Victor Stanculescu: ”Militaru si Iliescu, vinovati pentru mortii de dupa 22 decembrie”

Interviu cu Victor Atanasie Stănculescu (Sabina Fati)

INTERVIUL INTEGRAL

Facebook Comments

5 Comments Victor Stanculescu: ”Militaru si Iliescu, vinovati pentru mortii de dupa 22 decembrie”

  1. geronimo

    Bine ca e standard de „onoare” al PSD! Si nu numai.. E ca si cum o fundație care se vrea filantropica si l-ar asuma ca mentor pe Sile Cămătaru, ori, mai rău, pe Râmaru.. Tot răul FSNnisto-PSDisto-USList care ne bântuie de 23 de ani de aici decurge: de la asumarea deloc inocenta a acestui standard de.. oroare. 
    Iliescu ca „ștachetă”, ca parametru politic bun de emulat, dovedește Nu atât ceea ce a devenit ulterior majoritatea fesenista a politicianului  roman datorita lui Ion Iliescu, cat mai ales ceea ce erau deja politicienii nostri inca dinainte de identificarea cu el : o colectivitate potențială de discipoli – de homo sovieticus (in sensul in care il defineste Patapievici in „Omul Recent”) -, derutata de caderea lui Ceausescu si aflata in căutarea mentorului care sa le redea accesul privilegiat la resursele publice si recunoasterea simbolica a castei. O pegra pentru Romania, antedatata in comunism. 
    PS
    Alde Banicioiu, Robert Negoita, Ponta, Sova si ceilalti au fost clonati la umbra acestui haos moral

    Reply
  2. EroulBula

    Dupa 22, in afara miscarii populare, oneste, au fost mai multe actiuni care s-au suprapus.
    Una a fost reactivarea, probabil partiala, a retelelor de rezistenta M si S, nu se stie de catre cine, de ce sau nu se vrea sa se spuna.
    Alta actiune a fost diversiunea terorista pusa la cale, probabil, de DIA, pentru a spala imaginea armatei, dupa crimele de la Timisoara si de la Inter.

    Alta actiune a fost cea a grupului Iliescu, cu binecuvantarea lui Gorbaciov si a grupului perestroikist de la Moscova.
    Ultima, cea mai radicala, a fost cea a grupului Militaru, Lupoi si alti agenti prosovietici din structurile de forta ale statului roman, cu binecuvantarea GRU si a gruparilor conservatoare din conducerea URSS.
    Actiunile s-au desfasurat in paralel, uneori in conflict, alteori folosindu-se unele de celelalte.
    Dintre toate, cea care a produs cele mai multe victime este cea a grupului Militaru care a urmarit, cel putin, invadarea Romaniei de catre URSS si lichidarea tuturor elementelor antisovietice din structurile de securitate ale statului roman.
    Sunt cel putin doua aparitii la TVR, una a lui Militaru si a doua a lui Lupoi, in care solicita venirea la Bucuresti a unitatilor militare din Focsani, Ramnicu Sarat, Buzau, Braila si Galati, exact unitatile care aveau in grija Poarta Focsanilor, in cazul unei invazii sovietice.
    Sunt cunoscute pregatirile efectuate la aeroportul Kogalniceanu Constanta pentru primirea detasamentului precursor al trupelor sovietice, la fel cum este cunoscuta implicarea grupului in lichidarea lui Trosca, a generalilor Nuta si Mihalea, precum si provocarea nenumaratelor incidente in care unitati militare au tras unele in altele sau in civili, in baza unor dezinformari transmise din sediul Ministerului Apararii.
    Toate astea nu-l scutesc de vina pe Iliescu care s-a folosit de toate evenimentele de mai sus (unele provocate de grupul sau) pentru a accede la putere dupa care i-a acoperit pe toti doar pentru a pastra aceasta putere.

    Reply
  3. Nea

    Societatea românească în ansamblu nu se poate vindeca şi apuca un drum normal până nu se lămuresc vinovaţii pentru cei care au murit în decembrie 89.

    Reply
  4. Canadiana

    O luaram rau la moaca. Vorbesc de noi, aia pe care i-a lovit damblaua sa iasa in strada in Decembrie  ’89, apoi in iunie ’90. Si apoi sa  pretinda solutionarea dosarelor Revolutiei. Da’ rau de tot o luaram la moaca.
    Tocmai revad serialul B1 facut de Moraru si Cartianu.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *