Stirile zilei, linkuri si offtopice – 12 martie 2014

foto: Islanda

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


01:43 – Finally, Justice for Chevron

The judge, Lewis Kaplan, found that Chevron’s antagonists had used “corrupt means” to procure a $9.5 billion judgment against Chevron in Ecuador, and that those means included falsifying evidence, coercing judges, bribing “independent” expert witnesses and ghostwriting those “independent” experts’ reports to the court, bribing the Ecuadorian judge in the case, and subsequently lying to U.S. legal authorities in an attempt to cover up their misdeeds.


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

30 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 12 martie 2014

 1. Bleen

  Așa cum am spus, miza PMP e să arate Elena Udrea că e în stare să facă performanță politică și că e cel mai bun produs politic al lui Băsescu, așa cum susține Băsescu însuși. De aici și sublinierea rezultatelor slabe ale PMP de dinaintea venirii ei (dealtfel, PMP nu a fost susținut de Băsescu și pedeliști abia după ce a venit Udrea). Un PMP care ar fi confirmat politic pînâ la venirea Elenei Udrea ar fi fost o catastrofâ pentru Băsescu și Udrea. Nu s-ar mai fi justificat venirea ei în poziția de salvatoare și nici n-ar mai fi putut confirma ca cel mai bun produs politic al lui Băsescu. Era vital ca PMP să fie sabotat de la Cotroceni și de pedeliștii din gruparea Udrea, dar să nu fie ucis. De aceea PMP a foat practic inexistent politic (Tomac e cățelușul de casă al Elenei Udrea). După ce partidul s-a înființat juridic (Udrea nu putea risca să plece la un partid care n-ar fi participat la europarlamentare) și a devenit clar că Udrsa nu mai are nicio șansă în PDL, a venit și Udrea, pedeliștii din gruparea Băsescu s-au actvat, Băsescu însuși s-a activat (a declarat chiar că votează PMP, o declarație fără precedent). Și, nu în ultimul rînd, s-a activat presa de partid, care pînă acum 2 luni ignora PMP-ul și se ferea să-i facă vizibilitate. Pentru cei care vor să-l înfunde definitiv pe Băsescu martie-iunie 2014 e o extraordonară fereastră de oportunitate.

  Elena Udrea

  „În urmă cu o lună, unii plângeau cu lacrimi de crocodil că „vai, săracu’ Partid Mişcarea Populară – o să se aleagă praful de el din cauza faptului că s-a dus Elena Udrea acolo”.
  Mai apoi au ţipat că „e un partid pentru Udrea”, anunţând eşecul implacabil al acestui demers politic.
  Ei bine, iată că, acum, PMP a ajuns chiar să fie o forţă semnificativă în ecuaţia politică. Mai multe sondaje de opinie arată că Mişcarea Populară şi-a dublat scorul şi e acum la aproape 10% în încrederea populaţiei. A ajuns aici în condiţiile în care, în urmă cu aproape o lună, scorul său era de doar 4% (aşa cum foarte bine se poate vedea într-unul dintre grafice).
  Nu pot decât să trag două concluzii: nu toţi care se declară analişti politici chiar sunt şi nici toţi care vor să pară de bună-credinţă chiar sunt!”

  Reply
 2. Bleen

  Elena Udrea

  „În urmă cu o lună, unii plângeau cu lacrimi de crocodil că „vai, săracu’ Partid Mişcarea Populară – o să se aleagă praful de el din cauza faptului că s-a dus Elena Udrea acolo”.
  Mai apoi au ţipat că „e un partid pentru Udrea”, anunţând eşecul implacabil al acestui demers politic.
  Ei bine, iată că, acum, PMP a ajuns chiar să fie o forţă semnificativă în ecuaţia politică. Mai multe sondaje de opinie arată că Mişcarea Populară şi-a dublat scorul şi e acum la aproape 10% în încrederea populaţiei. A ajuns aici în condiţiile în care, în urmă cu aproape o lună, scorul său era de doar 4% (aşa cum foarte bine se poate vedea într-unul dintre grafice).
  Nu pot decât să trag două concluzii: nu toţi care se declară analişti politici chiar sunt şi nici toţi care vor să pară de bună-credinţă chiar sunt!”

  Reply
 3. Bleen

  Lista PMP pentru europarlamentare ar fi:

  1. Cristian Preda
  2. EBA
  3. Daniel Funeriu

  De reținut că EBA e membră PDL, nu PMP, deci ceva nu se leagă.

  Revenind la listă, avem așa: locul 1: Zuber, locul 2: băsismul, afacere dinastică; locul 3: ABCD Equalite.

  Reply
  1. gone fishing

   Tot la Harvard a studiat si fiica presedintelui uzbec din povestea de mai jos, si tot asa de bine stapaneste engleza si ea. Broken English a la Harvard.

   Reply
 4. gone fishing

  O poveste incredibila si fascinanta despre fiica presedintelui unei tari, despre ascensiunea ei ca vedeta, fashion guru, femeie de afaceri, diplomat oficial, pop star si organizator de actiuni filantropice, ale carei afaceri au monopolizat intregi sectoare ale economiei tarii, de la rezerve de aur si gaze naturale la telecomunicatii, reusind de una singura sa produca un deficit bugetar national, recent implicata intr-un scandal de coruptie si spalare de bani ale carui investigatii se desfasoara in zece tari, si mai apoi in intr-un adevarat razboi condus pe Twitter cu membrii propriei familii pe care ii acuza de magie neagra, si cu ministrul de interne al tarii, fost agent KGB, pe care il considera autorul tuturor necazurilor ei, dar mai apoi devenind brusc constienta de abuzurile autoritatilor asupra milioanelor de locuitori ai tarii, terorizati, arestati in miez de noapte, anchetati cu brutalitate si unii chiar disparuti in urma unor asemenea anchete, si pe care, in subita trezire de constiinta, promite sa-I apere, transformandu-se in mod spectaculos intr-o vajnica aparatoare a drepturilor omului. Povestea continua si merita urmarita, pentru ca fiica presedintelui nu mai beneficiaza de imunitate diplomatica, fiind revocata din functiile de ambasador in Elvetia si de ambasador permanent la UN.

  http://www.bbc.com/news/magazine-25742130

  http://www.bbc.com/news/world-europe-26543458

  http://www.eurasianet.org/node/68134

  Reply
 5. Bleen

  Banciu are dreptate. El e mai prost și mai fără umor decît Badea. Deci să-l scutească Tăpălagă cu comparațiile astea!

  Reply
 6. Bleen

  PNȚCD îl invită pe Sebastian Bodu să se înscrie în partid și să candideze la alegerile europarlamentare pe lista partidului

  Reply
  1. Rosu

   Apai, fratiile voastre, ceva trebuie facut, ca e jale mare… Peste tot numa progresism cu orice pret… Scuturam lumea de tot ce e vechi si frumos ca sa ridicam omul nou… Prin ucaz… Si noi speram ca odata cu bolsevicii s-a dus si progresul obligatoriu prin lege…

   Reply
   1. liviuta

    Să vedem ce zice şi Bodu (greu de refuzat).
    Poate îşi ma reevaluează şi el ceva opţiuni. dacă trece de la democrat-liberalism la creştin-democraţie.
    Aia cu transferurile mi-a plăcut, sper să se mai calmeze cu problemele lui cu Biserica (citisem un text de-al lui pe Contributors legat de fuga fetei ăleia la mânăstire).
    Că treaba cu impozitarea activităţilor Bisericii bănuiesc că e deformaţie profesională de când a lucrat la fisc (parcă ştiu că avea nişte idei de genul ăsta).

    Reply
     1. liviuta

      Bine, Cristian Preda mi se pare periculos mai cu seamă că ocupă acolo un loc cuvenit dreptei.
      Practic, în PE avem o dată socialiştii, dar îi mai avem, văd, şi pe socialiştii în blană de populari.
      Dacă C. Preda ar fi fost membru PES aş fi fost mai relaxat în ce îl priveşte.

      Reply
     2. liviuta

      Legat de Bodu, nu sunt nici stresat de variantă (se putea şi mai rău, vorba ta, vezi C. Preda), de altfel, Bodu a votat „contra” în cazul tuturor celor trei rapoarte susţinute de LGTB, dar nici nu sunt dat pe spate.

      Reply
 7. Bleen

  Gelu Trandafir
  Raportul extremist Zuber a fost respins de Parlamentul European cu un scor foarte strâns, 298 contra – 289 pentru.
  Multumim europarlamentarilor români care au respins acest rport. Haideti sa-i vedem pe ceilalti. Europarlamentarii romani care au sustinut raportul comunistei portugheze Cristina Zuber.

  Voturi „Pentru”:
  N. Nicolai, O. Silaghi, A. Vălean, R. Weber (PNL – ALDE)
  V. Boștinaru, M. Cliveti, V. Dăncilă, I. Enciu, C. Ivan, I. Pașcu, C. Tănăsescu, A. Țicău (PSD – S&D)
  S. Cutaș (PC – S&D)
  C. Preda (PMP – PPE)

  Voturi „Contra”:
  E. Băsescu, S. Bodu, P. Luhan, M. Macovei, M.J. Marinescu, R. Niculescu, T. Stolojan (PDL – PPE)
  I. Winkler, C. Sogor, I. Matula (UDMR – PPE)
  L. Tokes
  Vadim Tudor, Zamfirescu (PRM – neafiliați)

  Abțineri
  O.E. Antonescu (PDL – PPE)

  Absenți
  C. Crețu, D. Sârbu (PSD), E. Hellvig (PNL), A. Severin (neafiliat), T. Ungureanu (PDL)

  Raportul Zuber este de sorginte comunistă (autoarea sa, Ines Cristina Zuber, este membră a Partidului Comunist Portughez) și are accente radicale.

  El reduce femeia la un obiect care se manifestă în funcție de „cota de gen” și de politici publice. Raportul aduce atingere libertății individuale și încalcă principiul fundamental al egalității de șanse, bazată pe competențe, talent și meritele pe care le are o persoană, bărbat sau femeie.

  În plus, raportul susține că responsabilitatea pe care o (mai) au părinții în educarea copiilor lor reprezintă un obstacol pentru ca aceștia să se realizeze în societate. Ca și alte rapoarte, și acesta promovează ingineria socială în UE.

  Acest raport reia temele din raportul Estrela (respins în dec. 2013) și raportul Lunacek, care a dus la votarea unei rezoluții fără caracter legislativ dar pe care 5 partide europene mari au promis deja că o vor susține în următoarea legislatură.

  Aceste teme sunt promovate de lobby-ul gay și se referă la: finanțarea avorturilor și a contraceptivelor din bani publici, avortul ca „drept” a femeii, teoria genului predată obligatoriu în școli și fără a fi necesar acordul părinților (o realitate în Franța din 2013), introducerea cotei de gen pentru angajatori (publici și privați), familia cu o compoziție „diversă” etc.

  Reply
  1. Nea

   Cunosc zeci de inşi care mă fac să regret că nu am finanţat avortul şi contraceptivele din bani publici (sau chiar personali, înmânaţi părinţilor lor). Aş fi dat bucuros 3 lei (atât era un prezervativ de fiţe din Polonia) tatălui lui Ponta. Retroactiv gândind merita să-i fi dat şi o mie de lei mamei lui, pentru o intervenţie ilegală. Nici nu vreau să mă gândesc cât mi-ar cere acum cineva pentru remedierea tardivă a erorii, mai ales că mare parte din rău deja s-a făcut.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *