Stirile zilei, linkuri si offtopice – 27 februarie 2014

foto: pur și simplu unii nu sînt făcuți pentru politică

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


13:57 – 8 luni până la prezidențiale: despre opoziția alții-decât-PNL – Barbu Mateescu


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

71 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 27 februarie 2014

  1. Bleen

    Răzvan Cucui
    „La aproape un sfert de secol de la prima scindare a liberalilor, Tăriceanu o comite din nou: înființează PNL-AB. Aripa Bătrână.”

    Reply
  2. Bleen

    Carter, cel mai catastrofal președinte american pînă la Obama, cere liderului opoziției din Venezuela, Capriles, să aplaneze tensiunile.

    Reply
  3. Bleen

    Ce a făcut în ultimii 5 ani candidatul Băsescu?

    1999 – alături de șeful său, Petre Roman, în alianță cu PSD
    2000 – participă la prezidențiale din partea PD și în turul 2 susține candidatul PSD, pe Ion Iliescu, împotriva candidatului CDR, Mugur Isărescu
    2001 – cîștigă președinția partidului și împreună cu președintele PSD, domnul Adrian Năstase, contracandidatul de astăzi, face o alianță și o supermajoritate în Parlament. Băsescu este desemnat candidat al alianției la prezidențiale.

    2004 – La începutul anului PSD decide să-l susțină pr Adrian Năstase la prezidențiale și să rupă alianța cu PD. Domnia sa, domnul Băsescu, devine candidatul nostru.

    Reply
      1. Gramofonu'

        Sa-l adopte pe milica, ala-i al nimanui; uita-te la el, mititelul, cum incearca sa se bage in seama cu cirlanii.

        Reply
    1. Bleen

      Comentariu pe Facebook la postarea asta:

      Asta ce scrieţi d-vs e manipulare GROSOLANĂ! Nedocumentată, strict cu rolul de a dezinforma! Spre exemplu:
      – În 2000 în turul doi n-a intrat Isărescu, ci Vadim. Lupta s-a dat între Iliescu şi Vadim! Candidatul PD s-a numit Petre Roman care a obţinut sub 3%
      – în 2000 guvernul s-a format pe baza alianţei PSDR+PUR(actualul PC care se va retrage formal din alianţa în 2002). Ciudat e că la votul de investitură al cabinetului Năstase, UDMR si PNL au votat pentru sustinerea cabinetului PSD condus de Adrian Nastase. PRM si PD au votat impotriva cabinetului
      Deci… de unde aveţi d-vs prostiile astea?

      Reply
  4. Gramofonu'

    Marko Bela: „Fara noi nu e reforma in tara, fara noi nu exista progres”
    UDMR isi revendica intrarea in NATO, intrarea in UE si evitarea intrarii Romaniei intr-o criza ca a Greciei. Si, bineinteles, intietatea in Transilvania si prima meserie din lume.

    Reply
    1. BogdanL

      Caloriferul nu-i cumva tot al lor? Că mai era un agitat care îl plasa ca invenție undeva în Transilvania. Întreb și eu, că nu m-ar mira coincidența.

      Reply
  5. Amalia

    Unul dintre co-fondatorii Greenpeace a afirmat, in fata congresmenilor americani, ca nu exista nicio dovada ca omul contribuie la schimbarile climatice, scrie Fox News. Acesta a adaugat ca a parasit Greenpeace in momentul in care a constatat ca organizatia s-a orientat catre stanga politica.
    Patrick Moore, un ecologist canadian si consultat de afaceri care a fost membru al Greenpeace in perioada 1971-86, a declarat, in fata membrilor comisiei Senatului american pentru Mediu ca astfel de grupari folosesc modele eronate si tactici de inducere a fricii pentru a promova ideea ca omul genereaza incalzirea planetei.
    „Nu exista nicio dovada stiintifica potrivit careia emisiile de dioxid de carbon (CO2) generate de om sunt cauza dominanta a incalzirii minore a atmosferei Pamantului in ultimii 100 de ani”, a spus acesta.
    Chiar daca admite ca planeta se incalzeste, acest lucru nu va reprezenta o calamitate pentru oameni, pe care ii descrie drept „specii subtropicale”.

    Reply
  6. Amalia

    Cica Milica le-a scris (luuuung!) lui Ponta & Antonescu. Iata finalul:
    „Domnule presedinte al Senatului,Domnule prim ministru,
    Ca oameni cu educatie inalta stiti prea bine ca atunci cand o orchestra executa o piesa din repertoriul muzicii clasice (numita uneori si ‘grea’), toate instrumentele formeaza un ansamblu armonic, desi fiecare dintre ele interpreteaza partituri diferite. Este poate cea mai potrivita metafora pentru o societate a valorilor impartasite pe care ne-o dorim cu totii. As vrea sa sper ca aceasta scrisoare nu va prefata un Recviem, ci dimpotriva Uvertura unei simfonii interpretate Da Capo al Fine pentru inaltarea spirituala si morala a unei societati prea indelung bulversata de zgomotele scandalului cotidian.

    Cu gandurile cele mai distinse,
    Emil Constantinescu”

    Reply
  7. Yeba

    O bătrânețe agitată pentru un june prim, vorba Leliei Munteanu. Cică: „Am semnale pozitive pentru președinția Senatului.”

    Reply
    1. DanCanada

      CPT? La 62 e inca parfum, mai are sa ne sufoce muult timp. Pai nea Ilici la 62, deci acu’ 22 de ani ia amintiti-va ce facea? Scotea suli din coasta, „golani”, „mai draga”, ehei! ce vremuri.

      Reply
      1. BogdanL

        Dacă te referi la perioada de mult apusă, în care sindicatele funcționau ca entități care ofereau prin liberă asociere „protecție socială” propriilor membri (fonduri de pensii, asigurări, servicii de sănătate etc.), parțial sunt de acord cu tine. Dar e foarte mult spus că doar educația și activitatea sindicală au creat clasa de mijloc. Dacă te referi la sindicate după momentul în care s-au decis să își bage nasul în activitatea economică a angajatorului, ‘că sufletul lor n-avea mijloace de producție și asta e nedrept, cred că e o ironie ce ai scris.

        Reply
        1. Gramofonu'

          Evident ca nu la sindicatele de rit comunist ma refer. Nu la cele care promoveaza middle class prin oferirea de beneficii nesimtite „liderilor”.

          Reply
  8. Amalia

    Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis joi ca sunt neconstitutionale prevederile din OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii care se refera la comunicarea, prin scrisoare recomandata, a adeverintelor si notelor emise de Colegiul CNSAS persoanelor verificate, precum si celor care au solicitat verificarea.

    Chiar sunt curioasa sa vad motivarea; ce-o fi neconstitutional aici? „Notele de constatare si adeverintele emise de Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii se comunica persoanelor verificate, precum si persoanelor care au solicitat verificarea, in cazul verificarii la cerere, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire”.

    Reply
  9. Lipst

    Că tot e de actualitate. Pentru a înfiinţa un nou partid, Tăriceanu va trebui să depună o listă care „să cuprindă cel puţin 25.000 de membri fondatori, domiciliaţi în cel puţin 18 din judeţele ţării şi municipiul Bucureşti, dar nu mai puţin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judeţe şi municipiul Bucureşti.”(Legea nr. 14, din 9 ianuarie 2003, Art. 19 (3))

    Ia, să vedem cine va strânge atâtea semnături.

    Reply
  10. Rheia

    E vreun traducător de vise pe-aici? Am visat că eram în Rusia (în trecere, din fericire, dar nu mi-amintesc spre ce loc). Într-o gară enormsko uriașnaia, aproape că nu-i vedeam acoperișul de înalt ce era, și căutam un Mega Image să-mi iau pîine și șervețele. Cineva mi-a spus că trebuie să ies din gară și să merg puțin pe jos. Mi-am făcut socoteala că pînă-mi vine trenul apuc să găsesc magazinul, deci am ieșit. Drăcia a fost însă că, deși vedeam în depărtare o firmă pe care scria Happy (și știam eu sigur că e hipermarket, dar habar n-am de ce), cu cît alunecam mai repede pe șosea, cu atît parcă se depărta firma. Și alunecam, nu glumă, parcă eram hidroavion. Plăcută senzație, dar nu voiam să pierd trenul, așa că am decis să mă întorc. Hai să iau tramvaiul ușor, că tot trecea pe-acolo. Undeva pe mîna stîngă era, tocmai venea în stație, dar s-a oprit fix cît să nu pot eu traversa linia, că era rambleul prea înalt. Mă pregăteam să fluier a pagubă, cînd, ce să vezi? Pe dinafara tramvaiului erau locurile pentru pensionari, stăteau ăia lipiți ca abțibilidurile de tabla vagonului, și unul dintre ei mi-a întins un băț, să mă prind de el. Și m-a remorcat. După care m-am trezit brusc, că mi se pusese un cîrcel în gambă.

    Reply
    1. Lipst

      Hm, hm. Din toate acestea şi mai ales din firma „Happy”, mai mult ca sigur, pe seară, într-o seară, vei face o prăjitură, cu morcovi sau fără. Asta nu e sigur. S-ar putea că tramvaiul să reprezinte un morcov, dar asta nu e sigur. Unul dintre pensionarii lipiţi ca abţibildurile de tabla vagonului s-ar putea să fie chiar Tăriceanu, dar nu e sigur şi oricum nu are nicio legătură. Cel mai sigur e că vei face o prăjitură, poate seara, poate sâmbătă, poate duminică. Prăjitura, asta e sigur.

      Reply
      1. Rheia

        Uitați-vă și voi ce zice FB-ul lui Marcu Țucăr, cine e „similar to the US Embassy”! Asta e chiar mai tare ca visul meu, parbleu!
        Mihai Politeanu shared U.S. Embassy Bucharest’s photo.
        Dupa prezentarea raportului de activitate al Directiei Nationale Anticoruptie pe anul 2013, insarcinatul cu afaceri Duane Butcher a declarat: “Urmarim cu profunda admiratie activitatea procurorilor si a DNA, activitate importanta, pe care o desfasoara pentru Romania si pentru parteneriatul strategic cu Romania. Un sistem judiciar puternic este parte integranta a unei tari puternice. Judecatorii si procurorii buni isi fac datoria.”
        See Translation
        Unlike · · Share · 14 minutes ago ·
        You and 12 others like this.

        SIMILAR TO U.S. EMBASSY BUCHAREST
        Adora Studio
        63,361 likes
        Like
        Crin Antonescu
        68,899 likes
        Like
        Serban Huidu
        141,597 likes
        Like
        Theodor Paleologu
        26,720 likes
        Like

        Iulian Tănase

        Reply
        1. Amalia

          Pai din doua una: (i) prezidentiabilu’ si-a invins teama de Department of State si acuma-i place; ori (ii) ii e in continuare frica dar ii si place (chestia asta are un nume in psihiatrie, insa am un lapsus).

          Reply
      2. Yeba

        E mai simplu, vânarea fericirii Happy e o îndeletnicire plăcută ca alunecarea pe ape, dar se dovedește nerealistă și Rheia e lucidă, s-ar fi întors, cu lumea măruntă și resemnată, pe drumul vieții ei, dacă nu făcea un cârcel de atâta stat în picioare pe lângă cuptor, cu ochii-n blogary.

        Reply
    2. Beavix

      Dacă ieșeai din gară și o luai pe bulevard la dreapta, după vreo 200 m găseai un Auchan. Probabil că ai luat-o la stânga.

      Reply
      1. Rheia

        Nu, am luat-o drept înainte, ca Guran (nu știu cine-a fost Guran, așa se zice pe la Ciubăncuța, de unde e maică-mea, sensul cel mai apropiat fiind probabil „orbește”).

        Reply
    3. gone fishing

      In plina perioada de tranzitie in viata (gara), cand cautarea celor esentiale (painea) si a oarecarei ordini (servetele) nu depinde doar de tine (alunecare=pierderea controlului), ceva din multitudinea de posibilitati este inevitabil sa se intample (magazinul Happy) dar care ar fi solutia inca nu se poate sti (pana la urma nu cumperi paine si servetele). Adica magazinul acela e un fel de brainstorming. Tramvaiul cu pensionari e iar despre tranzitie si despre ajutorul oferit de altii in vremuri incerte si grele (mana intinsa).

      Cred ca e un vis despre Ucraina si CE, dar asta totusi nu te impiedica sa faci o prajitura cu morcovi cum zice Lipst. 🙂

      Reply
  11. Bleen

    Posibil Tăriceanu șef la Senat. Posibilă suspendare a lui Băsescu, pentru a-i forța pe PNL și Crin Antonescu să voteze pro-Băsescu.

    Reply
        1. Rheia

          De ce ar aduce referendumul în mod deosebit lumea la vot? Eu cred că lumea e încă și mai nedecisă în privința lui Băsescu, decît era în vara lui 2012. Plus: omul oricum pleacă de tot în decembrie.

          Reply
          1. Bleen

            Ca intensitate, e cel mai urît politician român (normal, probabil, avînd în vedere că e și cel mai important). Iar bazinul electoral al USL/USD e plin de oameni care îl urăsc cu disperare pe Băsescu.

            Motivația poate fi următoarea: Băsescu împreună cu Antonescu vor să schimbe guvernul și Băsescu să pună premier pe .X (Antonescu, Udrea etc). Vor încerca un puci la adresa USL-ului bla bla, Băsescu e iar pe cai mari, se folosește de Antonescu pentru a-și pune în aplicare planul mîrșav de distrugere a USL etc.

            Mai mult, nici pedeliștii nu mai sînt împreună cu Băsescu (Băsescu e urît cu aceeași intensitate și în PDL, cel puțin de către unii).

            Reply
            1. Rheia

              Nu te contrazic, fiindcă sună logic ce spui, dar vorba Yebiței, chiar merită deranjul, pentru cîteva luni? Mă rog, urîtorii lui Băselu s-or fi înmulțit, față de 2012, cu pedeliștii, dar s-or mai fi și împuținat cu deșteptații din 2013, care i-au văzut în sfîrșit bubele din fund macacului vesel de Ponta.

            2. Gramofonu'

              S-ar duce leul atit de jos, incit ar ingropa definitiv PSD-ul (si nu numai).
              Eu, unul, mi-as lua bilet dus Londra. M-am saturat sa o tot iau de la zero si sa muncesc doar pentru taxele imbuibatilor.

            3. Yeba

              Era vorba de Wellington, da?! Nu ne zăpăci, că nu pleci singur nicăieri!
              Adică la Londra doar schimbăm avionul cu vaporul (că eu aș vrea să mergem pe mare)

            4. Gramofonu'

              Eu sint serios. Imi fac o firma in Bulgaria si ma duc in Anglia ca angajat roman al unei firme bulgaresti, ca sa le fac o bucurie. Ii invadez din doua parti.

        1. Yeba

          E distractivă asta cu comparația făcută de „lume” la distanță de 2 ani, fiindcă lumea ține minte ce vrea. Tăriceanu e un băiat bătrân, ieșit la „ceai” cu papion și mașinuță, cu aerul lui bidimensional, de carton presat. Un chelner de carton, în mărime naturală, din ușa unei pizzerii turistice.

          Reply
  12. Bleen

    Politicienii ”dreptei” de la noi sînt ca maneliștii. ”Domnule, noi am compune și cînta ca Led Zeppelin, Tom Waits sau Pink Floyd, dar nu asta cere publicul. Publicul cere manele.” Nu. Maneliștii cîntă manele fiindcă nu sînt capabili să cînte altceva, nu fiindcă asta vrea publicul.

    Politicienii autoproclamatei drepte de la noi sînt ori mafioți, ori slugi de mafioți, ori stîngiști, ori caractere de rîmă. Nu promovează o doctrină de dreapta fiindcă nu sînt capabili, nu pentru că nu cere publicul. Să fim serioși, ești Salam fiindcă atîta poți, nu fiindcă tu ai putea să fii Robert Plant, dar poporul te vrea Salam.

    PS. În rarele momente în care îi apucă zbaterile doctrinare promovează tot felul de populisme socialiste sau utopii egalitariste învățate la ora de Socialism Științific sau de Corectitudine Politică.

    Reply
  13. Bleen

    RT @AndersFoghR: I’m concerned about developments in #Crimea. I urge #Russia not to take any action that can escalate tension or create misunderstanding

    Reply
  14. Bleen

    Azi se decid locurile pe lista pentru europarlamentare la PDL? Că văd tot felul de compuneri nord-coreene și alte omagiale la justițiari.

    Reply
  15. Bleen

    Acum ceva timp marile eminențe cenușii ale micii combinatorice județene gîndeau un tur 2 al prezidențialelor cu Antonescu din partea USL și Tăriceanu din partea Dreptei. Ce m-aș rîde să fie invers!

    Reply
  16. Bleen

    Marin Anton a plecat de la PDL cu cîteva zile înainte de ieșirea de la guvernare. De la PNL a plecat cu cîteva zile înainte de ieșirea de la guvernare. P-asta cu Tăriceanu însă n-a mirosit-o.

    Reply
  17. Bleen

    PRL, ca și UNPR, nu e partid, e sindicat. Sindicatul Liberalilor din Deconcentrate. Reprezintă interesele unor amgajați din administrație.

    Reply
  18. Bleen

    De cînd s-a rupt USL toată lumea bună face calcule absolut cretine și scenarii tîmpite. În viața mea n-am citit atît de multe tîmpenii într-un timp atît de scurt.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *