Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 3 ianuarie 2014

foto: doi lei

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că mai dați refresh din cînd în cînd și mai verificați casetele de twitter și facebook din articol. Dați click pe săgeți pentru a deschide casetele twitter și facebook.


[box type=”shadow” ]

LINKURI POLITICE

09:56 – Blestemul periferiilor rurale ale oraşelor româneşti

[/box]

[box type=”shadow” ]

DE PRIN LUME ADUNATE

[/box]

Blogary pe Twitter


Facebook Comments

55 Comments Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 3 ianuarie 2014

    1. gone fishing

      Da, vad ca articolul a fost publicat in 1996, un an excelent pentru podgoriile din Bordeaux. Se leaga. 🙂

      Reply
        1. Nea

          I-a speriat şi pe savanţii ăia de la studii culturale, le-a spus Sokal că numerele iraţionale sunt cea mai nouă cucerire a matematicii şi ăia i-au publicat aberaţiile încântaţi. Trifan, colegul meu multicorigent, dar ajuns totuşi în clasa a opta, ar fi refuzat articolul, zâmbind de gluma cea bună.

          Reply
  1. DanCanada

    Hm, nu prea-s de-acord cu asta a lui Steyn: „I think this was a pretty good year for conservatism. Not for anything
    conservatives did, but simply because we sat back and let the geniuses
    of liberalism do it to the American people.”
    E ca si cum te-ar viola cineva si tu, victima, te-mpiedici si stai, da’ rizi de el la fiecare tura si-l arati cu degetu’. Ca tehnica/pozitia n-au fost bune.
    N-a fost un an bun deloc pentru dreapta. Nici in SUA, nici in Romania.

    Reply
  2. Barbu Mateescu

    Să fie clar, să n-avem după aia discuții:

    „In data corespondenta, din punct de vedere calendaristic, datei: 25.12.2013-cg, Conducatorul Suprem- Interimar (Cond-Sup-Int) al Lumii Planetare Medii Nr.6 (LPM-6), in care suntem integrati existential, a analizat, impreuna cu Consiliul de Consultanta aferent, activitatea ezoterica a principalilor combatanti ezoterici care au activat, respectiv activeaza, in prezent, in cadrul LPM-6, dar numai in cadrul Gruparii de Civilizatii-virtuale, de tip Hominid, individual, Neagresional la nivel civilizational-virtual, si Autentic-bastinase, in cadrul Lumilor Planetare (LP) ale Planetei, in a carei LPM-6 suntem integrati existential (Gr-Civ-vir-Hominid,Indiv,Ne-Agr-civ-vir,Autent-Bastin-LP-P-LPM-6). Analiza, in cauza, s-a efectuat avand in vedere posibila si chiar probabila declansare, in viitorul apropiat, a Evenimentului eral-lumesc (specific ezoteric), numit: Stoparea, temporara, a evolutiei existentiale a LPM-6 (Eveniment cunoscut si sub denumirea, populara: ”Apocalipsa”) si precedat de: Selectia vectoriala, fiintiala, superioara, colectiva, respectiv individuala, eral-lumeasca,mentionata anterior.”

    Reply
      1. Rheia

        Hm. Mirel scrie cu prea puțin virgule, iar planetarul ăsta al lui Barbu cu prea multe. O fi vreo aluzie?

        Reply
    1. Gramofonu'

      Bre, are Dan Brown si Cancan la bibliografie…
      Si din textul de-aci n-am inteles cum devine treaba cu combatantii ezoterici neagresionali, poti elabora?

      Reply
  3. Rheia

    Ia stați puțin cu graficul ăla bețivu, că io judec mai încet zilele ăstea, din motive de spondiloză cervicală care-mi apasă pe circulația mică de la creierul mare: Adică trebuie să ne luăm după ce bem acum sau după ce am băut de cînd am început să bem? Dar dacă ce beam altădată nu ne plăcea, dar beam că nu găseam ce ne-ar fi plăcut, se pune?

    Reply
        1. audax

          Eu iti recomand un Woodford Reserve. Daca nu iti prieste la spondiloza, ma angajez sa te scap eu de restul sticlei..

          Reply
          1. Rheia

            Deci: spondiloza nu mă împiedică să beau, ci să judec. Săraca se mulțumea și cu vișinată bulgărească, pe vremea cînd beam, nu doar gustam ca azi. I-o fi priind ei și cocîrțul, dar colegele papile gustative sunt iuți de boicot. Bere nefiltrată nu e prin graficul ăla? Că eu n-am zărit-o.

            Reply
            1. gone fishing

              Si mie imi place. Insa nu pricep de ce Bailey’s Original Irish Cream e de stanga iar Irish Cream de dreapta. O fi ceva legat de domnul Bailey…

            2. Yeba

              :))))) eu m-am uitat dacă-mi place vreuna din beuturile republicane de pe-acolo, n-am vazut că Bailey/s….că eu fix pe aia o aveam în gând ca irish cream….

            3. Rheia

              Irish cream beau și eu, de obicei, cînd nu mă duc singură la petreceri. Biologic vorbind, organismul meu asimilează această combinație ca pe-un surogat de cappuccino.

            4. Rheia

              Daaaa, îmi place „cafeaua irlandeză”! Irlandezii bucureșteni o dreg prea din gros cu lapte, după gustul meu, dar belfăstenilor le iese bine. Mă rog, antrimioților, că nu în Belfast am stat, ci la Antrim. Care-i un fel de Bolintin de-al lor. Revenind la graficul bețiv, înseamnă că eu mă calific în echipa „Bulele Roșii”, nu? La aplecare republicană.

            5. gone fishing

              Depinde. Ca vad ca si Bailey’s si whiskey-ul irlandez Jameson apar cu bule albastre. Poate ne reprofilam pe cappuccino-ul Bavarez, care se face cu Peppermint Schnapps, ca acela e „de dreapta”.

            6. Rheia

              Eu votez pentru. Ba chiar mă ofer să răspund de prăjituri. Fac un tort de morcovi bestial!

            7. gone fishing

              Si eu as fi pentru. Ma ofer sa raspund de partea de patiserie. Dau la schimb pumpkin pie contra tort de morcovi. 🙂

            8. Rheia

              Chiar, nu există și variantă culinară a graficului ăluia despre care tot trăncănim aici?

            9. Rheia

              Dap. Oricum, restul lumii văd că se dă pe Facebook. Ia mai bine să mă duc eu și să mănînc niște cozonac cu nucă și zahăr ars. I-a ieșit superb la mama, și de Crăciun, și de Anul Nou. Iar luni să nu uit să cumpăr baterii noi la cîntarul din baie.

            10. DanCanada

              Daca tot veni vorba, am facut cunostinta cu Irish Cream prima oara prin liceu a 11-12-a, de sarbatori. Era ’85-’86, un ‘coleg’ fiu al unui vip pcr-ist local organizase revelion acasa, insa nu invitase amarasteni, erau numai up-scale. Ne-am invitat noi citiva cu motiv sa-l uram, sorcova etc. Ta’-su ne-a invitat in casa si stind noi acolo am vazut intr-o vitrina o sticla ORIGINALA de Irish Cream. Deci era de-afara, din Vest, omu’ o primise si-o tinea in vitrina ca pe-o bujie de OZN, normal. 4 baieti, sticla de 750ml, pina s-a intors gazda cu pahare de vin, noi am topit-o postita intr-o singura tura. A fost suparat tipul pe noi mult timp dupa aia, nu stiu de ce ca doar am pus sticla goala la loc exact unde era 🙂

    1. Nea

      Să luăm un caz particular. Pe vremea lui Ceaşcă, beai ţuică de boască sau corcoduşe sau vin de casă făcut de tine sau ai tăi. Surprinzător dar clar, dreapta, liber întreprinzător, cu nuanţă agrară – pepiniera de recrutare a viitorilor simpatizanţi pnt-cd.
      Beai vin da la alimentara: centru, middle class – Alianţa Civică
      Carcalete: Iliescu forever.
      Vodcă: refuznic.
      Beai whisky: stânga cu spume, minim o rudă prin ceceu sau judeţeana de partid.

      Reply
            1. Yeba

              Ca să pleci prin BTT (nu vă spui ce înseamnă, sâc!) în excursie în RDG, trebuia aprobarea Organizației Județene a UTC. Mă duc dară după aprobare și tovarășul Mircea Cozma, beat în miezul zilei și genul iritabil, mă dă pe ușă afară. Aflu mai apoi că – ghinion! – băuse din șpaga adusă puțin mai înainte chiar de un coleg de-al meu de întreprindere, care urmărea și el o (altă) excursie.

            2. Nea

              Cozma ăla nu era coleg cu tov. Soare? Acesta ne-a servit de ghid obligatoriu într-o tură prin ţările baltice. Evident, nu ştia boabă ruseşte, dar o rupea binişor pe româneşte, aproape la fel de bine ca ghizii sovietici, care ne erau puşi la dispoziţie în fiecare oraş.

            3. Yeba

              Cozma era Secretar al Org Jud UTC Prahova, apoi starostele patrimoniului UTC Ph, acum (de mult) preș. Cons Jud., PSD

          1. Nea

            Uite că nu ajungea întotdeauna la doctori sau la partid. Vecinul meu, fiind pe cale să rămână repetent din cauza biologiei (materia, nu că avea el ceva fizic), primise de la tac’su o sticlă de whisky pt. profesor şi a veni să mi-o arate. Cum eram pasionat de biologie, am considerat că ştiu cam tot atâta materie cât şi profesorul lui, aşa că l-am convins să deschidem delicat sticla şi să înlocuim conţinutul cu o soluţie de ceai rusesc (fără zahăr, că era pe cartelă).

            Win-win, toată lumea mulţumită: eu şi vecinul, că am băut licoare capitalistă, vecinul şi tatăl, că loaza nu a rămas repetentă, şi profesorul, că a primit ceva pe care putea să-l dea mai departe plocon sau să-l bea, cu beneficii certe pentru ficatul şi aşa obosit.

            Reply
    1. Gramofonu'

      1. Ce-are una cu alta 🙂 functia bate gradul, ai uitat? aaasta, functia bate green cardul.

      2. Al Capone avea avocat?

      Reply
  4. Florina Neghină

    Ştirile dimineţii. O dimineaţă în care pe Facebook e pustiu, se vede că s-a terminat cu anu’ nou şi lumea s-a dus la muncă.

    În deschidere, din lumea animalelor. Dacă tot m-am trezit la 8.30 fără să am cîine, măcar să aflu ceva despre.
    1.Dogs might poop in line with the Earth’s magnetic field

    http://theweek.com/article/index/254638/dogs-might-poop-in-line-with-the-earths-magnetic-field

    2. Arheologie. Peste vreo cîteva sute de ani, în zona Drumul Taberei se va descoperi un cartier întreg de oameni sacrificaţi să circule numai la suprafaţă, în aşteptarea magistralei de metrou.

    http://www.realitatea.net/descoperire-uluitoare-facuta-in-mexic-in-timpul-sapaturilor-pentru-o-magistrala-de-metrou_1350094.html

    3. Servicii secrete. Vax! Să decripteze NSA mai întîi ce e în mintea unei femei şi p-ormă mai vorbim.

    NSA, foarte aproape de crearea unei maşini universale de decriptare: Un COMPUTER CUANTIC ar putea sparge orice cod din mediul online

    http://www.mediafax.ro/externe/nsa-foarte-aproape-de-crearea-unei-masini-universale-de-decriptare-un-computer-cuantic-ar-putea-sparge-orice-cod-din-mediul-online-11845370?utm_source=Facebook&utm_medium=Cross&utm_campaign=Mediafax

    4. Lumea IT. What to expect from Google in 2014 – thenextweb.com
    La cum funcţionează Chrome-ul în ultimele două luni, mi-e şi frică să citesc.

    5. Externe.
    – Mai multe taxe! Deci axa Bucureşti – Washington se păstrează.

    Get ready, here come some new Obamacare taxes

    Matt Cover, Rare Staff- See more at: http://rare.us/story/get-ready-here-come-some-new-obamacare-taxes/#sthash.bsWbrMbA.dpuf

    http://rare.us/story/get-ready-here-come-some-new-obamacare-taxes/

    – Teleormanul a depăşit de mult New York-ul. Să vină să ia lecţii!

    What Voter Fraud Problem: NY Investigators Obtain Fraudulent Ballots 97% of the Time

    http://www.rightwingnews.com/voter-fraud/what-voter-fraud-problem-ny-investigators-obtain-fraudulent-ballots-97-of-the-time/

    – Mie-mi pare că omu’ zîmbeşte-ntr-un anume fel şi pînă să consume, da’ aşa-s io, mai cusurgioaică din fire. Între timp, New York-ul se pregăteşte să interzică şi pufăitul de electronice în restaurante.

    This Was the First Guy to Buy Legal Weed in Denver

    http://www.policymic.com/articles/78015/this-was-the-first-guy-to-buy-legal-weed-in-denver

    6. În încheiere, din viaţa oamenilor. Psiho-sociologie.

    – Educaţia începe din viaţa intrauterină.

    Pregnant women drinking a bottle of wine a month have better behaved children, says report

    http://www.express.co.uk/news/health/451623/Pregnant-women-drinking-a-bottle-of-wine-a-month-have-better-behaved-children-says-report

    – O nouă specie pe cale de dispariţie. Mai-mai că aş pune de o asociaţie de salvare.

    Men Are Obsolete

    http://ideas.time.com/2014/01/02/men-are-obsolete/

    Horoscop nu vă dau, întîi să verific care zice de bine despre mine.

    Reply
    1. DanCanada

      Nu se poate! Courvoisier si toate cognac-urile adevarate sint de dreapta. Iar peppermint schnaps, irish cream, jagermeister si beefeater is de stinga toata ziua. Si toate vodcile. M-am imbatat asa de rau cu Stolichnaya printr-a 11-a ca nu mi-a mai placut vodca ever. Ok, Seagram, Can Club si Jim Bean is de dreapta.

      Reply
        1. DanCanada

          Te referi la aia romaneasca sau la cea cu fizica cuantica? Nu conteaza, oricum asta e facuta sigur de aceiasi baieti care ziceau ca Romney iese presedinte.

          Reply
    2. Canadiana

      Glenfiddlch sau Johnnie Walker Black. Straight sau on the rocks. Prima si ultima oara,(deocamdata), cu 1 an inainte de caderea comunismului, m-am imbatat cu Hennessy, din barul tatei. Se pune la dreapta?

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *