Soviet Story

Un documentar din 2008, scris şi regizat de Edvīns Šnore.

Facebook Comments

27 Comments Soviet Story

 1. eugen

  Interesante filme…din pacate pornesc automat amindoua….bleen daca vrei poti schimba codul mai jos de la autoplay=true la autoplay=false.Codul de mai jos este de la film si la sfirsit are autoplay=true, schimba cu autoplay=false si nu vor pornit automat cind deschizi webpage…

  streamer =http://content.peteava.ro/stream.php&file=569733_standard.mp4&image=http://storage2.peteava.ro/serve/thumbnail/569733/playerstandard&hd_file=&hd_image=http://storage2.peteava.ro/serve/thumbnail/569733/playerhigh&autostart=true

  Reply
 2. impactul ribben trap

  filmele astea, de arhivă!… cîte lucruri par a fi sf politic, dar se apropie de adevăr ca un meteorit uriaş de orbita terestră! ţi se ridică părul pe ceafă! se poate crea, aici, o arhivă blogary cu asemenea documentare, zic eu.

  Reply
 3. frank zappa

  Am mai scris pe tema acestui film, dar trebuie sa vin cu un addendum:

  Vizionarea trebuie neaparat dublata de lectura cartilor lui Suvorov, Bukowski, Sojenitin.

  Pentru "relatii" suplimentare sunt bune si Spovedania unui invins ("socialistul" Panait Istrati) sau "mea culpa" facuta de fostul maoist Andre Glucksmann – Bucatareasa si mancatorul de oameni.

  Lista poate fi continuata – turnati aici!

  Excelenta comparatie/analogie/ facuta de Mariusdelaepicentru intre Coca/Pepsi si URSS/3rdReich.

  Trebuie sa recunoastem ca sovietele au avut un marketing mai bun (dar si publicul tinta este ceva mai "retardat*/captiv", alcatuit fie din

  asistati perpetuu, lumpen, apevisti, capitalisti rosii, birocratul-aparatcik sau mai nou – seful de scara, bloc, asociatie).

  Invingatorul are intotdeauna dreptate si stau si ma intreb cum de Romania nu a ajuns republica sovietica.

  la halul de oameni care popula Romania acum 70 de ani (si nu ma refer la martirii care s-au opus comunizarii…) din care s-au recrutat "fara numar" activisti, tortionari, si "oameni noi" care sa construiasca SSMD, este un miracol ca Romania se mai numeste Romania, ca se mai vorbeste (chiar si aproximativ…) romaneste.

  Copii celor care au "construit socialismul" au ajuns azi sa ne conduca spre faliment.

  Toti asteptam un miracol, o desteptare – dar de la cine sa vina?! de la generatia "bacalaureatii cu buletinul" din ultimii 20 de ani?

  *Am folosit termenul cu intelesul – timp de reactie intarziat.

  Reply
 4. tucu

  @boonierat

  Inteligenta,coerenta si mod de exprimare de mmedic primar socialist.

  Astora nu le da prin cap ca piata stabileste cite centre comerciale trebue facute in Bucuresti.

  Nu le iese planificarea din cap nici de frica.

  Reply
 5. tucu

  @Bonnierat

  Inteligenta ,coerenta, mod de exprimare de medic primar si gindire economica de primar socialist.

  Nu le iese din cap planificarea. Ideea ca piata stabileste cite centre comerciale trebue nu la intra in cap.

  Reply
 6. Spin Doktoru

  "mă refer la partea că nu trebuie să te deplasezi pe distanţe mari"

  Noi ne referim la partea că nu trebuie să gândeşti ca să conduci Bucureştiul.

  Reply
 7. Boonierat

  Inteligenţă, coerenţă şi exprimare la medici primari:

  Sorin Oprescu:

  "Nu s-a făcut nici un supermarket , dacă îmi araţi un mall nou care s-a făcut… Deci e primul gest ăla de a opri. Se încearcă a se face la periferie… Ăsta-i adevărul… Nu prea vrem noi să le mai facem nici acolo, dar, sigur, asta rămâne de discutat", a spus Sorin Oprescu.

  Întrebat dacă Bucureştiul are suficiente centre comerciale, primarul a răspuns că da: "Eu cred că da… sunt acoperite, pieţele volante au acoperit şi ele partea de mâncare… Eu cred cu tărie că, la ora asta, tot ce însemană partea de supermarketuri acoperă suprafaţa Bucureştiului, fără eforturi suplimentare, mă refer la partea că nu trebuie să te deplasezi pe distanţe mari".

  Reply
 8. Bleen

  Încă una şi mă duc: ce mai zic analiştii militari, analiştii politici şi specialiştii în politică externă despre războiul din Libia? Este sau nu este un eşec total?

  Reply
 9. Bleen

  Pentru uslaşi, criticataci, monarhişti de Kiseleff sau regalişti de Intact, anticomunişti cu nume conspirative, picaţi la examenul CNSAS, jurnalişti de intact sau realitatea-caţavencii (cei din urmă, detaşaţi în interes de serviciu la adevărul) documentarul e NSFW.

  Reply
 10. Bleen

  Ambele filmuleţe au autoplay, aşa că fiţi atenţi, cînd intraţi pe postare vor porni amîndouă odată. N-am reuşit să-mi dau seama cum se scoate autoplay-ul.

  Reply
 11. Marius Delaepicentru

  Coca Cola şi Pepsi Cola. Ambele conţin 10% zahăr şi 90% marketing (citeşte propagandă). Dacă Pepsi Cola şi Coca Cola ar intra în război pe faţă, din încleştare, una va ieşi băutura ideală, iar cealaltă, otravă pe lista oficială de etnobotanice. Ce ar spune chimia analitică? Hm! Cine se uită în gura chimiştilor? Propaganda nu este despre a fi ci despre a crede.

  Reply
 12. Marius Delaepicentru

  Dacă comparaţi cifrele statistice pentru morţii din Ucraina, înainte şi după foametea administrată de prietenii tribului Rogo, rezultă o scădere de 10,23% ceea ce verifică la virgulă aserţiunea Bucovski (dresajul 1/10). Planul de decimare a ucrainienilor a fost îndeplinit. În deceniul următor, aceeaşi metodă de dresaj a fost aplicată în Basarabia.

  Reply
 13. Mih

  Da, tema de interes pt momentul actual!!!

  Bleen,apreciez fff mult ideea…

  Cred ca suntem intr-o perioada extrem de complicata si importanta pt azi si pt maine.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *