Virgil Pop, primul parlamentar român condamnat la pușcărie cu executare. Definitiv.

Azi, 27 martie 2012, a fost condamnat definitiv, cinci ani  cu executare pentru trafic de influență, primul parlamentar român. Este vorba de Virgil Pop, deputat PNL.  Nu e primul politician condamnat cu executare (și Adrian Năstase a fost condamnat cu executare) însă e primul parlamentar condamnat definitiv. Mai avem cîțiva primari condamnați defitiniv cu executare, însă niciun parlamentar.

Vigil Pop este deputat PNL. A fost ales în 2008 în colegiul 8 din județul Cluj. Virgil Pop a ieșit pe locul 3 în colegiul 8 dar a reușit să ajungă deputat datorită (datorită, din punctul lui de vedere – noi am putea spune: din cauza) sistemului electoral HPO (Hrebenciuc-Pîrvulescu-Olteanu).  Iată rezultatele din colegiul 8 Cluj:

1. Vasile Miclăuș (PDL) – 7 789 voturi

2. Mihai Ucu-Faur (PSD) – 4 483 voturi

3. Virgil Pop (PNL) – 2 299 voturi

sursa: BEC

Numărul voturilor exprimate: 19 434 (ceea ce înseamnă că Virgil Pop a ajuns deputat după ce a obținut 11.83% din voturile valabil exprimate din colegiul în care a candidat). 1 din 9 clujeni din colegiul 8 au votat cu Virgil Pop. Cu toate astea, Virgil Pop a ajuns deputat.

Dacă lui Virgil Pop i s-a aranjat un colegiu în care să iasă deputat chiar și după locul 2 înseamnă că Virgil  e un personaj important, cu pile, în PNL.  Ca număr de voturi, între candidații la Camera Deputaților din circumscripția Cluj, Virgil Pop s-a situat pe locul 30. Cu toate acestea, Virgil Pop a cîștigat unul dintre cele 10 locuri de deputat din Cluj. Ca să înțelegem mai bine, au fost 10 locuri de deputat, Virgil Pop a fost pe locul 30 și  a ajuns deputat. Cum s-a întîmplat asta? Întrebați-i pe cei care au făcut sistemul (Pro Democrația, PSD și PNL – adică,  Cristian Pîrvulescu, Viorel Hrebenciuc și Bogdan Olteanu) și pe liderii PNL care l-au pus pe liste și i-au dat un colegiu eligibil chiar și de pe locul 3. Repet, ca să ajungi senator sau deputat de pe locul 2 sau 3 trebuie să ai pile, nu glumă. Crin Antonescu, Ludovic Orban, Bogdan Olteanu sau Ghișe au ajuns parlamentari de pe locul 2 sau 3 în colegiile lor. Deci numai personaje importante. Sistemul HPO e făcut în așa fel încît liderii partidelor și acoliții lor nu au emoții dacă li se dau colegii eligibile. De exemplu, în colegiul care l-a făcut senator pe Crin Antonescu votul popular a fost cîștigat de Ionuț Popescu. Cu toate astea, din cauza sistemului negociat și pus la punct de Cristian Pîrvulescu, Viorel Hrebenciuc și Bogdan Olteanu, Crin Antonescu a ajuns parlamentar, deși a pierdut alegerile iar Ionuț Popescu a rămas acasă, deși le-a cîștigat. ȘI asta doar fiindcă Ionuț Popescu a nimerit într-un colegiu „rezervat”.

Virgil Pop, Crin Antonescu, Ludovic Orban sau Mihail Boldea, patru rebuturi politice, sînt rezultatul sistemul de vot HPO.

Lăsînd la o parte sistemul de vot, pentru condamnarea definitivă la pușcărie cu executare a primului parlamentar român trebuie să-i felicităm pe următorii: polițiști, ofițeri din servicii, procurori, judecători, Daniel Morar, Laura Codruța Kovesi, Monica Maoovei, Cătălin Predoiu, Emil Boc, Traian Băsescu.

Facebook Comments

18 Comments Virgil Pop, primul parlamentar român condamnat la pușcărie cu executare. Definitiv.

    1. Bleen

      Tot astăzi, primarul Slatinei, Dariu Vâlcov (soțul mult mai celebrei sale soții, Lavinia Șandru), și-a dat demisia din PDL.

      Reply
      1. Dragos

         @Bleen mai degraba au legatura cu demisiile alfa ce se inregistreaza pe navele cu flacari la bord – cu demisiile sobolanilor !

        Reply
      2. BarbuMateescu

         @Bleen Vâlcov da: „Sunt de notorietate investiţii precum centura ocolitoare a oraşului, asfaltările, canalizările [bla bla bla bla bla], cu care ori am fost minţiţi de către miniştri că se vor realiza, ori au început timid şi nu au finanţare. (..) Ruşinea pentru neîndeplinirea acestor proiecte am suportat-o eu pentru că un ministru ignorant nu ştie ce este ruşinea.”

        Reply
    2. Ivan Zubeldian

       @Bleen Hahaha, asta e cea mai tare de anul ăsta. Cel care se visa farul creștin-democrației în PDL să ajungă să candideze sub sigla socialiștilor! 

      Reply
  1. Pingback: ROBERT TURCESCU… de la talk-show, la show-talk « Alexandru Mitache's Blog

  2. BarbuMateescu

    Vreţi să ştiţi cum a ajuns Pop deputat de pe locul 3 cu 2300 voturi?
     
    1. În Cluj au fost la bătaie 10 colegii de deputat. PDL a obţinut 2 mandate cu peste 50%, PSD şi PNL nici unul. Ura şi la gară. Au rămas 8 mandate rămase neocupate, întrucât în colegiile respective nimeni n-a luat 50% (ex. chiar colegiul 8 de mai sus).
     
    2. PSD şi PNL au luat şi ele voturi în Cluj. Întrucât sistemul este proporţional cu nuanţe uninominale (de care deja am trecut la pasul 1), ei trebuiau să ia şi ei mandate de undeva. PDL de-asemenea trebuia să ia mandate în plus, pe baza % de voturi obţinute în Cluj. Scoatem din discuţie candidaţii PSD şi PNL din colegiile unde s-a câştigat cu peste 50%. Ei nu mai intră în parlament orice s-ar întâmpla. Nu contează că o fi luat de 5 ori mai multe voturi decât Pop – afară! Câte mandate ar trebui să primească fiecare partid pe baza % de voturi din judeţ? (ca la votul pe listă) PDL 2, PSD 2, PNL 2, UDMR 2.
     
    3. Toţi candidaţii din toate cele 8 colegii rămase după pasul 1. de mai sus se ordonează după următorul număr (nu vă temeţi, nu e foarte relevant):
     
    numărul de voturi obţinute împărţit la coeficientul electoral al circumscripţiei (adică numărul de voturi total exprimate / numărul total de mandate din circumscripţia Cluj)
     
    Ei intră în parlament în ordinea acestui clasament. Dacă pe primele trei locuri sunt 3 PDL-işti, iar apoi vin 4 PSD-işti, al treilea PDL-ist nu mai intră, dar intră primii 2 PSD-işti. Pentru că pentru PDL nu sunt decât două mandate de alocat.
     
    Concret? Intră candidaţii din colegiile mari.  Candidatul PDL din colegiul lui Pop, un tip pe nume Vasile Miclăuş, a luat de trei ori şi jumătate mai multe voturi decât Pop, dar acum e consilier pe undeva pe la Turda, pentru că alţi candidaţi PDL au luat mai multe voturi în colegiile lor.
     
    În plus, dacă din colegiul tău a intrat un parlamentar de la alt partid, tu nu mai intri.
     
    Cu ce-am rămas la PNL?
    Au fost 10 candidaţi în 10 colegii.
    2 au fost înfrânţi în colegiul lor de contracandidaţi care au luat peste 50%.
    6 au candidat în colegii unde deja s-au alocat mandate pe baza numărului de voturi.
    Au rămas doi. Mr. Pop (2299 voturi) şi Mr. Bălaj (2060 voturi). Primul a luat 11,6% din voturile din colegiul lui, al doilea 12,8% din voturile din colegiul lui. Pentru că colegiul lui Pop e mai mare (cu 9 mii de locuitori), Pop a intrat în parlament.
     
    Disclaimer: nu sunt responsabil pentru pagubele aduse tastaturii / monitorului / calculatorului , pagube cauzate de citirea acestei postări.
     

    Reply
    1. Nea

      Nici n-am zis bine şi l-au adus legat şi pe Boldea congolezul.
      Acum să salte şi 2 din PDL, ca să nu se strice balanţa de voturi în parlament.

      Reply
        1. Florina

           @Nea @BarbuMateescu 
           
          păi aşa se cîştigă  o arestare televizată, cu urmărire satelitară a avionului, cu nino, nino prin Bucureşti, cu Alexandru Cumpănaşu invitat în studio –  @Amelia New , nici nu ştii ce-ai pierdut!  – în faţa lui Virgil Pop, exclusiv PNL, de la a cărui arestare, azi dimineaţă, la hotel Raddison Bucureşti, nu sînt imagini, stimaţi telespectatori, ne pare rău. 

          Reply
    1. Dragos

       @Bleen imi pare regret, in blesteme am pronuntat extrem de clar si raspicat doar cuvantul LiveFyre. mai mult decat atat, am avut deosebita grija ca papusika voodoo pe care o ciuruiesc cu mii de ace sa poarte o sapcutza cu logo-ul LiveFyre.
       

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *