Stirile zilei, linkuri si offtopice – 1 februarie 2014

foto: discuții filozofice pînă la 4 dimineața

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

20:04 – 25 Cell Phone Towers Disguised to Look Like Something Else
13:48 – Traditional Russian Wedding Pictures

10:21 – Ginerele lui V. Blaga a câștigat fără licitaţie un contract în Timiş „pe motiv de extremă urgenţă”
09:29 – Terapia prin shopping alungă tristeţea şi creşte sentimentul de bună-dispoziţie
Facebook Comments

52 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 1 februarie 2014

  1. Gramofonu'

    Udrea: „Am aflat strategia PDL de a creşte în sondaje acum că a scăpat de pietrele de moară Udrea şi Băsescu: partidul va fi susţinut de Victor Ponta. Nu degeaba Premierul USL adoptă un discurs similar cu cei din PDL.”

    Reply
  2. Bleen

    Miron Damian:

    „Că veni vorba de contra-performanța competitorilor, apropo de viteza cu care a intrat dna Udrea în PMP. Ei bine, tot azi am asistat la un lider rămas în PDL (vai lor), care a ratat o excelentă ocazie să tacă. E vorba de declarația vicepreședintelui Cezar Preda: „Cei care au plecat la PMP sunt oameni care nu ştiu să facă opoziţie.” Omul n-are simțul ridicolului.

    Dl Preda consideră probabil că știe foarte bine să facă opoziție pentru simplul fapt că asta face în județul său de ani de zile. Și nu dă semne că ar vrea sau ar fi capabil să schimbe ceva. Organizația județeană Buzău a avut la ultimele alegeri o contraperformanță rușinoasă. În 2012 la parlamentare i-au bătut, nu doar USL (ca peste tot), ci și PP-DD. În 2008 au fost bătuți și de PSD și de PNL. Poate așa crede vicele PDL că se face politică de succes, trebuie să fii bătut măr, cu orice ocazie. Poate că strategia lui particulară se bazează pe înfrângeri constante, până când adversarul obosește sau i se face milă.”

    Dl Preda e un exemplu care ar trebui să servească multor comentatori / ziariști care consideră, cu bună credință, că pentru a avea succes actuala opoziție trebuie să se unească cât mai curând, cât mai strâns. Ce orbire!! E invers. Ca să aibă succes, într-un viitor ceva mai îndepărtat, o condiție necesară este ca opoziția să nu se unească. Blocând competiția între partide, unirea ”dreptei” nu aduce decât perpetuarea carierelor la vârf a unora gen Cezar ”opoziție-veșincă” Preda.”

    Reply
  3. Bleen

    Am impresia că toată lumea a vrut ca noile coduri să treacă în forma asta. Protestele din ceasul al 12-lea și al 13-lea sînt mișcări de PR.

    Reply
    1. adib

      Daca Vantu scapa de dosarele cu FNI, ramane cu banii si i se deblocheaza conturile din Cipru. O sa fie veselie mare si prin presa.

      Reply
  4. Bleen

    ”Împreună cu Daniel Funeriu, Cristian Preda și Teodor Baconschi am format un simpatic nucleu francofon și francofil. Îl așteptăm pe Toader Paleologu pentru a crea organizația pemepiștilor cu doctorate franceze (neplagiate!). Am un agreabil sentiment de pașoptism întârziat.”

    Reply
  5. Canadiana

    Nasol e ca un presedinte al caror mandate au fost dedicate luptei impotriva coruptiei isi termina cariera cu un fiasco. Eu una, nu inghit nici o scuza pentru „scaparea” cu codurile.

    Reply
      1. Yeba

        Pe A3 se discută inculparea pentru înaltă trădare, că până acum a fost vid legislativ. Acum nu mai e, lovitura de stat poate să aibă loc.

        Reply
  6. Gramofonu'

    Astazi se vaita odrasla-mi de gradinita ca vrea jocuri noi.
    Asa ca i-am tinut prima lectie de istorie, si un lucru e cert: cind va avea 18 ani n-o sa regrete comunismul pe care nu l-a trait, asa cum fac multi dintre astia de-acum.

    De fapt, si pentru astia leacul e simplu: sa mi-i dea pe mina (sau lui Nea, ca stiu ca i-ar face chiar si placere) sa le creez „conditii” ca pe vremea impuscatului. N-ar rezista doua saptamini fara hainutele lor „vintage”, telefoane, tv, dulciuri, mall. Iar asta fara sa-i pun sa stea la coada la „ce-o fi, ce-o baga, de mincare sa fie”. Mai mult, pariez ca s-ar vindeca instant si definitiv daca i-as pune sa poarte papuci de plastic vara si cizme de cauciuc iarna. Desi astea erau „trendy”.

    Reply
    1. Canadiana

      Bunicul ar fi folosit cuvantul „imbuibata”. Il folosea mai ales cand ma plangeam ca am prea multe lectii si n-am timp sa ies la joaca.

      Reply
    2. Nea

      Păi telefoane vintage le-aş da. Din alea de PVC vernil, cu disc. Erau şi în variantă mobilă, dacă dădeai 50 de le când venea omul de la Telefoane, îţi monta un fir de 10 metri, de puteai să mergi cu el la wc.

      Reply
      1. Gupi

        daca băteai numărul în furcă (de 8 ori pentru 8 samd), vorbeai gratis; bașca 24V gratis să-ți încarci bateria de mașină

        Reply
        1. Rheia

          Daaaa, eu devenisem expertă la bingănit în furca telefonului! Îți dai seama, eu în București la cămin, ai mei acasă, deci trebuia să bag și prefixul de interurban.

          Reply
  7. Bleen

    „Sub pretextul viscolului din Moldova, autorităţile din Timiş au dat un contract bănos, fără licitaţie, unei firme din familia fostului ministru Vasile Blaga. Ginerele democrat-liberalului a câştigat un sfert de milion de lei. Societatea lui a primit fără licitaţie un contract pentru paza şoselelor din Timişoara. Vasile Blaga a făcut un singur comentariu: nu mi-am ales eu ginerele.”

    Vasile Blaga: Nu mi-am ales eu ginerele http://ow.ly/2b1a9f

    Reply
  8. Yeba

    Iuțeala minții lui Blaga continuă să mă surprindă, cel puțin comparativ. A înțeles, la nici 2 ani după Bleen și înaintea PMP, că PMP trebuie privit ca unul din adversarii săi politici, nu altceva. Mai rămâne să observe și PMP și gata, avem o bază de pornire.

    Reply
  9. Bleen

    „Sunt oameni care s-au obişnuit la guvernare, care nu ştiu să facă opoziţie, oameni care atunci când le-am spus că cetăţenii nu sunt de acord să le umblăm la venituri au spus: «noi avem de inaugurat, de tăiat panglici, de suit pe cal, noi avem de luat bani, de unde să luăm dacă nu tăiam leafa românilor?» Ei, uite că au plecat la Mişcarea Populară”, a declarat vicepreşedintele PDL Cezar Preda.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Asta-i ala care se rusina cu sigla partidului pe bannere la alegeri, sau ala care a candidat singur si-a iesit al 3-lea?

      Reply
  10. Bleen

    Sterilitatea politică a dreptei e remarcabilă. După 10 ani avem lege electorală și coduri penale USL, vom avea Const și regionalizare USL.

    Reply
    1. Nea

      Dreapta politică este fructul dreptei sociale. Politicienii dreptei reflectă societatea dreptei, aşa cum fotbaliştii dintr-un sat reflectă talentul şi interesul pentru fotbal al sătenilor respectivi. Ei sunt cei mai talentaţi şi activi fotbalişti din acel sat.

      Reply
        1. Nea

          Nu doar prin vot. Au fost condiţionaţi psihologic şi mental de grosul populaţiei. Prin reacţii publice şi private, prin „formatorii de opinie” [cîgl]

          Reply
      1. Barbu Mateescu

        Carvalho, tradus de Anca Cernea, 2010:

        Uneori mă întreb dacă în „opoziţia” din Brazilia o mai fi rămas cineva care să aibă vreo idee, fie şi aproximativă, despre ce înseamnă politica. Toţi par să creadă că înseamnă marketing, înseamnă relaţii publice, înseamnă economie, înseamnă management, înseamnă disputare de funcţii, că este „etică”(indiferent ce o mai fi şi asta) sau, în cea mai nebunească dintre ipoteze, că este „luptă de idei.” În rândul elitei de stânga, toată lumea a înţeles deja de acum patruzeci de ani că politica este cucerirea şi exercitarea puterii, şi că puterea nu înseamnă altceva decât determinarea cursului acţiunilor altora. Puterea înseamnă a-i face pe alţii să te asculte.

        Niciodată nu am întâlnit vreun om politic „de dreapta” care să fi înţeles acest lucru. Toţi folosesc cuvântul„putere” ca sinonim pentru „guvernare” şi îşi închipuie că vor avea puterea atunci când vor ajunge la guvernare. Tocmai de aceea nu ajung niciodată. Dacă ajung, nu rămân acolo decât timpul necesar pentru ca cineva să-i dea la o parte sau să-i expună ridicolului.

        De trei decenii le spun oamenilor politici de dreapta că electoratul nu este totuna cu militantismul, electoratul este o masă dispersată şi amorfă care intră în acţiune doar o dată la patru ani. Militantismul înseamnă a lupta zi de zi, a-ţi dedica viaţa obiectivelor indicate de conducere. Cel care a descoperit asta a fost Jean Calvin, în Elveţia reformată, şi, de atunci, formula a fost consacrată ca mecanismul esenţial, dacă nu unic, al politicii moderne. Dar nu ajută nicio explicaţie: cu toţii continuă să investească totul în efortul de a câştiga voturi, nimic în formarea şi instruirea de militanţi.

        (…)

        Un preşedinte anti-PT [adică nu de stânga] va trebui să aleagă: fie va guverna înconjurat de duşmani, care vor face tot ce pot ca să boicoteze ordinele lui, fie va încerca să demoleze mașinăria militantismului, care a pus stăpânire pe Stat. În primul caz, va fi zi şi noapte bântuit de spectrul paraliziei şi al eşecului. În cel de-al doilea, se va confrunta cu greve, ocupații interminabile de clădiri publice, tot felul de revolte, şi, în cele din urmă, posibilitatea unei insurecţii armate.

        Reply
  11. Nea

    În atenţia ADP: azi am parcat pe Luterană, în spatele hotelului parlamentarilor. Era o plăcuţă acolo. „Rezervat 17 locuri pentru Parlamentul României” Ţinând seamă că Cătălin Voicu şi alţi parlamentari se află la puşcărie, vă rog să dispuneţi actualizarea plăcuţei, în sensul reducerii numărului de locuri rezervate. Pentru economie, puteţi lipi un colant cu numărul actualizat de locuri rezervate rămase. (de ex. 15, 11, 9, 7 1, etc. în funcţie de arestările curente).

    Reply
    1. Canadiana

      Sub noul cod, nu mai pupi parcare pe Luterana: primii 9 detinuti au fost eliberati deja. Alte 19 cereri sunt in curs de solutionare.

      Reply
    1. Yeba

      Ha, ha, ha!
      Laurentiucat, cretinul ăla care spunea că lagărele au fost utile, văz că e in charge cu blogurile opozitiei hard-core la PSD, i-a scris lui delaepicentru !

      Reply
      1. Rheia

        I-auzi. S-a apucat să-l asasineze prin plictiseală și pe Mistrețu? Că abia zilele trecute se-ntinsese ca o pată de păianjen storcit pe peretele Florinei din FB.

        Reply
  12. Bleen

    Deja din sept. ong-urile, opoziția și magistrații trebuia să facă public un istoric al modificării codurilor, cu explicații și simulări.

    Reply
    1. Florina Neghină

      Da, clar, şi nu trebuia lăsat absolut totul în seama lui Băsescu. Care, am zis, putea consulta DNA-ul. Numai că, pe de altă parte, nici omul ăsta nu le poate face treaba tuturor. Şi măcar el a cerut scuze, din alte părţi ori ni se spune că sînt bune, moderne şi europene, ori se tace strategic.

      Reply
  13. Bleen

    Reach-urile noastre toateeee

    2014

    Twitter
    Retweets: 113 832
    Mentions: 29 960

    Facebook
    Engagement: 640 159
    Advocacy: 5 648

    Cifrele reprezintă oameni care au văzut.

    Reply
    1. DanCanada

      Stii ca alcoolul e clean-up neuronal? Cica omoara neuroni. Multi zic ca e vorba numai de neuronii nefolositi, deci e survival of the fittest 😉

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *