Stirile zilei, linkuri si offtopice – 26 februarie 2014

foto: those good old happy days

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


05:35 – 8 Reasons Celebrities Should Avoid Twitter


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

77 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 26 februarie 2014

  1. Beavix

    Tăriceanu: „S-au vazut in toata aceasta perioada dispute ideologice majore, doctrinare intre PSD si PNL?! Si atunci ce justifica aceasta decizie?! ”

    Just.

    Reply
  2. Bleen

    Blaga arată ca și cum i-ar fi umplut cineva capul cu apă fiartă și i-ar fi zis: Vasile, orice ar fi, o ții în tine, nu-i dai drumul.

    Reply
  3. Rezon

    Se da urmatorul text de Alina Mungiu-Pippidi (treceti, va rog, peste parfumul de dicteu automat al scriiturii):

    „Iată că Ucraina, lăsată de izbelişte de Occident, e cea care ne dă lecţii de bravură– cu ajutorul a foarte puţini prieteni, cel mai notabil fiind reprezentantul nostru cel mai de seamă al Noii Europe -sper să îl văd în locul lui Barroso cît mai curînd, Radek Sikorski, ministrul polonez de Externe, care a reuşit mai mult ca tatăl lui (şeful guvernului polonez în exil în al doilea război mondial, cel care a cerut ruşilor socoteala despre masacrul de la Katyn, căzînd apoi cu avionul în mod misterios).”

    Se mai dau urmatoarele informatii factuale:

    1) Radek Sikorski (ministrul polonez de externe) s-a nascut in 1963.
    2) Wladyslaw Sikorski (seful guvernului polonez in exil in timpul celui de-al doilea razboi mondial) a murit in 1943.

    Observati vreo problema in textul dnei Mungiu-Pippidi?

    Reply
  4. Beavix

    S-a lămurit misterul lui Tăriceanu, la Antena 3: „Dacă USD mi-ar susține o candidatură la prezidențiale, categoric aș spune da. Sunt convins că-l voi învinge pe Antonescu”.

    Mâine va anunța și noua sa formațiune politică.

    Reply
  5. Rezon

    Un fapt mai putin luat in considerare in analiza ruperii USL: anul 2011, cand s-a infiintat USL, a fost Anul Iepurelui de Metal, zodia lui Basescu.

    Reply
  6. Beavix

    Eu unul nu înțeleg mișcarea făcută de Tăriceanu. De obicei, atunci când o persoană de talia lui iese și se războiește cu propriul partid, o face bazându-se pe un număr de susținători suficient de mare pentru a determina o schimbare sau o rupere în acel partid. Tăriceanu nu pare a avea un grup important de susținători. Nu cred nici că a ajuns în halul în care să cerșească de la Ponta un post în Guvern. Atunci ce l-a apucat?

    Reply
  7. Gramofonu'

    In milosirdia-i, Antonescu acorda dispense. Gratis, ceea ce dovedeste ca e de stinga.
    Daca era de dreapta, le vindea.

    Reply
  8. Gramofonu'

    Ce-o sa auzim in perioada viitoare: „USD va da”, „PNL nu ne-a lasat”, „PNL n-a vrut”, „USD va e mama si tata”, „regimul Basescu”.

    Puteti sa nu mai urmariti stirile, v-am facut rezumatul avanpremierii.

    Reply
          1. Yeba

            Pai atunci la PNT să se ducă, se potrivesc. Hotărâserăm pe-aici că mai iresponsabil ca Tăriceanu nu se mai află (până la Ponta, probabil). Ce aduce Tăriceanu PNT-ului? Are un aer cartonat și cam atât.

            Reply
  9. Bleen

    3 mașini de pompieri în plină misiune, în viteză, cu sirene, în intrrsecție la Universitate. Prin speaker, prima mașină: „Eliberați pentru dreapta! Eliberați pentru dreapta! Vă mulțumi frumos!”
    Un vă mulțumim frumos din goana mașinii, cînd ai prioritate prin lege, ești în misiune și mergi la o urgență.
    Un șofer fără nicio urgență și prioritate claxonează ca istericul și te bagă și te scoate.

    Reply
  10. Bleen

    Răzvan Cucui

    „Urmează ruperea PNL și partajul moștenirii istorice. Crin își recapătă Brătienii, Tăriceanu rămâne cu Tătărescu. Se formează guvernul Dr. Pentru Groază.”

    Reply
  11. Amalia

    Numai oameni de neinlocuit, dom’ne! Voila:
    Gelu Stefan Diaconu, sustinut de PNL, a declarat agentiei Mediafax ca nu va demisiona de la conducerea ANAF.
    „Actul de demisie de la conducerea unei institutii de importanta ANAF-ului este un act de mare responsabilitate cu posibile consecinte ireparabile asupra bugetului de stat, mai ales acum, cand ANAF-ul, dupa cum cunoasteti, este intr-un proces amplu de reorganizare si reformare. In consecinta, in luarea unei astfel de decizii, prevaleaza elementele de natura rationala si nu emotionala, mai ales ca intotdeauna m-am revendicat din resursa tehnocrata a Partidului National Liberal, fara a fi sau a dori sa fiu beneficiarul punerii pe vreo lista eligibila a partidului, fie pe criterii de prietenie sau relatii de rudenie”, a spus Diaconu.

    Reply
    1. Nea

      Să fii tu al dracu, dom Diaconu? Care ar fi consecinţa aia ireparabilă, poate nu vor mai primi pensionarii plicurile alea în care înştiinţările de plată a impozitelor sunt însoţite de Titlul executoriu, de le sare inima din piept când deschid scrisoare de la tine? Păi dacă omori câţiva din ăştia, cine-ţi mai plăteşte salariul? Că nu aduni 60000 de euro pe lună de la 5 pensionari şi 2 liber profesionişti, vezi începutul comentariului, pentru simetrie.

      Reply
    1. DanCanada

      Ar fi un moment perfect ca Romania si Basarabia sa iasa cu un comunicat care sa declare anexarea din ’39 drept invalida si sa spuna ca de facto sintem una si aceeasi tara. Inclusiv Transnistria. I know, tre’ sa ai koaie pentru asa ceva. Si politica serioasa si sincronizare intre tari. Vise…

      Reply
  12. Bleen

    Am remarcat că nu mai avem presă deloc. Nu am mai văzut cred că de cîțiva ani un interviu pe bune, cu întrebări relevante, oneste, incomode. Doar piarisme și istericale. Mingi la fileu și execuții isterice. Nu face excepție nicio televiziune, niciun ziar. În politica românească nu se mai comunică. Nici măcar nu se mai bălăcăresc, ca pe vremuri. Fiecare își ține monologul lui, autist, după un punctaj învățat pe de rost, cu ziaristul/moderatorul pe post de sclav zîmbăreț cu microfon sau reportofon. Nu înțeleg de ce mai au jurnaliști. Să cumpere reportofoane cu întrebări preîncărcate de la firma de PR a partidului x sau y și să le pună politicianului în față la interviu. Reportofonul îl întreabă pe politician cum se face că s-a născut atît de frumos, deștept și apăsat de sacrificii pentru țărișoară, omul recunoaște modest că iubește prea mult oamenii și ăsta e marele său defect, bagă o populistă și se încheie emisiunea. M-am uitat și la B1, și la Antena 3: execuția adversarului și horă cu ai noștri. Cred că niciun politician român nu mai e capabil să reziste unui interviu cu măcar trei întrebări pe bune, nu prea incomode. S-au decălit. La prima întrebare normală, care nu e pusă la fileu, sînt în stare să leșine de emoție, sperietură și îngrijorare.

    Cert e că presa a luat forma blocurilor politice și s-a transformat în piar. Nu mai avem informații, nu știm ce pot, știu și vor politicienii, nu am mai auzit o declarație pe bună, smulsă de un ziarist bun, de ani de zile.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Ah, uite ca am concurenta la firma mea…ce chestie, domne, ce chestie…nu mai e loc de un biznis in tara asta.

      Reply
    2. Yeba

      O fi de la trusturile de tip Intact, cu interese în tot ce mișcă, trusturile care nu trăiesc din „presă”, ci plătesc „presa” ca să fabrice din nimic chipuri care apoi să le promoveze ilegal interesele economice principale, un sistem de bielă-manivelă. Probabil ies mai ieftin decat cu un biznis cinstit. N-om fi noi singurii, dar în alte țări publicul o fi având discernământul mai fin și nu merge cu reportofon.

      Reply
    1. Bleen

      Știți cît plătește statului în 4 ani un angajat cu salariu net de 2000 de lei? O Toyota Corolla Terra 1,6L. Dai un vot, dai o Toyotă!

      Articolul e pe scriselea. O să iasă mîine.

      Reply
      1. Nea

        Din Stamate şi Stoian: Câte Toyote, fie şi Corolla Terra, îşi poate lua pe lună un angajat la stat din cei 60000 euro primiţi lunar? R: 4,6 buc.
        Caz particular: Dacă un angajat dă statului o toyotă în 4 ani, de câţi angajaţi e nevoie pentru a asigura 4,6 toyote pe lună unui angajat la stat?
        Aţi scris 4,6 x 12 luni x 4 ani = 220 angajaţi? Greşit, pentru că nu aţi adunat şi CAS plus alte dări care se adună la cei 60000 euro. Total dări plătite de angajat şi angajator > salariul net, deci R > 440 angajaţi.

        Reply
  13. Bleen

    Faptul că toți prezidențiabilii dreptei vin din PNL (Antonescu, MRU, Predoiu) arată catastrofa selecției din jurul lui Băsescu și din PDL.

    Reply
  14. Gramofonu'

    Azi mi-a venit, in sfirsit, ideea unei afaceri de nisa. Altfel – se stie – n-ai loc pe piata de multinationale.

    Nisa e maricica.
    Voi avea placerea sa lucrez cu oameni increzatori, cu o buna parere despre sine, unii chiar cititi, oameni ce pot sustine un discurs (despre orice) in fata oricarui gen de public.

    Le voi asigura servicii unice, de calitate, intr-o atmosfera colocviala. Clientela nu va fi doar stabila, cu clienti ce vor reveni an de an, ci si in continua crestere.

    Intentionez chiar sa transform nisa intr-un business maret, mica mea investitie intr-o avere colosala, numele in renume, si clientii in oameni de succes.

    Logo: „Rebirth” – impaiem cadavre politice.

    Motto: Pina si postasul va crede ca-s vii.

    Reply
      1. Gramofonu'

        Uita-te la ei, ca-s zombi. Intreaba-i orice, si-o sa vezi ca au creierul deja putred.
        E rau ca are apa 66% hidrogen? E grav. Asa ca sa-l aresteze pe Rasdaq. Usureaza povara fiscala pentru salariile mici: pun cote regresive. Sute de mii de euro pe studii sociologice din care sa rezulte ca problemele bucurestenilor sint ciinii maidanezi si circulatia rutiera. Nu mai stati in casa beti, puneti mina pe lopeti, ca de-aia platiti impozite, ca sa dati zapada de pe strazile primariei. Olimpici la romana. Pierdut avion, declarat nul.

        Reply
  15. Bleen

    Euromaidanezii sînt supărați pe fiica lui Timoșenko că s-a ținut în shoppinguri de poșete și pantofi, de mondenități și party-uri în ziua în care ar fi trebuit să-i comemoreze pe ăia care au murit ca să fie mă-sa liberă.

    Reply
    1. adina

      Astia se saboteaza singuri. Doar ma-sa era incarcerata de mai de mult. Daca vroiau s-o elibereze, de atunci de cand au luat-o cu arcanul trebuiau sa protesteze. Sau eliberarea lui Timoshenko le-a sters din memorie adevaratul motiv pentru care s-au rasculat?

      Reply
  16. Bleen

    Pentru PSD un 2014 în opoziție ar fi excelent din pdv electoral. O guvernare eterogenă, cu Iohannis premier, ar îngropa total opoziția. Iohannis s-ar face de rîs în sfîrșit, că ne tot amenință cu mitul lui de ani de zile, iar PNL, PDL, UDMR, PPDD, PMP și minoritățile împreună ar face o varză de nedescris la guvernare. Băsescu ar putea fi folosit iar pe post de sperietoare care să mobilizeze electoratul antiBăsescu.

    Politic ar fi o mișcare bună pentru PSD, însă pesediștii nu vor să lase borcanul cu dulceață al guvernului.

    Reply
  17. Bleen

    Tăriceanu, candidat prezidențial din partea USD iar Antonescu, candidat prezidențial din partea opoziției? Nu strîmba, băi mustață!

    Reply
    1. liviuta

      Ţin minte expresia asta, cu „băi mustaţă”, dar de când mă chinui să îmi aduc aminte cine şi când, în ce context, a scos-o, nu reuşesc.
      Adu-mi şi mie aminte, te rog.

      Reply
  18. Bleen

    Dreapta occidentală înțelege din ce în ce mai puțin ce se întîmplă în jurul ri. De fapt, din ce în ce mai Putin. UE și Occidentul sint simbolul comunismului iar Putin s-a născut in iesle, din tată Dumnezeu și mame Adam Smith și Mises.

    Da, UE e un mastodont rigid, cu visuri egalitariste și aseptice, obsedat de control, dar care te poate face cel mult să mori de plictiseală.

    Rusia e un supermastodont totalitar și mafiot care poate cel puțin să te facă să mori. Punct.

    Reply
  19. Bleen

    Ruperea USL, pregătită încă din 2011, e un succes al PSD și PNL. Au cîștigat parlamentarele împreună, cîștigă prezidențialele separat.

    Reply
  20. Nea

    Antonescu nu va fi preşedinte. De unde ştiu? Fiindcă am început să mă pot uita la tv la el fără să-mi mai provoace groaza viscerală combinată cu scârbă, ca în 2012. Am rezistat vreo 60 de secunde. Acum, senzaţia aia că vine spre mine un megacăcat de o tonă şi nu am nici măcar o umbrelă să mă feresc mi-o dă Ponta.

    Reply
  21. Bleen

    Blogary, 14 decembrie 2012:

    Dacă PNL, cu ajutorul planului ”dizidenței” față de PSD, plan care va fi pus în aplicare începînd cu 2013, va reuși să depășească criza de credibilitate, se va instala definitiv și unic, pe partea dreaptă a scenei politice. Și va fi acceptat și adoptat fără cea mai mică problemă.

    Am văzut, cu ocazia acestor alegeri, cît curaj au susținătorii Dreptei. A doua zi după ce, în urma farsei numite ”cearta PNL-PSD”, PNL se va instala pe partea dreaptă a scenei politice, toți comentatorii și editorialiștii dreptei vor psihologiza trist, în genunchi, făcînd apologia ”răului celui mai mic” și ne vor îndemna să sprijinim, cu lămîie, soluția unică și imperfectă numită PNL, în frunte cu Crin Antonescu, Tăriceanu, Orban, Becali sau oricine o mai fi. Nu subestimați susținătorii Dreptei, habar n-aveți cît de jos sînt dispuși să coboare, pînă în centrul Pămîntului, de unde, tîrîndu-se în patru labe, triști, scîrbiți, dar pătrunși adînc, pînă-n mațu’ gros, de responsabilitatea civică, își vor folosi decibelii, argumentele și figurile de stil ca să ne convingă că nu avem de ales.

    Reply
  22. Bleen

    Au fost suficient cîteva ore ca Căcărău să devină un erou. Dreapta românească, politicieni, militanți și gură cască,nu e formată doar din disperați și speriați, ci și din inimaginabil de mulți imbecili. E un spectacol trist al retardului mintal.

    Reply
    1. Canadiana

      Niciodata, nici in zilele de istorie cele mai negre ale politicii romanesti, Antonescu nu poate fi un erou. Trebuie sa fii absolut lobotomizat ca sa nu vezi ca e o caricatura. E o gluma a lantului ADN. Am rezistat sa ma uit la el cateva minute la un interviu la B1 si nu are nici o idee, e complet vid, e adesea incoerent si categoric nu e zdravan. Daca nu s-ar vrea motul cacatului, n-ar fi atat de ridicol, ar fi un om mediocru, la fel ca multi altii. Problema e ca se vrea. Si ca unii il chiar iau in serios.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *