori ei  sunt potentialul cel mai  valoros  care merita  sa fie  activizat.  Nu cei care au interese  si  care  raman  si  daca  sunt scuipati in cap.

    Reply
    1. Bleen

      lastnightmusic Inițiativele respective nu sînt destinate zăltaților răsfățați de pe net. Nu cu veșnicii zăltați de pe net faci treabă. Dacă ai ști cum vorbesc politicienii de ei, ți-ar trece cheful de politică.

      Reply
      1. lastnightmusic

        Bleen lastnightmusic  
        ufff   Am mai spus-o 
        Ma refer la votanti. nu la activisti .  Votangii   mai cred in povesti cu zane.  
        De pilda ma gandesc la  IMM-isti care normal ar trebui sa voteze cu dreapta,  dar nu cu dreapta lui Boc care le-a  adus forfetarul.  ci  cu alta.   Au votat cu PNL adica USL  adica exact cei ce trag in IMM uri

        Reply
        1. Bleen

          lastnightmusic Bleen Păi și ce treabă au votanții cu zăltații de pe net? E diferență ca de la cer la pămînt.

          Reply
    2. Bleen

      lastnightmusic Un partid nu se bazează pe fluxuri imense de entuziasm al zăltaților. Un partid se face cu bani, dorință de putere și ambiții personale. Ăsta e motorul.

      Reply
  5. Bleen

    http://www.facebook.com/MiscareaPopulara.Eu?ref=stream · 3,008 like this.http://www.facebook.com/MiscareaPopulara.Eu/posts/530692946994988 near http://www.facebook.com/pages/Bucharest-Romania/114304211920174?ref=stream · Precizări ale Fundaţiei „Mişcarea Populară”
    În urma unor afirmaţii eronate din presă, cum că Fundaţia „Mişcarea Populară” se transformă în partid politic, facem următoarele precizări:
    1. Fundaţia „Mişcarea Populară” nu se transformă în partid politic şi rămâne fundaţie de sine stătătoare.
    2. Fundaţia „Mişcarea Populară” demarează formalităţile legale pentru înfiinţarea unui partid, respectând voinţa majorităţii aderenţilor.
    3. Asemenea dezinformări au apărut şi săptămâna trecută referitoare la legătura Fundaţiei „Mişcarea Populară” şi un aşa numit Partid Popular. Membrii-fondatori resping astfel de dezinformări.
    4. Fundaţia „Mişcarea Populară” va fi persoană juridică distinctă faţă de viitorul Partid Mişcarea Populară. Fundaţia va avea în continuare rolul de a crea programe, strategii de dezvoltare şi de a promova oameni competenţi. Viitorul partid va fi braţul politic al Fundaţiei, care va pune în practică programele Fundaţiei.

    Reply
    1. lastnightmusic

      Bleen    Ma ia  cu  febra  cind  aud sintagma   „Bratul politic”    asa cum securitatea  era bratul inarmat al PCR .    Cite brate  mai  are  MP ?   Are si  organ  de reproducere ?   
      Fundatia va avea in continuare rolul  de a crea programe   strategii de dezvoltare .   In continuare ?? Adica   pina acum a creat ceva ?    

      Fundatia este un bebe  de  2 luni care  se caca pe el  si se hraneste  cu  biberonul   si doreste sa nasca pui vii   foarte rapid , imediat.
      Fundatia  creaza  partide cu acelasi nume.  Poate crea  restaurante sau   boteza constelatii,  sau inventa  procedee de  prelucrare a metalului  toate purtand  acelasi nume. 100 de copii  vor primi  numele  MP .  Putem infiinta  3 partide si inca o  fundatie purtind  acelasi nume.

      Reply
  6. GianinaUrsu

    urmînd să-l hrănească doctrinar și programatic- hranirea asta mi se pare cel mai interesant proces, ma întreb cum se va face, prin ce mecanisme?

    Reply
    1. Bleen

      GianinaUrsu Cu lingurița, la început. Apoi cu lingura. Și mai departe, cu linguroiul. Dacă nu papă tot, jap jap, două peste ceafă.

      Reply
      1. GianinaUrsu

        Bleen deci mecanismul ziceam că mă interesează. Viitorul partid va fi braţul politic al Fundaţiei, care va pune în practică programele Fundaţiei- adică fundația vine cu niște idei, niște programe iar partidul se angajează să le pună în aplicare. Cum va penaliza fundația nerespectarea programelor de către partid?

        Reply
        1. EleBelele

          GianinaUrsu Bleen la cate acte constitutive am betonat la viata mea, nu cred ca asta ar fi o problema 😉

          Reply
        2. lastnightmusic

          EleBelele GianinaUrsu Bleen 
          Pai tocmai asta  e nasol,  cand  se baga  avocatii betonisti .
          Seamana  cu toate  gradinitele, afterschoolurile, scolile  care sunt afaceri 100%  lucrative,  dar care sunt infiintate  ca  fundatii…  ca  sa mai ciuguleasca  statul  de ceva.

          Reply
        3. lastnightmusic

          GianinaUrsu Bleen  
          Daca partidul  se constituie  cind inca fundatia  e copil.   Partidul va fagociza  fundatia,  si o va  subordona.   Va fi foarte tentant  pentru  doritori sa intre in partid  care e mai hranitor decit fundatia.   Iar cei  40 %  ce  se feresc de partide  si pe care  Basescu voia sa ii aduca …. nu  vor veni cind vor gasi  un partid cu numele fundatiei … 
          Fata se marita cu Ionescu Vasile,  si in noaptea nuntii in patul matrimonial il gaseste pe altul  , care  isi cere drepturile de sot   aratandu-i   buletinul in care  scrie Ionescu Vasile      🙂
          Aici se duce dreak  toata inovatia antreprenoriala  al lui  Basescu.   
          Parca vad un ICCD ….

          Reply
        4. lastnightmusic

          EleBelelelastnightmusic 
          asta  nu e o remarca  care poate  fideliza pe cineva   sau un argument. 

          Daca vrei un site  uita-te si la asta    http://iccd.ro/     Vei  vedea   groapa in care poate  sa  cade  Fundatia.   In situatia in care  chiar ii mai pasa cuiva de fundatie,  si de cei 40%  de nevotanti  care ar veni spre o fundatie si nu spre partid.   Uita-te la  poza din header,  uita-te la  textele din prima pagina

          Reply
        5. EleBelele

          lastnightmusic, nici nu se dorea o astfel de remarca, avand in vedere ca nu am de gand sa te fidelizez si nici nu am gasit vreun argument in cele debitate de tine mai sus; am facut pur si simplu legatura intre nickname-ul tau si subiectul comentariului adresat mie.

           cat despre site-ul cu pricina, inteleg ca e o groapa? clarifica, te rog, chiar nu am timp de pierdut cu toate nimicurile.

          Reply
        6. SimonaM

          lastnightmusic EleBelele 
          ”Nevotanți care ar veni spre o fundație și nu spre partid”. Și ce anume îi oprește?! Fundația rămâne.

          Reply
        7. lastnightmusic

          EleBelelelastnightmusic 
          Depinde  ce  crezi tu/neamtu/mru/bleaga   ca  sunt nimicuri. Nu ai timp de pierdut ?   Din
          nimicuri din acestea suntem la 2%-15%  noi toti piticii dreptei.

          Reply
        8. lastnightmusic

          GianinaUrsu lastnightmusic 
          Hai sa explic  mai descalcit.
           ATENTIE !   🙂
          Inovatia  antreprenoriala  a lui  Traian  Basescu     de  a crea  Fundatia,    a  fost  sa  adune cumva  macar  jumatate  din  dezamagitii  care  nu voteaza.   O miscare geniala. 
          Daca   apare si partidul   rapid   odata  cu  Fundatia,   nu  vor veni  spre fundatie   cei 20-30%   de nevotanti ,  pentru ca   vor spune:  Am stiut noi  ca  voi sunteti totusi partid.  🙂
          Asa ca  ne vom multumi  ce vom ciuguli  de la  Bleaga,  Neamtu, etc etc 5-10%   si  nu vom obtine  bazinul celalalt. adica   si restul  de 20-30% 

          Poate  partidul  apare repede  pt ca exista niste urgente.   Cind nu ai ciocan poti bate cuie si cu ceasul  Vacheron C  al bunicului  dar  e pacat.      Miscarea lui  Basescu era  geniala.

          Reply
        9. EleBelele

          lastnightmusic, ti se intampla des sa ai dificultati de citire si intelegere a unui text simplu sau e doar ceva exceptional, ocazionat de dialogul de fata?

          Reply
        10. lastnightmusic

          EleBelele lastnightmusic  
          Sugerezi  ca textul  e simplu ?  Da textul e simplu exact  ca o piatra  aruncata in apa.     Sa o scoti  e mai greu.    Presupun ca sunteti fortati  sa  faceti  partidul acum.  
          Sigur  aveti motive pe care  noi cei de pe strada  (apropo-  nickul  e de la blogul meu  de muzica  nu de la baloane )    nu le cunoastem.  Fiind neinformati …  ni se pare  o graba prosteasca.  Este intelegerea  pe care  v-o  dau …

          Reply
        11. EleBelele

          lastnightmusic p.s. am notat mai sus si ceva deficiente de logica elementara si punctuatie (virgule intre subiect si predicat); m-am linistit, am de-a face cu un adevarat om de dreapta 🙂

          Reply
        12. Canadiana

          lastnightmusic Wrong again!!! Modelul fundatie-partid functioneaza, bine mersi, in toate democratiile vechi, de exemplu: SUA, Canada etc. Si e normal sa functioneze. Fundatia ramane la nivel civic, iar partidul preia lupta civica si o traduce in politici de guvernare.

          Reply
        13. lastnightmusic

          EleBelele lastnightmusic  
          OK ,   nu mai conteaza  ce spun,   ai vazut  virgula intre subiect  si predicat.   Nu e important subiectul nici predicatul  ci virgula   🙂   Uite risc asta   ,  ca  sa iti pot explica  mai clar, si mai repede  caci ai  zis  ca te grabesti  

          Hai sa spun altfel.
          Fundatia  creste  prin  simpozioanele  la care  participa si  Basescu. Oamenii apolitici  sau scarbiti de politica  vin acolo   si  eventual  semneaza   un  manifest  despre educatie, stat de drept ,  etc.  Incetul cu incetul   se  formeaza o masa critica,,,, Alti pitici de dreapta  ar veni mai aproape  de  MP  in afara  celor neangajati, neafiliati  etc

          iar la un moment  dat  apare necesitatea  Bratului  Inarmat  al MP  care  va fi   PMC.  
          La alegeri  iau  10% de la  Bleaga , Neamtu  +  20%  de la  neafiliati

          Asta este un film
          ……………………………..
          Acum  se toarna totusi alt film:
          Apare partidul  aproape simultan  cu  Fundatia
          La Focsani   este prima intilnire :    Fundatia  +TBasescu  discuta despre  Constitutie  cu   neafiliatii    Participantii  bucurosi  ca   nu avem de aface cu partidele  care  nu au facut nimic  23 ani…. chiar semneaza  un apel  la  recunoasterea referendumului.
          Bon !
          Cind sa iasa  la iesire  ii asteapta  baieti  cu geci pe care scrie  PMP  si  ii  stimuleaza  sa devina membri ai partidului.    Citi din ei ;
          A)  Vor semna
          B)  Nu vor semna 
          C)  Nu vor semna  injurandu-l  pe Basescu  ca  i-a pacalit  si de fapt vrea sa ii bage intr-un partid  ?

          Reply
        14. lastnightmusic

          Canadiana lastnightmusic  
          Canadiana
          Sa nu fim ipocriti.  Fundatia nu  s-a facut   ca sa imite  SUA , Canada…. Ci pentru un scop anume. Acela de a nu ii  fura  numai  electoratul captiv al lui Bleaga  dar  si  nehotaratii  care  sunt  45%  Altfel isi facea un partid   si in partid  isi facea  diverse  sectiuni teoretice …etc.

          Reply
        15. lastnightmusic

          Canadiana lastnightmusic  
          Eu sunt  Un tanar de dreapta  si lastnightmusic   ala cu blogul  de muzica   si care  pun virgula  inainte de si  si intre subiect si predicat.   In rest folosesc limba  romana.   Pe riscul  meu  🙂

          Reply
        16. lastnightmusic

          EleBelele lastnightmusic  
          E un film plangacios  ?
          Macar e un scenariu  original

           Imi e frica   de  scenariul   facut  pt  NR  si pt  ICCD    cu fundatii  transformate prea repede in partide.    Sa nu va dea in judecata Neamtu si MRU.
          Efectiv imi pare rau  daca veti sparge nuci cu ceasul Vacheron Constatine

          Reply
        17. lastnightmusic

          SimonaM lastnightmusic EleBelele  
          Ramane Simona… dar cine  mai  intra intr-o  fundatie ?   O parte  intra direct in partid- de ce sa o mai frece cu fundatia –  (decit daca vor sa faca   evaziune fiscala  🙂   ) ,  restul,   cei multi   fug  mancind pamantul.

          Reply
        18. SimonaM

          lastnightmusic SimonaM EleBelele 
          Aaaa, deci tu plângeai aici de mila fundației. Înțelesesem eu greșit.
          Și deci așa, cu fundațiile se face evaziune fiscală :))

          Reply
        19. lastnightmusic

          SimonaM lastnightmusic EleBelele  
          Plangeam  ideea  geniala a lui Basescu  sa  adune nehotaritii.   
          Dreapta nu are in Romania mai mult de  15%  . Ca sa cistige ii trebuie un minim de 35%  Diferenta asta  trebuie  obtinuta  cumva.   Era o metoda 

          Nici in lume  dreapta  nu are prea multi.  Capitalismul si dreapta nu sunt atit de seductive cum  este  socialismul.   Basescu si  Reagan  au avut idei geniale sa adune nehotaritii si sa schimbe agenda. 
          Sper sa gresesc  dar  nu vad curand  alta metoda  de a-i  aduce.
          Partidul acum fagociteaza  dreapta  de 15%  –   e  un joc  win-lose  in loc de unul win-win

          Reply
        20. SimonaM

          lastnightmusic SimonaM EleBelele 
          Și dacă lăsa fundație îi strângea, dar dacă face și partid nu-i mai strânge? Serios? :))

          Reply
        21. lastnightmusic

          Da Simona  🙂
          Daca vad o  fundatie   intr-o camera   care deschide  simultan si o placintarie  in 15 camere     iar activitatea  fundatiei  este  sa scrie lucrari teoretice despre placinte   la  ce sa ma gandesc    ?  🙂

          Reply
        22. SimonaM

          lastnightmusic 
          Nu știu, nu-ți pricep deloc logica. Mă rog, modul de gândire.
          Altceva ce ne mai poți spune? C-am înțeles deja că răii ăștia strică jucărica FC (încă suspin). Tot n-am înțeles de ce era bine pentru dreapta dacă rămânea fundație. Pentru FC am priceput de ce ar fi trebuit să stea pe veci fundație.
          Cum să-ți spun… a fugit puiul cu ața. Domnia sa domnul MRU a avut o șansă imensă vara trecută. Și și-a fluierat-o cu Blaga. Asta e. Ghinion. 
          Chiar. Fundația domniei sale face tot așa… evaziune fiscală? :))

          Reply
        23. SimonaM

          lastnightmusic SimonaM EleBelele 
          Realizezi că n-ai explicat nimic, da? :))
          Știi ce zic eu? Să-i ia FC pe ceilalți.

          Reply
        24. lastnightmusic

          SimonaM lastnightmusic  
          O sansa imensa  a avut intii  MN  –  I-au cautat  3000 in prima  saptamana,   Nu i-au adunat,contorizat,  comunicat cu ei.-  si s-a inchis fereastra de oportunitate

          Apoi MRU – Aceiasi  3000  au cautat si s-au oferit.  La  fel  nu i-au gestionat  si fereastra se inchide

          Apoi   Fundatia ;  Fundatia ii gestioneaza  foarte bine.   Am scris  despre asta in alte parti.   Din pacate    –  ar fi trebuit  sa ramana  fundatie macar  6 luni,  dupa  10  ture ale lui Basescu prin tara  cu  fundatia.   Acum daca se duce  in ce calitate se duce ?   de partidul lui Basescu ?    
          Din pacate la toti am vazut  impresia  ca daca ei sunt cei mai noi pe piata ,  segmentul liber va ramane totdeauna al lor .

          Reply
        25. lastnightmusic

          SimonaM lastnightmusic EleBelele  
          Nici un partid  de dreapta  nu are cum sa ii ia  Simona,  din pacate.   Trebuia  altceva  out of the box.

          Reply
        26. SimonaM

          lastnightmusic SimonaM EleBelele 
          Încă nu s-a inventat altceva care să reprezinte oamenii pe scena politică. Partide sau organizații ale minotirăților. Asta dacă n-au schimbat ăștia Constituția pe șestache.
          Repet, nu înțeleg ce vrei să spui.

          Reply
        27. lastnightmusic

          SimonaM lastnightmusic EleBelele
          Nu intelegi…. nu e nici o problema.
          Hai  sa iti spun  altfel:   De exemplu.   Sa presupunem ca MRU  nu se transforma in partid ci  de anul trecut  ar fi mers  pe  ICCD  sau  daca Neamtu nu ar fi vrut partid  (si ar fi fost si sanatos la cap)
          Deci acel MRU ar fi adunat la firul ierbii  simpatia  unei tari intregi,  nu participa nici la la locale nici la generale   nici la europene  (ca oricum tot nu lua nimic )   Acum   fi devenit rapid un  Domnu  Calafat al politicii,  un Spirache Necsulescu , un  Luther King

          Ar fi fost primul in sondaje.    Atunci partidele   de dreapta  ar fi venit  pe rand sa ii propuna sa candideze  pt functia de presedinte  in  14.    Si ar fi castigat.
          Acum si mru si mn au partide  care nu ii ajuta prea mult.  Ba din  cand in cind  se afla vre-un traseist  de la  ei  care mai da cu firma in capul partidului.  
          Asta e un exemplu de out of the box.   Poate nu e prea  nimerit ,  dar  poate  intelegi  ce vreau sa spun

          Reply
        28. SimonaM

          lastnightmusic SimonaM EleBelele 
          =))))))))))))))
          De mult n-am mai râs așa. Adică tu ai impresia că toți alegătorii sunt tembeli din născare? Crezi că aș fi avut mai mult chef acuma să-l votez dacă n-ar fi participat la alegeri?!
          Asta nu pricepe multă lume. Sunt oameni care nu votează din ”simpatie”. Se mai uită la om, la programe, la chestiuni. Și, nu știu cum să-ți explic. Mai bine că s-au fâsâit de la-nceput, că se adunaseră destui degeaba să-i voteze. Măcar s-a lămurit lumea.
          LOL.

          Reply
        29. lastnightmusic

          SimonaM lastnightmusic EleBelele  
          Te-ai  oprit Simona din ras  ?  (au trecut 12 ore)   🙂

          1 )  Aia 70+12 %  usl+ppdd  au votat pe  programe  sau in general  pe simpatie/antipatie ?      Ti-ai gasit   🙂   🙂 heheehe:   Romanul votand pe  programe.
          2)  Sunt oameni care voteaza pe programe, pe  chestii, pe doctrine  ?  Da .. dar aia nu conteaza mai mult de  3%
          3)  Da,  eu  cred ca majoritatea  alegatorilor, chiar  daca nu sunt  tembeli din nascare    atunci  fac  lucruri tampite  in mod inexplicabil  pentru mine
          4)  Se mai uita la om ?  Da,  avem un  electorat  feminoid.  Crin si Ponta sunt frumusei,   Funeriu  e urat   🙂    Ca bulgarii…. Borisov e un macho

          Reply
        30. SimonaM

          lastnightmusic SimonaM EleBelele 
          Da. Să știi că d-aia au votat doar 40% din alegători astă iarnă. Din lipsă de programe. Că ăia care votează sacoșa au votat. Și militanții au votat. Deci poate că ăia care au lipsit au vrut altceva. Sau n-or fi programe ceea ce așteaptă, cum zici tu. Poate așteptau altă marcă de ulei!
          Hai, zău. Explicațiile astea le tot citesc în media, nimeni n-a reușit să demonstreze că-i așa, dar toată lumea recită cu sfințenie aceeași poezie.

          Și indiferent cât o-nvârți cu Ponta frumușel (LOL, sunt convinsă că tractoriștii d-aia l-au votat), tot n-ai explicat la ce folosește spațiului politic și creșterii participării electoratului la vot faptul că MP rămâne fundație. Cu ce ajută ”dreapta” și pe-ai noștri?! 
          N-am cerut decât o explicație logică la afirmația ta cu pierderea electoratului de dreapta din cauză că MP face partid. Așa că mulțumesc pentru pastila de râs de dimineață.  A fost amuzant.

          Reply
        31. lastnightmusic

          SimonaM lastnightmusic EleBelele  
          Electoratul de dreapta  nu e mai mult de 15%  El nu se pierde.  Cel mult mai fuge  la Cacarau. 

          Fundatia  era desemnata  sa ciuguleasca  din  cei 40%  care nu isi dau seama ca sunt de dreapta, si  cred ca nu isi vor da seama  ca sunt.   (cei ce stiu/vor   sa citeasca un program  sunt cca  3%)

          Cind a cistigat Basescu si Reagan ,  citi erau de dreapta ?   Dar l-au votat. 
          Rasul de dimineata   face bine,    dar mie imi e complicat  sa explic  de mai multe ori aceiasi chestie  in alte forme , doar doar  intre hohote  vei intelege ce vreau sa spun  in mod  real.

          Reply
        32. SimonaM

          lastnightmusic SimonaM EleBelele 
          1. Dacă e de dreapta NU votează Căcărău. Te rog frumos fii amabil și nu-mi servi povestea cu PNL de dreapta, că am și eu limitele mele.
          2. Și dacă fundația ciugulea din absenții la vot ăia 40%, PE CINE votau ăia culeșii? În eventualitatea că fundația strânge din cei care n-au votat și-i convinge să voteze, dar nu înființează partid, pe cine vor vota ăia???
          Asta tot te-ntreb de atâtea postări încoace. Ai un răspuns la asta? Că eu asta întrebam.

          Reply
        33. lastnightmusic

          SimonaM lastnightmusic EleBelele  
          Pai Simona,  eu  raspund de cateva  postari  la asta  dar  vad ca e greu sa le coroborezi.
          La 1 –  PNL  NU e de dreapta, –  corect.  Dar  noi vorbim de alegatori ce voteaza PNL  iar o parte din ei  sunt de dreapta.   OK ?   de acord ? 
          La 2 –  Ii ciugulea  pe aia 40%  si normal  ca isi crea un partid,   dar nu la o luna dupa crearea fundatiei  ci  peste 6 luni  de pilda.  Si  chiar  nu murea partidul   fara   europarlamentare.   (Doar daca   exista pericolul  mare     ca   PPE  sa dea mana cu Cacarau  pentru ca  PPE are nevoie de mai multi  parlamentari pt  chestiile cruciale  din  14-16 ,   si  camasa e mai aproape decit haina)      Deci  mergand partidul  doar la  Prezidentiale in cel mai bun caz.   MRU  nu a gasit partid in  30 zile ?  Acum  fiind prea repede ,   evident ca  PMP  va  aduna dreapta basista,    si  basistii fara frontiere citi or mai fi  ei ,  adica ii vor ciuguli  in win-lose pe FC,PNTCD,PDL, NR  care chiar daca ii ia pe toti  nu sunt mai mult de  15% .  Ori cu 15%  mai bine te pregatesti pentru 2019.    
          Partidul  trebuia  sa se infiinteze.   Chiar ne trebuie un partid  Gaullist   de tipul  Adunarii pentru Republica 

           Dar nu atit de repede  ca  sa  aiba adversarii ocazia sa isi puna rinjetul ala pe fata, iar  debusolatii aia 40%  sa  rida si ei ghidus.

          Reply
        34. SimonaM

          lastnightmusic SimonaM EleBelele 
          1. NU, dacă ești de dreapta nu votezi Căcărău.
          2. Deci asta era. Să nu participe la europarlamentare. Mai bine să stăm să ne uităm la toți împiedicații cum se-nvârt pe lângă Căcărău (dement nume, blestemată fie ziua când s-a inventat) dar să nu cumva să-i deranjăm la feng shui.
          Personal, d-abia aștept să văd cum MP adună de la FC (mult n-are de adunat), PNTCD (or fi mulți de adunat de-acolo?), PDL, NR (ăia-s 300 toți, niciunul zdravăn). Mă rog. Să-i adune. 15% nu-i rău. Măcar de-ar face ceva cu ei.
          Asta cu să mai stăm un pic să se aranjeze niște diverși pe liste de europarlamentare mă lasă rece. Mai bine mai devreme decât mai târziu. Și (între noi fie vorba) exemplul cu partidul lui MRU nu e tocmai cel mai fericit. Și-a găsit partid, l-a umplut cu un ghiveci strâns de peste tot și-a făcut un mare fâs cu el. Iar acum umblă după IRL să facă dreapta cu Chiliman. Mă lași?!

          Reply
        35. lastnightmusic

          SimonaM lastnightmusic EleBelele  
          Simona … te las.   🙂

          Ne  contrazicem degeaba.  Tie iti ajunge  15%  cit  a avut Blaga  la  generale,   eu imi doresc  un partid  sau o alianta   care sa adune  35%  din cei ce sunt de dreapta dar sunt adormiti (de pilda buticarii mei  cei care  aduc 60% din pib si 70%  din  angajati )  care  sa castige alegerile in  19  caci pt 16  e prea tarziu.  Iar alegerile din 16  le va castiga  cel ce va avea presedintele in 14.
           De aia ne contraziceam aiurea.   Avem, fiecare obiective diferite.    🙂   Hai ca acum e chiar perfect  si  ne putem intelege.   🙂

          Reply
        36. SimonaM

          lastnightmusic SimonaM EleBelele 
          Da, e obositor.
          Mai ales când nu explici de unde până unde. Și era o întrebare simplă. 
          După logica ta, adună 35% ghiveciul FC+PNTCD+NR+ un eventual partid pe care l-ar face MP cu juma de an înainte de alegeri. Genial. 
          Nu se-nghesuie nimeni la ăștia de-s acum partid, dar o fundație care nu se face partid îi strânge pe toți. Dacă ție ți se pare logic, eu una mă dau bătută. Mai am și chestii de făcut, nu doar să mă-ngân pe bloguri.

          Reply
        37. lastnightmusic

          SimonaMlastnightmusicEleBelele 
          Simona,  daca nu intelegi  reciteste textul asta inca odata.  
          Spui tu:  „Nu se-nghesuie nimeni la ăștia de-s acum partid, dar o fundație care
          nu se face partid îi strânge pe toți. Dacă ție ți se pare logic, eu una
          mă dau bătută..”
          Atentie !!!

          Da,  un partid  nu ii prinde,  Ei  Urasc partidele  (si  si ii inteleg partial)  (nu ma refer la cei  6000 inscrisi deja )

          Daca intra in Fundatie  iar peste  6 luni – 1 an  apare un partid ,  au impresia ca ei au cerut partidul asta,   ca  ei au format partidul,  ca e partidul lor – Un alt fel  de partid.   Si s-ar inscrie in partidul lor  emanat din Fundatie.
          …. 
          Acum apare inca un partid – pe langa celelalte –   concomitent cu Fundatia dar neemanind  din fundatie.   Nu este un fiu al fundatiei  ci este un frate al fundatiei.  Asta va prinde si altceva decit basisti  convinsi , ca mine  sau ca tine ?
          Ai sesizat    cit de importanta e temporalitatea ?  Citeste Emma Zunz  si Gradina potecilor care se bifurca ,  ambele  nuvele  de Borges.

          Reply
        38. SimonaM

          lastnightmusic SimonaM EleBelele 
          Mulțumesc pentru recomandările de lectură, sunt încântată că te gândești la dezvoltarea mea intelectuală. Până acolo, însă..
          Chiar ai impresia că toți sunt imbecili, văd. Ăia care urăsc partidele NU VOR VOTA nici dacă se face partid, nici dacă nu. Ăia care urăsc partidele nu vor intra în fundație decât dacă-s cretini. Din principiu cei care intră în fundația asta sunt oameni care doresc să se implice politic. Nu e clubul țesătoarelor. Oamenii ăștia erau oricum în căutare de vehicul politic.
          Iar cei care ar fi vrut să voteze și nu au avut ce (cazul meu particular) se vor uita cu interes la partid și dacă văd ceva interesant l-ar putea vota. Acum ai înțeles?
          Dacă nu m-a convins nicio ofertă a partidelor existente, la ce folos că se face doar o fundație care (poate, nu știu încă) poate avea idei politice interesante? Și dacă tot își face fundația partid, poate la fel de bine să-l facă acuma decât să-l facă peste doi ani. Nu văd nimic de pierdut dacă apare partidul mai repede. Poate chiar au timp să se organizeze mai bine. 
          Mă rog, mi-e clar că bat apa-n piuă, vorbim de lucruri diferite. Dacă n-ai înțeles cu ce se ocupă fundația asta, degeaba tocim tastele.

          Reply
        39. lastnightmusic

          SimonaM lastnightmusic EleBelele 
          De ce nu i-ai  transmis lui  Basescu, acum  2 luni  cind  a  pornit Fundatia,  ca nu  are nici o sansa cu ea  din motivele  expuse mai sus, decit daca trage peste o luna si un partid   ?  Basescu atunci a spus  exact ce ma chinui eu sa spun acum. 

          ..
          Daca  faceti un partid care va semana exact cu toate celelalte  (pentru omul mediu care voteaza)    atunci  am pierdut partida


          Daca toti gandesc ca tine …..

          Sigur va aparea o  Fundatie,   sau un m FB  sau un Blog,  sau  un club de dans  care va  strange  laolalta  pe  cei 40%  astia…. si atunci partidul fundatie va pierde partida. Piata  cere asa ceva…. vrea  prajituri pentru diabetici,  pe care partidul asta nu le ofera.   Sigur va aparea  o forma  de asociere   care va lua smantana  Fundatiei si apoi Partidului   frate  Fundatiei.

          Reply
        40. SimonaM

          lastnightmusic SimonaM EleBelele 
          Degeaba îi strângi p-ăia la degustat de fursecuri sau concert simfonic, când ideea e să voteze. Nu poți prosti pe toată lumea cu adunatul inocent într-o fundație de susținere a bunelor maniere pentru ca la sfârșit să te bazezi că vor vota, din spirit de apartenență la grup, Partidul de Susținere a Bunelor Maniere de Dreapta.
          Noroc că nu gândesc toți ca tine.
          P.S. Eu nu-i spun nimic lui Băsescu, și nici nu fac partid.

          Reply
        41. lastnightmusic

          SimonaM lastnightmusic EleBelele  
          Simona,  
          Nonvotantii scarbiti:    
          Ii cunosc bine pe astia :  Au nevoie  de consultanta  post viol,  post fript cu ciorba-sufla si’n iaurt   si  cind aud de -partide parca aud de draku
          – daca ii duci sa se intilneasca cu violatoru’   la mediere –  ai zbarcit’o  
          Dreptaci… votatori de cacarau:

          Mai sunt ceilalti – amicii mei  din sectorul 1  de fitze, cei cu care discut  muzica si arhitectura inalta   si  care voteaza cu Cacarau  ca are papilon  si  il injura pe Base ca hahahie  dar care si ei  sunt  clar  de dreapta .
          Astia trebuie adunati de pe drumuri….

          Reply
        42. SimonaM

          lastnightmusic SimonaM EleBelele 
          Ăia cu papion pe care-i pomenești nu sunt dreptaci. Se cred, poate, liberali de viță veche. Dreptaci mă îndoiesc să fie.
          Pe ei îi adună (eventual) de pe drumuri un Nicușor Dan. Deși îl pot vota voios pe Antonescu în continuare. Aia nu e dreapta.
          Și n-am înțeles de unde aveai impresia că fundația asta trebuie să facă psihoterapie de grup. Au spus clar că au intenții politice, ăia care vor să se implice se pot implica. 
          O fundație care să adune pe ai tăi cu papion laolaltă cu mine se poate ocupa (eventual) de gătit. Sau de arhitectură și design interior. Când va fi de votat, ei vor vota stânga iar eu dreapta (dacă am). Dacă n-am ce, stau acasă. Acum poate e mai clar de ce vorbim despre lucruri diferite.

          Reply
      2. lastnightmusic

        Bleen GianinaUrsu  
        Asta  numai si numai daca   fundatia  va  fi  mai  puternica decit partidul.   Daca  parintele e cam de aceiasi varsta cu copilul si copilul (partidul)  are mai multe arme (si are  !!! )  decit  parintele,  atunci , copilul ii va da peste mana lui tacsu  cu  linguroiul.  In  fundatie va sta doar Basescu  si consilierii ce nu  pot  fi membri de  partid.     Dar sa vedem….

        Reply
        1. SimonaM

          lastnightmusic GianinaUrsu 
          Și dacă nu făceau partid, strângeau mai mulți nehotărâți care să facă … ce anume? Să voteze care alt partid? 😀 
          FC cumva?

          Reply
        2. lastnightmusic

          SimonaM lastnightmusic GianinaUrsu  
          M-ai prins  ca sunt FCist ??     🙂    🙂 
          Pai intreaba-l  pe Basescu  de ce a pornit Miscarea Populara,   si  daca  a  avut in minte  sa o transforme in partid in prima luna.  
          Partea misto era  ca  miscarea putea  sta deasupra  sa prinda  si  pe ceilalti pitici de dreapta :  fc, pntcd. NR,  
          Da  putea  sa mai  astepte   6 luni  macar , parerea mea….. asa ne prinde doar pe noi cei  ce suntem gata captivi

          Reply
        3. lastnightmusic

          Canadiana SimonaM  
          Il au in schimb pe  Neamtu Balamuc,   care    nu ajuta de loc….  ar fi trebuit linistit cumva .   Nici nu mai are Felix nevoie  de A3   Ii face Neamtu treaba

          Reply
        4. lastnightmusic

          Canadiana lastnightmusic  
          E unul  cu usturoiul  care l-a salvat pe Basescu  🙂  si acum il  injura.   E unul  care a pornit  o  Fundatie ,   a primit 3000 de adeziuni in prima luna ,  si si-a batut joc . O parte din cei ce nu putem sa ii aducem  la vot sunt din cei  scirbiti  de Neamtu.   Electoral nu are  sanse,  dar  face zgomot,  murdarie,  iar asta nu ajuta,

          Reply
        5. Canadiana

          lastnightmusic Pe langa faptul ca Neamtu e un nimeni, este si un om lipsit total de caracter. Este un non-subiect.

          Reply
        6. lastnightmusic

          Canadiana lastnightmusic  
          Este un Subiect. Si Uriah Heep  (personajul,  nu formatia 🙂  )  este detestabil  dar este un subiect.    A avut o sansa,   a irosit-o   iar  acum  se scalambaie  si face rau in continuare  pe scena in fata reflectoarelor.    Sa ne facem ca nu exista  nu e o solutie.

          Reply
        7. SimonaM

          Canadiana SimonaM 
          Că veni vorba. Noi de ce nu suntem prietene pe Facebook? Ia să-ndrept eu lucrurile 😀

          Reply
        8. liviuta

          lastnightmusic Uite, ca sa fie clar de ce nu mergea asteptarea asta de 6 luni – un an in stadiul de (exclusiv) fundatie, am sa folosesc o zicere din „Morometii”, un pic adaptata in forma (de redactare):
          Pentru   ca    timpul nu    mai   are  rabdare  .. .

          Reply
        9. lastnightmusic

          liviutalastnightmusic
          Canadiana
          Poate tu nu ai rabdare  Liviuta !   🙂 

          Timpul are rabdare..saracu……  ii rabda  pe USL  inca 20 ani…… .. Nu au rabdare  baietii care vor functie la partid si vor sa castige  europene, prezidentiale  din 14.     Sa ia exemplu de la Felix.   Ala a avut rabdare saracu  8 ani.   Sau opozitia din Mexic  care   a  asteptat  60  ani 

          ….
          Sa iti spun o poveste. 
          Imparatul il cheama pe bucatar  sa ii faca un tort  cu  7 etaje,   dar il  vrea in  4 ore.   
          Bucatarul ii spune,   imposibil  maria ta  se poate face doar in 12 ore.   
          Ba nu ,  eu il vreau in  4 ore!  
          Bucatarul il face  in 4 ore,   /   iese nasol/  imparatul il pune  sa il faca  din nou  tot in 4 ore / tot asa , …… il face  de vreo  5 ori…. pina cind imparatul ii spune:   Uite  mey,   au trecut  20 ore  si tu nu esti in stare  sa  faci un tort  ….

          Reply
        10. Gramofonu

          lastnightmusic liviuta Canadiana Nu stiu pe ce v-ati certat de 30 de mesaje incoace, ca n-am avut rabdare sa citesc, dar mie mi-a placut povestea cu tortul. Parca as fi eu la munca :))

          Reply
        11. lastnightmusic

          Gramofonu lastnightmusic liviuta Canadiana  
          Ma bucur ca ti-a placut.  E  simptomatic.
          Pai am incercat sa spun cite  ceva.    Atunci cind nu aveam  dreptate  mi se spunea ca  nu am dreptate,  iar cind aveam dreptate mi se spunea ca pun virgula inainte  de si,    sau  pun si  intre subiect si predicat. deci……. tot nu am dreptate      🙂

          Reply
        12. Gramofonu

          lastnightmusic Gramofonu liviuta Canadiana Tot ca la munca. Gata, m-am prins, subiectul discutiei e „aventuri de la birou” 😀

          Reply
        13. Yeba

          Gramofonu, ce am înțele eu, cu disclaimer cum că sunt conștientă de limitele capacității mele de înțelegere: lastnightmusic a îndrăznit să desfășoare un raționament propriu despre MP, respectiv că și-a făcut partid prea repede, înainte de a fi ea însăși cunoscută și apreciată, în special de absenteiști. Dacă apuca să scoată la iveală vreo figură carismatică, cu mesaj etc. avea șanse frumoase mai târziu, alegerile din 2014 fiind pierdute gata. 
          Dar a picat prost și a pus virgula unde nu gândești. Fiindcă doamnele, deși neobosite în combaterea punctelor de vedere diferite, aveau acum altă treabă decât să se îngâne pe bloguri, respectiv învârteau clătite în tigaie. Mâna cealaltă, rămânând liberă, se pune de obicei în șold, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Oxford pe un eșantion reprezentativ de gospodine.
          În altă ordine de idei, îmi amintesc de Alianța Civică. Era megaactivă și megarecunoscută când a înființat un partid, rezultatul a fost irelevant aș zice.

          Reply
        14. Gramofonu

          YebaTot cu disclaimer, apreciez cum ca asist la o potentiala disputa „justitiarii vs restul lumii”, unde fostii „restul lumii” sint pe cale de a deveni noii „justitiari”.
          lastnightmusic – dincolo de argumente si de frumoasa poveste cu tortul: sa nu mai incerce nimeni nimic pentru ca ar putea fi un esec? asta e defetism si plecam din start de la esec; in caz de razboi (asa cum e pentru cei implicati, unii raspunzind chiar si pe topicul asta), defetismul se trateaza cu funie sau glont (si remarc ca deja ai semnat de primire). Poate au mai multi bucatari, unii cu tortul de 12 ore, si altii cu cel de 4 ore cu titlu de „incercare” (poate-i place cuiva si ala „gresit”).

          @ceilalti, degraba varsatori de taste: la fel, dincolo de argumente, funii si gloante, ramasesem cu impresia ca pe aici nu exista delict de opinie. Mai ales atunci cind, ca potential aparator al familiei, incerci sa-ti exprimi ingrijorarea ca e posibil sa-ti investesti sperantele intr-o arma care la final sa faca doar „fis” in loc de „BUM”.
          Deocamdata parerea mea e ca va contraziceti fara obiectul muncii.
          Si uite, istoria tocmai ne demonstreaza ca trebuie sa-l reevaluam pe Blaga la adevaratul sau potential, un geniu al politicii, care a investit in singurul tip de constructie viabil dupa viitoarea constitutie, si anume partidul balama si politica de cumetrie, si care va reusi sa fie in coalitia care va da atit presedintele cit si PM, in detrimentul celui mai puternic partid.

          Reply
        15. Glook

          Yeba Gramofonu lastnightmusic Si totusi, la ce-i foloseste fundatiei sa se umple de potentiali votanti daca nu poate fi votata ca-i… fundatie?
          E o fundatie cu scopuri politice nu cum cerea MN o fundatie ptr. ajutorarea copiilor bolnavi ce cancer.
          Cred ca isi pune prea mari probleme pentru dezamagitii de profesie care fug de fundatie ca vine partidul… Io am impresia ca lucrurile inainteaza de obicei fara ei ca-s ocupati sa stea pe margine si sa se planga.

          Reply
        16. SimonaM

          Yeba Gramofonu lastnightmusic 
          Înțeleg că gospodinele n-au și ele dreptul la o părere personală pe care s-o dezbată, doar pentru că se mai ocupă câteodată și cu clătitele?

          Reply
        17. lastnightmusic

          Glook Yeba Gramofonu lastnightmusic  
          Ideea basesciana  era  ca  eventualul    partidul emana din  fundatie
          Acum  fundatia si partidul sunt frati   gemeni  pentru ca apar  concomitent. 
          Fundatia  care era o inovatie antreprenoriala  formidabila  isi va pierde curand sensul.

          Reply
        18. Bleen

          lastnightmusic Glook Yeba Gramofonu Fundația e o tîmpenie antreprenorială. Ca să nu te mai chinui în spasme: fundația e făcută ca să se poată implica Băsescu și consilierii, fiindcă într-un partid nu se pot implica, că n-au voie. Ideea băsesciană e să facă partid.

          Reply
        19. Rosu

          Bleen  
          Na, ca ai stricat misterul… Asa nu imi place cand vine cineva si tranteste mura in gura… Era interesant cum se apucasera sa dezbata despre ce vrea Basescu sa faca el cu adevarat…:) 
          In alta ordine de lipsa de idei: stie cineva unde se poate semna pentru infiintarea partiduletului?

          Reply
        20. Yeba

          SimonaM, pe mine mă sâcâie tonul tigaiot, vorbele tari. Cuvântul cheie era tigaie. Și nu era decât o părere, omul n-a venit să înjure MP, nu pare a se chinui în spasme etc. Plus că se pare că pleacă de la premise diferite de ale lui Băse et comp, respectiv zice că alegerile astea sunt pierdute, vorbește de următorul ciclu electoral. 
          Părerea mea proprie este că și dacă este spulberat acum, tot e mai bun un partiduleț gata exersat pt următorul ciclu electoral, decât o fundație. Și nici nu cred că sunt mulți absenteiști roși de probleme civice. Retorica lui Ilici anti-partide s-a desumflat, oamenii cât de cât preocupați de subiect și-au dat seama că politica/deciziile/situația se consturiește numai cu partide. De-aia au intrat și sindicatele în declin.

          Reply
        21. lastnightmusic

          Bleen lastnightmusic Glook Yeba Gramofonu 
          Da,  antreprenorial  e o  tampenie.  ( E doar  o gaselnita a avocatului  ce face fundatie ca sa evazioneze fiscal )   Antreprenorial  era  o  solutie  daca  gasea cum sa atraga   cei  ce sufla acum in iaurt – vreo   20%   Asa se intimpla  in afacerile mari .
          Basescu i-a gonit pe cei  20%.   Prin fundatie, shamanism,  taoism  si alte descantece  poate reusea sa ii aduca si sa ii verse partidului.  
          Prin partid  nu are cum sa ii aduca inapoi.  
          Am inteles  Basescu nu e strateg  ci un tactician bun.  El vrea partid acum. balama. 
          ….
          SA NU CONFUNDAM  membrii  de partid  atrasi     cu   Votantii !  Eu ma refer numai la votanti  si nu la membrii atrasi de partid .  Votantii nu au nevoie acum de  bani,  ei au nevoie de vorbe frumoase si proiecte viabile pentru segmentul lor.

          Reply
        22. Bleen

          Yeba SimonaM Nimeni nu crede că alegerile astea nu sînt pierdute.  Toate strategiile se fac pentru următorul ciclu electoral. Cîștigătorii alegerilor din 2014 și 2016 sînt, la distanță apreciabilă de ceilalți, PSD și PNL. Aici nu încape discuție. Ce combinații politice se vor face post-alegeri, asta e altă mîncare de pește. Însă niciun partid sau candidat prezidențial, alții decît PSD și PNL, nu au șanse să obțină în 2014 și 2016 mai mult de 15%. 20% e deja un miracol.
          Reiau: fundația e făcută ca Băsescu și consilierii să aibă posibilitatea legală să se implice politic. 
          Aia cu ”antipolitica” e o prostioară de spus în lipsă de altceva și de persoane care nu au treabă cu politica. Partidul se bazează pe rețelele politice și de influență existente.

          Reply
        23. SimonaM

          Yeba SimonaM 
          Mie mi s-a părut mai interesantă imaginea cu mâna-n șold. Mă bucur că ofer așa o imagine vie, cu mișcare și sonor. Chiar dacă e ascuțit.
          Acuma n-am înțeles prea bine intervenția, omul dacă simte nevoia să se plângă o poate face și singur, e pe-aici și-mi pare-n stare să scrie.
          În plus, el vorbește despre ce și-ar fi dorit el să fie fundația asta, iar eu îi spuneam ce și-a propus fundația să fie. El povestește o impresie, eu spun ce-am citit și am auzit în declarațiile fundației.  Nu înțeleg de unde atâta dramă.

          Reply
        24. lastnightmusic

          Bleen Yeba SimonaM  
          OK .  Partidul se bazeaza pe aparatcici .
          Dar nu de ei vorbesc eu.

          Eu vorbesc  doar  pe cei care voteaza.   Cei care introducind votul in urna ,  introduc  si speranta lor.  Aia trebuie culesi. 

          Daca  Basescu  a  gindit  ca intr-o luna  transforma in partid…. cred ca s-a grabit.   Tot asa cum s-a grabit  cind  a desfintat  PLD   formand PDL-ul.  Putea sa mai astepte un pic.

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *