Stirile zilei, linkuri si offtopice – 11 martie 2014

foto: Arpad, fiul lui Almos

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

49 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 11 martie 2014

  1. Bleen

    Europarlamentari români care au votat pentru Raportul Zuber.

    De reținut că cei doi europarlamentari PDL, europarlamentarul PNL și europarlamentarul UDMR au votat invers decît grupurile lor parlamentare (PPE, PSE și ALDE).

    Elena Oana ANTONESCU (PDL)

    Marian-Jean MARINESCU (PDL)

    Norica NICOLAI (PNL)

    Iuliu WINKLER (UDMR)

    Victor BOŞTINARU (PSD)

    Minodora CLIVETI (PSD)

    Vasilica Viorica DĂNCILĂ (PSD)

    Ioan ENCIU (PSD)

    Cătălin Sorin IVAN (PSD)

    Ioan Mircea PAŞCU (PSD)

    Claudiu Ciprian TĂNĂSESCU (PSD)

    Silvia-Adriana ŢICĂU (PSD)

    George Sabin CUTAŞ (PC)

    http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=REPORT&reference=A7-2014-0073&language=EN

    Reply
  2. Bleen

    Băse: “Ponta îl bate pe spate pe Tăriceanu și îi zice Crinuț.” Către tv-uri: “Sper că nu v-a plătit cineva să faceți campanii pro-grațiere.”

    Reply
  3. Lipst

    Ceea ce uită atât reprezentanţii înfierbântaţi ai minorităţii autonomiste cât şi cei la fel de înfierbântaţi ai majorităţii integriste e faptul că toţi, maghiari, secui sau cum s-or mai numi şi români, sunt cetăţeni ai aceleiaşi republici. Chiar şi ţiganii, oricât ar părea un lucru de mirare, sunt cetăţeni ai României, cetăţeni români. Despre asta e vorba. Republica România este compusă din cetăţeni români. Constituția Republicii România asta spune, art. 4 „Statul român are ca fundament unitatea poporului român şi solidaritatea cetăţenilor ei.”, deci, „solidaritatea cetăţenilor ei” şi continuă, „România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială.” Mai mult, Republica România recunoaşte şi protejează minorităţile naţionale. Păi, pace şi prietenie. Ce vrei mai mult?

    Din motive greu de înţeles, exact asta nu se face în România, distincţia între etnie şi cetăţenie (sau naţionalitate). Ăsta este lucrul pe care nu l-am auzit de la niciun politician, că e el român sau ungur. Nu ştiu de ce, poate datorită istoriei comuniste, în română cuvântul „cetăţean”, chiar şi cuvântul „republică”, sună prost, nefamiliar şi chiar exotic.

    Singura diferenţă între PSD-ul românesc, PSD, şi PSD-ul unguresc, adică UDMR, e faptul că, cel puţin în aparenţă, UDMR se comportă ca şi cum în România nu ar exista alţi cetăţeni decât etnicii maghiari, chestie care se mai poate numi „egoism etnic”. În realitate, atât unii cât şi ceilalţi se comportă ca şi cum România nu ar fi compusă decât din aleşi nu şi din alegători, din punctul de vedere al ceea ce numim interes public, adică interesul tuturor cetăţenilor, dând toţi dovadă de o formă gravă de egoism. Clasa politică, toată, e egoistă.

    Toate exclusivismele, autonomismele acestea sunt de natură politicianistă. Cine a trăit şi trăieşte în zone, cum să le spun, mixte, ştie că în mod real chestiunile acestea nu există. Aia cu „dacă te duci la Miercurea Ciuc şi ceri o pâine pe româneşte, atunci o să mori de foame.” e prostie care nu vine de la Miercurea-Ciuc, nici din Cluj, nici din Braşov, nici din Baia-Mare, nici din Timişoara. Dacă o exista vreunul care zice că a murit de foame din cauza asta, atunci asta e din vina lui, a murit de foame de prost. Oricum, mituri înduioşătoare. E drept, ele pot fi alimentate. În asta constă prostia politicienilor. Oamenii caută motive să se supere, asta e, homo homini lupus est. Dă-le motive, întărâtă-i ani de zile şi poate într-o zi se vor supăra. Deşi, am mari îndoieli că Zoli şi Gheorghe din comuna, să zicem, Bod, într-o zi, după ce, încă din mica copilărie au băut împreună cantităţi impresionante de pălincă şi bere, îşi vor da în cap la comandă de la centru.

    Reply
  4. Amalia

    @disqus_CAS9LR0h54:disqus: asa a fost la a3? (din articolul „Ponta, marele narator” de C. Pantazi – Hotnews)
    „O proba este emisiunea de la Antena 3 de marti seara, in care premierul i-a introdus pe noii sai ministri in scena pregatita cu grija de Mihai Gidea. A fost o poveste minunata, feerica: oameni tineri, de succes, cu scoli sau background profesional in strainatate, adusi in fata publicului de colegul mai mare Ponta si mitraliati de amfitrionul Gidea cu intrebari de genul „care sint principalele trei proiecte din mandatul dvs.”. Victor Ponta si Mihai Gidea i-au introdus in scena pe fiecare cu cite un story elaborat, optimist, cald. Platoul a fost inconjurat cu un halou de umanitate. Scamele au fost curatate cu mare grija. Finalul emisiunii i-a prins pe toti invitatii zimbind imbujorati. Happy-end. (Mult mai sigur si curat decit intr-o conferinta de presa, unde invitatii ar fi putut fi inoportunati – Doamne fereste! – de citiva reporteri insolenti). Publicului i s-a proiectat holograma unei Romanii optimiste, in care egalitatea de sanse functioneaza cu adevarat si tinerii pot ajunge ministri din bancile facultatii”.

    Reply
    1. Yeba

      Nu m-am uitat, vomit tot mai ușor. Dar pare extrem de plauzibil. Adică nici nu-mi imaginez că a fost altfel, ar ieși cu totul din logica A3.

      Am pus un link la Pleșu mai jos, dar tb să fac marketing „lume, lume, A3 și Pleșu, greața și emetiralul, gratis AICI!”

      Reiau de mai jos: kițoii nu mai pot fi deci anchetați, nimic, nada?

      Reply
      1. Amalia

        Am mers pe link si l-am si cetit pe Plesu, insa scena descrisa mai sus mi s-a parut de-a dreptul …nu’s cum sa zic, un ceva intre neverosimil si deja-vu.

        Reply
        1. Yeba

          E mai rău, e anterior epocii de aur, e din epoca reportajelor despre chiaburi vs. cooperative, deoarece alternativ cu aceste sesiuni omagiale se organizează sesiuni de înfierare și sesiuni de execuție mediatică.

          Reply
  5. Bleen

    Ines Cristina Zuber, europarlamentar: În Venezuela are loc o lovitură de stat fascistă pusă la cale de SUA, împotriva forțelor progresiste.

    Reply
  6. Amalia

    Premierul Victor Ponta a reclamat la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedinte cauzat de refuzul sefului statului de a-si exercita atributiile potrivit art. 85 alin. 2 si 3 din Constitutie, sesizarea avand termen stabilit pe 19 martie, scrie Agerpres.
    Ulterior, premierul a facut cerere de renuntare, insa judecatorii CCR trebuie sa ia act de aceasta in sedinta.

    Reply
    1. DanCanada

      Intr-adevar democratie originala! Asa ceva nici americanii n-au: sa se voteze daca un cetatean sa fie cercetat juridic sau nu 🙂

      Reply
  7. Florina Neghină

    În timp ce judeţul Suceava se pregăteşte de război, Galaţiul se pregăteşte de iarnă.

    Sărbătoare mare într-o comună din
    Galaţi, unde primarul le-a făcut localnicilor un cadou întârziat de
    Mărţişor: un excavator performant, care să facă faţă ninsorilor şi
    inundaţiilor. Utilajul a fost decorat cu steagul României şi cel al UE
    şi chiar împodobit cu un şnur alb-roşu, iar apoi a defilat pe ritmuri de
    fanfară pe străzi.

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Excavator+intampinat+cu+fanfara+intr-o+comuna+din+Galati

    Reply
  8. Bleen

    Gică Popescu: ”Nu am nevoie de aşa ceva în momentul ăsta. Am primit o pedeapsă, o voi ispăşi, respect legea şi nu mă gîndesc acum la aşa ceva.”

    Reply
  9. Yeba

    Ce se întâmplă cu kițoii care nu pot fi urmăriți penal? 1. Nu mai pot fi urmăriți chiar deloc? 2. Dacă „se aleg” până după prescriere, rămân neanchetați, nejudecați etc.?

    Reply
    1. Amalia

      Legea raspunderii ministeriale nu are prevederi in acest sens si imi amintesc ca, la un moment dat, au fost diverse discutii/interpretari pe tema asta, iar concluzia parca tindea spre 1), adica pentru aceleasi fapte nu mai poate fi ceruta din nou inceperea urmaririi penale.

      Reply
  10. Bleen

    De parcă ei n-ar fi guvernat cu UDMR din 2004 pînă în 2007 și apoi din 2008 pînă în 2012. Ca să nu mai vorbesc de 1996-2000. Deatlfel, fiind vorba între noi, ”forțele democratice ale dreptei” nu au guvernat fără UDMR decît în 2009, împreună cu PSD.

    Teodor Baconschi
    Cand Crimeea e bomba atomica a separatismului, s-a aliniat si dl Ponta cu UDMR, ca balon de oxigen al unei majoritati deja fragile. Riscul e foarte ridicat.

    Reply
    1. Nea

      Vezi, aici se pot vedea limitările limbii române. În engleză ai fi spus lumps, că hălcile se referă la carne, nu la căcat.

      Reply
    1. adina

      Vai draga, ce de noutati am aflat din articolul asta! Sa le luam pe rand:
      stimabila are un postdoc de la Harvard – la fel de bun ca si un doctorat, sic! Ion Critstoiu,
      a fost casatorita de doua ori – bravo ei, nu stiam,
      si nu-si arata varsta deloc nici macar in fata gradinarilor din Oxford – that’s nice.

      Altceva ?

      Reply
  11. Bleen

    Românii de pe Facebook

    Costa Marius Hehehehe,ce s au umflat muschii pe bozgorasi.Te gasim noi si pe tine,cumetras,o sa vezi tu ce stiu baietii de la peluza sa o futa pe ma ta in buza,doar asa ca ne amuza. Ardealul e pamant Romanesc,indiferent cat va chinuiti voi sa va imaginati altceva.Stiu,va ustura ficatii si vi se umfla vena pe frunte,da n ai ce i face,e adevar istoric.E greu cu Romanii,bai lepadatura.Inca o data,sa ti intre bine in cap,te gasim no

    Reply
    1. gone fishing

      Ma intreb daca „no” -ul de la final este tipicul „no” (cu accent pe „o”) ardelenesc sau doar i se terminase tastatura inaintea frazei.

      Reply
      1. Gramofonu'

        Cred ca e de la „noi”-ul prin care isi exprima, in mod repetat, personalitatea multipla.
        „Noi, Costa Marius Viteazu’…” etc etc

        Reply
        1. gone fishing

          Bun, m-am linistit atunci. Si cu personalitate multipla, si ne-ardelean. Nici macar un pai no, bine, acolo, ca sa nu mai spun de vocabular. Unuia ca asta daca-i spui de vargabeles crede ca-l injuri.

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *