Stirile zilei, linkuri si offtopice – 27 ianuarie 2014

foto: iarna nu-i ca vara

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

16:03 – Fratele lui Sebastian Ghita a castigat o licitatie de 10,5 milioane de euro impreuna cu Vodafone la Ministerul de Interne
15:44 – List of films that most frequently use the word „fuck”
14:28 – Jurnal de (in)actualităţi – Andrei Pleșu
Facebook Comments

31 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 27 ianuarie 2014

  1. BogdanL

    Doamna Grapini l-a amenințat astăzi pe Bogdan Glăvan cu pușcăria în Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților, pentru că le-a arătat că softul de preluare a proiectelor pe de minimis e de cacao. Cică:
    „Problema este ca cineva a incercat sa desfiinteze programul si au inceput sa se inscrie firme fictive luand CUI-ul de la o firma care exista. Unul din cazuri este o lauda a unui blogger care anunta presa ca s-a inscris cu Grapini SRL si a pus un CUI de la o firma existenta entru a demonstra ca softul permite inscrierea unei firme. Evident ca permite inscrierea unei firme care are un CUI, numai ca acest lucru intra la fapta penala, pentru ca este, pe de o parte, fals in declaratii, iar pe de alta parte, este substituire, pentru ca a luat CUI-ul unei alte societati”

    Din păcate a vorbit, nu a scris, că altfel ne amuzam și noi puțin.

    Reply
    1. Amalia

      N-am citit decat „Cartea soaptelor” care e foarte bine scrisa si pot sa spun ca chiar mi-a placut (initial m-am uitat la ea cu toate rezervele din lume si cred ca voiam doar sa o rasfoiesc ca sa mai am inca un motiv de critica: dupa ce ca a fost o catastrofa de ministru mai vrea sa para si scriitor). Dupa lectura cartii cred sincer ca si-ar fi facut siesi si noua un mare serviciu daca se ocupa numai de literatura.

      Reply
      1. Rheia

        Amalia, ești sora mea! OK, eu îi citisem și niște poezii lui Varujică, deci știam că are icre de scriitor, dar „Cartea șoaptelor” chiar m-a dat pe spate. Mai ales cunoscîndu-i caracterul infect. Cine știe, poate-i și ăsta bipolar…

        Reply
          1. Rheia

            Nu e ăsta în stare de șmenuri. Om de paie, da, știe să fie, mai ales că-i și place să poarte pălărie.

            Reply
  2. adina

    Cu toata emotia si furia generata in cazul accidentului aviatic, stirea de mai jos a trecut neobservata:
    Guvernul vrea să interzică plata în numerar pentru cumpărările de terenuri, case şi maşini, indiferent de valoarea acestora, atât cumpărătorul, cât şi vânzătorul riscând o amendă de 20% din valoarea tranzacţiei.
    http://www.mediafax.ro/social/exclusiv-romanii-care-vor-cumpara-cu-bani-cash-masini-terenuri-si-case-risca-amenzi-platile-in-numerar-intre-firme-si-catre-persoane-fizice-vor-fi-limitate-11960103

    Reply
  3. Gramofonu'

    Ineptocracy: A system of government where the least capable to lead are elected by the least capable of producing, and where the members of society least likely to sustain themselves or succeed, are rewarded with goods and services paid for by the confiscated wealth of a diminishing number of producers.

    Reply
    1. DanCanada

      Mda, aia care au facut filmul Idiocracy estimasera vreo 500 de ani pina sa se ajunga la asa ceva. Iaca sobolanii nostri sint hotariti sa ajunga la asta intr-un timp mult mai scurt.

      Reply
      1. Gramofonu'

        Ineptocratia e baza pentru Idiocratie. Te invata ca e bine sa fii prost, te incurajeaza sa devii o vita si sa gindeasca altii (la fel de prosti) pentru tine.

        Reply
  4. BogdanL

    Au înnebunit cei de la M.A.I. de ieri încoace. Am primit pe email șapte comunicate de presă din categoria “Erou al Muncii Socialiste” despre curajoșii angajați ai Ministerului: “Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. continuă misiunile de salvare”, “Elicopter M.A.I. în misiune umanitară în judetul Buzau” sau “I.G.S.U./Sute de persoane salvate de pompieri”.

    Nu asta fac oamenii ăștia în fiecare zi? Tot respectul pentru munca lor și pentru fiecare viață salvată, dar la câte intervenții au cei de la Salvamont, Pompieri, Salvare, SMURD sau medicii din spitale, ar trebui să nu citim altceva decât comunicate de presă în fiecare zi.

    Reply
  5. Gramofonu'

    Din ciclul „Grapini ne da sfaturi”:

    „Cand eram copil ,erau troiene cat casa . Tata FACAE un tunel ca sa putem iesi din casa sa mergem la scoala.Oamenii din comuna nu se VAIATAU ieseau la dat zapada din curtea curtilor,de pe ulite ,eu mergeam cativa km pe jos pana la scoala ,asa cum faceau toti copiii din sat.Nu am auzit pe nimeni vaicarindu-se ,stand la geam si cerand autoritatilor sa le curete trotuarul.Exista multe lucruri de schimbat la autoritati dar nu credeti ca si la multi dintre noi ? Daca este muscat un copil e de vina statul, DACA CADE cineva pe GHIATA este de vina primarul,daca sunt blocate masini datorita zapezii este de vina politia ,desi s-a ANUNAT ca-i inchis drumul…..Eu cred ca schimbarea trebuie sa inceapa mai intai la fiecare dintre noi!”

    Si eu cred ca schimbarea trebuie sa inceapa la fiecare dintre ei. Ei, politicienii agramati si consilierii lor la fel de inteligenti ca si ei.
    Nici nu ar trebui sa ma mai leg de punctuatia textului, de virgulele lipsa, de spatiile dinaintea semnelor de punctuatie si lipsa lor dupa, de topica frazei si de coerenta. Astea-s deja de olimpiada. Dar o fac :))

    P.S.: stiti ce zice gramatica atunci cind o maltrateaza Grapini?
    „Mario, Mario, opreste hemoragia”
    http://www.youtube.com/watch?v=dJn5Ia1Ds2g

    Reply
    1. BogdanL

      Stimată doamnă Grapini, dacă nu miați fura bani din buzunar pentru curățatul străzilor de ghieață nu ași spune mare lucru. Dar, schimbarea în fiecare dintre nuoi o înțelegeți în sensul că nuoi trebuie să vă dăm bani să ne dați dreptul să d-ăm nuoi ghieața la o parte?

      Reply
  6. Bleen

    Maică mea avea în liceu, la Tonitza, un coleg, fiu de mare ștab comunist, care a ajuns la secția delire și viziuni. Puștiul era plecat de tot pe cîmpii. Într-un final n-au mai avut ce-i face și l-au dus la Bălăceanca, Socola sau ceva similar.

    La școală adormea la ore. Pînă la urmă au descoperit că era ocupat nopțile: omul făcuse un plan să-l dea jos pe Ceaușescu și în același timp planul unei bombe atomice pe care o va construi el. Totul era foarte minuțios organizat. Evident că erau deliruri, fantezii. Au găsit caiete întregi cu planuri (cred că aproape 50 de ani mai tîrziu planurile respective au ajuns pe mîna lui Blaga în campania de la parlamentarele din 2012 și pe mîna lui Ponta cu ocazia operațiunii de salvare).

    L-a luat Securitatea. În scurt timp, după un interogatoriu, și-au dat seama că nu e niciun pericol, că nu e vreo celulă revoluționară care vrea să-l dea jos pe Ceaușescu. Băiatul era psihopupu grav.

    Totul era bine pus la punct, însă băiatul avea o singură problemă. Știa cum să facă bomba atomică, știa cum să-l dea jos pe Ceaușescu, însă îi era rușine să preia puterea. De ce? Din cauza numelui: îl chema Puțaru. Și nu avea de gînd să înceapă lovitura de stat pînă nu-și schimba numele pe cale administrativă.

    Așa și George Staicu, ăla mic și dus pe cîmpii care face mitinguri de dreapta: el ar da USL-ul jos, dar cum să preia el puterea cu costum bej și șosete negre?

    Reply
    1. adib

      am gasit un bug in disqus: un link care se termina cu punct apare fara punctul final.
      Exemplu
      en. wikipedia . org / wiki/Mattracks_Inc. (cu punct la sfarsit) apare
      en.wikipedia.org/wiki/Mattracks_Inc – pagina care nu exista
      Am modificat linkul in http://en.wikipedia.org/wiki/Mattracks – asta merge.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *