Prima conditie pentru a fi delegat la conventie este sustinerea lui Blaga

(Bucuresti, 10 martie 2013) – Comunicat de presa (Monica Macovei si sustinatorii Motiunii “Reformistii”)

Noi vrem o competitie corecta

Pe 5 martie 2013, Biroul Permanent Judetean Vrancea, condus de Costica Neata, a dizolvat Biroul Municipal PDL Focsani, dupa ce cu o zi inainte presedintele acestuia, Nicu Tanase, l-a criticat pe Vasile Blaga la prezentarea Motiunii sale. Semnalul pentru toate filialele din tara este urmatorul: cine indrazneste sa-l critice pe Vasile Blaga este destituit sau nu mai ajunge sa voteze la Conventia Nationala.

Am cerut, pe 7 martie 2013, Comisiei de Organizare a Conventiei Nationale Extraordinare (COCNE) listele delegatilor care vor veni si vor vota la Conventia Nationala, solicitand functiile lor si datele de contact. In aceeasi zi, am primit listele cu nume ale delegatilor de la 20 de filiale, fara functii si fara date de contact, iar unele liste s-au schimbat deja. Termenul stabilit initial pentru trimiterea de catre filiale a listelor cu delegati a fost 5 martie, dar a fost apoi prelungit pana la 11 martie. O prelungire cu cel putin doua scopuri:
1. le ofera unora ocazia de a schimba listele cu delegati;
2. ne impiedica sa ne sustinem motiunea chiar in fata celor care trebuie sa si voteze la Conventia Nationala.

De pilda, filiala judeteana Suceava, desi trimisese deja lista cu delegati, a retras-o. Ne intrebam daca o vor modifica in functie de optiunile exprimate de persoanele aflate pe lista delegatilor si constatam, totodata, ca intalnirea de la Suceava nu ne-a pus in contact direct cu delegatii care vor veni efectiv la Conventia Nationala. Din peste 100 de persoane prezente la dezbaterea de la Suceava, numai circa 15 au spus ca sunt si delegati, iar in acest moment nu este sigur ca vor si ramane delegati pana la sfarsitul procedurii.

Consideram inacceptabila solicitarea unor sume de bani delegatilor, asa cum s-a intamplat la Iasi, acesta fiind un mijloc de presiune pentru a descuraja participarea membrilor PDL care nu vor confirmarea conducerii actuale.

Tinand cont de toate acestea, solicitam urmatoarele conditii minimale pentru o competitie corecta:

1. Cel putin primarul sau primul consilier ales din fiecare localitate sa fie delegati la Conventia Nationala. Diferenta pana la 5.000 de delegati sa fie membri de partid fara functii, pentru ca baza partidului trebuie sa se pronunte.
2. Listele delegatilor depuse la COCNE sa nu poata fi modificate decat in caz de forta majora.
3. Toate buletinele de vot sa fie semnate de cate un reprezentant al fiecarui candidat la presedintia PDL.
4. Cate un reprezentant al fiecarui candidat la presedintia partidului sa fie in comisiile care verifica identitatea delegatilor si le inmaneaza buletinele de vot.
5. Cate un reprezentant al fiecarui candidat la presedintia partidului sa fie la fiecare urna de vot si ulterior sa participe la procesul de numarare a voturilor.
6. Listele complete cu delegatii la Conventia Nationala, cu precizarea functiei acestora si cu datele de contact sa fie puse imediat la dispozitia celor trei candidati la presedintia PDL.

Monica Macovei si sustinatorii Motiunii “Reformistii”

Facebook Comments

1 Comment Prima conditie pentru a fi delegat la conventie este sustinerea lui Blaga

  1. Ted Schengen Michael

    Daca Blaga castiga sefia PDL va ramane fara multi electori de dreapta , probabil reformistii ar migra pe alte meleaguri politice iar Blaga ramane-n fundu gol ! O sa-l voteze delegatii care l-au ales si atat !

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *