Scrisoarea lui Lăzăroiu către parlamentari

„Fac apel la dumneavoastră să sprijiniţi adoptarea proiectului Legii Asistenţei Sociale într-o formă  care să ducă la îndeplinirea celor trei mari obiective: reducerea dependenţei asistaţilor sociali de  stat, eliminarea riscurilor de fraudare şi eroare din sistem şi economisirea la buget a 0,8% din PIB  până în 2013. Prin atingerea acestor obiective România îşi va respecta obligaţiile asumate prin acordul cu finanţatorii internaţionali, ceea ce va duce la creşterea credibilităţii sale.

Pentru a depăşi aceste vremuri de criză trebuie să fim uniţi şi responsabili, trebuie să lăsăm deoparte orgoliile politice şi personale, să ne aşezăm împreună la aceeaşi masă şi să punem pe  primul plan interesul naţional. Astăzi, interesul naţional se traduce prin responsabilitate, cumpătare şi curajul de a spune adevărul. Iar adevărul este că, acum, românii nu-şi mai pot permite „generozitatea” pre-electorală cu care au fost obişnuiţi timp de 20 de ani. Eşecul comunismului este în primul rând eşecul statului atotputernic, aşa cum criza datoriilor suverane care bântuie astăzi Europa este şi criza statului asistenţial.

Situaţia extrem de gravă în care se află mai multe state europene, care până nu demult treceau drept exemple ale bunăstării, nu ne poate lăsa indiferenţi. Nu ne mai putem minţi. Este momentul să spunem ce ne putem permite ca economie şi ce nu ne putem permite.

Noi, politicienii, „dăm” ajutoare, „mărim” salarii, „dublăm” pensii însă nu noi plătim facturile generozităţii noastre. Le plătesc contribuabilii, până la ultimul ban. Nu trebuie să uităm asta nicio clipă.

A recurge la ajutorul statului trebuie să fie excepţie, nu regulă. Trebuie să-i ajutăm pe cei care se află cu adevărat în dificultate, nu pe cei care vor să-şi completeze veniturile cu ajutoare primite de la stat. Trebuie să privim sistemul de asistenţă socială nu numai ca pe o expresie a solidarităţii între cetăţenii acestei ţări, ci şi ca pe o investiţie în oameni.

Actualul sistem de asistenţă socială este unul al abuzului, fraudei şi mitei electorale. Noua Lege a Asistenţei Sociale reprezintă primul pas în eliminarea răului din sistem şi, de aceea, consider că toţi  cei responsabili trebuie să ne unim forţele în adoptarea cât mai rapidă a acestei legi.”

Facebook Comments

53 Comments Scrisoarea lui Lăzăroiu către parlamentari

  1. cristi c.

    1. "coruptii nostri sunt mai buni decat coruptii lor" – FOARTE gresit!!!

    – macar in acceptiunea pe care am dat-o EU termenului in comentariile de mai sus – sensul notiunii de "corupti" este independent de zona, politica sau nu, din care provin si in care actioneaza…

    – numai cine nu vrea, sau cine din diverse considerente ignora intentionat, nu remarca (sau nu constientizeaza?) ca MAREA MAJORITATE a populatiei, electoare sau nu, este la curent si este clar "pornita" impotriva celor care au supt SI / SAU sug "laptele" resurselor publice, indiferent momentul sau de calea pe care acestea au ajuns sau ajung in biberon.

    NB: in aceste conditii, tinand cont ca memoriile "proaspete" sunt si cele mai pregnante, ranile mai vechi tind sa se cicatrizeze iar cicatricile sunt mai putin evidente odata cu trecerea timpului si/sau dispar sub un strat de fard nou aplicat, este evident ca PDL-ul nu are nici o sansa sa castige 2012, dincolo de oricare alte argumente sau considerente, minore sau majore, discutabile sau nu, precum program, viziune, vointa… etc.

    ALO!!! Alba ca Zapada, Rosie ca Focul, Verde ca Iarba… e cineva pe receptie??? mai precis e cineva NOU, fara legaturi cu VECHI pe receptie???

    in acelasi context si daca nu as avea convingerea ca este de fapt (si de drept) o "facatura" diversionista, as merge mai departe si as credita dan diaconescu – otv cu mai multe sanse decat USL si MP la un loc…

    2. "1 an pentru bagarea in puscarie a 200 de mari corupti e complet irealist oricare ar fi starea de spirit a celui care incearca asta" – foarte gresit din nou… nu e chestiune de stare de spirit a CELUI care… mai degraba de posibilitatile si capacitatea CELOR 50-100 (sau 200 daca 50-100 nu sunt suficienti)… daca ne uitam putin in urma – vreo 50-60 ani – putem vedea cum 2-300 de insi au rezolvat o tara intreaga… este deci chestiune de dedicatie si vointa nu neaparat de posibilitatile aparente…

    Reply
  2. Glook

    Ok, Cristi, incep sa sesizez nuantele. Pana si eu. Si din pacate nu fac decat sa confirme ce spuneam: coruptii nostri sunt mai buni decat coruptii lor. Ai nostri sunt doar suspecti de coruptie sau persoane prea onorabile ca sa nu fie ponegrite. In schimb coruptii lor sunt corupti inca necercetati tot din motive politice. Asta + eternul toti e la fel. L-am uitat pe Basescu e dictator. Si Severin e o somitate prea influenta ca sa nu fie 'lucrat'. Pacat ca nu e si prea destept ca sa se lase lucrat.

    Oricum, n-am nici o treaba cu nici un partid. Nici macar nu fac parte din trupetii blogary, is si eu bagatoare de seama pe aici. Singurul lucru pe care il stiu e ca daca majoritatea romanilor ar fi 'pe bune' contra coruptiei chestia asta s-ar simti in caliatea alesilor si in calitatea justitiei. Deocamnadata prea multor romani le convine sa poata si ei ciupi un pic chiar daca asta presupune ca guvernantii sa poata ciupi mult. Intotdeauna exista o legatura intima intre calitatea alegatorilor si calitatea alesilor. Aia cu 'romanul e cinstit, guvernantul romanului e hot' e un mit frumos si patriotic dar fara nici un fundament in viata reala.

    Si apropo expertiza mea in management de proiect imi spune ca 1 an pentru bagarea in puscarie a 200 de mari corupti e complet irealist oricare ar fi starea de spirit a celui care incearca asta. Dar nu-mi ajung literele si ncii timpul sa detaliez.

    Reply
  3. cristi c.

    @glook

    poate ca nu m-am facut inteles (suficient de bine)…

    reiau: nu expertiza ar fi motivul reusitei ci intentia si buna credinta in calitate de sef… si categoric nu numai justitia ar trebui "invocata"

    sa fiu atunci mai direct/concret: nici eu nu am gradul de expertiza necesara dar sunt convins ca eu as gasi toata capacitatea si experienta de care as avea nevoie la 20-50-100 oameni pe care sa-i coordonez…

    cat despre "Anticoruptia nu aduce atatea voturi cate ai vrea, sa stii. A pierdut PSD voturi ca s-a solidarizat cu coruptii lui?"

    pana una-alta PSD'ul nu s-a solidarizat cu "coruptii" ci eventual cu niste "suspecti de…" sau si mai bine cu niste cetateni onorabili pe care adversarii politici ii "ponegresc"… vezi nuanta?

    Reply
  4. Glook

    Cristi C.

    'daca de maine glook este numit sef al diviziei “mare coruptie”, ii sunt puse la dispozitie mijloacele materiale si nu numai pentru a-si face treaba, crezi (sincer) ca daca glook este “bine intentionat” nu rezolva in 12 luni cel putin 2-300 de MARI?'

    Da, cred sincer. Domeniul meu de expertiza nu e justitia.

    Dar din cate stiu eu despre cum se gestioneaza un proiect nici unui specialist in justitie nu cred ca i-ar ajunge. In 12 luni nu schimbi mentalitati, iar la noi in justitie problema e de mentalitate nu de salarii pretins mici sau alte detalii financiare.

    Anticoruptia nu aduce atatea voturi cate ai vrea, sa stii. A pierdut PSD voturi ca s-a solidarizat cu coruptii lui?

    Reply
  5. cristi c.

    update: (… la nivel politic nu te poti lua de marii corupti daca nu exista o sustinere populara…)

    nu exista sustinere populara pentru asa ceva???

    daca PDL-ul (sau oricine altcineva) ar reusi sa "rastigneasca" in urmatoarele 12 luni macar 20-30 de "smecheri" ar castiga 2012 cu 80%… si ar avea la buget excedent 80% pentru urmatorii 4 ani de guvernare…

    problema nu e "sustinerea populara" – respectivul articol exista din plin, se inregistreaza chiar excedent… problema reala ar fi ca numaratul oualelor sau al gardurilor, masuratul bordurilor sau a stratului de asfalt, verificarea retrocedarilor, a parcarilor, a salilor de sport, a bazinelor, a telegondolelor… etc ar provoca un tsunami care ar sterge intreaga clasa politica existenta!

    Reply
  6. cristi c.

    @glook (… la nivel politic nu te poti lua de marii corupti daca nu exista o sustinere populara…)

    sry glook – e pur si simplu chestie de optiune / vointa politica – sau daca "politica" nu suna destul de bine se poate inlocui cu "administrativa"

    sau, sa o spun altfel ca sa nu fie urma de indoiala: daca de maine glook este numit sef al diviziei "mare coruptie", ii sunt puse la dispozitie mijloacele materiale si nu numai pentru a-si face treaba, crezi (sincer) ca daca glook este "bine intentionat" nu rezolva in 12 luni cel putin 2-300 de MARI?

    Reply
  7. Dragos

    "il previn pe amicul Lazaroiu…razboinica Aura Vasile…"

    eu nu inteleg ce atata caz ca (h)Aura Vasile a mimat stersul la popou cu scrisoarea d.lui Lazaroiu si l-a stropit cu cateva picaturi de lapte. e lapte de tite de deputata. psd!

    Reply
  8. tucu

    @nedo draga,

    Din nefericire daca justitie nu e ,nimic nu e.

    Degeaba discutam doctrine, facem si desfacem guverne si formatiuni politice, Lazaroiu pomeni bugetare, Boc discta cu chinezii, Basescu face impartiri administrative daca Romania va fi condusa in continuare de bunul plac al Monei Pivnicieru a Dumbravilor si alte produse ale fabricii de cadre ""Mafia nostra"".

    Un stat de drept nu exista fara o justitie corecta.

    Punem pariu ca la primul ajutor de sta taiat de amicul Lazaroiu se va gasi un magistrat care sa -l dea inapoi?

    Reply
  9. tucu

    In privinta membrilor CSM senatorii au votat asa

    70 -pentru si 6 impotriva.

    Felicitari celor ce au votat impotriva.

    Blogary ar face un serviciu tuturor daca ar cere senatorilor PDL sa si exoplice votul.

    Personal nu pot decit sa le transmit cu drag siktir jigodiilor.

    Reply
  10. tucu

    In timp ce noi ne inbatam cu Alba ca Zapada (care e frumoasa dar intirzie sa apara) tin sa va anunt cu mindrie patriotica ca senatul romaniei a votat cu o larga majoritate noii membri ai CSM ului printre care figureaza la loc de cinste Dna Mona Pivniceru.

    Anunt pe aceasta cale pe onorabilii senatori PDL care au votat ca luceafara justitiei romanesti sa faca parte din CSM sau care au lipsit la un vot atit de important ca personal refuz sa mai votez lichele chiar daca au culoare portocalie…

    Daca Alba ca Zapada va refuza sa se arate eu il voi vota voios pe Ponta pentru ca macar ala e jigodie sicera .

    Tot pe aceasta cale il previn pe amicul Lazaroiu pentru care am o deosebita stima ca cutitul in spate nu l va primi de la razboinica Aura Vasile ci de la o parte din colegii din PDL mari iubitori de justitie marca Pivnicieru.

    Reply
  11. val_one

    Inteligent si arogant ca Nastase, dar avand carisma unui <a>violator in serie, acest ministru obsedat de imagine…

    îi era dor cuiva de nişte lecaisme?

    Reply
  12. Glook

    cristi c. incerc eu un raspuns.

    Exista intre micii corupti (gainarii profitori ai sistemului) si marii corupti (cei mai periculosi, aia care dintr-o mutare dau un tun de milioane sau mai mult) o solidaritatea cum sai zic… de breasla. Uite cum functioneaza ea: marii corupti se ingrijesc ca aia mici sa poata si ei sa inface cate un ban nemeritat, sa se 'descurce' in felul lor tipic (spaga) cand au o nedumerire, o problema. In schimb micii corupti se ingrijesc sa-i tina pe aia mari la butoane, ca stii cum e 'daca nu cade, pica' si 'se invart si se descurca'.

    Acu la nivel politic nu te poti lua de marii corupti daca nu exista o sustinere populara fara falie in privinta asta. Si cat timp aia micii corupti 'se descurca' n-o sa ai sustinere pentru un sistem echitabil si transparent. O sa ai doar o sustinere pentru un 'sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se schimbe nimic'. Cati ani are fraza asta? Parca a fost scrisa ieri…

    Reply
  13. cristi c.

    ai perfecta dreptate Dragos… dar nu faceam nici o confuzie

    ma adresam aici unde am gasit un nene Lazaroiu bine intentionat, responsabil si dedicat interesului national – cel putin asa am concluzionat citind "scrisoarea…" si mi-am zis: daca omul e asa de preocupat de un subiect mai marunt sa vezi numa' ce avant va lua cu ceva mult mai serios… sa vezi aici "scrisori"… sa vezi aici activitate… nu?

    Reply
  14. Dragos

    update: ICCJ, Parchete, Tribunale si Judecatorii sunt puteri (citeste curve) in stat INDEPENDENTE, adica n-avem ce le face pentru ca pestele lor, CSM-ul, e tot curva. si se stie, curva la curva nu-si scoate ochii.

    Reply
  15. Dragos

    cristi c. "hai sa incepem de exemplu cu marea coruptie…"

    pai hai, doar ca ai gresit adrisantu'. aici, pe Sapientii 11 bis, locuieste Madame Blogary si nu curvele alea pe care le cauti de fapt ICCJ, Parchete, Tribunale si Judecatorii, ce locuiesc pe Pacientii 11 bis.

    amice, esti gresit indrumat!

    Reply
  16. cristi c.

    E bine si frumos sa teoretizam pe tema necesitatii stringente de reforma a statului… de acord: e nevoie de reforma… nu inteleg insa de ce incepem reforma de la coada spre cap… hai sa incepem de exemplu cu marea coruptie… daca rezolvam macar 10% atunci "reformam" de cel putin 10 ori mai multi bani decat am putea economisi luand la puricat amaratii asistati…

    Departe de mine gandul de a aprecia sau sustine actualul sistem de asistenta sociala care este intradevar… asa cum este descris/prezentat/infierat… cahhh si trebuie schimbat cu unul mai bun…

    DAR!!!! hai sa incepem reforma cu… acolo sus… se ofera cineva? si dupa aceea rezolvam si asistenta sociala… nu? nu e bine? s-o lasam balta? de ce?

    Reply
  17. Dragos

    "Lăsaţi, bă, meciu’, că oricum ne bate Franţa cu 2-1. Uitaţi-vă la Lăzăroa!"

    Mondialul 2006: Romania necalificata, nea Piti selectioner, Ciutacu consilier la Seres.

    Europene 2012: Romania tot necalificata, tot nea Piti antrenor, bleen consilier la Lazaroiu.

    Observ 2 repetitive ce trebuie obligatoriu luate in calcul la analiza ref. la cauzele ratarii: nea Piti si consilierii ministrilor.

    Reply
  18. Măuzes

    Realitatea TV are avion fără pilot! Probabil e avion cu pilotul în puşcărie. Sau după insolvenţă şi-au permis doar avionul, nu şi pilotul.

    Reply
  19. Mih

    Unde s-a dus Lazaroiu? Ca eu am vazut doar o chivuta isterica, cu poalele in coc, ranjind satiscafuta (sau cum se zice) dupa ce l-a stuchit cu vacabularul din dotare…Era "comisie parlamentara" sau ce?

    Reply
  20. Huitzilopochtli

    @dragos

    sa inteleg ca pentru tine cuvintele evreu, schiop si turnator pica in aceeasi categorie? "ovreu" scuze, ocazie cu care avem si raspunsul la intrebare.

    Reply
  21. Dragos

    "Am acces la fonduri şi investiţii de 100 de milioane de euro pentru a asigura funcţionarea Realitatea TV" – Elan Schwartzenberg, mai 2011.

    Acţionarul majoritar al Realităţii Media, Elan Schwartzenberg, a solicitat Tribunalului Bucureşti intrarea în incapacitate de plată şi în faliment a trustului de presă pe care îl patronează – septembrie 2011

    “M-a sunat doamna Camelia Voiculescu şi mi-a spus că-mi oferă ajutorul de orice fel şi că-mi stă la dispoziţie. Pentru mine, gestul acestei femei, care nu e nici prietenă şi nici asociată, arată că putem avea şi în Romania concurenţă corectă" – Elan Schwarzenberg, septembrie 2011

    Oare ce blestem ii urmareste pe muncitorii iRTV ? de-abia ce scapasera de escrocul paraplegic si-au dat de escrocul turnator.

    Nu-i asa ca acum se explica atacurile concentrate, pe subiecte identice, la aceleasi minute&secunde executate de slugile celor 2 televiziuni "concurente" de "stiri" ? Cotcodaceala din ultimul timp cu "faceti loc faceti loc, A3/iRTV e pe primul loc" a fost o simpla perdea ovreiasco-schiopo-turnatoare de fum – practic, Dana Grecu e colega de tigaie cu Cretuleasca.

    Reply
  22. Nea

    Am si eu o vorbă

    Lăzăroiu, ia-ţi patul de cuie şi umblă. Umblă la balamalele sistemului şi scoate-l din ţâţâni.

    Reply
  23. mama evanghelista

    @nedormitul, sunt total de acord cu tine.

    Era un calambur pe bază de diacritice. @Mola se referea la scrisorile Sf. Pavel (sunt în Noul Testament, după Evanghelii). Şi i-a pomenit pe corinteni. Sf Pavel a mai scris şi scrisori către romani, romanii din Imperiul Roman.

    Acum că mă gândesc, poporului cu â nu ştiu la ce i-ar folosi, dar mie mi-ar face plăcere să-l citesc 🙂

    Reply
  24. Dragos

    Cristian Preda nici nu se rebranduieste, nici nu si-a dat seama ca-i pleaca ultimul tren de pe peron si nici nu va urma modelul Danilet/Dumbrava din justitie. Cristian Preda pur si simplu isi baga mintile in cap.

    Argument: amicul Cristi mi-e vecin de mahala, si am profitat de chestia asta pentru a-i impartasi niste idei filoSofice despre "bataia de la alegatorul nemultumit (eu) doare". Se observa cu ochiul liber ca baiatu e istet, a inteles conceptul bataie din prima. Ei, daca macar 50%+1 dintre politicieni ar avea vecini ca mine, fiti siguri ca in 2-3 ani intrecem Elvetia.

    Reply
  25. nedormitul

    @mama evanghelista

    scrisorile ăstea sînt mai importante. în fond, este plătit şi angajat să guverneze, iar guvernarea numai aşa se face.

    scrisori către români poate trimite orice terchea berchea, nu de asta au românii nevoie. pe bune, la ce ar folosi o scrisoare către români trimisă de un ministru? sîntem un popor de deprimaţi? care e ideea?

    Reply
  26. victor L

    Daca scrisoarea este reala, atunci felicitari expeditorului.

    Nu stiu care va fi efectul asupra politicienilor, de opozitie, in special, dar procedeul merita apreciat.

    O asemenea initiativa lipseste multor ministri; si ar fi fost de efect daca ministrul M. Macovei ar fi procedat la fel.

    Cit despre C. Preda- o mare deziluzie, cam in genul lui Dumbrava si Danilet in Justitie.

    Reply
  27. Gia

    Tare as vrea sa stiu citi parlamentari au inteles apelul asta.Oare pentru ei ce inseamna cuvintul „responsabil„?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *