Stiri, linkuri si comentarii (saptamina 28 aprilie – 4 mai 2014)

foto: Red Army

Duminică, 4 mai 2014

16:02 – Traian Băsescu: Voi vota Partidul Mişcarea Populară. Am dreptul să mă îmbrac cum vreau
15:44 – Traian Basescu: In momentul de fata sunt toate elementele care pot identifica in Ucraina inceputul unui razboi civil.

Vineri, 2 mai 2014

17:26 – Traian Băsescu a resuscitat USL

Joi, 1 mai 2014

13:27 – Elena Udrea a sărit cu paraşuta: E o senzaţie unică, incitantă, care merită încercată

Miercuri, 30 aprilie 2014

06:56 –EXCLUSIV. INTERCEPTĂRI Cum l-a obligat judecătorul Mustață pe MEME STOICA să-i dea mită dacă vroia să iasă din pușcărie

Marți, 29 aprilie 2014

14:41 – Dan Voiculescu: Am făcut azi o sesizare pentru a se face o anchetă la DNA. Această instituţie nu e Dumnezeu
11:12 – The most offensive owner in world sports is (sadly) not Donald Sterling – Washington Post zice: Meet Gigi Becali.
10:50 – Procurorii cer aviz pentru reținerea judecătorului Stan Mustață, suspectat de corupție. Magistratul, implicat în dosarele lui Dan Voiculescu și Mihai Stoica

Luni, 28 aprilie 2014

21:33 – Navy losing sailors and SEALs over emphasis on social issues
17:51 – Galerie Foto: Elena Udrea, colecție de selfie-uri pentru istorie
14:58 – Tensiuni la vârf româno-poloneze?
14:05 – Năstase: M-am gândit să renunţ la cetăţenia română. Justiţia mi-a oferit un concept de moarte civilă
14:04 – Rusia expulzează patru americani pentru „propagandă a valorilor americane”
03:53 – Crin Antonescu, MESAJ către Ponta: „Ai să-l regreţi pe Băsescu. Dacă luăm peste 20%, PNL va arăta că România nu e condamnată să intre iar pe mâna acestor puşlamale roşii”

 

Facebook Comments

116 Comments Stiri, linkuri si comentarii (saptamina 28 aprilie – 4 mai 2014)

 1. gone fishing

  Cu voia domniilor voastre, o veste buna de pe alte meleaguri: Trey Gowdy, senator republican din Carolina de Sud, va conduce comisia de investigare a atacului din Benghazi. Intr-un interviu recent cu Greta Van Susteren (Fox News Channel), Trey Gowdy vorbeste despre incercarea de ascundere a adevarului: „I’m just surprised how many people bought Benghazi cover-up” si „We are now investigating what appears to be a White House cover-up”. Interviul merita vazut.

  http://www.ijreview.com/2014/05/135129-video-trey-gowdy-says-white-house-made-systematic-intentional-decision-withhold-certain-documents-congress-sick/

  Reply
  1. Yeba

   caută o veste bună și de pe aste meleaguri, că stăm rezemați de wall ca pe vremuri la coada „la rație” și nu vine camionul cu tacâmuri de vești.

   Reply
   1. Bleen

    Și o veste bună. Scăpată de emoțiile și constrîngerile electorale, dreapta are la dispoziție următorii zece ani să se construiască de la zero. Nu sînt ironic absolut deloc.

    Reply
   2. gone fishing

    O, ce vremuri memorabile au fost acelea cand asteptam la coada sa se dea unt, lapte, sau oaresce tacamuri..! Pana si la oasele pentru fiert de mancare pentru caini stateam la rand. Era totusi interesant, cu emotiile de rigoare (oare ajunge la toata lumea sau nu?) mai schimbam o vorba cu lumea, mai socializam, cum s-ar zice. Cat despre vestile bune, ele sunt cam rare peste tot. Dar, uite una aici, cu Marea Neagra: http://www.voanews.com/content/reu-romania-seeks-greater-us-military-presence-in-black-sea-/1905703.html

    Reply
    1. Canadiana

     Eu cel mai mult ma bucuram cand se „dadeau” banane. Am ramas cu fixul asta, ca si-acum mananc 5-6 pe zi. Sechelele comunismului se vad la banane, stie el Schultz.

     Reply
 2. Bleen

  B1 a prezentat un sondaj făcut de IPSOS, sondaj care ar fi fost comandat de PDL. IPSOS e un institut francez (seamănă la nume cu IRSOP sau INSCOP, deci ”știrea” și-a atins scopul). PDL spune că nu a comandat un asemenea sondaj și nu lucrează decît cu CSOP.

  Reply
 3. Bleen

  Cele mai importante poziții în statul român,cea de șef al statului și cea de șef al guvernului, sînt ocupate în momentul ăsta de doi măscărici penibili care calcă totul în picioare de dragul campaniei electorale pentru găștile din care provin.

  Reply
 4. Bleen

  Băsescu: ”În Ucraina e război civil. Legitimitatea alegerilor prezidențiale din Ucraina e pusă sub semnul întrebării. Eu votez PMP.”

  Reply
 5. Bleen

  Turist rus: ”Și ce să vezi? Am nimerit în plin război civil în Ucraina. Așa că m-am dus la hotel, mi-am luat kalașnikovul, ppsh-ul și rpg-ul și am ieșit în oraș cu cei 457 de veri cu care am venit în vacanță, aici, la Odessa.”

  Reply
  1. Canadiana

   Intamplator, pe drum spre plaja, am facut autostopul si ce sa vezi? Mare minune, doamne, au oprit 13 tancuri blindate care ne-au luat pe toti. Primitori fratii nostri din Crimeea!

   Reply
 6. Rheia

  Maică-mea, azi, vine după mine în balcon și mă întreabă: „Auzi, tu te-ai hotărît cu cine votezi la astea, cum le zice, europarlamentare?” Mă uit lung la ea, expir fumul de Winston albastru scurt (băi, din ce în ce mai rele sînt, cred că mă întorc la Camel) și zic: „Da, cu penețeul. Nu mă omor după Pavelescu, dar îmi place Bodu. Și penețeul a avut cea mai ponderată atitudine în ultimii ani.” Se uită și ea lung la mine, tace cîteva secunde, apoi zice: „Știi ce nu-mi place mie la țărăniști? Au lozinca asta idioată, apărăm România ta. Cum adică a mea? Dar ce, a lor nu e? E numai a mea? Ei unde sînt, pe Lună?” „Măi mamă, cine știe ce agenție tîmpită de publicitate și-au ales, că numai de-atît au avut bani.” „Mda. I-a distrus Ciorbea de tot.” „Tu te-ai hotărît?” „Încă nu. Aș vota cu pedeleul, pentru Monica Macovei și Stolojan…”

  Reply
  1. Yeba

   Dacă PNT are 0.5%, cum văzui ieri un sondaj, se cheamă că-l votăm pe Puiu Pașcu, el e mai la coadă, e avantajat de redistribuire.

   Reply
   1. Bleen

    IPSOS? Să fim serioși. Sondajul a fost prezentat ca fiind comandat de PDL. PDL zice că nu a comandat un asemenea sondaj și că lucrează doar cu CSOP. De IPSOS nu a auzit nimeni pînă ieri.

    Reply
   2. Rheia

    Păi o să votez radioactiv, vorba ta, suflu un blestem discret peste ștampilă înainte s-o pun.

    Reply
 7. Bleen

  Cristian Diaconescu nu are șanse prezidențiale. Bine, nici nu se pune problema să candideze, însă nu are șanse.

  Dar ar fi bine să candideze. Chiar dacă nu are șanse, măcar am vota și noi cu inima deschisă și am vedea un om în firea lui în campania electorală. Oricum nu are nimeni șanse împotriva lui Ponta. Decît să mîncăm bătaie cu un pițiponc, o pițipoancă sau un leșinat, mai bine să luăm bătaie cu un candidat spălat, cu rațiunea și bunul simț între urechi.

  Diaconescu are șanse mai mici decît alții din trei motive:

  1. Nu vrea să candideze și nu-i place. N-are nicio tragere de inimă și poporul votant simte asta.
  2. E perceput ca om al lui Băsescu. A fost consilier prezidențial, a anunțat lansarea proiectului Mișcarea Populară, este membru fondator al Mișcării Populare. Asta îl trage mult în jos.
  3. Nu are susținere în vreun partid politic din opoziție.

  Reply
 8. adib

  Intrebare pentru Funeriu:

  Despre Bush junior se spunea ca nu prea le are cu lectura si nu e un intelectual. ( Karl Rove afirma acum ca nu e adevarat, Bush citea de rupea, a absolvit Harvard si Yale, dar imaginea publica era alta) Acest lucru nu l-a impidicat pe Bush sa fie ales de doua ori presedinte. De fapt, poate chiar l-a ajutat.

  De ce in Romania ar fi altfel?

  Reply
  1. Bleen

   Sînt convins că pentru Funeriu Bush e ce poate fi mai rău pe lumea asta. Doar Pinochet e mai rău. Și Reagan.

   Reply
 9. Bleen

  Băsescu și PDL (bleen.ro, septembrie 2008):

  – Copiii mei, soldăţeii mei de plumb, avem nevoie de o diversiune, ceva. Trebuie să-i distragem atenţia lui Călin iar în timpul asta, Severus şi Avraamescu Cel Iute la Mînie să-l atace pe la spate, să-l înjunghie cu Parkerele şi să-i ţină o morală soră cu moartea. Aţi inţeles? tună Mai Mult Ca Perfectul. Işi drese vocea…
  – Am tunat prea tare?
  – Nu, iertată să-mi fie remarca, Atotcuprinzătorule, dar eu consider că ai tunat exact atît cît trebuie, potrivit în formă şi genial în fond. Ca de obicei. Pardon. Sorry. Scuze. Iartă-mă. Îmi pare rău, îi zise verde-n faţă Cezar, scuze, Preda.
  – Da’ tu cine eşti?
  – Eu? Eu nu sunt. Eu sunt cel ce nu este. Scuze. Îmi pare rău. Iartă-mă…
  – Ok, ok, scuteşte-mă, Cel Ce Nu Eşti Şi, crede-mă, Nici Nu Vei Fi.
  Zmeus işi aprinse o ţigară şi se întinse pe spate…
  – Hai, veniţi cu idei! Care e diversiunea?
  Tocmai de clipa în care vor fi luaţi la intrebări şi puşi să aibă idei le era cel mai teamă. Fiecare începu să-şi facă de lucru cu cîte ceva, sperînd să scape neascultat. Ca întotdeauna cînd era vorba de venit cu idei, în şedinţele strategice ale Adunăturii se lăsă o linişte neputincioasă.
  – Mi-a venit o idee! sări Vameşul Rousseau, artistul politic naiv. Rămaseră interzişi cu toţii. Vameşul nu mai avusese decît o idee pînă acum în toată activitatea sa politică, şi p-aia o epuizase în bătălia pentru Bucureşti.
  – Sa auzim, Vameşule. Hai, nu-ţi fie teamă…vrem soluţii, nu discuţii…ba, futu-vă muma-n cur, nu mai rîdeţi de el că se intimidează…iartă-i Taciturnule, că nu ştiu ce fac. Bine, fie vorba între noi, nici tu nu ştii ce faci…. dar asta nu e un lucru rău. E bine că nu ştiţi ce faceţi. Astfel nici inamicii nu vor şti. Asta e cea mai bună strategie de contraspionaj: să nu ştii ce faci şi să nu faci nimic.
  – Mărite Zmeus, eu m-am gîndit s-o trimitem pe Ea Însăşi să-i distragă atenţia lui Călin. Gîndiţi-vă, o căprioară, blondă, rănită pe pod, chiar cînd trece Calin…. El, un gentleman, elegant şi delicat, sensibil la blonde, se dă jos de pe bicicletă, se apropie de ea s-o ajute, ea rănită, cu ochii mari, geme încetişor, neajutorată, el se apleacă, ii ia mîna într-a lui, o priveşte în ochii mari, îi verifică pulsul, o atinge….
  – Auzi bă boule, tu ţii cu ursu’?
  – Nu, Prea Mărite. Cu Cosmeanu.
  – Tembelule, nu la Gazeta Suporterilor Mei De Elită mă refeream. Sări peste faza cu “îi ia mîna, o priveşte în ochi, îi verifică pulsul, o atinge”….ok, hai să zicem că în ochi poate s-o privească dar dacă o atinge şi îi ia mîna, dau marinăria jos din pod şi vă bat pe toţi! Da’ cine-i Călin ăsta, mă? Sanitarul pădurii? Pe Adi l-a atins, lui Papaşa Ilici i-a verificat pulsul, lui Mircică i-a luat mîna…..de Ea Însăşi nu se atinge, aţi înţeles?
  Vameşul Naiv, încolţit şi luat prin surprindere de reacţia lui Zmeus, îl chemă în ajutor pe Cezar, scuze, Preda:
  – Cezărică, zi descîntecul!
  Umil, Cel Ce Nu Este începu incantaţia:
  “Tatăl nostru
  Care eşti aci de faţă
  Sfinţească-se numele tău în Sondaje
  Fie Impărăţia Ta
  Şi numai a Ta
  Precum iarna nu-i ca vara
  Pîinea noastră cea de toate vilele
  Dă-ni le nouă astăzi
  Şi, accentuez, ne iartă nouă greşelile
  Precum şi noi am iertat peremiştilor noştri
  Şi nu ne duce pre noi pe programul doi
  Ci ne izbăveşte de Avraamescu
  Că a Ta este Ea Însăşi
  Puterea şi Opoziţia
  Rîul şi ramul
  În Numele Tău
  Al Ăleia Mici
  Al lui iStolo
  Adio Bip”
  Impresionat de talentul în arta pardonului pe care îl arăta Cezar, scuze, Preda, Zmeus se mai domoli.
  – OK, Ea Însăşi, du-te pe pod şi fă pe căprioara rănită, dar să nu te prind că-l laşi pe Călin să te atingă sau să-ţi verifice pulsul că îl bat pe Cezar, scuze, Preda de răsună valea.
  – Cum ţi-e voia, Mărite Pisi, zise ea şi se ridică deja schiopătînd ca o căprioară rănită.
  – Severuse şi Avraamescule, cînd el se apleacă s-o ajute, voi săriţi cu Parkerele şi-l înjunghiaţi.
  – E principial şi moral să-l înjunghiem pe la spate, Stăpîne?
  – Nu, tîmpiţilor. Şi nici nu trebuie să fie.

  O privi cum se îndepărtează şchiopătînd şi îşi şterse o lacrimă din colţul ochiului stîng sau drept.
  – Mi se rupe sufletul cînd o văd suferind, aşa rănită.
  – Şi nouă ni se rupe, zise în cor Adunătura.”

  Reply
 10. Bleen

  Tăriceanu (bleen.ro, septembrie 2008)

  “Gîndesc şi pedalez… Ce chestie, nu credeam că pot să le fac pe amîndouă odată….Ba chiar mai mult decît atît, pedalez şi gîndesc şi, în acelaşi timp, mă gîndesc că pedalez şi gîndesc. Asta înseamnă că am conştiinţă de sine? Deşi mai corect ar fi conştiinţă de mine, cred…. Nu? Ar fi o dovadă de schizofrenie galopantă să vorbesc despre mine la persoana a treia…. Întrebare: cum poţi să dai dovadă de schizofrenie galopantă cînd tu pedalezi, nu galopezi?”

  Reply
   1. gone fishing

    Pana si Disqus se mira de o asa minunatie de idee, si o tot repeta (si eu am citit-o de doua ori, prima data am crezut ca nu vad bine).

    Reply
     1. Canadiana

      :))) Nu te mira, si Funeriu e in partidul cu parasuta si blugii. La ce discurs politic relevant te asteptai.

      Reply
      1. gone fishing

       El e ca-n basmul cu Fat Frumos si zmeul, in care Fat Frumos intreaba: in sabii sa ne taiem, in pumnale sa ne impungem sau mai bine in doctorate plagiate sa ne dovedim? La care zmeul-PSD face pe el de frica.

 11. Florina Neghină

  Asta
  dă, în cazul în care mai era nevoie, măsura inadecvării – mă scuzaţi,
  n-am găsit altă rimă – intelectualilor în politică. Ce-are, nene, sula
  cu europarlamentul? Şi spune asta în condiţiile în care, în 2012, după
  scandalul plagiatului şi, mai ales, după lovitura de stat, USL a
  cîştigat en fanfare, la patru luni după, parlamentarele.

  Reply
 12. Bleen

  De ce „dreapta”, mai ales aia intelectuală, se adresează electoratului cu glumițe de copii tîmpiți, cu propoziții simple și cretine, de la retardați către retardați?

  Fiindcă „dreapta” are impresia că nu e receptată, că nu are succes, fiindcă nu se adresează destul de simplu, spectaculos și atractiv electoratului.

  „Dreapta” nu are succes fiindcă nu crede în nimic, că nu se adresează electoratului pe teme relevante pentru acesta. Și nici n-ar avea cum. „Dreapta”, mai ales aia intelctuală, vrea doar funcții, locuri călduțe, bani, favoruri, un cur protector de lins, laude și cultul personalității. Dreapta e despre propriul arivism și vanitate. Singurele momente în care „intelectualii” din politică sînt autentici, se animă, sînt vii și vorbesc din suflet e atunci cînf vorbesc despre ambițiile, frustrările, urile, invidiile, meritele personale nerecunoscute și ceea ce li se cuvine de drept. Toate acestea sînt irelevante pentru electorat. Electoratul nu-i respinge pentru cine știe ce manifestări de inteligență și verticalitate, inexistente dealtfel, ci pentru că oamenii sînt despre ei. Adică despre nimic

  Reply
 13. Bleen

  Singurele partide importante care folosesc simbolul crucii în campania electorală sînt PNȚcd și PSD. PSD are un medalion în care scrie “Mîndri că sîntem români” și apare stema Munteniei, acvila cu crucea în cioc. PNȚcd o folosește chiar mai explicit. Dacă la PNȚcd era de așteptat, chiar obligatoriu pentru un partid creștin, la PSD e aparent surprinzător.

  Reply
  1. liviuta

   Problema (ma rog, una din multele probleme) cu PSD este ca, desi joaca rolul partidului conservator pe plaiuri mioritice si afiseaza cruci, voteaza cu Zuber si Estrela in PE.
   Pe de alta parte, ca veni virba despre cruci, aud ca a murit Theophyle, tipul de la Politeia, i-am urmarit vreo 3 luni blogul in vara nebuna a lui 2012.
   Dumnezeu sa il ierte.
   Aveti careva idee ce a patit asa, deodata?

   Reply
 14. Canadiana

  Ingrijorare: Ma uit la Ucarina si declaratiile schelalaite ale lumii drepte si ma intreb daca astia ne vor apara de rusi, la o adica. Nope, nu cred. Distanta de la Iasi la Berlin e foarte mare. Si ma mai intreb de ce ne-ar apara? Cu un PSD la presedentie, Putin ar fi cel mai bun garant al imunitatii baronilor de-a pururea, in veci.

  Reply
 15. Yeba

  Lectia de capitalism: vineri, 2 mai, ora 18.00, la tarabele de la Nord (pentru cunoscătorii Ploieștiului), un tânăr nu se hotăra asupra modelului unor pantofi de 45 de lei, deși se părea că are nevoie de ei în seara asta. Zice „mă duc să mă uit și la alte tarabe”. Vânzătoarea „nu cred că mai găsiți multe deschise, am rămas câțiva, fiindcă asta este marfa NOASTRĂ”.

  Reply
 16. Bleen

  Băsescu își bate joc de funcția prezidențială. Problema e că nu e a lui de-acasă, moștenită sau cîștigată la pocher.

  Reply
 17. Bleen

  Juncker, candidatul PPE la președinție CE, e împotriva energiei nucleară și gazelor de șist. Candidatul ideal pentru Putin.

  Reply
 18. Tzatzi Ki

  Ma gandeam, legat de imaginea sugestiva de sus… si daca tot s-a vorbit de incorporare si de cum iti aperi/esti dispus sa-ti aperi (sau nu) tara…

  Oare ar fi prea devreme ca vreun om sau grupare politica sa aduca pe agenda publica chestiunea dreptului de a detine arme de foc? Ca tot erau vorbe despre copiii care au vazut arme numai pe Play Station. De ce nu ar avea fiecare cetatean arma sau armele sale, legal?

  E vorba sa-ti aperi tara. Suna putin cam golit de continut, in lumea globalizata de azi, cu mobilitatea pe care o aveem in secolul 21. Cred ca mai degraba chestiunea ar fi sa-ti aperi familia, proprietatea si, in cele din urma, la nivel mai inalt, modul de viata. E ceva palpabil. Ma rog, modul de viata nu e cea mai fericita chestie la care s-ar putea raporta un roman, dar ar trebui sa fie. Nu tara, care nu cred ca ar trebui sa mai fie ceva ca la ’48 (adica 1848). Imi place sa ma consider cetatean pe Terra, nu doar in Romania. Imi place sa cred ca as putea pleca oriunde, nu doar pe petecutul acesta de planeta numit Romania, pe care ar trebui sa-l apar, nu stiu de ce. Insa as apara dreptul la aceasta mobilitate, dreptul de a poseda ceva pe petecutul de pamant si pe cei dragi mie.

  Sau sunt eu pe invers, cand acum vocalii de prin SUA si aiurea urla sa limitam armele de foc detinute de public? Or mai fi asa de speriat rusii (sau altii, oricine ne amentinta), daca am sti ca avem si noi cu ce sa le gaurim scafarliile, daca incearca sa ne sparga usile?

  Reply
 19. Gramofonu'

  O minciuna, bineinteles :))

  http://www.hotnews.ro/stiri-europarlamentare_2014-17151157-victor-ponta-despre-pozele-din-belarus-polonia-campania-psd-mandri-suntem-romani-minciuna-bineinteles.htm

  Ma intreb cum o decurge o intilnire a lui Ponta, ca presedinte, cu oficialii altor tari.

  Ponta: „Buna ziua”
  Angela: „Liar!” (traducatorul ii sopteste lui Ponta: „a zis si ea buna ziua”)
  Ponta: „Ce faci, fă, Angelo, ti s-a facut chef de vizite?”
  Angela, urcindu-se in barca: „Numai de Disneyland n-aveam chef, dar e in job description” (traducatorul catre Ponta: „zice ca abia astepta”)
  Dragnea: „ti-am zis, bă, Victore, ca tot mapamondu’ o sa vrea sa mearga cu barca trasa de sepepisti de la Cotroceni pina la telegondola?”

  Reply
 20. Bleen

  Ponta face campanie soției, zice cineva de la PMP. E totuși de apreciat că a luat-o cu acte înainte de a-i face campanie.

  Reply
  1. Canadiana

   On topic:
   Piranda, 14 ani, se duce vesela la ma-sa:
   „- Mama, fa, m-am maritat.
   – Manca-ti-as, cu tot cu acte la primarie?
   – Nuuuu, in picioare, in magazie.”

   Reply
 21. Bleen

  Udrea a sărit de la 4000 de metri, dar de vomitat a vomitat publicul.

  Teodor Baconschi

  In adolescenta am urcat muntii Fagaras, Parang si Retezat. Ca diplomat, am parcurs cateva sute de mii de km cu avionul, trecand si prin momente dificile. In Afghanistan, la baza militara din Kandahar, am trait un atac taliban cu rachete. Dar sa ma puneti sa sar de la 4000 de metri cu parasuta, nu multumesc ! Asa ca mi se pare onest sa o felicit pe colega mea Elena Udrea pentru curajul dovedit azi ! E un gest simbolic foarte simpatic. Vrem altfel de politica: destupata, aerisita, avangardista

  Reply
  1. Guest

   Eu imi imaginam ca Baconschi se pricepe la parasute. La alea care il
   roaga (si il conving prin metode specifice) sa le ajute in privinta
   apartamentul de la RAAPPS

   Reply
   1. adib

    Am vrut sa sterg ce am scris, gandindu-ma ca poate totusi sunt nedrept cu cucoana respectiva.

    Reply
  1. Yeba

   Lordul Yeberley, privind la reclama de cosmeticale Gerovital H3 : „hmmmm, asta e Ramona Bădescu…” „Așa, și?” „Păi nu vezi ce-a-mbătrânit?!”

   Reply
 22. Yeba

  Ei, asta cu parașuta e distracție de 1 mai, nu bagateliza greșeala cu barca! Aia e fond, în calamitate reală.

  Elena Udrea își angajează consilieri mai proști decât ea, ca orice candidat slab. Nu s-a gândit să sădească un măr, să stea acasă (asta e deja heideggerian) etc, s-a gândit că e bine să fie asociată cu o parașută.
  Era unu’, parcă Freud îi zicea. Tare, tipu’!

  Reply
     1. Canadiana

      Ba pardon, dupa pozitia de leader, parasuta a ridicat-o. :))))
      Ca dupa aia ajunge trantita de pamant, asta e altceva, numai noi vedem consecintele.

      Reply
 23. Bleen

  Udrea despre prezidențiale:

  ”Nu poţi să te pui în fruntea listei de europarlamentare, spre exemplu, şi să nu treci pragul electoral. Atunci, cum să pretinzi că poţi să îl baţi pe Victor Ponta?

  Dacă s-ar demonstra că electoratul mă susţine, atunci da, voi candida la prezidențiale.

  Eu sunt o femeie care tot timpul a luat voturi. Chiar aşa contestată, criticată. Electoratul este extrem de polarizat cu patimă în ambele direcţii. Cu toate acestea, de câte ori am candidat, am ieşit printre primii, întotdeauna. Dar nu mi-a fost uşor. În 2012, de exemplu, am avut cea mai grea luptă, am fost cea mai atacată. Cu toate acestea, am ieşit prima.”

  Reply
 24. Bleen

  Dacă s-a supărat și Aligică, care e mai ultrapacifist, atunci e groasă.

  Dragoș Paul Aligică:

  Mai stie cineva ceva despre ce si cum cu Traian Ungureanu? Mai exista? Mai scrie? Ce face? Ce spune? Nu am nimic personal ce el. Chestia personala a fost declarata nula de multa vreme. Pe mine unul nu m-a mai bagat in seama nici macar cu un email de cand cu responsabilitatile politice continentale. Fara exagerare. Ani de zile. Nu ca as fi avut cine stie ce indreptatire in pretentii. Pana la urma ce am fost eu si ce reprezint in viata sa?!

  Intreb insa din perspectiva publica. Una la mana, vorba aia, colegi de baricada pe frontul public. Asa, o comunicare din cand in cand cu plebea infanterista ramasa in transee poate ca ar fi binevenita. Sau macar un semnal public: Fratilor, eu sunt bine-mersi! Voi, acolo, ce faceti?! Mai rezistati, mai rezistati?!

  Doi la mana: cumva ne-am pus capra pentru el si cativa alti colegi intelectuali si jurnalisti ca sa intre in politica la varf si in leadershipul acestei tari, sa ne reprezinte si sa contruiasca la varf. Eram curios ce mai reprezinta si ce mai construiesc. Daca a sau au construit ceva pana acum. Nu stiu. N-am sesizat. Cum n-am sesizat si la alti colegi cu functii si culuare de putere si responsabilitate mai mult sau mai putin trecatoare. Ce s-a ales din tote aceste functii si resurse pe care le-au avut la mana, nu e clar. Ca eu, ceva construit institutional sau organizational nu am vazut in urma lor.

  A, da, imi aduc aminte de tocsouri, datul cu replica, retorica si interviuri. Datul mare si important. Vorbarie si “strategie”. “Dat mesaje” la TV. Pozat in fruntea trebii. Asta, da. Am vazut. Dar altceva nimic. Ani de zile la putere, ani de zile in pozitii de autoritate si vizibilitate publica. Constructie: zero. O sa ne bagosolveasca toata viata de acum inainte cu anecdote din experienta lor personala ametitoare si poate cu vreun volum de memorii. Ca sa vezi si sa nu crezi la ce chestii importante am fost eu martor. “Si atunci i-am spun lui Basescu: Traiane, asculta la mine….” Pasons.

  Ma gandeam sa ies public sa fac un bilant. Nu toti oamenii astia pentru care ne-am pus si ne punem capra sa se intalte pe noi, pentru care am garantat si garantam si pentru care tinem pe aici frontul opiniei publice si cel ideologic zi de zi, ca ei sa poata sa construiasca si manevreze la varf, deci nu toti oamenii astia merita judecati aspru pentru incompetenta, impotenta si oportunism. Dar unii merita.

  N-am s-o fac inca. Am sa ma limitez la aceasta nota pe facebook. Pe moment.

  Reply
 25. Rheia

  Am și eu o problemă psihoexistențială: de ce nu mă pot convinge să votez PDL doar pentru Monica Macovei, dar mă simt confortabil să votez PNȚCD (deocamdată) doar pentru Sebastian Bodu? Nu, acum pe bune, chiar mi-e greu să mă-nțeleg.

  Reply
  1. Yeba

   Eu pornesc de la premisa ca 1) MM e sigura de loc si chiar as vrea sa-l sabotez energic pe TRU, (locul 3) si 2) Bodu merita sustinut.

   Reply
   1. Rheia

    M’lady, mi-ar plăcea să mă pot suspecta și pe mine de un asemenea raționament practicologic. Dar mă tem că la mine-i alt mecanism. Pur românesc. Sărind acum la alt subiect, mă gîndeam azi-dimineață, sculîndu-mă eu mai tîrzior ca de obicei, că dacă „spiritele animale” carteziene sînt cele care animă capitalismul, în socialism ce avem? Spirite bestiale?

    Reply
  1. Bleen

   Elena Udrea: „Deci la un moment dat chiar intrebam daca eu tin parasuta la aterizare sau o tine instructorul, cum trebuie sa tin picioarele. Nu. Dupa ce m-am aruncat din avion nu mi-am mai amintit mare lucru, dar ai timp sa vorbesti.”

   Reply
 26. Bleen

  Am înțeles că B1 a transmis evenimentul iar Băsescu a conentat din studio, remarcînd curajul doamnei Udrea.

  Reply
   1. Bleen

    Zice chiar Elena, un pic supărată, că Diaconescu e pesedist și n-are nicio treabă cu ei și nu s-a pus vreodată problema candidaturii la prezidențiale. Exact ce știam și eu de acum jumătate de an cînd vă ziceam că Băsescu s-a referit la Cristi Diaconescu, nu la Dan Diaconescu.

    Reply
  1. adina

   Vezi daca n-am trait prea mult in perioada aia (slava domnului), abia acuma imi dau seama, PCR = Partidul comunist roman si / sau Partidul Ceausescu Romania. Infioratoare mania asta de se identifica cu statul pe care-l reprezinta.

   Reply
 27. adib

  Dani Rockhoff, o culme a prostiei din presa romaneasca. Nu exista articol al ei fara o perla stupid-stangista. Iata ce scrie ea astazi pe Hotnews: „US Chamber of Commerce […] lupta contra [..] retributiei egale pentru femei si barbati.”. Nu Dani, nu. US Chamber of Commerce nu cere angajatorilor sa dea retributie diferita (mai mica) femeilor. Lupta impotriva implicarii statului in aceasta problema.

  http://economie.hotnews.ro/stiri-ttip-17139694-enervari-legate-politica-externa-germana-cancelarul-merkel-vizita-lobby-istii-americani-anti-obama-cancelarul-schroder-petreceri-putin-ministrul-externe-steinmeier-reticent.htm

  Reply
 28. Bleen

  În compensație la înfrîngerea nemților de astăzi (de fapt, de ieri) am decis candidatul la președinție. La bere. Bayern, bere, ring a bell?

  Reply
     1. Barbu Mateescu

      Istoria României moderne: blablabla, zbucium, bucium, distracție, lălăială și la fiecare 74 de ani vin nemții (ca aliați).

      1866, 1940, 2014.

      Reply
 29. adib

  Aud ca unii ar dori ca CNA sa se ocupe si de siteurile Internet. Frecventele radio apartin statului si sunt limitate (cateva zeci de canale analogice) Acesta este temeiul constitutional pentru existenta unei autoritati care sa dea licente si sa impuna legitim (chiar daca adesea stupid) conditii pentru folosirea frecventelor (minim x ore de muzica autohtona si altele conditii de tipul asta). Resursele Internetului sunt practic nelimitate. (Lucrez in IT, deci nu nu ma impresioneaza argumentele cu terminarea adreselor ipv4 sau aglomerarea domeniilor dns; exista solutii eficiente si partial implementate pentru ambele probleme; de exemplu un singur ip – 141.101.116.145 gazduieste o gramada de siteuri, inclusiv blogary.ro ). Internetul seamana din acest punct de vedere cu presa scrisa, unde „spatiul tipografic” este practic nelimitat, si nu e nevoie de vreo autoritate care sa dea licente.

  Reply
  1. Gupi

   adib, deși sunt de acord cu fondul ideii tale, îmi permit să contrazic forma de prezenatre:

   1) Resursele internetului sunt limitate: un post de radio digital poate servi doar un număr finit de receptori, din motive „obvioase” legate de lățimea de bandă, în timp ce un post de radio analogic nu are această limitare

   2) IP-ul 141.101.116.145 e doar o funcționară la ghișeu care-și face treaba foarte bine și serverște conținut găzduit în altă parte – incluziv blogary.ro stă pe alte meleaguri decât acel IP

   Cu respect

   Reply
   1. adib

    1) La radio/tv analogic, numarul de emitatori e sever limitat (cateva zeci, poate o suta, pe o anumita arie geografica). Pe Internet limitele sunt mult mai largi. Daca un emitator Internet are succes (si bani) poate folosi servicii de streaming sofisticate (pe mai multe niveluri: emitator principal, servere care multiplica samd). Evident, niste limite exista, dar asa si la presa scrisa exista limite, hartia disponibila si capacitatea tipografiilor fiind finite.

    O explicatie mai buna decat ar fi ca banda Internetului, hartia si tipografiile nu sunt ale statului dar frecventele radio sunt.

    2) Corect, blogary foloseste cloudflare si nu e cel mai potrivit exemplu. Dar in principiu un ip poate gazdui nenumarate domenii (virtual hosting).

    Reply
 30. Bleen

  Sondaj prezidențiale CSCI (Sultănescu, consultant Ponta/PSD). Ponta 40%, MRU -14%, Antonescu 12%, Udrea 9%, Vadim 8%, Predoiu 6%.

  Reply
 31. Bleen

  Terenurile arabe.

  Anica Ioanas TRADARE!!!!!

  1. DUPA ce s-a facilitat vanzarea a 40% din terenurile arabe si padurile Romaniei (care trebuiau sa fie considerate patrimoniu national!!) De catre reprezentantii Romaniei la UE!!!!

  2.Acum „Sanctuarele Religiei Ortodoxe” ne vand si PE CALE RELIGIOASA lui ponta si neocomunistilor!!!! DAR OARE NUMAI LOR????

  DOAMNE, CUM DE-I Mai RABZI PE TOTI TRADATORII ACESTEI TARISOARE CARE NU A INTRAT IN ” GRADINA”NIMANUI ???

  Reply
 32. Bleen

  La Titan e un cort PNL cu imaginea Renatei Weber. E monstruos. E oribil. E șocant. E atac estetic la ordinea publică. Niciun alegător PNL care a trecut pe lîngă afișul cu fața Renatei Weber nu va mai avea vreodată curajul stomacal să voteze PNL.

  Ok, nu-ți cere nimeni să arăți a top model, nici nu e recomandabil, dar măcar nu te face ca o paparudă urîtă și bătrînă adusă de la circ să sperie copiii. Nu-i suficient că EBA și Udrea fac selfieuri monstruoase în care EBA arată a alergică înțepată de albine și Udrea a transexual bătrîn, nu e suficient că pozele cu Grapini au dus la scăderea natalității cu 20% și despărțirea a mii de cupluri pe caz de impotență indusă de media, acum mai apare și Renate! Ce mai rămîne, mîine să apară și un afiș cu Norica Nicolai?

  Reply
  1. Canadiana

   Da’ nu se indura nici un artist trecator sa-l mazgaleasca un pic? Mamaaaa, ce grafitti misto ar iesi cu subiectul dat.

   Reply
 33. Bleen

  Structura votului în Comisia Juridică în cazul Florin Popescu: 15 împotriva arestării, 7 pentru arestare, o abținere. Structura politică a Comisiei: PSD+PC – 13, PNL – 6, PPDD – 3, PDL – 2, Minorități – 2, UDMR – 1.

  Reply
 34. Canadiana

  Acu’ trebuie inteles si Bombo, in toata ciuda lui: adica taica Iliescu, criminal in serie, cu mainile manjite de sange pana in gat, respira, bine-mersi,, aerul rarefiat de la sosea, in timp ce el, Bombo, pune dosul la bataie dupa zegrele pentru niste gainarii.

  Reply
 35. Bleen

  TMB : una din doctoritele de la Spitalul de Arsi arestate in dosarul „Silicoane decontate ilegal” , Cristina Isac a socat magistratii : aceasta avea acasă 170.000 de euro şi în conturi 700.000 de euro insa in 2012 a semnat o lista de „protest” a USL impotriva ” ciumei portocalii” acuzand „salariile de mizerie cu care suntem platiti noi medicii”

  Reply
 36. Bleen

  Raluca Boboc wrote a new note: PSD=PMP=plângere penală pentru șantaj și amenințare.
  Yesterday at 20:39
  Că cei doi competitori – adică – Traian Băsescu și Victor Ponta – își fac servicii electorale reciproce nu mai este niciun secret. Cel puțin nu pentru cei care urmăresc cu atenție scena politică.

  Să luam studiul de caz – petiția PMP

  PMP nu se simțea foarte bine din punct de vedere electoral. Scandalul Florin Popescu, dacă se ajunge la arestarea preventivă, riscă să-i creeze serioase prejudicii de imagine.

  Scandalul petiției vine într-un moment foarte potrivit pentru PMP. Acest scandal îl ajută să schimbe agenda media și aduce PMP în ofensivă, culmea, cu mesajele folosite de de PSD în 2012, când procurorii ”umblau” pe ulițele patriei după cei care au votat la referendum, iar Victor Ponta& Antena3 țipau cât puteau de tare că oamenilor le va fi frică să mai voteze.

  Mesajele folosite azi de PMP în scandalul petiției:

  1) Oamenilor le e frică să mai semneze petiții. Le e frică să mai protesteze împotriva abuzurilor puterii. Oamenii sunt căutați acasă de Corpul de Control al Guvernului.

  Ce ziceți? Seamănă mesajele?

  2) PMP va depune plângere penală împotriva lui Victor Ponta pentru șantaj și amenințare.

  Ce făcea Victor Ponta și PSD săptămâna trecută? Ați ghicit! Depunea, prin Gabriela Firea, o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu pentru șantaj și amenințare.

  PSD=PMP=plângere penală pentru șantaj și amenințare.

  Totul e imagine.

  P.S – dintr-o analiza mai veche

  Partidele politice au încetat să mai comunice cu electoratul. O simplă analiză de conținut a mesajelor politice reliefează o comunicare perfect controlată, dirijată doar spre electoratul captiv. Stimuli emoționali, precum ”regimul băsist”, ”dictatura băsistă”, ”plagiatorul”, ”premier profund corupt”, etc, activează și mențin electoratul captiv în alertă maximă în timp ce restul electoratului, cel dezamăgit, este ținut într-un soi de ”autism politic”.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *