Stirile zilei, linkuri si offtopice – 2 februarie 2014

foto: freedom

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

13:36 – Ucigaşul Larisei Chelaru, beneficiar al noului Cod penal: Pedeapsa de 20 de ani de închisoare, înlocuită cu 15 ani într-un centru de detenţie
03:46 – Venezuela’s toilet-paper shortage oddly worsening, despite Maduro’s “new economic order”
03:33 – Rape Victim Told to Marry Her Attacker or Face Jail in United Arab Emirates
03:08 – Stocking Vodka for 2014 : The who, what, when, where, and why?
01:52 – Cum a furat ProTV 100 000 de like-uri de la proşti
Facebook Comments

70 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 2 februarie 2014

  1. Yeba

    Estimp, mă uitam la Crin. Total cu gândul aiurea, attention span 5 secunde. E clar, ăsta nu poate ieși președinte decât printr-o lovitură discretă dată de servicii, ca să aibă un muțunache.

    Reply
    1. DanCanada

      Da, a luat-o complet pe aratura Waters asta. O fi senilitatea. Spunea unu’ in America: nu inteleg de ce lumea se uita la expertiza politica a VIP-urilor tip Hollywood. Cunostintele lor in domeniu sint Zero, ei stiu doar de droguri, alcool, pozitii, etc.

      Reply
      1. Yeba

        ziarist (aprox.)- Având în vedere situația, vă puteți reproșa că n-ați făcut mai mult, spre seară, când au început să se adune informații?
        VVP: Nu. Altceva?

        Reply
    1. Gramofonu'

      Comunistii sint parsivi, le trebuie o scuza. „Vezi, iti faci rau singur, iti iau jucaria ca sa te protejez”.

      Reply
    2. Lipst

      Probabil că trebuia făcut tot scenariul cu şedinţa CSAT, adică să se constate „în mod responsabil” cine este „vinovatul” şi „să se ia măsurile corespunzătoare”. O chestie de imagine. Uşurinţa cu care Ponta schimbă o instituţie, asta nefiind prima, aduce aminte de un tiran. Deocamdată el nu e decât patologic iresponsabil, dar, cu puţin ajutor de la susţinători, poate fi şi mai rău.

      Reply
      1. Canadiana

        Muta pe naiba. E tot PR, smoke and mirrors. Nu are nici o putere legala sa o faca. Dar se poate scuza ca a vrut sa ia masuri, blah, blah, blah.

        Reply
      1. Bleen

        Conform documentului ăstuia, STS trebuie să pună la dispoziție localizarea unui apel la 112, dacă i se cere. Dar cineva trebuie să ceară. Nu știu cum funcționează asta, dar logic e să meargă extrem de repede, adică în minute sau zeci de minute. Asta presupune declanșarea unui mecanism instituțional reglementat, a unui protocol, nu sună secretara de la ISU Alba la secretara STS.

        Din cîte se pare, mecanismul nu a fost declanșat. Avea STS localizarea apelului? Cui a dat-o? N-o avea? De ce n-o avea?

        Reply
  2. Amalia

    Ponta: maine vom depune la Parlament proiectul legii de trecere a STS la MAI (intre altele, STS are si atributii legate de comunicatii in timpul alegerilor si referendumurilor). Cred ca va fi jaf la drumul mare si ar trebui sa ne pregatim de pe acum sa fim observatori (sau chiar sa facem parte din comisiile din sectiile de votare).

    Reply
    1. adib

      Nu are cum sa modifice STS rezultatul alegerilor. Tot ce face STS e sa instaleze un telefon in fiecare sectie de votare. Telefonul ala, oricum inutil de vreo 10 ani de cand toata lumea are mobil, e folosit pentru a suna la Biroul Electoral Judetean din cand in cand si a pune intrebari tampite (genul: cineva care are pasaport dar nu are buletin poate vota? – intrebarea e tampita deoarece raspunsul e scris in lege). Rezultatul se transmite pe hartie semnata si stampilata si se verifica de fiecare partid prin numaratoarea paralele

      Asta cu STS care fraudeaza alegerile tine de propaganda Antena3

      Ce efecte practice poate sa aiba: 1) apar stenograme la Antena3 cu discutii Basescu Merkel ; sau mai rau, apar la vocea moscovei 2) mafiotii lor isi aranjeaza afaceri pe telefonul STS sperand ca nu pot fi interceptati de DNA si SRI; 3) mai primeste Ghita niste contracte 4) se ofera posturi unora 5) transmite un semnal in sistem, vizat fiind in primul rand SRI

      Reply
      1. Amalia

        Unde-am spus eu ca STS-ul fraudeaza sau va frauda alegerile? Am spus doar ca trec vor avea control total si asupra comunicatiilor. Din cate stiu eu, asta-i principala atributie a STS: sa asigure securitatea comunicatiilor intre anumite persoane/institutii.

        Reply
      2. Bleen

        Mi-a povestit chiar un președinte de CJ de la PDL cum au făcut ei. Trebuie să aibă cîte un om în fiecare secție, de încredere și cu telefon. PSD nu are un sistem mai prost. Pur și simplu n-au mai ieșit public cu rezultatele cînd au văzut că au pierdut.

        Reply
      3. Amalia

        Iar asta cu verificatul de catre fiecare partid ma face sa rad. In sectia unde am fost eu observator la referendum, reprezentantul PDL nu numai ca nu a verificat nimic dar a semnat PV in alb (inainte de a se fi consemnat rezultatele numaratorii voturilor). Mi-a venit sa-l bat, desi in general sunt o persoana pasnica.

        Reply
        1. adib

          nu ma refer la numararea in sectie, ci ma refer la centralizarea si insumarea pv. Acestea se fac in paralel de aproape toate partidele. Antena 3 sustinea ca Basescu a fraudat cu STS, deoarece sts ar transmite rezultatele. Asta nu se poate. Nici Basescu nu a fraudat cu sts, nici Ponta nu poate frauda cu sts

          Reply
          1. Amalia

            Si la ce foloseste centralizarea corecta daca ce e la baza e fraudat?
            Habar n-am ce-a sustinut a3 si am explicat mai jos la ce m-am referit (daca au comunicatiile securizate sub controlul lor un Dragnea, de exemplu, nu va mai putea fi interceptat in timp ce aranjeaza diverse chestii).

            Reply
  3. Bleen

    Nu credeam să ajung să-i regret pe Vàcăroiu, Năstase sau Tăriceanu, însă cu Ponta România e neguvernată și a ajuns într-o zonă periculoasă.

    Reply
    1. Nea

      L-am creditat pe Ponta că e un mafiot cu viziune pe termen mediu-lung, deci interesat de viitor. M-am înşelat.

      Reply
  4. Bleen

    Năstase era un hoț lacom, un grandoman avid de control. Dar atît. Ponta e un iresponsabil care pune în pericol România. Diferența e enormă.

    Reply
  5. Gramofonu'

    Arde-i, Base:
    „Deszapezirea s-a facut de catre oamenii acestia prin lungi comandamente la televizor, penibile de multe ori, care nu aveau decat scopul sa ascunda ca nu au utilaje.
    Mai mult, sa dai afara prefectii cand contractele de deszapezire le fac presedintii de Consilii Judetene carora nu le poti spune o vorba”

    Bonus: demiterea ministrilor Ramona Manescu si Mircea Dusa

    Reply
  6. Bleen

    Dacă scriu asta timp de peste 300 de zile, pînă la prezidențiale, or fi destul adjective pentru Ponta?

    Ponta e un țîști bîști controlat de mafoți și de ruși, incapabil să ia decizii, să conducă și să-și asume răspunderi.

    Există 300 de adjective nasoale în limba română? Sau de la a 47-a zi o dăm în Urmuz?

    Reply
    1. Nea

      Există, dar regulile de stil sugerează să evităm pleonasmele, aşa că e preferabil să spunem simplu: Victor Ponta.

      Reply
  7. Bleen

    „Dacă cineva descoperă vreo faptă de natură penală la Nana, procurorii se pot apuca de studiul penal al dosarului şi îl pot aştepta pe domnul Băsescu a doua zi după ce nu va mai fi Preşedinte, ca să înceapă urmărirea penală împotriva lui. Asta este marea problemă a domnului Preşedinte Băsescu.

    În cazul Nana, care mie personal mi se pare o înlănţuire de infracţiuni evidente, se pot cerceta din punct de vedere penal toate faptele, toate implicaţiile. Nu poţi începe urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu, dacă are vreo implicare, nu ştiu dacă are sau nu vreo implicare, dar dacă are vreo implicare, nu poţi începe urmărirea penală până nu îşi termină mandatul. Dar poţi aduna toate probele.”, a declarat Dan Șova la Antena 3.

    Reply
    1. Nea

      Bună idee, procurorii ar putea începe să studieze şi dosarul lui Vosganian şi să îl aştepte când îi expiră imunitatea. Şi să adune toate probele şi în cazul lui Ponta, etc.

      Reply
  8. Bleen

    Din decembrie 2012, de cînd am schimbat pagina de Facebook, postările Blogary au fost expuse la aproape 7 milioane de utilizatori. 58 000 au reacționat în vreun fel sau altul (au dat like, au comentat, au dat share).

    Problema e următoarea: o postare de pe blog, Facebook sau Twitter e citită de cîteva sute sau mii de cititori, nu de toți cititorii pe care îi avem de-a lungul timpului. Dacă 1000 de oameni citesc 1000 de cărți dintr-o bibliotecă, fiecare cîte o carte, asta nu înseamnă că fiecare carte are 1000 de cititori. Fiecare carte are cîte un cititor.

    E eroarea pe care o fac mulți. Dacă ziarul online x are 100 de mii de vizitatori diferiți pe lună, asta nu înseamnă că genialul articol în care genialul jurnalist al nostru lovea în hidra uslamistă a fost citit de 100 de mii de vizitatori. Nu. Poate că 99 de mii au citit: Intră ACUM să cum arată DACUL DE ȘAPTE METRI care a făcut SEX NEPROTEJAT cu BIANCA!!! Și poate că genialul editorial despre hidra uslamistă a avut 3 mii de cititori sau o mie sau șapte sute.

    Acum înțelegeți de ce Antena 3 reia aceeași temă de atac, cu aceleași formulări, identice, zilnic, timp de șase-șapte ani? Într-o seară, Antena 3 ajunge la cîteva sute de mii de telespectatori. Într-un an ajunge la 3-5 milioane. Pentru ei este vital ca cei 3-5 milioane de telespectatori care ajung pe Antena 3 într-un an să vadă același mesaj.

    Ca să avem impactul Antenei 3 (la o scară de vreo 20 de ori mai mică), noi ar trebui să scriem zilnic aceeași postare pe blog, facebook, twitter (cu mici variații de sinonime): Ponta e un țîști bîști (pipiț sau alte sinonime) controlat de mafoți și de ruși, incapabil să ia decizii, să conducă și să-și asume răspunderi.

    Reply
  9. Yeba

    Vă dați seama ce impact are la primarii PDL retorica de grădiniță a retardaților întru pașoptism? Smirna or să stea să-i asculte și or să culeagă voturi ca să-i facă miniștri.
    Deși s-ar putea să aibă o ezitare: n-o fi suficient să adune voturi doar cât să iasă ministrul Sănătății, că unde să pui atâția doctori?

    Reply
    1. Bleen

      Dani Paşc dpmdv acceptarea Dn-ei Udrea in PMP este o greseala….dar totusi mult succes …ps: PMP in seamna Partidul M**e Ponta nu? :))

      Reply
    2. Gramofonu'

      N-o sa stea EI sa-i asculte, o sa le trimita angajatii de la curatenia orasului, ca sa aiba public la discursuri.

      Reply
  10. Lipst

    Pentru că a donat un avion sanitar serviciilor de urgenţă, Alina Mungiu-Pippidi îi acordă mântuirea lui Ţiriac spunând „și un minut de altruism poate șterge o viață de căutat profitul personal.” Toată chestia e că, dacă nu ar fi căutat „profitul personal”, Ţiriac sau un altul nu ar fi putut dona nici avionul şi nici nu ar fi creat o afacere, ce are în vedere profitul personal, o afacere din care pot trăi şi alţii care, muncind pentru profitul personal al lui Ţiriac, caută să obţină şi ei un profit personal.

    Reply
  11. Yeba

    Porn-A3 gives people a realistic and healthy feeling of how quickly Băse might be prosecuted for high treason.

    Reply
    1. Bleen

      USL-ul nu trebuie să-l suspende sau să-l acuze pe Băsescu de înaltă trădare. E suficient să-l lase să-și urmeze coșmarul politic Udrea-EBA.

      Reply
      1. Yeba

        N-are sondaje? Avea și înainte de referendum, în 2012.
        E in faza de denial? In cazul ăsta chiar că nu mai poate fi ajutat. Or să se ducă toți de-a berbeleacul. Toate piesele, nu doar damele.

        Mi-aduc aminte clar de Petre Roman, cum era el figură publică prizată dar stătea el prost în sondajele la președinție și nu și-a mai revenit niciodată, că a murit lumea de râs, a trebuit să dea cu mopul în studioul Antenelor 2 ani după 10 ani ca să i se arunce și lui un oscior.

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *