Stirile zilei, linkuri si offtopice – 26 ianuarie 2014

foto: pepsi la litru

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

Facebook Comments

54 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 26 ianuarie 2014

    1. Gramofonu'

      Daca ar veni firma X si ar zice: „cumpara numai de la noi si era fana produsului Y”, s-ar scandaliza Z? probabil da. Firma privata, televiziune comerciala…aha, dublu standard.

      Reply
    2. Yeba

      Așa or fi declarat surorile, că au fost la Gâlmea, n-am rezistat să le văd, pe de-o parte mi se părea o hienă narcisistă, „povestiți-ne… ce-ați simițit……” pe de altă parte mă întrebam ce caută ei, (că era și frate-su) acolo, Ăsta o fi nivelul, s-au dus ca-n familie. Poate unul ca doctorul Zamfir să fie mai lucid și eventual să-i ajute să-nțeleagă ceva.

      Reply
  1. Bleen

    În situațiile astea se văd oamenii cu simțuri, capabili de revoltă, de indignare, de atac, în situațiile astea se văd prădătorii. Opoziția noastră e formată din erbivore și anesteziați. Le tai mîna cu toporul, țîșnește sînge, și ei se uită calin la tine, cu ochii mari și lăptoși, de vacă imbecilă.

    Reply
  2. Bleen

    „Nu a avut nicio tresărire“ Niciunul dintre jurnaliştii prezenţi la cină nu a prezentat ce făcea premierul când echipele de salvare se luptau să ajungă la locul accidentului, cu o excepţie. Andi Manciu, de la Mediafax, a scris pe pagina sa de Facebook următoarele rânduri: „ASTA trebuie să v-o spun! I-am spus unui oficial de cel mai înalt rang ca Iovan a murit, potrivit Salvamont, la ureche. El a continuat apoi conversaţia lui de protocol, de doi lei jumate… A continuat să râdă şi să se simtă bine. NU a avut nicio tresărire“.

    Reply
      1. Bleen

        Am ajuns, as usual, prea tîrziu, cînd se spărsese gașca. Au fost în jur de 30-40. Noi am ajuns doar la Pescarul, the famous Pescarul.

        Reply
  3. Lipst

    Alina cu şenila, de la B1. Încă una. Cică: „încă de la primele ore ale nopţii, de două zile ninge încontinuu iar zăpada a ajuns până în curţile oamenilor.” Abia aştept următoarea relatare în direct.

    Reply
  4. Rheia

    Ah, am uitat să vă spun că iar l-am visat pe TB azi-noapte. Stătea de vorbă cu niște localnici din Galați, la scara unui bloc, și le arăta nu știu ce cu mîna întinsă spre marginea îndepărtată a unui ditai spațiul verde de care se bucura blocul cu pricina. Așa, cam cît toată Casa Poporului, dar numai terenul, fără hardughie. Mamă, aveau ăia o iarbă verde și frumoasă ca-n Irlanda, mă uitam și mă minunam cum de n-au nenorocit-o cu grătarele lor. Probabil că-mi pusesem întrebarea cu voce tare, fiindcă a apărut o băștinașă care m-a luat la stuchit, că ce-am eu cu țiganii, facu-mi-ar și dregu-mi-ar, de nu mai știam unde să mă vîr, ca să scap cu timpanele nesparte. În final a apărut o fostă colegă de facultate, de braț cu TB, care-a pacificat-o pe războinica romă, promițîndu-i că o să-i dea de lucru la stația de epurare, care urmează să se construiască uite colo, unde se vede rîul ăla la orizont. Am apucat să văd că TB avea mînecile suflecate și-și făcuse un tatuaj pe antebraț, dar n-am deslușit ce era. Sper să fie de bine.

    Reply
      1. Rheia

        Semăna mai mult a ancoră cu un șarpe încolăcit. Dacă nu cumva era un burghiu de făcut copcă în gheață.

        Reply
        1. gone fishing

          Un sarpe incolacit, poate, si cu ceva scris dedesubt, gen „don’t tread on me”. Asta numai de bine ar putea fi!

          Reply
        2. Nea

          Era şarpele ăla al lui Esculap de pe sticla de mitilic. Te-ai uitat la A3 şi ai aflat că e beţiv şi inconştientul tău a sublimat informaţia.

          Reply
            1. Yeba

              Păi parcă stabiliserăm că dacă ești băsist…afinități elective, de! Tu să bei băsiskey, nu mitilic.

              Pe când eram stagiară, un tehnician îmi vorbea despre o petișoară (de pe o geantă de piele) – a încercat perseverent s-o scoată și cu metilic, nimic! Zic: „nu trebuia atâta deranj, ăla-i și toxic…” Zice: „Cum să fie toxic, domnișoară?! Metilicul e un alcool!”

  5. Bleen

    E o iarnă normală, cu zăpadă, ninsoare, așa cum ar trebui să fie iernile. Iarna e normală, guvernul e defect. Guvernul e de cod roșu.

    Reply
  6. Lipst

    O reporteră, Alina, de teren de la B1TV, ce transmite de la intrarea în Râmnicu Sărat, le zice fără număr. Abia aştept să mai dea un direct de acolo. Pe marginea câmpului, din mijlocul zăpezii, cu glas panicat, apocaliptic, spune că „în jur sunt mormane de zăpadă”. Încă şi mai grav, panică absolută, „o femeie în luna a noua a prezentat dureri abdominale”. Ce mirare! În zare, unde, după cum ne spune „nu se vede nimic, pentru că e noapte”, trebuie să apară „şenila MAPN care duce tânăra cu dureri”, Apoi, din zare apare, voiam să văd şi eu cum arată o „şenilă”, apare un camion DAC de armată, nici urmă de şenilă, care „aduce răniţii” şi, continuă, Alina, „care transportă tânăra cu dureri”.

    Reply
  7. Amalia

    DP Aligica:
    „Oamenii au inceput in sfarsit sa spuna public negru pe alb ceea ce era deja de evidenta publica: V. Ponta este intr-adevar un profil psihologic in registrul patologic. Pana acum ideea era ca e “mincinos patologic” si asta era luata ca un fel de insulta. E gresit. Am verificat la nomenclatorul psihopatologiilor si Ponta nu se incadreaza acolo.
    Mitomania sa pare a fi de fapt un simptom, o extensie a unei psihopatii. Definitoriu si central la el e un deranjament de personalitate caracterizata prin incapacitatea de a rezona moral, de a simti remuscari, incapacitatea de a simti rusine, lipsa de empatie, lipsa de inhibitii morale si sociale elementare, disimulare. Banuiesc ca prietenii psihologi sau psihiatrii pot sa-i faca o fisa completa pe baza a doar ceea ce se vede public.
    Oricum probabilitatea ca omul sa fie in deplinatatea functiilor sale morale si empatic-sociale este foarte mica.
    In politica romaneasca banuiesc ca selectia adversa a ridicat la varf foarte multe astfel de specimene. Cunosc personal cativa care satisfac toate datele din nomenclator.
    Nu glumesc cu cele de mai sus. Nu e o chestie de retorica politica. AM convingerea ca omul e din acel 3-5% din populatie care se pare ca are aceasta afectiune.

    PS Asadar vorbim aici de un om bolnav. Omul nu functioneaza conform asteptarilor noastre bazate pe ideea de comportament social normal. De aici toate neintelegerile din ultima vreme”.

    Reply
  8. Lipst

    Prostia reporterilor de teren, mereu surprinzătoare: „o şenilă a MAPN a plecat înspre localitate”, „zăpada măsura metri întregi”.

    Reply
      1. Rheia

        Pe lîngă că-s prea moi, deci nu se rad bine și mi se fufu textura blatului, își schimbă și gustul. O s-o fac iar pe aia cu mere.

        Reply
        1. gone fishing

          Asa deci. Nu am stiut, dar e bine ca am invatat ceva. Buna si prajitura cu mere! Sau placinta cu mere…

          Reply
  9. Bleen

    Pentru că vă știu fani:

    SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ PREMIERULUI ROMÂNIEI, VICTOR-VIOREL PONTA

    Domnule Prim-ministru,

    Partidul Mișcarea Populară își manifestă nu indignarea, ci revolta și consternarea față de modul complet inuman, lipsit de minimă responsabilitate, până la limita indiferenței criminale, cu care ați tratat procesul de salvare a victimelor accidentului aviatic din Munții Apuseni.

    Ultimele dezvăluiri în acest caz arată că în timp ce o biată fată își dădea sufletul, înghețată în creierii munților, dumneavoastră petreceați alături de alți membri marcanți ai Guvernului și ai PSD.

    Opțiunea dumneavoastră, domnule Ponta, de a merge la restaurant în acele momente dramatice, lăsând, astfel, de izbeliște o operațiune de salvare, fără cap și coadă, nu poate fi justificată prin nimic uman.

    De cât cinism este nevoie ca, în timp ce șapte români agonizau de ore bune lângă un avion umanitar avariat, unii răniți grav, dumneavoastră să beți, să mâncați și să râdeți pe înfundate la un restaurant? Toate acestea, în condițiile în care, pur si simplu, nu ați putut rata prezența în studioul unei televiziuni, deși instituțiile statului nu aveau o minimă coordonare. Mai mult, ați anunțat, în cadrul aceleiași emisiuni, că cei aflați în avionul prăbușit fuseseră deja găsiți, lucru de natură să încurce și mai mult acțiunile anarhice de salvare.

    S-a spus de multe ori că teleguvernați. Nu știam exact ce faceți când nu alergați dintr-un studio de televiziune într-altul. Acum am aflat. Vă trageți sufletul la restaurante, abandonând oameni care își dau sufletul.

    Știm că orice demers, oricât de legitim ar fi, care să ducă la demiterea sau demisia dumneavoastră este sortit eșecului. Nu aveți alt obiectiv, alt gând, decât menținerea în funcția pe care ați dobândit-o, după ani de minciună și apel la ură. Știm că nu aveți mustrări de conștiință pentru că ați lăsat fără coordonare instituții aflate în șoc organizatoric. Singura dumneavoastră preocupare este să vă acoperiți urmele care ar dovedi că prin prezența dumneavoastră în fruntea operațiunilor de salvare, deznodământul accidentului ar fi fost altul. Așa se explică de ce ați scos din raportul oficial informațiile care indică faptul că aeronava fusese localizată de către Ministerul Apărării Naționale.

    Ceea ce ați făcut, domnule Victor-Viorel Ponta, este echivalentul fugii de la locul accidentului sau al omorului din culpă.
    Aceasta nu este o intervenție politică, nu mai avem de-a face cu o dezbatere pe teme politice. Nu dorim să câștigăm nimic, nu este în intenția noastră să politizăm un eveniment tragic. Este vorba doar despre viață, despre dreptate și despre revoltă. Dorim ca cei vinovați, începând cu dumneavoastră, să plătească pentru viețile Aurei Ion si a lui Adrian Iovan. Comportamentul dumneavoastră nu arată doar un dispreț profund pentru viața concetățenilor săi, ci și o veritabilă mostră de inconștiență și cinism criminal.
    Doi oameni au murit cu zile, domnule prim-ministru, în timp ce dumneavoastră vă savurați vinul, vă mestecați liniștit fructele proaspete de mare și vă mândreați, conform martorilor, cum le-ați tras-o unora și altora.

    În final, am o singură întrebare pentru dumneavoastră. Sunteți mulțumit când vă uitați în oglindă, aveți același zâmbet satisfăcut pe care îl afișați la fiecare apariție publică și care, presupun, că îl arborați și la acea cină neagră de taină cu jurnaliștii acreditați la PSD?

    Eugen Tomac,
    Președinte Partidul Mișcarea Populară

    Reply
    1. Gramofonu'

      Regula 1 a comunicarii cu masele: daca din prima fraza n-ai spus tot ce aveai de spus, degeaba te-ai strofocat sa scrii restul, ca nu citeste nimeni mai departe.

      Regula 2 a comunicarii cu masele: daca ai spus tot in prima fraza, e inutil sa mai scrii si restul.

      Dar ce sa va fac, bre, toti aveti scoala lu’ neanicu. Voi scrieti comunicatele astea ca sa va dati mari intre voi si sa va pupe cazmaua trepadusii de pe linga voi „vaaaai, coane, ce le-ai zis-o, trai-ti-ar familia, ca destept mai esti”

      Reply
      1. Rheia

        Dacă pînă și noi, cumva-simpatizanții lor, nu-i luăm în serios, îți dai seama ce i se rupe lui Ponta.

        Reply
    2. DanCanada

      Super! N-au pus-o si de-o petitie? Sa apeleze la constiinta lui de ‘membru marcant’ etc?
      Textul e ca si cum ai mima flotari si genuflexiuni doar ca sa n-o iei cu blat 3-0.

      Reply
    1. Yeba

      Zi și ce-i spune lui Ghiță intâlnirea Obama-Ponta, că pun la fiert ceaiul de sunătoare pt @Nea și să nu fac două ture.

      Reply
      1. Nea

        Pt. astea nu scapi cu ceai, trebuie ca sunătoarea să fie

        în extras etilic pe model rusesc, vodcă cu sunătoare, ca să purifice şi ficatul şi sufletul dintr-o singură duşcă.

        Reply
        1. Yeba

          La re-reexaminare, daca stii conceptul…

          Ideea e ca s-au gandit anteniștii să fugă inainte, ca daca afla lumea de chefurile lui Ponta, să zică da, dar si Base…că pentru pulime sunt egale, că așa se definește pulimea și se deosebește de oameni, asta e diferența specifică, întrebuințează același organ și pentru gândire..

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *