Stirile zilei, linkuri si offtopice – 3 martie 2014

foto: Putin și poporul rus libertate ne-au adus. Bine, nu încă, dar urmează.

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


12:58 – The ‘Incredible’ Thing an 8-Year-Old Boy Did for a Soldier Will Be Remembered For a ‘Lifetime’


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

145 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 3 martie 2014

  1. Bleen

    „De ce îmi dau cu părerea. Am fost ani de zile editorul Early Warning Report pentru UNDP Crimeea și am fost și pe teren acolo de două ori. Iarăși trebuie să îmi cer scuze față de tot felul de impostori invidioși români că mă pricep și la treaba asta mai bine ca ei.

    Și recitiți reportajul meu de aici, că numai eu am avut norocul să mă conversez cu cazacii, mult înainte să fi ajuns ei pe CNN…”

    Reply
    1. Glook Glook

      Inconfundabila. Da si teme de lectura, autori agreati, nu cumva sa citesca publicul pe altcineva, si sa aiba doamne fereste alte pareri.

      Reply
  2. Bleen

    Fapt e că atunci cînd am ținut prima mea conferință la Kiev acum patru ani (despre corupție) am fost dusă cu lacrimi în ochi într-un veritabil pelerinaj al renașterii limbii ucrainene. Democrații și naționaliștii sînt unii și aceiași, oamenii care se adunau în coaliția democratică să lucreze cu mine rau aceiași care fpcuseră înainte revoluția portoclaie și mai înainte emanciparea contra limbii ruse.

    Reply
  3. Gramofonu'

    Hotnews: „Eurobarometru: Romanii recunosc ca nu fac mare lucru pentru combaterea schimbarilor climatice”
    „23% dintre respindentii romani au raspuns pozitiv, 67% au declarat ca nu au luat vreo masura, iar 10% nu au stiut sa raspunda.”

    Macar nu-s mincinosi 🙂
    Bine, in afara de aia 23%

    Reply
  4. Canadiana

    Bursele sunt in cadere libera. Poate asta l-o intrerupe pe Obama din „feeling deep concern” Fb status.

    Reply
  5. Beavix

    Pe Sky News reportera ia pulsul mulțimii din Sevastopol. Vreo 10 femei de toate vârstele într-o piață a orașului, cu sacoșele în mână printre tarabe. O babușkă știe două boabe de engleză: „we people of Sevastopol, of Crimea, we don’t want to NATO, don’t want to Europa, it’s our land”.

    Altă femeie zice că ar fi mai bine ca trupele rusești să se retragă, la care celelalte îi sar în cap și o trimit să meargă dracului alături de fasciștii din Ucraina dacă nu-i place acolo.

    Cam despre asta-i vorba.

    Reply
    1. gone fishing

      Da, am citit si eu un reportaj in National Geografic cu niste babushka din Crimeea care se plangeau ca toate sunt scumpe in Ukraina dar mult mai ieftine in Rusia. Mergeau la cumparaturi in Rusia si ziceau ca ce baieti buni sunt rusii. Insa totusi e mai frumos acolo, cu toata scumpetea, ca pot merge la plaja in fiecare zi.

      Reply
  6. Lipst

    Lăsându-i la o parte pe nebunii care aplaudă acţiunile lui Putin, am impresia Europa e sterilizată. Eu un şoc cultural. Trăind într-un mediu aseptic, căutând răul acolo unde nu mai este, căci mulţi se bat în continuare cu nazismul şi fascismul, încremenită într-un chip al răului care nu mai există ca atare, căci răul, tocmai îşi schimbă în permanenţă chipul, căutând răul acolo unde nu este, absurda luptă împotriva discriminării, nefiind amenințaţi direct de o ţară inamică, ţările din Europa de Vest şi din Europa Centrală nu sunt ameninţate decât poate de Elveţia, nu că ar fi bine să fii ameninţat, dar problema unei ameninţări nu se mai pune de 60 de ani şi asta tocmai datorită existenţei UE, cea mult hulită, uitând de unde vine sursa propriului bine, anume din respectul pentru libertate, această Europă sterilizată nu-şi poate mai închipui pur şi simplu că aparente democraţii, că există oameni malefici, că există ţări cu intenţii malefice, că există război, că în război se trage. E un blocaj la nivelul înţelegerii.

    Reply
  7. Bleen

    Apostolii Dreptății
    5 minutes ago
    Băieți finuți rușii: au așteptat să se termine Olimpiada, n-au făcut scandal atunci. Apoi, ieri la 5 dimineața încă erau premiile Oscar, și oricum era luni. Lunea nu e zi de invadat țări. Dar mâine la 5 dimineața va fi marți, când oricum sunt 3 ceasuri rele.

    Ultimatumul pică bine, orice s-ar zice.

    Reply
    1. DanCanada

      A inceput si postul Pastelui. Deci fara nunti, cumetrii, razboaie. Desi aia-n uniforme si tab-uri no name n-au treaba cu razboiul, sint toti adeptii unei miscari flower-power.

      Reply
      1. Rosu

        Asta e inca o palma groasa si tare peste cefele late sau mult prea inguste ale unor fani ai marelui ”aparator al moralei crestinesti” Vova Putin… Aparatorul crestin care da ordin de atac de Lasatul Secului… Vai si amar!

        Reply
  8. Gramofonu'

    Ce atita chin cu gasitul unei solutii? e simplu: circulatie libera pentru cetatenii Ucrainei in UE, interdictie pentru rusi, expulzat tot personalul diplomatic rus din UE, retras tot personalul diplomatic din Rusia. Anunt inainte de referendum-ul din Crimeea.

    Daca spune cineva ca masurile-s prea dure, il trimit pe front, in prima linie, sa-i dau o sansa sa-si schimbe parerea.

    Reply
      1. Gramofonu'

        Nah, slabute miscari. Mai stii poza aia cu Ianukovici, nord-coreeanul si Ponta? luau lectii de la nord-coreean, cum sa-ti sperii vecinii cind n-ai ce face.
        De-aia s-a si dus Ponta la Vatican (ai vazut ce fatza trista avea Papa?), ca sa-l sperie ca-si face poza cu el.

        Iti spun eu, totul se leaga.
        Smecheria e ca atunci cind copilul se tavaleste pe jos ca vrea nu-stiu-ce, sa nu incerci sa-l impaci, sa te rogi de el, sa-l ameninti sau sa negociezi.
        Nu, nene. Din prima: „fara televizor, fara calculator”.

        Asa si cu rusii. „Iti iau calculatorul si-l dau copilului vecinilor, ca-i mai cuminte”. E? psihologie pura.
        Iar daca vrei sa-l si rastorni pe Putin, confisti toate afacerile si banii din bancile din UE pentru tot ce inseamna cetatean rus. Cit sa se ascunda pina sa-l gaseasca aia?

        Reply
          1. Gramofonu'

            Pai n-au zis nimic de confiscare 🙁
            Smecheria cu confiscarea era asa: vine Putin „baaaa, e ilegal ce faceti, n-aveti nicio baza sa confiscati”.
            UE: „ete fleosc”.

            Numai in Bulgaria cite hoteluri au, ar tipa ca din gura de sarpe.
            Dar na, pe asta se si bazeaza. Avantajul statelor totalitariste in negocierile cu statele democrate e apelul la lege :))

            Reply
  9. Florina Neghină

    Vlad Mixich
    Cică
    liderii UE s-ar putea întâlni într-un summit de urgenţă la sfârşitul
    săptămânii pentru a discuta sancţiunile contra Rusiei. Până atunci poate
    se decid ruşii că e cazul să protejeze şi clădirile instituţiilor de la
    Bruxelles, nu doar pe cele din Ucraina.

    Reply
  10. Bleen

    Eu sînt mai radical și repezit, dar cînd le zice Miron Damian, așa e.

    Miron Damian
    3 minutes ago near Sibiu · Edited
    Am văzut că e mare caz mare că președintele Băsescu ar fi spus ieri că el l-a căutat pe Morar, când în realitate a fost meritul Monicăi Macovei. Mi se pare foarte stupidă toată gâlceava, am mai scris despre cât de ridicolă e disputa asta Băsescu v. Macovei (purtată de susținătorii celor doi, culmea!) . Sigur, președintele n-o fi având acel merit particular. Nu el l-a căutat. Dar el l-a susținut ferm și categoric, vreme de două mandate legale, plus un extra de detașare. El l-a pus într-una din cele mai puternice (din prisma statului de drept) și mai sigure poziții.

    Și nu e doar că i se caută aiurea acest nod particular în papură. Ce e și mai stupid este că președintele a zis o serie întreagă de gogomănii mari ieri, peste care se trece cu vederea.

    Despre pretenția că trebuie să-l redesemneze pe Victor Ponta am spus deja: n-are niciun fel de temei, nu am nicio îndoială că CCR va confirma asta, sper din toată inima s-o facă unanim, ca și până acum.

    La fel de ridicol a fost și atacul la UDMR pe linii așa-zis ”naționaliste” (protocoale secrete, impunerea limbii maghiare, și toate clișeele alea stupide). Mi se pare că e un fel de făcut: liderii opoziției au reflexul ăsta antimaghiar ori de câte ori UDMR e cooptat la putere. Nu-l gândesc deloc. Cred că suflă de ușurare și PSD și UDMR de ieșirea prezidențială, care acoperă faptul că același discurs îl avea PSD până mai ieri (e un anume deputat PSD care scria obsesional în adevărul pe tema asta).

    Alta a fost chestia aia cu plângerea penală pe care ”se gândește” dacă s-o facă împotriva lui Ponta. La ce anume se gândește, chiar? Dacă are date concrete că premierul e vinovat de o faptă penală atunci are datoria categorică de a face plângerea acum. Nu mâine și în niciun caz peste 6 luni. Cum să ții în fruntea guvernului un potențial infractor? Pe ce temei posibil?

    Reply
  11. Gupi

    Daca Udrea arată – nemachiata– tot aşa bine ca în poza aia phptoshopată de la b1, eu o votez

    Reply
  12. Beavix

    Aseară rușii au dat drumul la emisia postului Vesti FM pe unde medii (1413 kHz) de la centrul de transmisii radio Grigoriopol (din Transnistria). Semnalul este cu bătaie spre Ucraina, dar se aude binișor și aici la mine în Bucovina. Vesti FM este postul guvernamental de știri al Rusiei. Azi, printre știrile și opiniile despre Ucraina, am auzit un comentariu despre cât de inutile sunt vizele UE acordate moldovenilor.

    Centrul radio de la Grigoriopol, aflat sub comanda autorităților din Transnistria, face parte din rețeaua de propagandă pe unde radio a Rusiei. Tot de acolo mai emite și Vocea Rusiei pe 999 kHz.

    Reply
    1. Gupi

      offtopic
      Observăm că emisia radio „clasică”, chiar și cu mijloace tehnice mai slabe, poate susțiene un număr infinit de ascultători, în timp ce broadcast-ul pe internet are un număr finit de abonați, limitați de lățimea de bandă a emițătorului.

      Reply
    1. Amalia

      Instanta a ramas in pronuntare; ar trebui sa aflam solutia (astazi sau maine) desi ar mai putea si sa amane pronuntarea.

      Reply
    1. Gramofonu'

      E mina dictatorului, evident. Regimul Basescu injunghie ♬ pe la spateeee pe laa spateee ♬
      Programul politic USL e o manea. Dujmanu’ Basescu e invidios pe Ponta ca-i mai tinar, mai doctor si are mai multi votanti.

      Reply
    2. DanCanada

      Probabil pentru ca PSD e inscris cu o alta nevasta iar uniunea precedenta era USL. Nu se poate sa ai doua neveste in acelasi timp.

      Reply
      1. DanCanada

        Hm! Ciudat. N-are nici-o logica – am cautat, cica motivul e „pentru că denumirea USD era asemănătoare cu USL”. Pai asa pot sa scot si eu motive din burta, de ex. FSN/PDSR/PSD nici nu trebuiau sa existe pentru ca politica lor e prea asemanatoare cu PCR.

        Reply
    1. Gramofonu'

      Intr-o defuncta firma de investitii, in locul uneia ajunsa la odihna fortata au adus o alta, care nu numai ca nu stia business-ul dar nici ce face postul nu-s convins ca stia prea bine. I se puneau in fata niste hirtii, semna si plingea.

      Nu stiu de ce mi-am adus aminte tocmai acum de povestea asta, ca doar n-are nicio legatura cu ce-ai zis tu. Dar, ca sa nu ramin nevorbit, m-am gindit sa va spun si voua.

      Reply
    2. Amalia

      In octombrie anul trecut, Ioana Petrescu relata intr-un articol publicat in Ziarul Financiar una dintre primele experiente traite in Romania la intoarcerea in tara. Sub titlul „Cumparati-mi usturoiul, va rog! Nu am vandut nimic azi!”, consiliera premierului descria o scena intalnita langa un supermarket din Bucuresti, unde o batrana ruga un tanar sa cumpere usturoiul pe care aceasta il vindea pe trotuar.

      Potrivit „Global AgeWatch Index 2013: Insight report”, Romania se afla pe locul 48 in lume la calitatea vietii pentru cei varstᅡnici, nota consilierul premierului. In finalul articolului, Petrescu a dat si solutia acestei situatii: „O solutie simpla si cu efecte pe termen scurt ar fi sa faceti ce am facut eu: cumparati tot usturoiul si trimiteti batrana acasa la nepoti. Dar nu rezolvati problema. O solutie mai buna ar fi ca toti contribuabilii sa isi plateasca impozitul, sa avem destui bani pentru a plati pensii mai mari si pentru a oferi servicii de calitate pensionarilor. Cumpara usturoiul, pentru ca esti om! Plateste impozitele, pentru ca esti cetatean si esti de doua ori om astfel!”

      Reply
      1. Gramofonu'

        Sa inteleg ca asta e planul de redresare cu care s-a prezentat la Ponta pentru a obtine postul? 😀

        Reply
        1. Amalia

          Cica a mai avut si ideea de a se numara cearceafurile trimise la spalat de hoteluri (ca sa se poata estima evaziunea fiscala din domeniu!)

          Reply
    1. gone fishing

      Vin si eu cu niste sfaturi, daca e asa grav: supa de pui este minunata in caz de raceli si gripe, din motive de cisteina, in general foarte multe lichide, citrice pentru vitamina C, si bomboanele cu Zinc (nu stiu daca se gasesc si in ce forma), care amelioreaza simptomele si scurteaza foarte mult durata racelii, interferand cu replicarea virusului. Repaus si rabdare. 🙂

      Reply
  13. Unchiu Sam

    Numai mie mi se pare ciudat ca Ucraina e incet incet ocupata (vad ca lucrurile se extind deja dincolo de Crimeea) dar armata ucraineana nu are nici o reactie? Si ei au totusi o armata de luat in seama, nu e ca cea a Georgiei sau a Republicii Moldova. Adica ceri ajutorul Vestului dar tu nu misti un deget sa te aperi. Ori e agresiune si te aperi si apoi ceri ajutor si de la altii, ori iti place si atunci taci din gura ?

    Reply
    1. Bleen

      Asta vrea Putin, baie de dînge și pretext să intre cu toată armata. E un articol foarte bun pe tema asta, a pus @Rezon linkul ieri.

      Reply
      1. Unchiu Sam

        Impresia mea este ca sunt dusi de nas. Li se spune sa nu actioneze fiindca vezi doamne se rezolva, cei care au incercat sa le impuna acel acord idiot acum incearca sa-i duca cu zaharelul.

        Reply
    2. Bleen

      Ministry of Internal Affairs: In Crimea provocateurs are planning to kill Russian soldiers

      “The Ministry of Internal Affairs has information about preparations for military provocations in Crimea,” said the press office of the Deputy Minister of Internal Affairs Mykola Velychkovych.

      Law enforcement agencies have evidence that on the territory of the Autonomous Republic of Crimea, unknown individuals, under the guise of the Ukrainian side, on the night of March 3 to 4th are planning the murder of 3-4 Russian soldiers. The motivation for this is the legalization of the introduction of Russian troops on the territory of our country, warned Velychkovych.

      “We would like that these people come to their senses, because with this act, you would provoke bloodshed, which is not (now) in Crimea,” he stressed.

      “It is very important that you understand that, for us, the life of a person is of the highest value. We urge you to stop, added the Deputy Minister of Internal Affairs.

      “Keep in mind that the situation is being monitored, the situation is controlled. All those who are involved in this will be severely punished,” said Velychkovych.

      Reply
    3. Rheia

      Reacția militarilor ucraineni e să stea cu arma în brațe dincoace de gard, din cîte văd. Poate e o tactică, vezi-Doamne așteaptă să dea rusul primul. Deși, dacă mă întreabă pe mine, care am făcut armata doar în glumă, pe vremea ailaltă (n-am reușit să mă scot decît „apt necombatant” la vizita medicală), cu rușii nu contează decît cine pleacă ultimul. Dacă mai pleacă.

      Reply
      1. Gramofonu'

        Daca-s de stat, pot fi oriciti, ca daca inmultesti oricit cu produsul muncii (zero), tot zero rezulta.
        Daca ar fi secretari de muncit, pot fi mai putin.

        Reply
  14. Yeba

    Aflu de pe A3 că Băse se duce azi la un post TV ca să vorbească de Sofia, într-o ofensivă de imagine. Ce post este atât de mămos? Are stream pe net?

    Reply
      1. Amalia

        Daca-i un „spirit de gluma”: ha, ha, ha! :))))))))
        Daca-ntrebi serios, cred ca-i vorba de Sofia nepotica (cea care are mintea lui Crin sau viceversa).

        Reply
        1. Bleen

          În prima secundă la Sofia/Bulgaria m-am gîndit, că-s geopolitic zilele astea, după care mi-am adus aminte că pe aia mică o cheamă Sofia.

          Reply
          1. Yeba

            key-word: mămos.
            Săracii de noi, am făcut geopoliticelă, din cauza iresponsabilității politicienilor.

            Reply
    1. Amalia

      Am aflat: La „Povestiri adevarate”, telespectatorii Acasa vor putea urmari un interviu realizat de Ioana Maria Moldovan cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, in care acesta va vorbi despre cum se descurca in calitate de bunic si despre relatia pe care o are cu nepotica sa, Sofia Anais.
      „Cred ca am inceput sa comunicam. Ea acum, pe 1 martie, a implinit sase luni. De cantat nu-i cant, dar vorbesc cu ea tot timpul. si ii spun «frumoasa lui bunicu’», «draga lui bunicu’», ma uit ce vrea. E foarte puternica si a crescut foarte bine, e foarte frumusica, ai impresia ca intelege tot”, a declarat Traian Basescu pentru echipa emisiunii „Povestiri adevarate”.
      Ce planuri are presedintele Romaniei pentru nepotica sa si ce crede ca mosteneste de la el, telespectatorii vor putea afla luni, de la ora 16:30, in cadrul emisiunii „Povestiri adevarate”. – acasa tv nu pare sa aiba stream –

      Reply
      1. Yeba

        Poate o conving pe mama să se uite.
        De ieri a rupt-o cu El Însuși, s-au despărțit din cauză de vorbit aiurea de MM și Morar, i-a spus că și-a pierdut ultimul susținător, că ea a făcut sacrifcii să-l mai adăpostească în televizorul comun după ce l-a abandonat tata, dar acum i-a pus bocceaua la ușă.

        Reply
        1. Amalia

          Spune-i ca o sa urmeze dupa pauza publicitara (intr-adevar se pare ca-i vorba de o inregistrare).

          Reply
  15. Lipst

    E unu’ pe voxpublica, Panţu, care zice că în urma articolului pe care l-a publicat el acum două săptămâni, în care condamna site-ul ÎLD ca fiind de „extremă dreaptă”, Pătrăşconiu, ce avea ÎLD în blogroll, de frică, şi-a închis site-ul cu totul iar blogary a renunţat în întregime la blogroll.
    Bine, acum, ăsta e ca unul care aşteaptă tramvaiul în staţie şi care crede că tramvaiul s-a oprit, pentru că aşa s-a gândit el să se oprească, l-a oprit el cu puterea gândului.

    Reply
  16. Canadiana

    Ma infricoseaza ingrozitor faptul ca Putin este dispus sa negocieze. Asta inseamna ca ii se va oferi ceva in schimbul retragerii trupelor? Orice i s-ar oferi, va fi in defavoarea Romaniei si in categoric in defavoarea axei binelui.
    Adica cum, Putin isi baga bocancul in tratatele internationale si tot el pune conditii? Este un deznodamant absolut sinistru.

    Reply
    1. Gramofonu'

      N-o sa negocieze nimic. Cere de 10 ori cit nu face, iar la final o sa aiba fix ce si-a dorit de la bun inceput. Sper ca Obama o sa fie multumit cind va „rezolva” si criza asta.

      Reply
  17. Bleen

    Tot aud imbecilitatea cu „electoratul PSD, cîștigat cu sacoșa, găletușa și punga de zahăr”. Sper că cei care o plimbă nu sînt atît de proști încît chiar să creadă în ea. Sper că e doar propagandă de partid (fie vorba între noi, chiar ei provin din partide care fsc politică cu găletușa și chiar ei își argumentează public demisiile morale prim pragmatismul politicii de găletușă și pungă de zahăr.)

    Revenind la PSD, dincolo de rețele, nu sînt deloc de neglijat temele și valorile cu care a cîștigat alegerile de-a lungul timpului. Dincolo de propagandă și glumițe cretine, pentru a bate PSD trebuie să știi care îi sînt temele și valorile cu care se prezintă în fața electoratului. Cei care vor reuși să le extragă din declarațiile, atitudinile și gesturile PSD-ului vor avea un șoc. Imens.

    Reply
    1. Yeba

      O tâmpenie sinistră. Să încerce și ei cu găletușa, să vadă dacă ține.
      E o întreagă mitologie în amonte de găletușă, o întreagă rețea de rescriere a mitologiei, în aval. Să mai lase părerismele, să se ducă la niște verișori de-al treilea care n-au doar vilă la țară, ci și o mătușă cu băiatul electrician la Țăndărei și nepotul tatuat, s-o repereze și să-ncerce să stea de vorbă cu ea, eventual prin interpret din anteneză în sorboneză, ca să deconstruiască mitul găletușei.

      Reply
  18. Gramofonu'

    Ati vazut asta?

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-16721578-video-fortele-armate-ucrainene-isi-promoveaza-internet-capacitatea-lupta-tancul-84-poate-distruge-orice-vehicul-blindat-rusesc.htm

    Ori Rusia n-a mai exportat Ucrainei materiale pentru blindaj, modelele mai noi au ramas cu tip de blindaj vechi.

    Ucraina are vreo 1000 de tancuri active (din care vreo 300 modelul vazut pe YT), inca vreo 2000 prin depozite; Rusia are vreo 2000 active, (din care 400 comparabile cu cele ucraineene, dar tunul mi s-a parut mai bun, ca sa nu mai vorbim de blindaj), si vreo 15000 in depozite, din care 4500 dezactivate in decembrie (presupun ca astea pot fi reactivate rapid daca e cazul).
    Combustibil sa fie…

    Cit despre avioane: Ucraina are SU-27 (cu care se lauda in clip) si MIG-29.
    Rusia are de vreo 7 ori mai multe SU-27 si de vreo 3 ori mai multe MIG-29, iar astea nici macar nu-s avioanele lor de top.

    Asa ca nu inteleg rolul clip-urilor respective…disperare? sa provoace mila vestului?

    Daca ar fi folosit 20 de tancuri de-alea imediat cind au inceput „soldatii nimanui” sa le ocupe Crimeea, in scopul obtinerii de suc de om, poate i-ar fi crezut cineva. Reactia slaba a „cerut” stimuli din ce in ce mai puternici. Cind o sa le foloseasca? atunci cind o sa-i stimuleze cu intreaga armata?

    Side-comment: personal, consider rolul tancurilor limitat in razboiul modern. Eficiente in lupta impotriva propriei populatii, sau intr-un razboi care nu implica tehnologia armatelor din esalonul 1, nu cred ca pot fi folosite ca mai mult de forta de ocupatie intr-un teritoriu deja ocupat atunci cind e vorba de razboi intre armate de top. A, sau cannon fodder.

    Reply
  19. Amalia

    Mi-am adus aminte: azi nu era ziua bunicutei? Parca n-am vazut nimic pe la stiri…s-o fi intamplat ceva, cumva?

    Reply
      1. Canadiana

        Isi petrece aniversarea in Crimeea. Altfel, se ducea @Bleen24:disqus intr-o vizita de curtoazie sa-i dea cadou viroza.

        Reply
  20. Rheia

    Dacă tot vorbim despre Oscaruri, mi-a plăcut un typo: „Ellen deGeneres a fost invitat pe scenă”. Nu e cine știe ce ca actor, Ellen ăsta, dar ce blînd-duios știe să belească ochii la telespectatori. În altă ordine de idei, azi mi-am dat seama că sînt singura persoană pe care o cunosc care poartă dresuri portocalii, roz-țiclam și vernil (bine, nu toate în același timp), cercei cu Angry Birds în culori și manichiură-pedichiură nefranțuzească.

    Reply
    1. DanCanada

      Ellen asta e mai bun decit de ex Rosie O’Donnell care tot gheita e, insa ca o ţaţă de bloc.
      Mi-a placut acceptance speech-ul lui Matthew McConaughey. Deci din toy boy 6-pack etc a ajuns sa cistige Oscar si sa vorbeasca despre God, traditii chestii decente prime time in fata unei asemenea audiente. Si fara sa fie ridicol sau emo/incoerent.

      Reply
  21. Bleen

    Nassim Nicholas Taleb
    2 minutes ago
    Most fail to understand in the medical and socieconomic domains that treatment should *never* be equivalent to silencing symptoms.

    Reply
  22. Bleen

    Declarația asta o fi pe bune? Chiar a zis așa ceva? Deci USL s-a rupt fiindcă PMP a inceput să importe useliști, ca Anton? Sau ce-a vrut să zică?

    „USL s-a destrămat la câteva luni de la crearea Mişcării Populare pentru că Mişcarea Populară a arătat cum se mănâncă mamutul USL, bucată cu bucată.”

    Daniel Funeriu

    Reply
      1. Gramofonu'

        Ce, sintem doctori? de unde vrei sa stim noi?
        Intreaba-l pe Ponta, ei, doctorii, se inteleg reciproc.

        Reply
    1. Yeba

      E bun un cercetător la casa blogului, uite ce explicație am găsit:

      „Într-o conferință de presă de acum 2-3 zile am spus că un mamut trebuie mâncat „bucată cu bucată”. Am început cu USL, iar în scurt timp vom avea trei PNL: PNL-ștampilă condus de Crin, PNL arondat PSD și PNL înscris în PNȚCD. În 3-4 luni le mâncăm și pe alea.”
      Poate-mi găsești și tu mie serviciu, că aici nu mai fac mulți purici, dacă mă tot țin de cercetare politică.

      Reply
      1. Bleen

        Păi au început deja să mănînce mamuții bucată cu bucată, deși unii se gîndesc să se ducă în PSD (de aici și chestia abracadabrantă cu redesemnarea premierului – nu plecați la PSD, că oricum Ponta nu va mai fi desemnat de Băsescu, rămîneți la noi, că peste cîteva săptămîni vom fi la putere).

        Reply
  23. Lipst

    Pentru că văd că extrema stângă românească se luptă neobosit cu fascismul. Păi, care e una din ideile principale ale fascismului? Etatismul. Şi, care e una dintre ideile principale ale extremei stângi (criticatac, de ex.)? Etatismul. Desigur, atât fascismul cât şi comunismul văd în mod diferit rolul diriguitor al statului, dar asta nu înseamnă că rolul statului cârmuitor e mai puţin important. Singura diferenţă e că, în timp ce pentru unii volanul e pe stânga, pentru ceilalţi volanul e pe dreapta.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Si ambele sisteme au ca mijloace ingineria sociala, dependenta populatiei fata de statul-dadaca, dezradacinarea si indoctrinarea copiilor si tinerilor.

      Reply
    1. Bleen

      Cam riscant speechul lui Jared Leto despre Ucraina și Venezuela la Oscaruri. Jumătate dintre regizorii, actorii și cîntăreții din sală sînt susținători ai lui Chavez și Maduro, iar unii chiar i-au fost prieteni și confidenți lui Chavez (Oliver Stone, Harry Belafonte, Danny Glover, Sean Penn, Susan Sarandon, Tim Roberts etc). Mă mir că n-a sărit Sean Penn la gîtul lui, chiar acolo pe scenă, urlînd “porc capitalist!”. Oricum, Leto s-a ras pe bot de roluri, promovare și premii ani buni de acum încolo și a intrat pr lista neagră a năpîrcilor burgheze infiltrate in Partidul Comunist de la Hollywood.

      Reply
      1. Rezon

        Sunt convins ca Leto stie foarte bine lucrurile astea. E cu atat mai mult de apreciat ca s-a referit la Ucraina si Venezuela. Iti trebuie ceva vana ca s-o faci cand stii pe cine ai in sala. Sunt curios cine sunt cei 2-3 rataciti care l-au aplaudat.

        Reply
  24. Gramofonu'

    Sistemul de negociere rusesc e cam asa:

    1. Rusii semneaza un acord pentru preluarea armelor nucleare din fostele
    republici sovietice, garantindu-le integritatea teritoriala.
    SUA, trimiteti trupe pentru apararea tratatului? ww3, minca-v-as, iarna nucleara.
    2. „Rusia nu vrea razboi cu Ucraina” (diplomat rus)
    Rusii ocupa puncte cheie in Crimeea.
    3. „Negociem, discutam”
    Rusii trimit noi trupe in Crimeea.
    Vorbim.

    Reply
  25. Rheia

    Contraindicații doar dacă alăptezi…
    „Contraindicatii
    Atentionari speciale: nu exista suficienta experienta pentru administrarea de Influcid la sugari. Nu este recomandata folosirea de Influcid sub un an.

    Sarcina si alaptarea: Influcid se va utiliza cu avizul prealabil al medicului.

    Interactiuni
    Efectul unui medicament homeopat poate fi influentat nefavorabil de factori generali ce tin de stilul de viata: consum de alcool, cafea, dieta bogata, stres.”

    Reply
  26. Bleen

    Cînd te doare tot corpul, milimetru pătrat cu milimetru pătrat, mușchii, pielea, și mai ales, capul, ca și cum ar fi trecut un compresor peste tine, nu-ți curg ochii și nasul, tușești și ai și un pic de febră, e răceală sau gripă? Sau mi-au pus rușii poloniu în Fairy de levănțică?

    Reply
    1. Rheia

      E Influcid, cîte 2 comprimate din oră în oră, în prima zi, apoi din 4 în 4 ore a doua, zi, apoi din 6 în 6 a treia, iar a patra și a cincea de trei ori pe zi. Evident, dacă vrei să te faci bine prin forțele proprii ale organismului și fără să-ți obosești peste măsură ficatul. Altfel, bagă ibuprofen alternativ cu paracetamol. (Nici ceapă cu usturoi nu strică.) Hai sănătate!

      Reply
          1. Gupi

            Cu țuica de Pitești trebuie să faci inhalație.
            Rezultă cea mai curată beție posibilă, fără senzație de greață sau deranjamente intestinale

            Reply
    2. Lipst

      Dacă te mai doare ceva, încă e bine. Corpul se luptă cu ocupantul. Ţuica e ca UE în Ucraina, oricât ar fi de tare, pe ocupant îl doare în bască. Cred că trebuie să foloseşti NATO, dar cu reţetă.

      Reply
    3. Amalia

      Nu trebuie omisa nici posibilitatea sa te fi ajuns blestemele unora si/sau altora (persoane importante, nu spui cine…), caz in care o slujba de dezlegare ar putea ajuta.

      Reply
  27. Bleen

    Eu nu cred că ne merităm actuala clasă politică. Nimeni, oricîte păcate ar avea, nu merită așa ceva. Ni se întîmplă o defecțiune, ceva.

    Reply
  28. Bleen

    Cel mai bun film, o telenovelă propagandistică, ce nu poate fi numită nici măcar film, bună de dat în buclâ la căminul cultural la ordinul miliției, cu cuvînt înainte de plutonierul Olaru, cel mai intelectual șef de post pe o rază de 4 kilometri. Terorismul cultural numit corectitudinea politică s atins culmi nord coreene. În toaate recenziile 12 years a slave a luat numai 10, 100, 99, 9.5, 5 stele. Iar toate recenziile sint scrise în genunchi, de frică. Cred că și recenzorii cărților scrise de Ceaușescu sau Kim Ir Sen mai aveau tresăriri de curaj și onestitate care ieșeau pentru o fracțiune de secundă la suprafață, atît cît să te intrebi dacă ți s-a părut sau nu. Nu și recenzorii celei mai jenante aventuri propagandistice de la Hollywood.

    Reply
    1. Lipst

      Cred salvarea tot de la americani o să vină. Dacă am înţeles eu bine, asta e o regulă a sistemului american care-şi găseşte singur soluţiile, antivirusul. De altfel, ăsta e şi subiectul multora din filmele americane, sistemul dă greş, devine abuziv, vine eroul salvator şi repară chestiunea. În cazul ăsta, se poate interpreta faptul că nebunia corectitudinii politice a fost, în bună parte, soluţia pentru segregarea rasială. Cred că Obama, cu toate idiosincraziile lui, reprezintă culmea acestui curent. Am impresia că, astăzi, lumea trăieşte culmea acestui abuz de democraţie. Dacă lucrurile nu sunt iremediabil stricate, dacă sistemul lumii libere va redescoperi că ceea ce îi este propriu e exact respectul pentru libertate, atunci e loc de îndreptare.

      Reply
  29. Lipst

    Nu poţi să nu vezi şi partea bună. Aşa dezbinată cum este şi fără o reală unitate politică, Europa e totuşi unită. Păi, cum era în primul şi în al doilea război mondial? Cum era în timpul Războiului rece? Cum a fost după ’89? Cum era UE la începuturile ei, când abia câteva lucruri erau puse în comun, când încă nu se numea UE şi nu era decât o comunitate de comunităţi? N-a vrut Franţa să fie şi Comunitatea apărării, că, în jumătate de secol, ar fi avut timp armatele Europei să înveţe cum să lucreze împreună, s-ar fi găsit un mecanism, un trunchi comun, chiar şi după modelul celorlalte de lucuri în comun de acum şi tot am fi fost mai avansaţi. Europa unită e coşmarul Rusiei.

    Chiar şi acum se pot face mult mai multe. România ar trebui să ceară în cadrul FRONTEX înfiinţarea de grăniceri europeeni, ştiu, ar fi mai greu cu şpaga, dar, deh, trebuie şi sacrificii, care să patruleze pe frontierele externe. Ce uşurare ar fi să ştii că la frontiera estică sunt totuşi poliţişti europeani, cu însemnele europene. România trebuie să aducă cât mai multă europă în România. Altfel va vedea frontiera estică, un stat european, oricare, Olanda, Franţa, Spania, Anglia etc. ştiind că acolo patrulează proprii cetăţeni.

    De ce nu s-ar muta Parlamentul European la Viena?

    Reply
  30. Bleen

    Cristian Ghinea
    Se zvoneste intens că UK se opune sancțiunilor financiare împotriva Rusiei.

    Asta înseamnă că:

    1. discuțiile sunt avansate

    2. Margaret Thatcher se răsucește în mormînt cu ce urmași are în fruntea conservatorilor

    Reply
    1. adina

      London City, centrul lor financiar, un fel de Wall Street european, profita din plin de pe urma afacerilor cu magnatii rusi. Doar n-o sa renunte la avantajele acestor afaceri de dragul unor principii. Iar comportamentul asta nu e de ieri de astazi. Think Imperiul Otoman, relatiile reciproc avantajoase intre acesta si, pe atunci, Imperiul Britanic in vremea reginei Victoria si Principatele Romane.

      http://www.politico.com/magazine/story/2014/03/russia-vladimir-putin-the-west-104134_Page2.html#.UxQS14VDBK5

      Reply
  31. Bleen

    John Kerry la Kiev: Hai mă zgîrciobilor! Nu fiți egoiști! Numai la voi vă gîndiți, încăpățînați și ai dracu. Hai, nene, că a pierdut Șefu’ turneul de golf din cauza voastră și Mooch stă cu milionul de la buget necheltuit. Vreți să se dea rochia aia de la Milano, pînă ajungea ea cu soțul acolo? Uitați-vă la voi! Uitați-vă în sufletele voastre! Ați lăsa să se întîmple așa ceva? Lăsați, dracului, Crimeea aia, și ce o mai vrea Vladi…ăăă…domnul Putin.

    PS. Pentru cine nu știe, Kerry a fost dintotdeauna mare susținător al stîngii extremiste și al trădării americane din anii 70, cînd și-a părăsit aliatul căruia îi dăduse garanții, Vietnamul de Sud. Nu numai că l-a părăsit militar, ci și economic, și astfel, în 1975, Vietnamul de Nord intra cu tancurile în Sud. Au urmat cel puțin 7 milioane de oameni uciși de comuniști, care, conform foarte bunei prietene a lui Kerry, Jane ”Hanoi” Fonda, au meritat-o, fiindcă erau capitaliști și privilegiați (Jane Fonda e aceeași care în discursurile ținute în universitățile americane, recunoscute drept cuiburi ale stîngismului, spunea așa: Dacă ați ști cum e comunismul, v-ați ruga să trăiți în comunism!”)

    Una peste alta, și Obama și Kerry au rădăcini ideologice extremiste, ambii venind din medii ale extremei stîngi.

    Reply
    1. gone fishing

      Pe John Kerry veteranii razboiului din Vietnam (si nu numai ei) nici in ziua de azi nu-l iarta pentru ca a vorbit impotriva trupelor in fata Congresului si pentru prietenia cu Hanoi Jane. Asa o sa ramana in memorie.

      Astazi, John Kerry a refuzat invitatia Fox News Network, insa a aparut cam pe la toate celelalte televiziuni, unde a vorbit exact in aceleasi clisee ca acum trei zile: „Words are words. We have all learned that it’s actions and the follow-on choices that make the greatest difference.”, „Everybody needs to step back and avoid provocations”, „this should not become a struggle between the United States and Russia, East and West. This is about the people of Ukraine”. Sper ca daca se deplaseaza marti la Kiev sa discute cu guvernul ucrainean, poate se gaseste cineva sa-l tina acolo.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *