Stirile zilei, linkuri si offtopice – 10 februarie 2014

foto: dreapta românească, între un fost deputat și prefect FSN și fosta secretară a lui Cosmin Gușă…

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)

22:18 – Dorobanti Tower | Zaha Hadid
05:23 – Leno’s Politician Montage Featuring The Anthony Weiner Dance That Will Have You Gouging Your Eyes Out
02:50 – Why there are so few women astronauts
01:25 – People-Powered Publishing Is Changing All the Rules
Facebook Comments

72 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 10 februarie 2014

  1. DanCanada

    Timpita de Moochelle – iar cu bita-n balta. Va mai amintiti anul trecut de baschetbalistul care a declarat ca e scafandru? Si 1st ‘lady’ a zis ca „we’ve got your back!”? Ei, de data asta unu’ din liga de fotbal american a zis ca e Solcan.
    La care the wookie a zis ca e „an inspiration to all of us.” + she „couldn’t be prouder” 🙂
    Cum ma-sa sa fie ‘inspiration’ pentru toti ?!? E fascinant de cretina cucoana…

    Reply
  2. Gramofonu'

    Uite ca i-a iesit lui Ponta o gluma buna (recunosc!): „Klaus Iohannis se va ocupa, din postura de vicepremier, de partea economică”

    Reply
    1. Yeba

      Iohannis se dovedește tot mai bou, mă alarmează. Am fost alarmată de la faza cu PM, părea complet bou în materie de măsuri economice. N-a învățat nimic, e un bou îngâmfat, iresponsabil și cu prune în gură:

      „Am exclus din start să fiu ministrul finanțelor. Dar nu am exclus DELOC să coordonez finanțele, ba chiar cred că ar fi un lucru interesant.”

      Mda, niciodată n-a avut UE o garnitură mai proastă, niminea cu toți boii acasă nu l-ar fi tolerat pe Ponta, chiar așa unde e el, în ultima thule.

      Reply
      1. Gramofonu'

        Ce sa-ti fac, daca ai avut o imagine gresita despre el…
        Pe zi ce trece, e mai aproape de ce am gindit despre el de la inceput.

        Reply
      2. Canadiana

        Iohannis e un tantalau narcisistic ingamfat. Dar premiul cu coronita pentru scarbosenie e tot al Repetentului:

        „După părerea mea, conferinţa de presă a lui Klaus Iohannis a fost de manual, perfect, chirurgical, laparoscopic, nici nu curge sânge. V-a spus tot, absolut tot, şi nu am nimis de adăugat”, a comentat Crin Antonescu, la Senat.

        Cred ca o sa ne ceara astia bani de bilete cand vorbesc, ca la circ, and I don’t mean „du soleil”.

        Reply
    1. DanCanada

      Gâdea ca un bou cu degetu’n aer imi aduce aminte de-o poanta a lui Russell Peters:
      Povestea ca fiind in vacanta in India, era intr-o masina si conducea unchiu-sau. La un moment dat da unchiiu-sau geamul jos si arata degetul (asta al lui Gâdea) la un sofer din sens opus, si striga: „Go to Hell!”
      Russel Peters ii zice: „Hey uncle, it’s the wrong finger”
      Raspunsul (in accent indian): „Never mind, he knows were to go!”
      Oare Gâdea asta stie unde sa se duca? 🙂

      Reply
  3. Bleen

    Huh?

    Cătălin Predoiu
    7 minutes ago
    Robert Cazanciuc, Ministrul Justitiei, a fost „aspirat” de PSD si pus sa coordoneze filiala PSD Prahova, judetul in care procurorii investighează mari dosare de coruptie. Miscarea aduce aminte de schema vizitei procurorului Ponta la procurorul Panait.

    Reply
  4. Rheia

    De fapt, care-i supărarea acum? Din cele cîteva minute petrecute pe RTV (da, așa e, Oprescuie părea să fie mangă, inclusiv judecînd după mustăcelile celor doi bășinari mai bătrîni, că bășinel ăla micu nu părea să-ndrăznească a schița decît o semigrimasă sfioasă, probabil nu-i spusese ăl bătîrn dacă are voie să rîdă pe față de Primărescu), se înțelege că Ponta nu știe încă dacă o să aibă ce să-i dea de lucru lui Johannis în Guvern, în calitate de vice-prim-ministru. Deci îl primește numai ca ministru de interne?

    Reply
  5. Bleen

    Oprescu nu e doar un cocalar cu tupeu și caterincă (oribil cuvînt), e și beat criță în momentul ăsta la RTV, cu Ponta, Oprea și âla micu’.

    Reply
  6. Bleen

    Cătâlin Pena:
    „Pe noul Cod penal il acuz pe VVP de hartuire. Deschid televizorul, Ponta cu ochii pe mine, schimb canalul, Ponta cu ochii pe mine…Inchid televizorul, Ponta cu ochii pe mine…”

    Reply
  7. Bleen

    Udrea: „USL s-a desființat. USD e noul USL, cu Voiculescu dirijor.” Și PNL e noul PDL iar Crin noul Băsescu? E o declarație de dragoste?

    Reply
  8. Yeba

    Reiau aici ideea-mi cea nouă: PMP nu e de dreapta, dar nici USl nu-i de stânga (că n-ar supraviețui 10 zile ca guvern danez onest etc., le ies bube dacă nu fură ). Diferențierea clară se face in mod natural pe tema stat de drept/justitie si poate deocamdată trebuie mers cu propaganda mai mult in directia asta.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Nu poti, ca daca spui „lovitura de stat” te amendeaza CNA. Iar daca spui „unii politicieni au furat voturi” te amendeaza CNCD, pentru ca lezezi demnitatea umana a politicienilor.

      Reply
    2. liviuta

      Au/am mai zis şi alţii chestia asta pe aici (nu la fel de bine şi concis formulat) dar mai e, se pare, până să strângem o masă critică 🙂

      Reply
      1. liviuta

        Adevărul e că nimeni nu are în politica românească un stat aşa de drept ca dl. Antonescu.
        La Cotroceni ziceai că are o mătură înfiptă-n c…r

        Reply
      2. Yeba

        Dacă se lipește de Crin și defilează cu Udrea, nu mai e vorba că nici PMP nu-i de dreapta, nici…etc. ci, să avem pardon, „nici PMP nu-i deștept, nici USL nu-i prost.”

        Reply
    3. Bleen

      În ceea ce mă privește, domnul Traian Băsescu și doamna Elena Udrea pot să facă un gangbang interetnic hardcore cu domnul Crin Antonescu și domnul Klaus Johannis, eu nu mă bag.

      Reply
      1. DanCanada

        Si sa bage la gramada de ex un Marean sau un refugiat madascarean (Mazare) ca sa se poata numi inclusivisti. Ar fi un sex grup ‘de larga respiratie sociala’ 🙂

        Reply
    4. BogdanL

      Cu orientarea doctrinară a PMP e simplu, trebuie doar să ne uităm peste programul politic. Singura măsură explicit asumată de dreapta este cea referitoare la timpul de lucru, prin recunoașterea dreptului angajatului de a munci cât vrea. Atât. Alte măsuri care mi-au mai sărit în ochi sunt din categoria „lipsă materie închisă la culoare sub unghii” și bun simț, nu de dreapta: atlantismul, independența justiției, energia nucleară sau votul prin corespondență.

      În rest, e de progresiști și elitiști.

      O dăm înainte cu utopia investițiilor publice cumpătate și a eficientizării modului de cheltuire a banului public, colectat de la cetățeni. Asta e la nivelul copiilor de grădiniță care se visează exploratori pe Marte. Dacă observi că Statul aruncă banii, nu e mai simplu să îi limitezi sumele pe care le poate folosi, decât să mai încerci a n-șpe mia oară, fără șanse de reușită, să îi bagi mințile în cap, că știi că nu funcționează?

      Educația lui Funeriu e de ridicat părul pe spate. Nimic despre învățământul privat, nimic despre rolul familiei în educație, nici o vorbă despre dreptul părinților de a-și educa copii. Dar nu e o surpriză din partea unui om care, pretins de dreapta fiind, promovează scăderea vârstei pentru învățământul obligatoriu.

      Economia e pe subvenții și fonduri europene.

      A, și una care mi-a plăcut mie mult: “Legăm demnitatea de autonomia și libertatea persoanei”. Dacă tot recunoști libertatea ca valoare fundamentală, ce dracu’ e asta cu autonomia individului?

      Reply
      1. Gramofonu'

        PC, PSD si UNPR s-au aliat si au facut USD.
        PNL va contracara prin formarea aliantei EUR.
        Ceilalti vor raspunde prin actiunea BWP.

        Reply
  9. Bleen

    Antonescu a fost complet blocat politic de anunțul referendumului pentru o nouă Constit. Acum, cu Johannis, vrea deblocaj și ruperea USL.

    Reply
  10. Gramofonu'

    CNCD discrimineaza, dupa cum voi demonstra mai jos.
    In colegiului director (ma iau dupa nume, poate gresesc, poate nu…) intra:
    – 5 femei, dintre care niciuna de origine roma sau maghiara.
    – 4 barbati, dintre care doi de origine maghiara.
    Astfel, nu se respecta proportia in populatie a minoritatilor etnice, fiind in mod clar discriminata comunitatea romanilor de origine romana. Prin urmare, CNCD este o institutie opresiva, cu rolul de a dezbina societatea romaneasca si a impune standarde nefiresti. Este de bun simt ca cel care aplica legea si solicita altora aplicarea ei sa fie si primul care sa o respecte, si sa se judece singur cu o severitate mai mare decit ii judeca pe ceilalti. Prin urmare, pot afirma – fara sa gresesc – ca „unii dintre membrii CNCD sint nesimtiti”.

    Despre proportia in populatie a minoritatilor sexuale mi-e jena sa intreb si dupa nume nu se vede, dar daca nu e LGBT fix unul dintre ei, atunci iar e discriminare.
    As mai fi curios si care este procentul de romani ne-caucazieni din intreaga institutie. Pariez ca e o alta dovada de discriminare.

    Reply
  11. Gramofonu'

    Inca un exemplu de timpenie:
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16581330-ultima-ora-consiliul-national-pentru-combaterea-discriminarii-amendat-600-lei-traian-basescu-pentru-declaratiile-din-slovenia-multi-dintre-romi-traiesc-mod-traditional-din-fura.htm

    Basescu: „mai avem o problema care trebuie spusa si care face dificila
    integrarea romilor nomazi – foarte putini vor sa munceasca. Multi dintre
    ei, in mod traditional, traiesc din ce fura”.
    „Colegiul director al CNCD
    a decis astazi sa-l sanctioneze pe presedinte cu amenda
    contraventionala de 600 lei.”

    Asta e de contestat in instanta. Adica nu mai ai voie sa spui adevarul??? trebuie sa te faci ca nu vezi???

    Aia de la CNCD au lipsit, in mod cert, de la orele de logica: „multi dintre ei” nu inseamna „toti”, nu inseamna „majoritatea”, inseamna „unii”. „Unii” care sint „multi” si probabil Basescu poate dovedi cu acte ca au facut ce pretinde.

    „Multi dintre cei de la CNCD n-au logica”. Amendati-ma pentru discriminare.

    Reply
  12. Bleen

    Articolul lui Pleșu despre anteniști și băsiști e din 2014? Precis nu e o republicare a unui articol din 2008 sau 2010? A vorbi în 2014 de băsiști e ca și cum te-ai preocupa de Atlantida în 28 mai 1453, în Constantinopol.

    Reply
    1. liviuta

      Probabil că pui întrebarea asta pentru ca nu te uiţi la A3.
      Înteleg ca acolo rulează în fiecare seară serialul „Zece ani de sclavie cu Băsescu”.
      În contextul linşajelor gâdeo-badiste, articolul lui Pleşu capătă oarece sens pentru cei băgaţi în categoria băsiştilor.

      Reply
  13. Bleen

    Pe mama Danei a mușcat-o un cîine , pe la Crîngași. Un cîine bun la suflet, responsabil, o persoană non-umană de cîine, care-și cerea drepturile la egalitate. Sau poate n-a mușcat-o, poate e o conspirație împotriva cîinilor, poate nu era cîine și nici mușcătură, poate erau masonii și dog haterii.
    La fiecare om mușcat de cîine ar trebui euranasiat un oengist.

    Reply
    1. Yeba

      Oengiștii sunt persoane non-umane care se înmulțesc prin spori de conturi și a căror eutanasiere este interzisă. De aceea, propun ca la fiecare om mușcat de câine, un oengist să muște câinele.

      Reply
  14. Rheia

    Încă o dată îmi exprim nedumerirea: omul care intră în politică nu trebuie să aibă și alt țel decît să-și pună o pîine pe masa familiei? Politica nu-i o simplă ocupație pentru care înveți niște teorie și deprinzi niște dexterități, ci un fel de „braț practic” al filosofiei.

    Reply
  15. liviuta

    Primită pe mail:
    „Socialismul ar funcționa
    numai în două locuri: în rai, unde nu este nevoie de el, și în iad, unde
    există deja.”

    „Iată cele mai înfricoșătoare cuvinte din limba engleză: Sunt de la
    Guvern și am venit să vă ajutăm !”

    „Din cele patru războaie din timpul vieții mele, niciunul nu a început
    din cauză că S.U.A. erau prea puternice.”

    „M-am întrebat întotdeauna cum ar mai fi arătat Cele 10 Porunci dacă Moise
    le-ar fi trecut prin Congresul S.U.A….”

    „Guvernul este ca un copil: Un tub digestiv cu un mare apetit la un
    capăt și nici un simț al responsabilității la celălalt
    capăt.”

    „Noțiunea care se apropie cel mai mult de viața eternă pe acest
    pământ, este aceea de „program guvernamental”.”

    „S-a spus că politica este a doua cea mai veche meserie din lume. Eu am
    observat o izbitoare asemănare cu prima.”

    „Politica economică a Guvernului poate fi rezumată în câteva propoziții
    scurte: Dacă ceva funcționează, taxează-l! Dacă el continuă
    să funcționeze, reglementează-l! Și dacă nu mai
    funcționează, subvenționează-l!”

    „Atunci când vom uita că noi suntem
    o națiune supusă lui DUMNEZEU, vom deveni o națiune supusă”

    Ronald Reagan

    Reply
  16. Florina Neghină

    „Adaug,
    însă, că obsesivitatea poate fi colorată şi euforic, adulatoriu,
    omagial, dar şi toxic, demonizant, demolator. Stilistic şi psihologic,
    nu e nici o diferenţă între înălbirea leşinată a cuiva şi înnegrirea lui
    furibundă. Ambele ţin de patologia fixaţiei nevrotice, a urii şi
    iubirii oarbe. Ambele falsifică realitatea şi, prin iradiere, strică
    sufletele.”

    Citeste mai mult: adev.ro/n0rq92

    Reply
  17. SimonaM

    Pe bune acuma. Am obosit de BAC corect, doctoratul meu e pe bune, eu vorbesc latina fluent și alte asemenea.
    Atâta timp cât după astea vii și-mi spui că investiții de stat mai multe, în mandatul meu am dat bani la nu-ș’ ce proiect (de parcă i-ai adus de-acasă), să păstrăm pământurile pentru românii noștri, partid de centru-dreapta (da’ mai mult centru).. mai bine lasă.
    Degeaba ai făcut BAC corect dacă n-ai schimbat programa. Degeaba te lauzi cu investiții în sănătate și învățământ dacă-s prost făcute și sistemele închise, nereformate.

    Și mai ales m-am săturat să mi se spună că dacă nu votez cu centriștii ăștia mai decentuți, cu economie socială de piață și investiții de stat, din cauza mea se vor întâmpla toate nenorocirile. Că asta e partitura. Nu votezi ai noștri, înseamnă că din cauza ta mafia, caracatița, Rusia, catastrofă, cataclism. Doar pentru că promit să respecte statul de drept.

    Măcar s-o zică cinstit și s-o mai lase jos p-aia cu dreapta. Că nicăieri în lume nu ești de dreapta doar dacă respecți legea și separația puterilor în stat. M-am săturat.

    Reply
    1. Yeba

      Da, asta e ideea. Nici ăia nu-s de stânga, nici ăștia nu-s de dreapta!
      Nu se pot diferenția, nu se pot construi în oglindă pe aliniamentul dreapta-stânga.
      Exact asta e diferența specifică: ăia care susțin statul de drept vs. universul anunțat de Cătălin Voicu. Stânga/dreapta e un aspect conex, câtă vreme nu e consolidat aliniamentul „stat de drept-Cătălin Voicu.”

      Reply
  18. Bleen

    Daniel P. Funeriu
    Un sfârșit de săptămână în Cluj și Bistrița-Năsăud. Entuziasm și priviri senine. Stat de drept și refacerea unei echipe câștigătoare. Asumare și curaj. Libertate și speranță. Muncă și victorie. Noi împreună cu voi pentru România, pentru Europa și împotriva lor. Ei cu Rusia, noi cu Europa și SUA: Ei cu plagiate, noi cu doctorate la Sorbona. Ei cu baroni noi cu antreprenori. Ei cu mâna întinsă, noi cu fruntea sus. Vă așteptăm lângă noi.

    Reply
    1. SimonaM

      Haideți să haidem.
      Numai că e o problemă. N-am doctorat. Nici aici, nici la Sorbona. Cred că aștept pe unii care să propună soluții de dreapta, nu să recite cu patos.

      Reply
      1. Florina Neghină

        Vezi dacă n-am învăţat, vezi? Ştii măcar ce-i aia tetracapilarotomie? Nu ştii! Stai jos şi votează, ai patru!
        Ia uitaţi aci, în comentarii:

        Daniel P. Funeriu shared a link.
        13 hours ago
        De
        citit. Cam asta este diferența dintre Traian Băsescu, Emil Boc,
        spiritul Mișcării Populare și restul clasei politice din România.
        Blog unionist: Discursul preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, în cadrul dezbaterii…
        funeriu.blogspot.com

        Bernadette Schengen Filip Dle Daniel P. Funeriu Fraza asta n-are sens, vă rog să corectați:
        „Stat
        de drept înseamnă să-şi facă mandatul atât timp când nu îndeplineşte
        constituţia, pentru că altfel am ajunge în partea cealaltă, a
        instabilităţii instituţiilor statului de drept.”
        13 hours ago · Edited · Like
        Daniel P. Funeriu Bernadette Schengen Filip:
        e evident că ideea e: Stat de drept înseamnă să-şi facă mandatul atât
        timp când îndeplineşte constituţia, pentru că altfel am ajunge în partea
        cealaltă, a instabilităţii instituţiilor statului de drept.
        13 hours ago · Like · 6
        Bernadette Schengen Filip Cum să îndeplinească Constituția? Formularea e nașpa Să respecte întocmai Constituția.
        13 hours ago · Edited · Like · 2
        Daniel P. Funeriu Bernadette Schengen Filip: „tetracapilarotomie” vă spune ceva? ?
        13 hours ago · Edited · Like · 3
        Dumitru Sârghie Colpolaparotomie
        inseamna…deschidere chirurgicala a cavitatii abdominale prin
        vagin…Tetracapilarotomie e un cuvant pe care-l mai cautam.O fi de
        genul neutru?
        13 hours ago · Edited · Like · 1
        Octav Prihoi Sincer,
        si mie mi se pare formularea nefericita. Cred ca „indeplineste” e
        folosit impropriu aici. In fine, poate ma insel. Conteaza mai putin. Iar
        raspunsul dvs nu a ajutat. „It’s patronizing”, cum ar zice englezul. Si
        e pacat.. nu fiti deja patronizing.. Spor.
        13 hours ago · Like · 1

        Reply
        1. SimonaM

          Știu ce-i aia, duamna, știu! Și tocmai, că m-am săturat de intelectualii care s-au înțepenit în proiectul ăsta.
          Interesant e că doamna grammar nazi îi dădea în cap domnului cu doctorat la Sorbona pe o frază spusă de domnul Președinte 😀 Și da, așa a zis. Sau cel puțin așa apare consemnat în comunicatul partidului prematur dar, vai, atât de inteligent.

          Reply
          1. Rheia

            Ce-or fi avînd frate atîta țîfnă-n ei băiețașii ăștia ai noștri deștepți? Credeam că numai Cristi Preda dă cu superioritatea-n publicul simpatizant. Dar acum văz că și Funeriu. Nici n-au ajuns bine liderași, că le și fierbe muștarul. Chiar așa, de ce or fi intrat în politică, dacă nu simt nici nevoia, nici plăcerea, să-și seducă electoratul?

            Reply
            1. SimonaM

              Problema-i alta. Ce propun domnii, concret, ca să-i alegem pe ei?

              Că până acuma mi s-a explicat ad nauseam că avem intelectuali veritabili, pe când ceilalți au niște neica nimeni care s-au suit toți scroafe-n copac.
              Ok, avem oameni trecuți prin școli. Tot respectul. Și oferta politică?

  19. Bleen

    Pentru cei care au probleme muzicale de etică și spațiu de stocare. 10 dolari pe lună la Deezer și ai 30 de milioane de melodii disponibile în streaming. E legit și nici nu ai muzică pe hard sau pe telefon.

    Reply
  20. Bleen

    Pînă pe 25 martie partidele care vor să participe la alegerile europarlamentare trebuie să strîngă 200 000 de semnături (iar candidații independenți, 100 000).

    Reply
  21. Bleen

    Dacă după toată nebunia asta, PDL și PMP, împreună cu toate personajele care le compun, ies de pe scena politică, 2014 nu e un an pierdut.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *