Stirile zilei, linkuri si offtopice – 25 februarie 2014

foto: v-a zis Blaga și nu l-ați ascultat

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


10:24 – Retardarea civica a intreprinzatorului roman: un exemplu
09:16 – Oldest Known Holocaust Survivor, a Prison Camp Pianist, Dies at 110 (prietenă de familie cu Kafka)
09:05 – Bravo-Foxtrot-Oscar: Taliban will resurge after US drawdown
00:27 – Coffee vs. beer: which drink makes you more creative?


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

61 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 25 februarie 2014

  1. Bleen

    Cine crede că ăia de la #Antena3 sînt triști pe bune e naiv. Ăsta e punctajul, ca să-l urce în sondaje pe #Ponta și să-l scadă pe Crin.

    Reply
    1. Yeba

      Așa este, confirm ca expertă, îi văd de la o poștie…
      E foarte obositor cu #. Se poate și fără, ai scris #Ponta, dar Crin…

      Reply
  2. Bleen

    Mircea Diaconu: #PNL are aceeași ură viscerală pentru #Băsescu. Arestarea lui #Rușanu e infernală, rușinoasă. Sînt disperat să-l ajut.

    Reply
    1. Gramofonu'

      „analist politic si militar”
      Cred ca in context se pronunta usor fornait pe nas, pentru a sublinia propria importanta: „mihlihtahr”.

      Reply
    2. Canadiana

      Lasai la o parte bunatate de carte ca sa citesc comentariile si de juma de ora nu ma pot opri din ras.

      „Incerc sa fiu la fel de taliban: dar de ce vrea neaparat PNL modificarea asta cu vicepremierul?
      Si ca observator: de ce a fost necesar un lung sir de jigniri?”

      Reply
  3. Bleen

    15 iulie 2012

    Johannis sustine ca statele europene sunt probabil socate de rapiditatea cu care s-a facut transferul de putere in Romania, insa considera ca a fost pana acum realizat corect.

    „Sunt evolutii pe care le consider pozitive. Schimbarile din ultima vreme sunt dupa parerea mea schimbari bune pentru Romania”, a declarat Johannis pentru Turnul Sfatului.

    Saptamana trecuta, primarul Sibiului spunea ca politicienii nu au invatat prea multe din istorie.

    „Politicieni de la noi nu au gasit altceva mai bun de facut decat sa alerge ata la Bruxelles si sa se planga acolo. E interesant de urmarit, in istorie, cum au fugit sa se planga ba la Poarta, ba la Viena, ba la Budapesta, ba la Bruxelles, in loc sa stea acasa, sa vorbeasca impreuna si sa gaseasca solutii pentru problemele noastre. Nu vine nimeni din afara sa ne rezolve sau sa ne randuiasca tara. Numai noi, aici, putem sa o facem si de aceea cred ca rolul cel mai trist l-au jucat cei care s-au dus la Bruxelles sa se planga acolo despre ce rau e in Romania. Pe de alta parte si cei care au initiat actiunile puteau si ei sa gandeasca o campanie de comunicare pentru politicienii europeni, pentru a preveni aparitia unor interpretari eronate”, a afirmat Johannis pentru Turnul Sfatului.

    Klaus Johannis: Schimbările din ultima vreme sunt bune pentru România http://ow.ly/tZJYd

    Reply
  4. Bleen

    Cea mai bună strategie a dreptei e să joace cartea neutralității între #PSD și #PNL pînă cînd conducerea uselistă a PNL va fi îndepărtată.

    Reply
  5. Bleen

    Nu e exclus ca #USL să se refacă după #prezidențiale dacă #PreședinteleRomâniei va fi #Ponta, #CrinAntonescu, #Johannis sau #Tăriceanu.

    Reply
  6. Bleen

    Miza dreptei e să-și găsească candidat la #prezidențiale care să intre în turul 2 cu #Ponta. Altul decît #CrinAntonescu. Nu e foarte greu.

    Reply
          1. Gramofonu'

            Pai cine-i mai da lui Antonescu renta viagera? Nu, trebuie sa ai rabdare pina se faulteaza singur. Astia deja isi ascut cutitele in PNL, abia astept sa vad spectacol.

            Reply
            1. Yeba

              Unchiule, Gramofonule, nu mai vorbiți cu Bleen, fiindcă face mișto, dacă nu era greu de găsit, se găsea.
              Sau e o strategie hiper-secretă și mega-subtilă de-a lui Lăză: să-l lăsăm pe bietul Crin să creadă că are culoar etc.etc, nu mai devoalez nimic, înțelegeți voi.

    1. Canadiana

      Si ofera pasapoarte rusesti cetatenilor rusi de acolo.
      Cred ca se impute treaba: rusii nu vor lasa Crimeea din mana.

      Reply
  7. Bleen

    ”Este o consolare că Antonescu s-a purtat cu demnitate, că au crescut mult șansele unui pol de drepta, că PNL devine – cu aportul DNA – din ce in ce mai mult un partid acceptabil?

    Electoratul însă nu a votat o majoritate toxică la finele anului trecut, ci perechea de lideri Antonescu-Ponta, pe vremea aceea cu sclipiri de reformist, cu tehnocrați la buget și acorduri cu banca Mondială și FMI.

    Ca să nu mai vorbim că data trecută cînd era PSD la putere doar cu Voiculescu, în 2004, am făcut bășici la mîini să-i dăm jos și sînt șanse că lăsați singuri în barcă vor involua înainte să evolueze.

    Decît să nu mai aștepte de la societatea civilă eroisme în schimbarea de regim cum s-au petrecut atunci. Dați-vă bătăliile singuri: noi o să monitorizăm cheltuielile.”

    Reply
    1. DanCanada

      Daca era tara normala, azi in Parlament s-ar fi declansat o motiune de cenzura. USL s-a facut pentru scopuri electorale, oamenii au votat entitatea USL nu partidele PSD si PNL, acum ca nu mai exista oficial, ar trebui alegeri noi.

      Reply
  8. Gramofonu'

    Ce teapa i-a tras Ponta guvidului, au facut alianta si au impartit juma’-juma’: prim-ministru Ponta, presedinte PSD.

    Reply
  9. DanCanada

    Seful liberalilor din Canada (Justin Trudeau, chiar, ce blestem o fi pe canadieni cu Justin-ii astia?) e in ceva rahat, iar s-a trezit vorbind fara sa gindeasca. A facut o gluma ciudata re. la Rusia si Ucraina, iar ambasadorul Ucrainei la Ottawa l-a rugat public sa-si ceara scuze.
    Ca nivel de idiot e un fel de Ponta, e mai prost decit Obama, macar Hussein a avut o pregatire de avocat. Asta a fost ‘drama teacher’ 🙂 De-abia astept un ‘dialog’ intre Harper (actualul prim-ministru – de dreapta) si mucosul asta, Harper o sa-l faca de kko cum rar s-a mai vazut.

    Reply
  10. Lipst

    Declaraţia lui Ponta, chiar dacă de la acesta, pe persoană fizică, nu ai la ce să te aştepţi, merită menţionată ca cea mai ipocrită declaraţie politică. Şi data asta, Ponta reuşeşte să atingă fundul cel mai de jos a ceva, să treacă de o limită încă neimaginată, până acum ajunsese dincolo de limitele iresponsabilităţii, minciunii patologice, insensibilităţii crase, imposturii, lipsei elementare a empatiei faţă de semeni, arbitrarul deciziei publice, iar acum, pragul cel mai de jos al ipocriziei. Pentru Ponta, nimic nu pare să fie prea jos.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Il trimite pe socrilo cu declaratii belicoase, dupa aia vine el si face pe impaciuitorul. E baiat bun ponta, cum incearca el sa-i multumeasca pe toti.

      Reply
  11. Gramofonu'

    Victoras per Socrilo: „Fac apel catre colegii liberali de a salva proiectul politic numit USL, de a continua sa guvernam impreuna”

    Reply
  12. Bleen

    #MarianaCampeanu e egoistă, i-a consumat atacul cerebral lui #Rușanu. Iar infarcturile sînt luate de #PSD. Rămîne sinuciderea reușită.

    Reply
  13. Bleen

    Eu cred că de frica confiscării #Macovei se înghesuie toți acum la #pușcărie, pînă nu intră în vigoare și la noi. #Rușanu s-a predat primul.

    Reply
  14. Bleen

    #Antena3 nu întorsese armele împotriva #PNL? Nu erau răi peneliștii? Acum de ce suferă pentru #Rușanu? Uite, o dovadă de #corupție la PNL.

    Reply
  15. Bleen

    #Rușanu, reținut de #DNA. Și mai zicea #Aligică că aruncatul brichetei de pereți n-are efect! Na, omule de afaceri! #Mărțișor de la DNA!

    Reply
    1. liviuta

      Lămureşte-i şi pe ăştia mai fraieri, ca mine, aşa: ce e cu diezul ăla care văd că apare mereu, de ceva timp, înaintea diverselor substantive (de regulă, proprii)?

      Reply
      1. adina

        Diezul ala e un semn prin care din substantivul respectiv se creeaza un tag. Dupa aia, daca vrea omul sa vada toate cele scrise despre Rusanu, da cauta dupa tag-ul respectiv. Si in lista rezultatelor compilata de motorasul de cautare, printre atatia scriitori de seama ca DPA, Plesu and so on, se vor afla si comentariile lui Bleen al nostru. Nu-i asa ca-i fain?

        Reply
        1. Beavix

          Nu mai e fain deloc diezul ăla, pentru că a început să fie folosit în exces. Mi-a sărit în ochi abundența de diezi pe contul Euromaidan PR, unde abia se pot citi mesajele printre ####-uri. E nașpa. Nu vă luați după ei.

          Reply
    2. Yeba

      Na, că mi-o luași înainte! Așa-mi trebuie dacă nu-s vigilentă. Voiam să-i dedic această știre eu, eu, eu, Yeba, de la Yeba pentru DPA, că știu că-l prețuiește de mult pe Rușanu.

      Reply
    3. Bleen

      Posătrile sînt scrise pe Hootsuite, pentru Twitter, Facebook, Google+ și blog. Twitter-ul și Facebook-ul sînt cu dieji. Sînt foarte utili pe Twitter. Dacă dai search #euomaidan, afli tot ce se întîmplă la revoluțiune în timp real. Ceea ce am și făcut. 5 zile am stat cu ochii pe stream-ul #euromaidan și am aflat ce se întîmplă live, din cele 50 de tweeturi pe minut. Sau secundă.

      Reply
  16. BogdanL

    Uite că trecu în Parlamanentul European Directiva Macovei privind confiscarea bunurilor provenind din infracțiuni.

    Cea mai interesantă parte a acestei Directive o reprezintă confiscarea de la terți, care se va putea face dacă bunul se vinde sub prețul pieței sau se donează, sau există indicii că nu a fost o tranzacție reală. Adică inclusiv dacă terțul nu are cunoștință de faptul că acestea au fost transferate pentru a evita confiscarea bunurilor, dar o persoană rezonabilă în poziția sa ar fi putut bănui că acestea au fost transferate pentru a evita confiscarea.

    „Pentru cei care au îngrijorări, confiscarea se face de un judecător, de o instanță de judecată, evident pe bază de probe.”

    http://tinyurl.com/psf3gsp

    Reply
  17. Bleen

    Vorbeam de costurile unui partid și despre mafioți. Cîștigă un partid care aduce un personaj nefrecventabil, dar cu bani și structuri? Nu.

    Fiindcă pierde mii sau zeci de susținători voluntari, sinceri, care conving sute de mii de oameni, pierde promovare gratis, mouth to mouth, cea mai puternică, penetrantă și convingătoare. Cîți oameni ar trebui să aducă structurile respectivului la vot cu găletușa și arcanul? Cît advertising outdoor, online, radio și tv ar trebui să facă? Cîți jurnaliști ar trebui să cumpere ca să laude neconvingător partidul în presa online sau la televizor? Cît ar trebui să investească să compenseze pierderea promovării susținătorilor sinceri și voluntari? E vorba atît de susținerea în perioade neelectorale, cît și în campanie și mobilizarea în ziua votului (GOTV), în diverse medii (în familie, prieteni, la serviciu, la bere cu băieții, la coafor, pe facebook, forumuri etc). O recomamdare de la un prieten în care ai încredere și care nu-și permite să-și mintă familia și prietenii (deci chiar trebuie să creadă sincer în ceea ce recomandâ) e de 1 milion de ori mai convingătoare decît orice advertising (care oricum e catastrofal de prost în politica românească) și decît orice jurnalist bălos și curvă în care nu are nimeni încredere.

    Reply
  18. Gramofonu'

    Azi am avut o revelatie: mi-am dat seama ce astept eu de la politicieni.
    Astept sa-si lase barba ca Nastase, in acelasi loc si din aceleasi motive.
    Le urez succes.

    Reply
  19. Bleen

    Dragoș Paul Aligică:

    ”Un text interesant si cu mare impact circula pe facebook.

    Gabriel Gachi scrie : “Azi am vazut un om in toata firea prabusit din cauza presiunii fiscale. E un om de afaceri din Iasi cu aproximativ 200 de angajati, iar biznisul are o vechime de peste 15 ani, el fiind deja la a doua generatie de antreprenoriat. Avea dintii inclestati si cateva lacrimi .. Era in stare de soc, si-a aruncat bricheta in perete de disperare. „Cum …, vii tu, statul roman, si impozitezi munca cu 80%, la angajat si angajator, mai vii si mai bagi un 16% pe profit si inca 16% pe dividende si apoi ii bagi in fundul lui Rusanu, care ia 60.000 de euro pe luna?!”, a racnit el, sufocandu-se.

    ….”Sunt imun la politica, nu ma intereseaza, dar prima oara cand mi s-a urcat sangele in cap a fost acum doua saptamani, cand am vazut la televizor salariile de la ASF. Supravegherea asigurarilor faceti voi acolo?!”, urla el cu ochii scosi din orbite. „Eu nu duc acasa intr-un an 60.000 de euro, iar Rusanu ia saizeci de mii intr-o luna, pai de asta-mi pui mie cutitul la gat?”…

    Comentariul meu:

    Textul spune mai multe decat pare la prima vedere. Atentie: ….”Sunt imun la politica, nu ma intereseaza…”

    Pai de ce nu spui, domnule, asa? Deci esti imun la politica, nu te intereseaza, astia te impoziteaza cu 80%, mai vin si mai baga un 16% pe profit si inca 16% pe dividende si apoi ii baga in fundul lui Rusanu si dumneata ce faci?! Dai cu bricheta de perete. Astepti sa te falimenteze astia iar apoi te miri ce se intampla si injuri. Ia uite ce nenorociti. Oare cum de isi permit?! Chiar asa: cum?! Ai observat acum doua saptamani.

    Inteligent. Briliant.

    Aveti aici esenta geniului intreprinzatorului roman, a resursei umane cu care se construieste capitalism si democratie in Romania. Nu dedica atentie si efort sa se informeze cu privire la viata politica si publica, nu participa la viata publica, nu sustin financiar, politic sau moral pe cei ce isi asuma rolul de a participa si a le apara interesele publice, si in ziua de vot se duc la plaja sau la shopping. Apoi se mira si dau cu bricheta de pamant. Si culmea, in acelasi timp aceasta forma de retardare mentala si civica, acesta primitivitate tampa, este purtata ca un titlu de mandrie: “Nu face domnule politica, nu-l intereseaza, e om serios”…

    Ca omul nostru sunt mii si mii. Platitori de taxe si impozite. Nici nu poti spune ca sunt prosti, pentru ca majoritatea sunt oameni ce ar trece decent niste teste de inteligenta, vointa si disciplina muncii. Stupiditatea cronica in care functioneaza vietile lor publice e oarecum un paradox. E o forma de retardare sociala, fara indoiala. Dar cum am putea-o explica?! Oamenii astia nu inteleg legi cauzale elementare ale vietii economice si politice. Mari patroni, intreprinzatori si platitori de taxe si impozite sunt incapabili sa sesizeze legatura intre cauza si efect cand ambele sunt legate de ei si ii afecteaza nemijlocit.

    Ah, daca ar veni cineva calare pe cal alb sa rezolve problema impozitelor si a lui Rusanu, in timp ce ei pun de un weekend cu amicii la Sinaia: Da. Asa da. Dar de unde sa apara salvatorul pe cal alb cand avem clasa asta politica nenorocita? Niste nenorociti. Mister cum ajung numai nemernici la putere.

    La care le spunem: Nenorocita, nenorocita dar asa nenorcita cum e, va jumuleste si va face cum vrea ea. Sunteti prostii lor. Arondati. Pe caprarii si zona geografica. Asa va trateaza si la asta va pretati cu abandon. Ce spune asta despre inteligenta voastra si despre voi, va lasam pe voi sa analizati si judecati cu prietenii la o bere, la iarba verde, cand or fi alegerile viitoare si cand concetatenii vostri care sunt neimunizati la politica isi pierd timpul pe la cabinele de vot, fie in varii functii civice si publice fie in calitate de donatori si reicipienti de ulei, faina, malai si alte simboluri ale mecanismelor electorale nationale.”

    Reply
    1. Gramofonu'

      Din ciclul „ce mai poate face romanul inventiv cu o bricheta”.
      Si 2: bani de tigari are, a? inseamna ca mai e loc de accize.

      Reply
    2. Beavix

      Exceptând persoanele de față 😉 cred că DPA este cel mai bun comentator din spațiul publicistic de dreapta românesc. Trage la țintă cu vorbele cu o precizie de laser.

      Reply
  20. Bleen

    După Jeremy Irons și-a luat-o și Adam Baldwin (Animal Mother din Full Metal Jacket) cu argumentul căsătoriei dintre tată și fiu.

    Însă argumentul e valid. Conform acestui argument, tatăl și fiul se pot căsători ca să evite taxele de moștenire. Poate fi interzisă căsătoria dintre tată și fiu? Pe ce baze? Pe baze morale nu poate fi interzisă mai mult decît căsătoria între două persoane de același sex. De copii cu anomalii genetice care ar putea proveni dintr-o asemenea legătură nu se pune problema, pentru că sexul între persoane de același sex nu produce copii.

    Care poate fi argumentul interzicerii căsătoriei dintre tată și fiu sau dintre mamă și fiică? Sau dintre mătușă și nepoată? Tradiția? Morala? Natura? Mai exact, care poate fi argumentul interzicerii căsătoriei dintre tată și fiu și care nu ar fi valabil în cazul persoanelor de același sex?

    Reply
    1. Yeba

      Si activistii ce zic? Că nu se înțelege. Sunt obscurantiști comozi sau ce-i contrariază?

      Mie si casatoria dintre fratii de acelasi sex mi se pare lipsita de riscuri. Căsătoria intre tată si toți fiii ar fi si mai corectă, pentru că astfel nici unul dintre fii n-ar mai plăti taxa de mostenire.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *