Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 5 ianuarie 2014

foto: mai bem o dată de Sfîntul Ion și ne apucăm de treabă

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că mai dați refresh din cînd în cînd și mai verificați casetele de twitter și facebook din articol. Dați click pe săgeți pentru a deschide casetele twitter și facebook.

[box type=”shadow” ]

LINKURI POLITICE

21:39 – De la #unitisalvam la “Război Total” împotriva nevestelor jandarmilor de la Pungești – În Linie Dreaptă
15:27 – ‘ROLLING STONE’ WRITER WANTS COMMUNISM, REDISTRIBUTED WEALTH
14:57 – Jesse Myerson, Occupy ‘Leader’ Turned Far-Left Rolling Stone ‘Journalist,’ Explains It All
10:29 – PJTV’s ZoNation: ‘Part Three — 2013 in Review: Anticipation for Future Elections Could Give GOP Nasty Side Effects’ (Video)
09:52 – Rolling Stone: America Should Replace Capitalism With Socialism

[/box]

[box type=”shadow”]

DE PRIN LUME ADUNATE

11:26 – A murit Eusebio.

[/box]

Blogary pe Twitter

Blogary pe Facebook

Facebook Comments

12 Comments Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 5 ianuarie 2014

  1. Bleen

    Lucian Mândruță
    „Protestatarii de la Pungesti zic c-au renuntat la greva foamei din cauza „abuzurilor jandarmilor”, care i-au evacuat dintr-o tabara de pe islazul comunei. Nu inteleg legatura. Adica cum, au mancat ca s-au mutat? Le-a facut pofta miscarea? Eu stiu ca atunci cand protestezi (si am apucat proteste cu greva foamei impotriva FSN prin 1990), doar lesinul si salvarea si perfuzia te pot opri, daca chiar vrei sa nu mananci. Nu era mai simplu si onest sa zica „Am oprit greva foamei de foame”? Zau ca i-as fi inteles!”

    Reply
    1. Gramofonu'

      Pina acum nu prea-mi pasa de povestea cu gazele de sist. Ziceam „treaba lor, ei locuiesc acolo”. Doar ca am vazut recent niste statistici: mai avem gaze pentru vreo 20 de ani de exploatare, petrol tot cam asa, iar carbune pe sponci. Deja nu mai e doar treaba lor. Doar asa, sa vina cu un proiect de colectare a pirturilor de vaca, si daca umbla toti oengistii cu punga la cur prin metrou, si sa infiinteze centre de colectare a pirturilor, atunci as intelege.
      Daca vor sa negocieze ceva, atunci sa negocieze despagubirile pe care ar urma sa le primeasca in caz ca pica drobul de sare. Asta ar fi ceva normal. Negociaza, semneaza, si baga gaz.

      Reply
  2. gone fishing

    Update cu happy ending: Expeditia in Antarctica terminata brusc de Craciun prin blocarea intre gheturi a navei rusesti Akademik Shokalskiy a fost taxata dur de colegii climatologului Chris Turney, conducatorul expeditiei, care au declarat pentru Le Monde: „C’est une expédition touristico-pseudo-scientifique, estime Yves Frenot, le directeur de l’Institut polaire français Paul-Emile-Victor (IPEV). C’est un peu „La croisière s’amuse”.” si „L’expédition a été présentée comme scientifique, alors qu’il y a surtout des touristes à bord, qui ont payé pour faire le voyage”, renchérit le glaciologue Jérôme Chappellaz (Laboratoire de glaciologie et de géophysique de l’environnement)”. Cei citati fac parte din echipele care nu si-au putut vedea tonele de alimente, materiale si echipamente descarcate de pe L’Australis pentru ca vasul a fost rechizitionat in operatiunea de salvare a expeditiei, concluzionand pe buna dreptate ca „Il n’est pas normal que cette expédition, qui utilise la science comme prétexte à de l’aventuro-tourisme, mette en péril des programmes de recherche pluriannuels”. Un vas chinezesc, Xue Long, a ramas si el intepenit in gheata intr-o incercare de salvare esuata, iar pasagerii au fost in cele din urma ridicati cu elicopterul si transportati pe bordul L’Australis. Toate acestea au facut ca numarul de copaci kauri pe care expeditia s-a angajat sa-i planteze in Noua Zeelanda pentru a acoperi costurile carbon footprint-ului generat de calatorie, initial estimat de Chris Turney la 800 de copaci, sa ajunga la 5000, adica o padure intreaga. E totusi bine ca in preajma se afla si un spargator de gheata American, U.S. Coast Guard Polar Star, care a raspuns apelului Australiei, Chinei si Rusiei si se indreapta acum catre cele vase blocate, pentru ca „there is sufficient concern that the vessels may not be able to free themselves from the ice,” the Coast Guard said in a statement.” Asa ca povestea se termina frumos, in stil happy ending American, la propriu si la figurat. Mai putin pentru platitorii de taxe australieni, a caror nota de plata este deocamdata estimata la 400,000 de dolari, dar asta este o alta poveste.

    http://www.lemonde.fr/sciences/article/2014/01/04/colere-des-scientifiques-contre-la-croisiere-piegee-dans-l-antarctique_4342817_1650684.html

    http://natmonitor.com/2014/01/04/antarctic-rescue-mission-leaves-ridiculous-carbon-footprint/

    http://www.foxnews.com/world/2014/01/05/coast-guard-ship-to-attempt-to-rescue-2-icebreakers-in-antarctica/

    Reply
  3. Bleen

    Hai cu Pungeștiul!
    „Eu i-mi doresc ca aceste Resurse Naturale Strategice sa fie Expluatate si Valorificate 100% de Statul Roman in Beneficiul Natiunii nu sa Impartim fifti-fifti cu Strainii Bogatiile acestui Pamint Stropit cu Singe de Generatii de Daco-Romani care au Luptat pina la ultima Suflare pentru ce numim Astazi Patrie definita in actualele Granite!”

    Reply
  4. Rheia

    Nea Nelu unde dă oare pișcotul și șampania anul ăsta? Tot în Modrogănime, în ținutul pesedesc? Vedea-i-aș în Zarca Aiudului pe toți, ptiu, că cică nu-i bine să gîndești gînduri rele de Bobotează.

    Reply
      1. Rheia

        Auzi, apropo de Bobotează, eu zic să nu te culci la noapte, că dacă visezi iar vreun ghei? Știi tradiția cu ursitul care ți se-arată dacă ai fost cuminte, te-ai rugat etc. Bine, nu ești fată și bănuiesc că n-ai postit, dar mă gîndesc să fii totuși prudent.
        Better safe than sorry, cum ziceau otomanii cînd mai puneau un cap de ghiaur pe butuc.

        Reply
  5. Bleen

    Ăsta e primul articol cu formatări serioase (box-urile de la Linkuri politice, de prin lume adunate, embedul twitter, poză și formatările textului (justify) scris exclusiv, cap coadă, și postat de pe iPhone. A fost mai greu și mai enervant decît de pe pc, dar mai ușor decît mă așteptam. Din punctul de vedere a ce înseamnă Blogary iphone-ul înlocuiește complet PC-ul la funcționalități și în plys e mobil și are capabilităț multimedia (foto, audio, video). Blackberry a fost o investiție catastrofal de proastă, iPhone pare o investiție de succes, cel puțin pînă îl scap cu ecranul în jos, ca felia de pîine cu unt a lui Murphy.

    Reply
    1. Bleen

      O investiție de succes, dar cînd îi dădeam banii vînzătorului nu-mi venea să-i las de tot, eu trăgeam de-o parte, el de alta.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *