Stirile zilei, linkuri si offtopice – 11 decembrie 2013

foto: rîul Ohio, în ceață

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că mai dați refresh din cînd în cînd și mai verificați casetele de twitter și facebook din articol. Dați click pe săgeți pentru a deschide casetele twitter și facebook.


USL

http://youtu.be/X-KVCuqLfmQ

 [box type=”shadow” ]

LINKURI

12:50 – Ministerul Muncii pregateste noi reguli in culise: Firmele cu peste 20 de angajati ar putea sa aiba cheltuieli suplimentare cu salariatii – Avocatnet

Noile reglementari, care nu au fost lansate inca in dezbatere publica, stabilesc o procedura de informare si consultare a angajatilor cu privire la activitatea firmei, care va fi pusa in practica de anumite persoane desemnate sa ii reprezinte pe salariati.

12:33 – Miting de protest la ora 18.00 la Piața Victoriei
01:32 – Colinde tradiționale de la Birkenau (min 50) – TVR 3

Colinda cu evreii care ies pe coș sub formă de fum încă e online, o găsiți la minutul 50.

00:05 – UPDATE Emisiunea TVR 3 cu oita Pufulica – de la bascalie la scandal. GDS si Revista 22: Transmisia a inclus un colind cu „profunde accente antisemite”. TVR: O „interpretare neinspirata”, nu a fost alegerea noastra – Hotnews

„A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară [= fum] în drum”.

[/box]

Blogary pe Twitter

Blogary pe Facebook

Facebook Comments

46 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 11 decembrie 2013

  1. Lipst

    Traian Băsescu: „parcă mi se pare prea mult pentru un loc eligibil” (despre Monica Macovei), compromisul şi tăcerea complice, adică.

    Reply
  2. Rheia

    Bine. Eu am fost, am stat pînă am simțit că nu-mi mai simt degetele, și am plecat acasă. Măcar am dat mîna cu Elenina.

    Reply
          1. Rheia

            A fost, cum să zic, trist? deprimior? Nu țineam neapărat să mă delimitez de grupul PMP, și nici de cel al unițisalvămilor, însă mutrele din jurul lui Marian Preda m-au cam descurajat. Prea mulți mariusmarinești, după gustul meu. (Nu l-am văzut nici pe Bleen, deși aș fi vrut să-l salut. Măcar atîta recunoștință din partea mea.)

            Reply
            1. liviuta

              Eu la Bleen m-am dus din prima.
              Inca o data, dupa ce ai scris, cu atat mai rau imi pare ca nu ne-am zarit, nici eu nu sunt foarte sectar, nu simteam nevoia neaparat de delimitari etc, dar o vorba cu niste oameni buni iti pica intotdeauna bine.

  3. DanCanada

    Dumnezeu sa va ajute si sa va intareasca. E absolut admirabil ca inca mai credeti ca Romania mai poate fi reparata/indreptata. Pentru ca a iesi la un asemenea miting de protest inseamna in primul rind speranta.

    Reply
  4. Bleen

    Eu plec acum. Ca de obicei, o să întîrzii. După rivuluție eu zic să ne vedem la bere, la Tratoria Verdi (Mendeleev – zona Romană/Amzei).

    Reply
  5. Gramofonu'

    Toate initiativele de ieri incoace demonstreaza ca astia cu anticoruptia nu numai ca fac treaba, dar i-au si speriat.

    Reply
  6. Rheia

    Pot să pun aici convocarea de la PMP? Sau e deja pe undeva mai jos în comentarii și n-o văd eu? (N-am acces la FB aici, sînt încă la birou). Nu de alta, dar ca să știe lumea care-i treaba.

    Reply
  7. Bleen

    Justițiarii și pedeliștii boicotează mitingul. Fiindcă eventul de pe facebook e creat de Elenina Nicuț și fiindcă Baconschi cheamă lumea, în numele PMP, la miting. Da, Baconschi e tîmpit, dar ori sîntem golani care iubim statul de drept la nemurire, ori nu sîntem!

    Pentru ”dreapta”, pemepiști, feciști, justițiari, pedeliști, discuția se poartă în termenii ăștia: ”Dacă vine Icsuleasca, țațo, eu nu vin, parol!”

    Reply
    1. Rheia

      Eu vin, că l-am visat pe TB azi-noapte (nu vă spun cum, că mi-e frică de Florina). Și mai am prăjitură de ieri, deci nu mai fac decît mîine seară.

      Reply
  8. Bleen

    Deci, vine cineva diseară la 18.00? Mitingul e neautorizat și deci neasumat de vreun partid, însă politicienii de la PMP, aflați în campanie electorală pentru europarlamentare, au chemat lumea pe Facebook și au făcut valuri.

    Nu știm dacă vor exista pancarte și steaguri de partid. Dacă vor exista eu mă retrag mai devreme la bere (oricum mă retrag la bere după).

    Dacă vom fi mulți pe persoană fizică, niciun partid nu va putea confisca mitingul. Dacă vom fi 30 pe persoană fizică și 200 de la partid, e clar că mitingul va putea fi ușor confiscat de un partid.

    Ideea e să fim cît mai mulți pe persoană fizică, neaduși de PMP/Basconschi/Vlaston/Drăcică.

    Deci, se bagă cineva?

    Reply
  9. Bleen

    Nicușor Dan · 23,424 like this.about a minute ago ·
    Maine de la ora 12 organizam o conferinta de presa cu 3 subiecte: Legea minelor, de ce e ilegala explorarea gazelor de sist, ilegalitati ale jandarmeriei la Pungesti. Ar fi bine sa vina, in afara presei, si oameni de la noi care sa filmeze si sa puna materialul pe site.

    Maine, 12 decembrie, de la ora 12, la sediul Active Watch din Calea Plevnei nr. 98, va avea loc o conferinta de presa cu trei subiecte:
    – prevederi abuzive si neconstitutionale in proiectul de modificare al Legii minelor
    – ilegalitatea explorarii si exploatarii gazelor de sist in Romania
    – ilegalitati in actiunea Jandarmeriei la Pungesti si situatia actuala a localitatii, declarata zona de siguranta publica.

    Proiectul de modificare a Legii minelor, respins ieri de Camera Deputatilor, preia mare parte din derogarile de la alte legi si chiar de la Constitutie pe care Legea speciala pentru Rosia Montana le-a dat in favoarea proiectului minier. Printre acestea: proceduri neconstitutionale de expropriere, proceduri neconstitutionale in privinta obligatiei autoritatilor de a emite avize, derogari de la legea monumentelor istorice, de la legea monumentelor naturale, de la directiva europeana privind apele, etc. Subiectul va fi expus de Stefania Simion din partea Asociatiei Alburnus Maior.

    Explorarea si exploatarea gazelor de sist in Romania este ilegala, pe mai multe paliere: acordurile petroliere nu respecta legea petrolului, acordurile de mediu nu respecta legea mediului, autorizatia de construire emisa la Pungesti a fost emisa in mod ilegal. Subiectul va fi expus de Nicusor Dan din partea Asociatiei Salvati Bucurestiul.

    Actiunea Jandarmeriei la Pungesti, atat in dimineata zilei de 2 decembrie 2013, cat si in 7 decembrie si in zilele care au urmat, a avut numeroase abuzuri. Declararea localitatii ca zona de interes national deosebit, stare mentinuta pana in prezent, a permis Jandarmeriei intimidarea localnicilor si a protestatarilor din zona. Subiectul va fi expus de un reprezentant al Asociatiei Vira.

    Contact: Stefania Simion, 0741.137.266.

    Reply
  10. Bleen

    Eu am operație de dublă hernie de disc plus o a treia hernie neoperată. Nu pot să car pietre la Canal. Vă rog eu, domnu’ Zgonea, puneți-o la cărat pietre pe Alina Mungiu, că e mai forțoasă, pe mine puneți-mă la biciuit oengiștii care nu-și fac norma. Da! Mă dau cu dictatura! Dați-mi un bici și spuneți-mi că Nicușor Dan nu și-a făcut norma!

    Reply
  11. Bleen

    Mitingul de la 18 nu e miting PMP, nu e asumat de PMP, e miting pe persoane fizice. Uite cum facem, ne vedem toți 30 acolo, după aia mergem la bere, da?

    Reply
  12. Lipst

    Impresia e, şi nu exagerez decât un pic, că România e condusă acum, nu doar de un singur dictator, cum a fost Ceauşescu, ci de câteva sute de dictatori mai mici, care împreună fac un dictator foarte mare.

    Coordonarea lor în rele e desăvârşită şi fiecare se ascude în spatele celuilalt. Deşi nu există o responsabilitate clară a niciunuia, nici Ponta, dar nici Zgonea şi nici nu altul nu poate fi identificat cu certitudine ca responsabil, beneficiile sunt împărţite egal întrei ei.

    Desigur, această stare de fapt nu e de natură să îngrijoreze „spiritul civic trezit”. Salvarea democraţiei este echivalentă cu salvarea Roşiei Montane. Asta e tot. Acelaşi spirit „civic”, din mijlocul unei dictaturi, cerea pe stadioanele lui Păunescu pacea în lume şi nimeni nu sesiza ridicolul.

    Reply
  13. liviuta

    Observ cu placere o crestere semnificativa a numarului de fani Blogary pe Facebook in ultimele 20 de zile, daca pana acum vreo 3 saptamani era trecut un numar constant de vreo 1225-1230 fani, cresterea in ultimele luni fiind de cca 2-3 pe luna, vad ca in ultima vreme au aparut inca vreo 70.
    Stiu ca Bleen mai facea astfel de statistici, poate ne spune si noua ce eveniment s-a intamplat acum trei saptamani de a crescut Blogary pe Facebook.

    Reply
  14. audax

    Aștept cu nerădare reacția „societății civile renăscute” la votul de ieri din parlament. Deși, dacă nu este de protestat împotriva capitalismului și a companiilor americane rapace, eventual împotriva încălzirii globale și pentru protejarea pinguinilor, interesul pentru o astfel de temă s-ar putea să fie minor.

    Reply
    1. adina

      Este pe romaniapublica.ro pusa intrebarea daca cetatenii ar trebui sa declanseze in circumscriptiile lor proceduri de demitere a parlamentarilor. La cum se desfasoara lucrurile ar fi o forma buna de a-i aduce din nou in limitele legii pe parlamentari. Lista celor care au initiat amendamentele care modifica codul penal este publica.

      Reply
  15. Yeba

    Unde punem noi like pe chestia gafă-Băse-declarație-Mandela? Cine-i tontul care i le scrie? Genul de pionier conformist, a văzut și el la alții.

    Reply
  16. Yeba

    Fii amabil, pune poză cu NZ, în ceața aia fac guturai și n-am încredere în Obamacare.
    „nu vom avea nici vacanță de iarnă în 2013” hm, hm, poți să detaliezi? „Revoluția se amână din cauza ploii.” Frigul e și mai rău. Doar să ne strângem la priveghiul politic.

    Reply
  17. Bleen

    Tiberiu Groza, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, cel care a promovat la TVR 3 o colindă antisemită e și dacopat, printre altele, și mare luptător Roșia Montană și antibăsist isteric.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *