Stirile zilei, linkuri si offtopice – 3 februarie 2014

foto: dacă supraviețuitorii erau 1 milion de euro, avea Ghiță soft să-i găsească Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

ȘTIRILE ZILEI via Blogary Evernote
15:55 – Little boy surprises guitar shop owmer…
15:46 – Learn Italian Hand Gestures with male models
15:14 – Zion Isaiah Blick Never Uttered a Word During His 10 Days on Earth — But Those 10 Days Will Speak to You for a Very Long Time
14:55 – The Taliban Goes Broke
Facebook Comments

86 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 3 februarie 2014

  1. Gramofonu'

    Inca una de adaugat la lista de mai jos:
    Ponta: „Daca as fi ministrul Justitiei as propune presedintelui Basescu gratierea lui Gigi Becali”

    Fumigene dupa fumigene…
    Care o fi tinta reala?

    Reply
    1. Lipst

      Cel mai probabil în sonajele reale, chiar şi fără opoziţie, USL şi Ponta pierd din popularitate. Se pare că accidentul a atârnat greu în ultima vreme. De unde, peste iresponsabilitatea patologică trebuie adăugate straturi groase de populism, statul se luptă cu băncile lacome şi apără sărmanii „cu buletinul”, Ponta i-a apărarea lui Becali, sperând la o fărâmă de iubire de la

      Reply
    2. Nea

      Ţinta reală e aceeaşi ca la mânăria cu creditele. Fraierii din România. majoritari la credite, majoritari fani Gigi (că a făcut bine, n-a făcut rău nimănui).

      Reply
  2. Bleen

    Dacă nu există victimă, nu există crimă. USL nu face nimic rău, că nu zice nimeni nimic, deci nu e nimeni afectat. Crimă? Unde e victima?

    Reply
    1. Gramofonu'

      Eu am inteles ca le da statul banii bancilor 🙂 dar nu m-am deranjat sa citesc cu atentie, ca n-am chef sa-mi fac nervi.

      Reply
  3. Bleen

    Guvernul Ponta zice așa: ratele a în jur de 1 milion de debitori sînt reduse la jumătate timp de 2 ani. După doi ani, creșterea dobînzii cauzată de prelungirea împrumutului este acoperită prin scutirii de impozite. E chiar mai rău decît am crezut inițial. E o naționalizare. Statul intervine în contractul dintre părți și lasă băncile fără jumătate din banii pe care i-ar fi primit de la 1 milion de debitori. 500 de lei pe lună înmulțit cu 24 de luni înmulțit cu 907 000 debitori. Adică se poate ajunge, maximum, la o scutire de 11 miliarde de lei. Presupun că băncile sînt în culmea extazului.

    Reply
    1. adina

      Daca se da o asemenea lege, ce anume le opreste pe banci sa-si ia jucariile si sa plece din Romania? Pe mine ma mira cum de FMI a fost de acord cu o asemenea ineptie.

      Reply
  4. Canadiana

    O sinteza care merita citita (Cristian Patrascoiu, pe fb):

    “Un profesor de economie de la un colegiu a declarat ca nu a picat vreodata pe cineva la examen, dar odata a picat o grupa intreaga. Acea clasa a insistat ca socialismul este functional si ca nimeni nu ar trebui sa fie sarac si nimeni bogat, toata lumea EGALA !
    Profesorul le-a spus, “OK, vom face in grupa aceasta un experiment asupra socialismului. Notele tuturor vor fi mediate si fiecare va primi aceeasi nota, astfel incat niciunul nu va pica si niciunul nu va primi nota 10.”
    Dupa primul test, notele au fost mediate si toti au primit un 8. Studentii care au studiat intens au fost suparati, iar cei care au studiat mai putin au fost bucurosi.
    Cum cel de-al doilea test se apropia, studentii care studiasera putin au invatat si mai putin, iar cei care studiasera mai intens si-au spus ca si ei vor o “pomana”, asa incat si ei au studiat mai putin.
    Media celui de-al doilea test a fost 5 !!! Nimeni nu mai era fericit.
    Cand a fost dat al treilea test, media notelor a fost 3.
    Notele nu au fost crescatoare deoarece au aparut certurile, acuzatiile, ura si nimeni nu a vrut sa invete pentru beneficiul altuia.
    Spre marea surpriza a tuturor studentilor, toti au picat. Profesorul le-a spus ca socialismul ar fi picat in final deoarece, atunci cand recompensa este mare, efortul pentru a avea succes este, de asemenea, mare. Dar cand statul nu mai acorda acea recompensa, nimeni nu va incerca sau va vrea sa aiba succes.
    Nu putea fi o explicatie mai simpla.
    Iata un scurt paragraf care sintetizeaza totul:
    “Nu se poate legifera ca saracul sa fie liber iar bogatul in afara libertatii. Ceea ce primeste o persoana, fara a fi muncit pentru aceasta, trebuie produs de cineva, care, la randul ei, nu primeste pentru ceea ce a muncit. Statul nu poate da cuiva ceva, fara sa fi luat mai inainte de la altcineva.
    Cand jumatate din populatie vede ca poate sa nu munceasca, pentru ca cealalta jumatate va avea grija de ea, si cand jumatatea care a muncit realizeaza ca nu are sens sa mai munceasca, pentru ca altii sunt beneficiarii muncii lor, atunci prietene, acesta este sfarsitul oricarei natiuni.”
    Nu poti multiplica bogatia divizand-o!”

    Reply
    1. DanCanada

      Socialismul este deci o schema piramidala si ar trebui interzis prin lege. Pe intelesul americanilor – Ponzi scheme.

      Reply
  5. Unchiu Sam

    Voi intelegeti ceva din ce explica Voinea „poate opta pentru a isi
    reduce pana la jumatate rata, timp de doi ani, si statul ii da peste doi
    ani credit fiscal de 200 de lei, aceasta e propunerea, timp de pana la
    doi ani. Cat timp a functionat facilitatea de reducere a ratei atat
    functioneaza si facilitatea de credit fiscal..”

    Care-i faza cu
    creditul fiscal?

    Reply
    1. adina

      Ponta: „Statul va acorda un credit fiscal după acești doi ani pentru a acoperi creșterea dobânzii pentru cei doi ani de scădere a ratei.” Tot el zice:
      „Este vorba despre înjumătățirea ratei pe o perioadă de doi ani, dar nu
      mai mult de 500 de lei pe lună. În baza calculelor făcute de Ministerul de Finanțe și
      banca Națională, asta presupune ca numai în luna 2014, o sumă de patru
      miliarde de lei noi să fie disponibilizată din parte băncilor către
      persoanele fizice”

      Injumatatirea ratei e o expresie care duce in eroare. Mie nu-mi vine sa cred ca bancile vor fii dispuse sa piarda jumatate din rata lunara si sa o „disponibilieze catre persoanele fizice”. As vrea sa legea in baza careia poate sa oblige bancile sa faca acest lucru.

      Reply
  6. Gramofonu'

    Titluri Hotnews:

    1. Victor Ponta anunta o schema de ajutor pentru firmele
    private care creeaza minim 20 de locuri de munca prin care statul
    suporta jumatate din valoarea cheltuielilor salariale

    2. Proiect de lege: STS, condus de secretar de stat din MAI, numit de premier

    3. Raportul anticoruptie al CE: Jurnalismul romanesc este influentat de afilierile politice ale proprietarilor de media

    4. Comisia Europeana: Sistemul romanesc de achizitii publice, afectat de nereguli, conflicte de interese si riscuri mari de coruptie

    5. Facilitati pentru persoanele care au credite la banci si un salariu maxim de 1610 lei lunar: Rata redusa timp de doi ani, credit fiscal dupa aceasta perioada. Efortul bugetar ar putea ajunge la 4
    mld lei doar pentru 2014

    6. CSM discuta despre schimbarea procedurii de numire a magistratilor in functii de conducere. Noile reguli simplifica o eventuala inlocuire a Liviei Stanciu si Ionut Matei de la Inalta Curte sau a Laurei Codruta Kovesi de la DNA

    Concluzia: opozitia nu trebuie sa faca nimic, voturile o sa-i vina pleashca. Iar. Parlamentarii lu’ Pleashca.

    Reply
  7. Bleen

    Faci credite, nu le plătești și îți umpli casa pe gratis. Apoi votezi partidul care îți promite că-ți va plăti creditele cu banii celorlalți

    Reply
  8. adib

    Daca peste cateva luni o sa vreti sa faci cumparaturi pe net, din strainatate, cu cardul sau cu paypal, si in lista cu tari nu gasiti Romania, nu va speriati prea tare. Nu a disparut tarisoara. E de la noul cod penal. Ce firma risca sa trimita produse intr-un paradis al infractionalitatii informatice? De ceva ani, DIICOT, cu sprijin FBI, s-a straduit sa elimine statutul de paria al Romaniei. Caci acum 10-12 ani, asta eram, un paria, nimeni nu vroia sa faca afaceri online cu noi.

    Reply
    1. Bleen

      Asta ar fi nasol, că aproape toate plățile Blogary pentru abonamente și aplicații se fac cu cardul și paypal-ul în afară. Singura soluție e să plecăm și noi în afară, ca să ne accepte plățile.

      Reply
      1. adib

        Am dramatizat eu un pic prea tare situatia. Sper ca o s-o scoata la capat cumva procurorii, urmaresc fapta si nu persoana si alte chichite. Desi banuiesc ca totusi Ponta va modifica pana la urma codul, ar fi prea mare iresponsabilitate sa il lase asa. Caci nu e vorba doar despre coruptie, ci si de alte infractiuni grave cu ramificatii internationale

        Reply
  9. Gramofonu'

    Acum imi dau seama de ce la Revolutia franceza s-a lasat cu ghilotinare. Voiau sa vada ce au in cap guvernantii.

    Reply
  10. Bleen

    Am vorbit cu maică mea la telefon. Eu, scandalizat, că subvenționează Ponta creditele. Ea: ”Ce? Mai zi o dată! Cui?” ”Ăia cu salariu mai mic de 1600 de lei plătesc doar jumătate din rată la bancă!” ”Daaa? Și pensionarii?” ”Nu știu, dar e scandalos!” ”Da, da, ai dreptate, e scandalos. Și zici că și pensionarii? Și pensionarii care fac acum credit?” ”Ponta e un nenorocit! E inadmisibil!” ”Da. Inadmisibil. Ăia care au mai puțin de 1600, zici? Și pensionarii care fac acum credit? Ești sigur? Mai interesează-te pe internet….”

    Reply
    1. Gramofonu'

      1. Asta nu-i discriminare? nu poate fi atacata mizeria asta?
      2. Daca ma incadram, aveam rata si plateam in avans, pot acum sa fac cerere sa-mi dea banii?
      3. Merge si in sistem CAR? adica sa ma duc acum la banca, sa iau imprumut, si dupa aia sa fac cerere sa-mi dea statul si subventia in avans? 🙂
      4. Exista cumva o lege a functionarului public? prin care chestia asta sa fie declarata ca furt, deturnare de fonduri, mita electorala?

      Reply
    2. adina

      Singura solutie e sa faci un credit pentru plasme cu buletinul nerentabil pentru banca. Ponta, in schimb, baga mana pana la cot in bugetul public ca si cum ar fi buzunarele pantalonilor. Si cum nu exista nici un politician mai de vaza (n-am auzit de nici unul) care sa se scandalizeze de adancimea buzunarelor lui Ponta, atunci nu ramane decat sa obligi bancile sa nu mai acorde sub nici o forma asemenea credite. Cum? Sigur exista forme de protest, de ex. retrageri masive de bani ale celor care au doar depozite la banca. Ca doar si aia sustin creditul respectiv.

      Reply
  11. Rheia

    Dom’le, simt că-mi plesnește o venă în cap! Ăștia sînt dincolo de iresponsabili, au intrat deja cosmosminteală!

    Reply
  12. Bleen

    Nu ai făcut niciun credit? Bravo! Atunci înseamnă că ai bani să plătești și creditul vecinului care și-a luat plasmă cu buletinul!

    Reply
  13. Bleen

    Partidele de dreapta ecistă pentru a apăra contribuabilii împotriva hoției, nedreptății și iresponsabilității. Acum e momentul.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Ai zis ca exista vreun partid de dreapta? azi il vedem, dar nu e.
      Sa-l vad pe ala care iese la tv sa strige „mincinosul de Ponta pretinde ca avem neaparata nevoie de banii pe accizele la combustibili”.

      Reply
  14. Bleen

    Guvernul Ponta a decis să subvenționeze din banii contribuabililor plasmele luate cu buletinul. Fraierii plătesc datoriile iresponsabililor.

    Reply
  15. Bleen

    Primul mare examen al partidelor de dreapta. Ce atitudine vor lua împotriva măsurii scandaloase de a subvenționa creditele la bancă?

    Reply
  16. Bleen

    Elena, așteaptă, cu cina romantică pregătită, lumînărele și o sticlă de vin roșu sînge de taur. Băse intră cu un buchet de intelectuali proaspăt culeși în mînă: „Pentru tine, draga mea!” „Vaaai, nu trebuiaaa!”

    Reply
  17. Bleen

    Dacă PNȚcd, PMP, PFC și PDL vor concura care atacă USL de pe poziții cît mai de dreapta, va fi un mare cîștig pentru români. Dacă nu, nu.

    Reply
  18. BogdanL

    A apărut vreun studiu al lui Isărescu, Ponta, Voinea & al. despre care nu știu eu și care ne arată că benzina e bun mai de consum decât e motorina? Sau au decretat ei cu de la sine putere că posesorii mașinilor cu motor pe benzină sunt mai fraieri decât cei cu motoare diesel?
    http://tinyurl.com/pkrj6xb

    Reply
      1. BogdanL

        Așteptăm decretul referitor la impozitarea posesorilor de rame de ochelari pătrate și scutirea posesorilor de rame rotunde sau de lentile de contact.

        Reply
        1. Gramofonu'

          Aia de distanta ar trebui sa fie impozitati mai mult decit aia de apropiere. Folosesc mai mult din spatiul public.

          Reply
  19. Bleen

    Ponta: „Nu mă interesează ce face soția unui ministru, chiar dacă face trafic de influență într-o instituție subordonată soțului.”

    Reply
    1. adina

      Sa le scotoceasca in posete nu se face, sa le asculte conversatiile intime cu prietenii iar nu se face. E politicos omul cu doamnele, ce vrei?

      Reply
  20. Canadiana

    CSM discuta noile coduri cu ambasada SUA. Unde-i A.O. Nutu sa se gudure pe langa maritul, omniprezentul Hussein?

    Reply
  21. Bleen

    Primul black screen of death pe iphone (dacă telefonul e alb, e black screen of death, dacă telefonul e negru, e white screen of death).

    Reply
  22. Yeba

    Poate-i vine ideea lui Bleen să mai scrie chestii numai după ce-și lasă barbă de rabin, să capete prestanță. Ca mâine-i 2020.

    Reply
  23. Bleen

    Ciprian Marinescu
    4 hours ago ·
    consultant financiar-contabil (blondă): – Am văzut și eu aseară ăla cu lupu` de pe wallstreet..genial deci omu` vindea acțiuni de la Penny Market când toată lumea vindea supermarketuri. Genial.

    Reply
  24. Gramofonu'

    Unui politician ajuns

    Ce-mi şopteşte mie muza,
    Ţine minte şi în somn:
    Ai tu barbă ca şi Cuza
    Însă Cuza a fost Domn!

    Ionel Iacob-Bencei

    Reply
  25. adib

    prisacariu.ro/2014/02/01/exclusiv-cele-doua-harti-intocmite-de-sts-pentru-localizarea-medicului-radu-zamfir-care-se-vor-afla-pe-masa-csat/
    Cititi si comentariul lui Vlad si articolul din RL

    Reply
  26. Lipst

    Un nene englez care publică pe contributors spune că ce nu apreciază el la români, printre altele, e misoginismul şi se întreabă: „De ce, atunci când bărbații din România intră într-o încăpere, dau mâna doar cu ceilalți bărbați, dar evită să atingă femeile?” Păi, ştiu şi eu de ce evită să atingă femeile? Vai de românul, dar şi de un om normal la cap, care, o dată intrat într-o încăpere, după ce a dat mâna cu toţi bărbaţii de acolo, s-ar apuca să „atingă” femeile din încăpere.

    Articolul e o perlă rară. Să nu vă gândiţi că sunt doar lucruri care nu-i plac, de pildă, cum e ăsta că „românii nu ating femeile dintr-o încăpere”. Sunt lucruri pe care le apreciază, de pildă, ingeniozitatea. Zice el, neamţului cel prost, dacă-i dai o brichetă, nu ştie să vadă mai mult în ea decât o bucată de plastic cu o rotiţă şi ceva gaz. Bre, înapoiaţi mai sunt nemţii, nici măcar o brichetă nu sunt în stare să înţeleagă. Dar, aici e aci, dacă-i dai aceeaşi brichetă unui român, el va face din ea o centrală ce poate încălzi o gospodărie de la ţară. Eu mă gândesc că asta nu se poate face decât o singură dată, dând foc la întreaga gospodărie. Altfel, au mai încercat şi comuniştii să facă din tun, tractoare şi centrale nucleare, dar nici chiar aşa, centrale familiale dintr-o brichetă.

    Reply
    1. Barbu Mateescu

      Singura chestie pe care am auzit-o recent de la un străin despre români și care avea un sâmbure de adevăr: o italiancă, colegă la master, era surprinsă neplăcut de modul în care românii își tratează bătrânii – foarte multă lipsă de respect. M-am gândit că o fi ceva estic, datorat tranziției sau așa ceva – ea: nț, am fost în Albania, nu e la fel.

      Reply
  27. Glook Glook

    Am uitat sa zic: pe 9 februarie risca sa fiarba pres internationala pe motiv de ‘rasistii elvetieni nu-i vor pe straini/europeni’.

    Reply
  28. Glook Glook

    ‘Medicul Sorin Ianceu este unul dintre cei cinci supravieţuitori ai accidentului aviatic din Apuseni.’
    […]
    ‘Medicul a mai spus că, după ce va fi externat, vrea să meargă la Horea, la salvatorii săi: „Primul lucru pe care îl voi face va fi să mă duc la Horea. Vreau să mai întâlnesc cu toţi. S-a mobilizat în mod exemplar un sat întreg”.’

    http://www.gandul.info/aflat-in-spatele-pilotului-medicul-sorin-ianceu-povesteste-ce-a-facut-adrian-iovan-in-ultimele-momente-dinaintea-pra-busirii-12011380.html

    Reply
  29. Lipst

    Oare cât timp trebuie să treacă până când o să se prindă lumea, aia mai multă, că Ponta este cela mai iresponsabil prim ministru iar guvernul Ponta cel mai iresponsabil guvern? În cazul Năstase, faptul că era un hoţ hămesit devenise o evidenţă, „se ştia”. Despre Ponta când o „să se ştie?” Când o să se popularizeze chestiunea?

    Dacă viaţa politică din România are un sens al ei, mă gândesc că atunci când va deveni evident că Ponta este un iresponsabil patologic, se va crea şi alternativa. Asta desigur dacă nu cumva se modifică încă o dată legea partidelor, considerându-se că 25 de mii de membri fondatori e încă prea puţin iar în loc se va pune 1 milion din 42 de judeţe şi din cel puţin alte 27 ţări UE.

    În timp, la guvernările tembele ale mafiei politice de tot felul s-au creat alternative pe măsura răului acelor guvernări. CDR a fost alternativa la „socialismul cu faţă umană” al lui Iliescu. CDR a privatizat, a pus bazele economiei de piaţă. Apoi, Alianţa DA (Dreptate şi Adevăr) a fost alternativa la corupţia generalizată a guvernării Năstase.

    Dacă există o logică politică, un sens al evoluţiei democratice a României, probabil că următoarea alternanţă ar trebui să aducă la putere o forţă politică care să mizeze, printre altele, pe responsabilitatea guvernării, cu toate consecinţele de rigoare. Dar mai întâi, trebuie să se afle că Ponta e iresponsabil. Deocamdată nu „se ştie”. Deci, pentru a spera la mai bine, trebuie ca şi mai mult rău să fie făcut. Probabil. E sigur că „micii paşoptişti cu doctorate neplagiate” nu vor putea crea o astfel de alternativă.

    Reply
  30. Florina Neghină

    Soluţia Irinei Loghin, de arestare a RASDAQ, îmi pare deja ceva exotic. Aici e vorba de altceva.

    „Cristiana Anghel, fostă învăţătoare la Caracal, se crede trimisa
    Divinităţii în Parlament. Activitatea ei de senator al Partidului
    Conservator include răfuieli personale cu PDL, investigaţii despre crime numai de ea ştiute şi lobby pentru câinii maidanezi
    […]

    A semnat un contract cu Antena 3 şi a primit, pe parcursul anilor 2012
    şi 2013, suma totală de 35.896 de lei, ca recompensă pentru participarea
    la emisiuni în care apărea ca un simbol: românul încercănat şi adus la
    disperare de regimul Băsescu. S-a descurcat bine şi, în consecinţă, a
    fost sunată personal de Dan Voiculescu, care i-a oferit un loc pe
    listele Partidului Conservator la alegerile parlamentare din 2012. A
    adunat 32.000 de voturi şi a ajuns în Senat.
    […]
    Cu ce vă mândriţi după un an de mandat?
    Sunt la primul mandat şi în primele luni a trebuit să înţeleg cu ce se mănâncă.
    E deja un an.

    Să ştiţi că unii se acomodează timp de patru ani. Eu cred că m-am
    acomodat destul de repede. Deci, eu strâng materiale, astfel încât să
    pot să lansez iniţiative legislative exact în perioada următoare.
    Puteţi să ne spuneţi despre ce e vorba?
    Nu.
    Măcar în ce domeniu. În educaţie? Nu neapărat în educaţie. Mai degrabă pe partea cealaltă.
    Care cealaltă? A dreptului, administrării, justiţiei. Nu vreau să spun pentru că nu e bine să spun.
    Vă fură cineva ideea? Nu. Dar mi se pun piedici.”

    Citeste mai mult: adev.ro/n0eq0f
    Cristiana Anghel, 70 de zile de grevă a foamei pentru 4 ani de mandat: „Nu Dan Voiculescu m-a…
    adevarul.ro
    Cristiana
    Anghel, fostă învăţătoare la Caracal, se crede trimisa Divinităţii în
    Parlament. Activitatea ei de senator al Partidului Conservator include
    răfuieli personale cu PDL, investigaţii despre crime numai de ea ştiute
    şi lobby pentru câinii maidanezi

    Reply
  31. Glook Glook

    Voi ati inteles care-i jocul lui Ponta la STS? Eu nu cred sa fie vorba de alegeri. Atributiile STS pe algeri sunt de natura tehnica. Nu-mi dau seama cat de interpretabile pot fi dar nu cred sa fie atat de interpretabile incat sa poata schimba rezultatele alegerilor. Ce ma nedumereste e ca pare sa fi plecat ideea de la ‘ai nostri’. Poate e asa, subliminal ei sunt cu capul doar la alegeri si la asta s-au gandit ei cu mintea lor scurta. Naiba stie, mie ceva nu mi-e clar, cred ca altul e scopul. Cei ce cunosc atributiile STS, ati avea vreo idee ce-ar putea fi?

    Reply
    1. Rheia

      Mirel bătea ieri un apropo din care eu am înțeles că Raed Arafat a fost mutat la MAI tocmai ca să pregătească terenul pentru primirea STS-ului (în fălcile larg deschise ale serviciilor secrete ruso-arabe, am dedus eu, că Mirel n-a zis așa ceva). Cu alte cuvinte, ce vedem noi nu-i decît veșnica perdeluță de fum menită să obfuscheze adevăratele manevre din culise. Probabil de-asta a și intervenit TB, spre marea nemulțumire a lui Ion Cristoiu. Care voia ca Opriș de la STS să iasă el însuși, singur, în conferință de presă, și să explice de ce Ponta e o vită încălțată.

      Reply
    2. Lipst

      În primul rând, un joc de imagine. Public trebuie să se vadă că „Băsescu cu STS-ul sunt de vină pentru accident.” În al doilea rând, face parte din „dărâmarea regimului Băsescu.” Zgonea a spus „recalibrarea instituţiilor.” În al treilea rând, este o acumulare de putere. În mâni dibace, STS-ul ar putea fi o sculă folositoare şi nu strică să o ai la dispoziţie. În fine, încet, încet, preşedintelui îi sunt luate din atribuţii şi responsabilităţi. Şi acum face bine, slăbim „tiranul”, dar şi mai târziu, nu ştii cine o să fie preşedinte după Băsescu.

      Reply
  32. Barbu Mateescu

    (Sursa: calinturcu.net)

    „Prin ’97 își deschide un prieten sală de biliard, lângă Facultate. Vadul fiind bun, dar spațiul aflându-se la subsolul clădirii Partidului Socialist al lui Mohora, ca să nu-l piardă, a trebuit să se înscrie și el în partid. Mai exact, a devenit președintele aripii tinere socialiste – ATS. Ne-a convins relativ ușor și pe noi, gașca, să ne înscriem în ATS: n-avea licență pentru vânzare de băuturi alcoolice, dar ne lăsa să ne aducem de acasă. Când ne chema la ședință, însă, totdeauna se ivea altceva de făcut, dar după vreo oră, așa, se aliniau astrele și apăream toți la biliard.

    La un moment dat, problem: trebuia să mergem la București, la congres. Toată lumea praf la doctrină, nu făcuserăm nicio șendință, nu citiserăm nimic. Trage președintele ATS de noi, ne adună în ajunul congresului la el acasă, să ne pregătim fiecare discursul. Ne luăm cu poveștile și băutura, nu pregătește nimeni nimic.

    A doua zi, dimineața devreme, pe drum, toți palizi, îi zicem președintelui: bă, noi nu luăm cuvântul că te facem de râs!

    Ajungem în Capitală, începe congresul, băieții erau ca la cinema: sandwichuri și bere rece, de la bufet. Iau pe rând cuvântul toți reprezentanții din teritoriu, vine rândul filialei Sibiu. Se duce președintele ATS pe scenă, bagă niște inepții pe lângă subiect, toată lumea se uită ca la urs, noi râdem în pumni. Termină discursul, se întoarce rușinat la locul lui în sală și unul din băieți, deja abțiguit, îi zice: ne-ai făcut de râs!”

    Reply
  33. Bleen

    Postarea integrală a lui Solcanu:

    „Familia Anghel! S-a inventat munca. Dacă nu vă place munca, duceţi-vă copilul să-l mănânce alţi câini, se pare că din asta trăiţi. Ce sumă aţi încasat în urma participării la emisiuni tv? Sper, însă, ca Bunul Dumnezeu să vă ia şi celălalt copil… şi nu trebuie să-l mănânce vreun căţel, există şi cancer şi leucemie şi tetrapareză”.

    Reply
  34. Bleen

    Deci, din cîte înțeleg, STS-ul i-ar fi putut localiza, și ar fi trebuit să-i localizeze, fiindcă așa a promis în 2009, însă are un soft de căcat cumpărat de la Ghiță.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *